GRYPHON DIABLO & 802D

Πάντως αναφορικά με την πρότασή σου, έχει ενδιαφέρον η απάντηση του κ. Χουρμουζιάδη της Τηλεοπτικής περί ακύρωσης της εγγύησης σε περίπτωση τέτοιας μετατροπής και άλλων τεχνικών δυσκολιών......

Καταλαβαίνω ότι κάποιες προτάσεις γίνονται ελαφρά τη καρδία.......

δεν είναι έτσι. αντιγράφω:

Το 802 μπορεί να οδηγηθεί από το ενεργό κρος των σαλιγκαριών (με κάπχιες μικρές τροποποιήσεις που κάνει η ίδια η B&W), με την εγγύηση ποιότητας της κατασκευάστριας εταιρίας.
Και με ενισχυτικά που προμηθεύει η ίδια η B&W.

Με το παραπάνω "συνολάκι" ο κάτοχος των 802 θα έχει τον καλύτερο δυνατό ήχο από τα ηχεία αυτά, με την εγγύηση της B&W και με τη διαβεβαίωση της B&W ότι δε γίνεται να πάρει καλύτερο ήχο από αυτόν που θα πάρει με τον παραπάνω συνδυασμό, τον κώλο του να βαράει χάμω.

Άσε που είναι ΤΖΑΜΠΑ το παραπάνω "συνολάκι" για αυτά που προσφέρει (6 ενισχυτικά στάδια και 2 ενεργά κρος).

Οπότε, όσον αφορά το "αγωνιώδες" ερώτημά σου αν θα πράξεις καλά να πάρεις τον ντιάμπλο, η προσωπική μου "θέση" είναι πως είναι λάθος κίνηση, διότι στα ίδια (πάνω κάτω) κοστολόγια κυμαίνεται η ενεργή πολυενίσχυση της ίδιας της B&W, λύση σαφώς ανώτερη σε πολλαπλά επίπεδα.

Και σε αυτό, δε χωράει αντίρρηση. Ούτε κουβέντα.

Ποσο ειναι αυτο το "Τζαμπα" ?
(παντα για αυτα που προσφερει)

Δυστυχώς, το παραπάνω "σετάκι" δε κυκλοφορεί στους επίσημους καταλόγους της κατασκευάστριας, και θα πρέπει να αναζητηθεί ως "όπσιον" με επαφή με τους κατασκευαστές, σε απευθείας συνεννόηση.

Δηλαδή, όπχιος ενδιαφέρεται, ας τους στείλει ένα email με μια απλή ερώτηση: αν γίνεται αυτό που λέω, και πόσο κοστίζει. (ξέρω, είναι 2 ερωτήσεις).

Χονδρικά, το κόστος πάει περίπου στα 7-8 χιλιάρικα, αν δε κάνω λάθος δηλαδή.

Αυτό λοιπόν το κοστολόγιο πάνω-κάτω, για 6 ενισχυτικά κανάλια και 2 ενεργά κρος, με τη σφραγίδα της B&W, προσωπικά το θεωρώ ΤΖΑΜΠΕ ΟΛΕ. Και ξέρω αρκετούς που συμφωνούν με αυτή μου την εκτίμηση...

Μιλάμε για ενεργά cross προρυθμισμένα για τα συγκεκριμένα ηχεία, ή για ρυθμιζόμενα τα οποία πρέπει να ρυθμίσει ο πελάτης;

προρυθμισμένα κι έτοιμα για χρήση με το συγκεκριμένο μόνο ηχείο.

ο πελάτης δε μπορεί να επέμβει καθόλου σε ρυθμίσεις, δεν υπάρχουν "κουμπιά".

δηλαδη κωστα με 500 watt που θελη το b&w καλυτερα να εχεις 1000 (3db) η

2000 (6db) η 4000 (9db)?

ναι.

μπορεί σε πολλούς τα 500 βαττ να απέχουν έτη φωτός από τα 4 κιλοβάτ, αλλά στην πράξη, απέχουν μόλις 9 ντι-μπί.

Για να στο πω σε άλλο παράδειγμα, πχ ενός ηχείου που ζητάει 100 βατ για να παίξει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του.
Δώστου 100 βατ ενισχυτή και θα παίξει. Αντίθετα, με 50 βατ δε θα παίξει...
Δώστου 200 βατ ενισχυτή και θα παίξει πολύ καλύτερα, πολύ πιο άνετα θα δουλεύουν όλα.
Δώστου 400 βατ ενισχυτή και θα καταλάβεις και πάλι διαφορά προς το καλύτερο, καθώς ο ενισχυτής θα είναι ακόμα πιο χαλαρός, οι παραμορφώσεις του πιο συμμαζεμένες.
Δώστου 800 βατ ενισχυτή και θαύμασε άνεση! Θαύμασε πλήρως ασυμπίεστα δυναμικά, πλήρη απουσία συμπίεσης και θολούρας, σταθερή σα βράχο εικόνα κλπ κλπ κλπ. Κι αν καταφέρεις να μετρήσεις ριπλ στην τροφοδοσία του τελικού, έλα να μου τρυπήσεις τη μύτη...

9 ντι-μπί προς τα πάνω, κάνουν όλη τη διαφορά. Αρκεί μια φορά να το ακούσεις, για να μπει στο πετσί σου αυτό που λεω, κι ας ακούγεται τραγική υπερβολή, ξέρω πως "ακούγεται", ντοντ γουόρι...

ναι.

