GROUP TEST: Πικάπ

δηλαδη? τι δεν δε αρεσει? η αναρτηση ή ο νεος βραχιονας? το μοτερακι το προσεγμενο?

Δεν μου αρέσει η τιμή του που κατα την άποψη μου και για αυτά που βλέπω θα έπρεπε να έχει τα μισά, μου θυμίζει μια αμφιβόλου αισθητικής αντιγραφή απο rega planar3 υπεροστολογημένη όμως.
Κακό δεν θα είναι σε σύγκριση με το RPM5 αλλα ώς εκεί.
Γενικά πιστεύω πως κστολογείται και η φίρμα στο πακέτο κάτι ασύμφορο είδικά στην εποχή μας

μεγαλο μπραβο στον σταμ...

ακουω ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.....
thorens td309 ή clearaudio concept?
μηπως το perspex τελικα ποιο ακριβο και ποιο καλο?
η κεφαλη του td309 ειναι φθηνοτατη, του clearaudio πανακριβη...
τι συμπερασμα να βγαλω εγω ο αδαης αναλογικα?
για πειτε...

Να πάς να τα ακούσεις, το Concept που το άκουσα εγώ με πολύ υποδεέστερη κεφαλή απο αυτήν του review μου έπεσε το σαγόνι τώρα το Thorens τι να σου πώ μπορεί και ναπεφτω έξω αλλα δύσκολα..

Να πάς να τα ακούσεις, το Concept που το άκουσα εγώ με πολύ υποδεέστερη κεφαλή απο αυτήν του review μου έπεσε το σαγόνι τώρα το Thorens τι να σου πώ μπορεί και ναπεφτω έξω αλλα δύσκολα..

φχαριστω...
(δεν παω δεν παω δεν παω... γιατι εαν παω...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: GROUP TEST: Πικάπ

... Αυτό που μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι παίζει με άλλη κεφαλή και πάλι δίνει ακριβώς το στίγμα του ήχου που έχω κι εγώ. Άρα το συμπέρασμα είναι οτι το πλατώ δίνει την βασική κατεύθυνση του ήχου που θα πάρεις.
Θα διαφωνησω. Η εταιρεια τοποθετει τον ιδιο βραχιονα στα πιο ακριβα της μοντελα. Βαλτου μια χαμηλοεξοδη MC ανω των 500 ευρω και ενα αντιστοιχης και ακριβοτερο phono stage και ο ηχος θα αλλαξει δραματικα. Ο συνδιασμος πικαπ-βραχιονα εχει δυνατοτητες, το αν θα τις αξιοποισει ο ιδιοκτητης του ειναι προσωπικο θεμα.

Επίσης να τονίσω όπως έχω κάνει πολλές φορές άλλωστε οτι όλα τα pro-ject επωφελούνται απίστευτα απο μια αρκετα οικονομική ανακαλωδίωση του βραχίονα την οποία αναλαμβάνει ο αντιπρόσωπος και απο το speed box φυσικά, με αυτά τα δύο νομίζεις οτι έχεις αλλάξει κατηγορία πικάπ με κόστος και για τα δύο τα μισά απο την ακριβή κεφαλή των 500 ευρώ η οποία θα αναδειχτεί με αυτές τις μικρές επεμβάσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: GROUP TEST: Πικάπ

Θα διαφωνησω. Η εταιρεια τοποθετει τον ιδιο βραχιονα στα πιο ακριβα της μοντελα. Βαλτου μια χαμηλοεξοδη MC ανω των 500 ευρω και ενα αντιστοιχης και ακριβοτερο phono stage και ο ηχος θα αλλαξει δραματικα. Ο συνδιασμος πικαπ-βραχιονα εχει δυνατοτητες, το αν θα τις αξιοποισει ο ιδιοκτητης του ειναι προσωπικο θεμα.

το άκουσα και το αγόρασα όπως μου προτάθηκε δλδ με την ortofon 2M Bronze. (http://www.ortofon.com/index.php?option=com_content&view=article&id=51&Itemid=72)
phono stage έχω της ίδιας εταιρίας το tube box II SE που δεν είχε καμία σχέση με οτι άλλο άκουσα.

