Πάντως αναφορικά με την πρότασή σου, έχει ενδιαφέρον η απάντηση του κ. Χουρμουζιάδη της Τηλεοπτικής περί ακύρωσης της εγγύησης σε περίπτωση τέτοιας μετατροπής και άλλων τεχνικών δυσκολιών......
Καταλαβαίνω ότι κάποιες προτάσεις γίνονται ελαφρά τη καρδία.......
Μιλάμε για ενεργά cross προρυθμισμένα για τα συγκεκριμένα ηχεία, ή για ρυθμιζόμενα τα οποία πρέπει να ρυθμίσει ο πελάτης;
δηλαδη κωστα με 500 watt που θελη το b&w καλυτερα να εχεις 1000 (3db) η
2000 (6db) η 4000 (9db)?
ναι.
μπορεί σε πολλούς τα 500 βαττ να απέχουν έτη φωτός από τα 4 κιλοβάτ, αλλά στην πράξη, απέχουν μόλις 9 ντι-μπί.
Για να στο πω σε άλλο παράδειγμα, πχ ενός ηχείου που ζητάει 100 βατ για να παίξει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του.
Δώστου 100 βατ ενισχυτή και θα παίξει. Αντίθετα, με 50 βατ δε θα παίξει...
Δώστου 200 βατ ενισχυτή και θα παίξει πολύ καλύτερα, πολύ πιο άνετα θα δουλεύουν όλα.
Δώστου 400 βατ ενισχυτή και θα καταλάβεις και πάλι διαφορά προς το καλύτερο, καθώς ο ενισχυτής θα είναι ακόμα πιο χαλαρός, οι παραμορφώσεις του πιο συμμαζεμένες.
Δώστου 800 βατ ενισχυτή και θαύμασε άνεση! Θαύμασε πλήρως ασυμπίεστα δυναμικά, πλήρη απουσία συμπίεσης και θολούρας, σταθερή σα βράχο εικόνα κλπ κλπ κλπ. Κι αν καταφέρεις να μετρήσεις ριπλ στην τροφοδοσία του τελικού, έλα να μου τρυπήσεις τη μύτη...
9 ντι-μπί προς τα πάνω, κάνουν όλη τη διαφορά. Αρκεί μια φορά να το ακούσεις, για να μπει στο πετσί σου αυτό που λεω, κι ας ακούγεται τραγική υπερβολή, ξέρω πως "ακούγεται", ντοντ γουόρι...
Χονδρικά, το κόστος πάει περίπου στα 7-8 χιλιάρικα, αν δε κάνω λάθος δηλαδή.
Από ότι καταλαβαίνω η λύση που προτείνεις περισσότερο είναι μία πρόταση προς την B & W παρά μία πρόταση προς τον φίλο συμφορουμίτη.
Κώστα έχω μπερδευτεί, στο πρώτο μήνυμα περιγράφεις μία λύση με υλικά και την εγγύηση της B & W αλλά στο δεύτερο διευκρινίζεις ότι το σετ δεν υπάρχει στο κατάλογο της εταιρείας, αλλά ας στείλει κάποιος email στην εταιρεία να δει αν γίνεται και με ποιό κόστος !!!
Από ότι καταλαβαίνω η λύση που προτείνεις περισσότερο είναι μία πρόταση προς την B & W παρά μία πρόταση προς τον φίλο συμφορουμίτη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.