Ένα από τα καλύτερα συγκριτικά reviews που έχω διαβάσει.
Και αυτά με τα οποία μπορεί να το συγκρίνω είναι πάλι του ιδίου.
Πολύ καλή η υιοθέτηση της προσέγγισης "πλατώ - βραχίονας - κεφαλή πακέτο".
Πετυχαίνει μ'ένα σμπάρο δυό τρυγόνια.
Αφενός σε αυτήν την κατηγορία τιμής παίζουν πολλοί νεοεισερχόμενοι στο χώρο του βινυλίου που θέλουν ένα έτοιμο σύστημα και δεν έχουν ξεκινήσει το σπορ του cartridge rolling.
Αφετέρου η κεφαλή σαν το κατεξοχήν αναλώσιμο κομμάτι από τα τρία παίζει το ρόλο της τον οποίον είτε έμμεσα (περιγράφοντας στερεοφωνική εικόνα και μεσαίες υψηλές) είτε άμεσα (γράφοντας ποιο μοντέλο βελτιώνεται σημαντικά από καλύτερη κεφαλή) μας τον αποκαλύπτει στο review.
Στο άνω όριο τιμής για παράδειγμα μου δόθηκε από το κείμενο η εντύπωση ότι το concept εκτός από plug and play και με "δικιά του" πολύ καλή κεφαλή (και με ίδιο όνομα...) ταιριάζει περισσότερο σε αυτόν που δεν θέλει να ψαχτεί με ανώτερη κεφαλή. Έχει φροντίσει ο Σούκι πριν απ αυτόν γι αυτόν.
Αντίθετα το Thorens λόγω κόστους πλατώ είχε πολύ βασική κεφαλή και μπορεί να γίνει πολύ καλό παιχνίδι εκεί αλλά σε κόστος παραπάνω από το πλαφόν.
Το ίδιο και στο perspex το οποίο κατά τη γνώμη μου θα αναδείξει μία ακριβή κεφαλή (π.χ. του χιλιάρικου) περισσότερο από το Thorens το οποίο φθάνει στα όριά του με κάτι κάπως φθηνότερο (πεντακοσάρικο ας πούμε).
Αυτά είναι δικά μου, αρκετά αυθαίρετα συμπεράσματα που έβγαλα διαβάζοντας
"ανάμεσα από τις γραμμές".
Πάντως, ενώ συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις, προσωπικά θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα ΚΑΙ ένα τεστ όπου όλα τα πικάπ θα κοντράρονταν με την ίδια κεφαλή (έστω, ανά κατηγορία τιμής), ώστε να φανούν καλύτερα οι διαφορές μεταξύ τους, βγάζοντας όσο είναι δυνατόν την κεφαλή από το παιχνίδι (εντάξει, θεωρώντας ότι ματσάρει αξιοπρεπώς με όλους τους υπό εξέταση βραχίονες).
Πάντως, ενώ συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις, προσωπικά θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα ΚΑΙ ένα τεστ όπου όλα τα πικάπ θα κοντράρονταν με την ίδια κεφαλή (έστω, ανά κατηγορία τιμής), ώστε να φανούν καλύτερα οι διαφορές μεταξύ τους, βγάζοντας όσο είναι δυνατόν την κεφαλή από το παιχνίδι (εντάξει, θεωρώντας ότι ματσάρει αξιοπρεπώς με όλους τους υπό εξέταση βραχίονες).