Επίσης να τονίσω όπως έχω κάνει πολλές φορές άλλωστε οτι όλα τα pro-ject επωφελούνται απίστευτα απο μια αρκετα οικονομική ανακαλωδίωση του βραχίονα την οποία αναλαμβάνει ο αντιπρόσωπος και απο το speed box φυσικά, με αυτά τα δύο νομίζεις οτι έχεις αλλάξει κατηγορία πικάπ με κόστος και για τα δύο τα μισά απο την ακριβή κεφαλή των 500 ευρώ η οποία θα αναδειχτεί με αυτές τις μικρές επεμβάσεις.

Για να μαθαίνουμε και εμείς οι άσχετοι: τι προσφέρει ένα speedbox σε ένα πλατό;

Για να μαθαίνουμε και εμείς οι άσχετοι: τι προσφέρει ένα speedbox σε ένα πλατό;

Καλύτερη ποιότητα περιστροφής (μικρότερες διακυμάνσεις, κραδασμοί, θόρυβος απο το μοτέρ) δηλαδή το Α και το Ω για όλα τα πλατώ.
Ά και είναι πολύ εξυπηρετικό αφού αλλάζεις στροφές με ένα κουμπάκι.

Δηλαδή όπως συμβαίνει (συνήθως) και με τα phono stage και τα dac, τα εξωτερικά είναι καλύτερα από τα ήδη υπάρχοντα στη συσκευή;

Όχι ακριβώς. Τα Projekt έχουν ήδη εξωτερικό τροφοδοτικό, αυτό είναι απλά καλύτερο. Το είχα χρόνια σε ένα Thorens TD 320. Με το που το έβαλα καθάρισε η σκηνή, πλάτυνε, και τα όργανα απέκτησαν καλύτερη παρουσία.

Δηλαδή όπως συμβαίνει (συνήθως) και με τα phono stage και τα dac, τα εξωτερικά είναι καλύτερα από τα ήδη υπάρχοντα στη συσκευή;

Δέν θα το έθετα έτσι απλά όλοι οι κατασκευαστές αφήνουν ένα κατιτις για να ξαναβάλουμε το χέρι στην τσέπη κάποια στιγμή κάνοντας παράλληλα πιο ελκυστικές τις συσκευές τους λόγω μειωμένου κόστους.
Τουλάχιστον η pro-ject το κάνει με τίμιο και "ανθρώπινο" οικονομικά τρόπο.

Επίσης το speed box δεν είναι απλώς ένα άλλο εξωτερικό τροφοδοτικό.

Πάντως κάνει δουλειά το speed box, σου μιλάω εκ πείρας άσε που αντίστοιχη συσκευή δεν νομίζω να υπάρχει στην κατηγορία τιμής χώμα που προσφέρεται το μικρό, ίσως η πιο τίμια αναβάθμιση στην αγορά.

Εννοείς το speedbox της project έτσι; Πολύ μανούβρα όμως βρε παιδί μου! Ξεκινάς να κάνεις ένα λιτό σύστημα, γεμίζεις κουτάκια και η οικονομική οροφή δε φαίνεται στον ορίζοντα...

Kαλωσήλθες στο υπέροχο χόμπυ μας...
Άλοι λιγότερο άλοι περισσότερο ..Όλοι Ματώνουν εδώ...

Απάντηση: Re: GROUP TEST: Πικάπ

Ωραία και χρήσιμη παρουσίαση καθώς μελλοντικά θα κινηθώ για πικ απ. Ευχαριστούμε! Πάντως μεγάλη δουλειά η ευκολία του clearaudio concept. To βγάζεις από το κουτί και έτοιμο για play. Εμάς τους αδαείς μας βοηθάει αφάνταστα.

Αν διάβασα καλά, όλα τα πικάπ της δοκιμής τα βγάζεις από το κουτί τους και είναι έτοιμα για να παιξουν, απλά στο clearaudio...το τονίζει!