GROUP TEST: Πικάπ

μεγαλο μπραβο στον σταμ...

ακουω ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.....
thorens td309 ή clearaudio concept?
μηπως το perspex τελικα ποιο ακριβο και ποιο καλο?
η κεφαλη του td309 ειναι φθηνοτατη, του clearaudio πανακριβη...
τι συμπερασμα να βγαλω εγω ο αδαης αναλογικα?
για πειτε...

το 'θαψε το πλατουδάκι μου. (rpm 5.1) αν και έχω την orange κεφαλή.

Re: Απάντηση: GROUP TEST: Πικάπ

ναι σιγα μην στεναχωρηθηκες κιολας που ενας ριβιουερ λεει κατι για το πλατο σου. για πες ομως απο περιεργεια, το περιγραφει περιπου οπως παιζει?

Ωραία και χρήσιμη παρουσίαση καθώς μελλοντικά θα κινηθώ για πικ απ. Ευχαριστούμε! Πάντως μεγάλη δουλειά η ευκολία του clearaudio concept. To βγάζεις από το κουτί και έτοιμο για play. Εμάς τους αδαείς μας βοηθάει αφάνταστα.

Αν αντιλαμβάνομαι καλά το concept διαθέτει στο πακέτο και interconnect της ίδιας εταιρείας έτσι;

Και για τη δικη μου την αρχαιολογια (dual 505-3) λεει καλα λογια, ενταξει για το 505-4, αλλα βασικα το σημερινο μοντελο μου φαινεται εντελως ιδιο με το δικο μου που εχει τις ριζες του στη δεκαετια του '70...

Τωρα σε οτι αφορα το thorens δεν ξερω αν το 'χετε δει αλλα οι 'εξασεληνοι' δε λενε και τα καλυτερα...

Re: Απάντηση: GROUP TEST: Πικάπ

Kαθόλου δεν το έθαψε ίσα ίσα το κολάκεψε, τώρα αν περίμενες να συγκρίνται με τα διπλάσιας τιμής.. ίσως γιαύτονα σχημάτισες αυτήν την εντύπωση αλλα η αλήθεια είναι πως ότι πληρώνεις παίρνεις και το RPM5 είναι μια εξαιρετική αν όχι η καλύτερη περίπτωση στα λεφτά του, απλά δεν έχει αναλύσεις/και κορυφαία ουδετερότητα τις οποίες όμως για να πέρεις πρέπει να ξοδέψεις όσο έχει για την κεφαλή μόνο σε ανάλογο πικάπ..

Και για τη δικη μου την αρχαιολογια (dual 505-3) λεει καλα λογια, ενταξει για το 505-4, αλλα βασικα το σημερινο μοντελο μου φαινεται εντελως ιδιο με το δικο μου που εχει τις ριζες του στη δεκαετια του '70...

Τωρα σε οτι αφορα το thorens δεν ξερω αν το 'χετε δει αλλα οι 'εξασεληνοι' δε λενε και τα καλυτερα...

Εμένα πάντως δεν μου γεμίζει το μάτι.. άσε που όλα τα καινούρια Τhorens.. :chinese:

Εμένα πάντως δεν μου γεμίζει το μάτι.. άσε που όλα τα καινούρια Τhorens.. :chinese:

δηλαδη? τι δεν δε αρεσει? η αναρτηση ή ο νεος βραχιονας? το μοτερακι το προσεγμενο?

Γνωρίζει κάποιος συνφορουμίτης αν η Ακουστική Κρήτης έχει κατάστημα στην Αθήνα και πού;

Απάντηση: Re: Απάντηση: GROUP TEST: Πικάπ

ναι σιγα μην στεναχωρηθηκες κιολας που ενας ριβιουερ λεει κατι για το πλατο σου. για πες ομως απο περιεργεια, το περιγραφει περιπου οπως παιζει?

Η αλήθεια είναι ότι είναι ακριβέστατος. Και ένας από τους λόγους που το επέλεξα, είναι ότι ήθελα να εκμεταλλευτώ μια παλιά δισκοθήκη περίπου 200 δίσκων που ούτε audiophile μπορούν να χαρακτηριστούν και ούτε σε καλή κατάσταση είναι. Αυτό που μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι παίζει με άλλη κεφαλή και πάλι δίνει ακριβώς το στίγμα του ήχου που έχω κι εγώ. Άρα το συμπέρασμα είναι οτι το πλατώ δίνει την βασική κατεύθυνση του ήχου που θα πάρεις.

Απάντηση: Re: GROUP TEST: Πικάπ

Γνωρίζει κάποιος συνφορουμίτης αν η Ακουστική Κρήτης έχει κατάστημα στην Αθήνα και πού;

από όσο γνωρίζω όχι.

Ευχαριστώ! Στο section "επικοινωνία" του site δίνει μόνο τη διεύθυνση στα Χανιά. Αλλά κάπου αλλού πέτυχα κάτι για Άνω Γλυφάδα χωρίς να δίνει ακριβή διεύθυνση.

Εχει..Ανω Γλυφάδα, μάλιστα ο αντιπρόσωπος είναι και μέλος μας:

Τασος Παπαγεωργιου ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ στην Α.ΓΛΥΦΑΔΑ.
Για ραντεβου τηλ. στο 6974234231.

Κατέβασα και άκουσα κάποια από τα ζιπάκια που επισυνάπτει ο Δ.Σ. στις παρουσιάσεις των πικάπ. Κατ' αρχήν, το βρίσκω πάρα πολύ ωραία ιδέα...

Μήπως όμως γυρνάει μπούμερανγκ; Μπορούν να ακουστούν διαφορές μεταξύ των διαφορετικών μηχανημάτων, όταν μιλάμε για συμπιεσμένα αρχεία του μισού λεπτού, και ειδικά αν ακουστούν στον υπολογιστή;

Θα δοκιμάσω να τα ξανακούσω μέσω του media player και του DAC όταν φτάσω σπίτι, αλλά και πάλι...

Μήπως τελικά δεν έχουν νόημα;

Εγώ έχω μια άλλη απορία: τα πιο πολλά πικάπ είναι των ίδιων εταιριών. Δηλαδή άλλες εταιρίες δεν υπάρχουν; Ή οι αντιπρόσωποι δεν ενδιαφέρθηκαν; Και γιατί μια εταιρία να βγάζει τόσα πολλά μοντέλα στην ίδια κατηγορία τιμής;

"Η απουσία μοντέλων και εταιριών που δεν συμμετέχουν στην δοκιμή αυτή θα πρέπει να αποδοθεί είτε σε πρόσκαιρη έλλειψη είτε σε άλλου λόγους που έχουν να κάνουν με την στρατηγική μάρκετινγκ κάθε εταιρίας/αντιπροσώπου."

Ίσως εν μέρει απαντά στο σωστό ερώτημά σου.