μπορεί σε πολλούς τα 500 βαττ να απέχουν έτη φωτός από τα 4 κιλοβάτ, αλλά στην πράξη, απέχουν μόλις 9 ντι-μπί.

Για να στο πω σε άλλο παράδειγμα, πχ ενός ηχείου που ζητάει 100 βατ για να παίξει στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του.
Δώστου 100 βατ ενισχυτή και θα παίξει. Αντίθετα, με 50 βατ δε θα παίξει...
Δώστου 200 βατ ενισχυτή και θα παίξει πολύ καλύτερα, πολύ πιο άνετα θα δουλεύουν όλα.
Δώστου 400 βατ ενισχυτή και θα καταλάβεις και πάλι διαφορά προς το καλύτερο, καθώς ο ενισχυτής θα είναι ακόμα πιο χαλαρός, οι παραμορφώσεις του πιο συμμαζεμένες.
Δώστου 800 βατ ενισχυτή και θαύμασε άνεση! Θαύμασε πλήρως ασυμπίεστα δυναμικά, πλήρη απουσία συμπίεσης και θολούρας, σταθερή σα βράχο εικόνα κλπ κλπ κλπ. Κι αν καταφέρεις να μετρήσεις ριπλ στην τροφοδοσία του τελικού, έλα να μου τρυπήσεις τη μύτη...

9 ντι-μπί προς τα πάνω, κάνουν όλη τη διαφορά. Αρκεί μια φορά να το ακούσεις, για να μπει στο πετσί σου αυτό που λεω, κι ας ακούγεται τραγική υπερβολή, ξέρω πως "ακούγεται", ντοντ γουόρι...

το εχω ακουση σε διαφορα αυτοκινητα που εφτιαχνα πιο μικρος.

ωστοσο πιστευα οτι 2χ ειναι αρκετα.

Χονδρικά, το κόστος πάει περίπου στα 7-8 χιλιάρικα, αν δε κάνω λάθος δηλαδή.

Αν παίζει σε αυτό το κόστος τότε σαφώς είναι η καλύτερη λύση.
Εντάξει, καλό το θέμα γούστου αλλά ενισχυτής στημένος για τα ηχεία που έχουμε είναι το Α και το Ω ενός συστήματος...

Ο καλύτερος τρανζιστοράτος μέχρι τα 6.000 που έχω ακούσει με τα ATC μου είναι ο ATC SIA 150 που κάνει... 2.000 !
Τυχαίο; Δεν νομίζω...

BTW πότε πρότεινα εγώ ASR και δεν το κατάλαβα;
Παίζει να είναι το πρώτο μήνυμα που αναφέρω αυτή τη μάρκα στο forum... :flipout:

Κώστα έχω μπερδευτεί, στο πρώτο μήνυμα περιγράφεις μία λύση με υλικά και την εγγύηση της B & W αλλά στο δεύτερο διευκρινίζεις ότι το σετ δεν υπάρχει στο κατάλογο της εταιρείας, αλλά ας στείλει κάποιος email στην εταιρεία να δει αν γίνεται και με ποιό κόστος !!!

Από ότι καταλαβαίνω η λύση που προτείνεις περισσότερο είναι μία πρόταση προς την B & W παρά μία πρόταση προς τον φίλο συμφορουμίτη.

Από ότι καταλαβαίνω η λύση που προτείνεις περισσότερο είναι μία πρόταση προς την B & W παρά μία πρόταση προς τον φίλο συμφορουμίτη.

Δεν νομίζω...
Αν ήταν κάτι τέτοιο δεν θα είχε και τιμή. :)
Αλλά κάτι θα ξέρει για να το λέει... Και συμφωνώ ότι θα ήταν ότι καλύτερο σε οδήγηση.
Τώρα για το "γούστο" του εκάστοτε ιδιοκτήτη, μπορεί να το "φέρει" από τον προενισχυτή. Αλλά ούτως η άλλος αν δεν του άρεσε ο ήχος που έχει η B&W δεν θα αγόραζε και τα ηχεία της... :a0210:

Κώστα έχω μπερδευτεί, στο πρώτο μήνυμα περιγράφεις μία λύση με υλικά και την εγγύηση της B & W αλλά στο δεύτερο διευκρινίζεις ότι το σετ δεν υπάρχει στο κατάλογο της εταιρείας, αλλά ας στείλει κάποιος email στην εταιρεία να δει αν γίνεται και με ποιό κόστος !!!

όχι. δε κάνω προτάσεις στη B&W.

Το να κάνω προτάσεις προς τη B&W, είναι άδικος κόπος, τζάμπα το σάλιο. Αυτοί κάνουν αυτό που τους λέει το τμήμα μάρκετινγκ, όχι τι λέει ο καθένας εδώ και κει...

είναι λοιπόν μια πρόταση προς τον φίλο, ο οποίος (αν το επιθυμεί) μπορεί να το ζητήσει από την κατασκευάστρια εταιρία για να το αγοράσει. Ναι μεν δε το έχει σε καταλόγους, αλλά αν το ζητήσει κάπχιος, (κι αν περισσεύει κανα τεμάχιο - δε ξέρω, μπορεί να υπάρχουν άλλες παράμετροι), στο παρέχουν.

Εδώ να διορθώσω πως πρόκειται για 8 ενισχυτικά στάδια και 2 κρος 4 δρόμων, διότι το εν λόγω ηχείο είναι 4 δρόμων.

Νομίζω πως όλα τα ενισχυτικά στάδια είναι ίδια και είναι 500-βατ έκαστο. Υποπτεύομαι κανα "παγάκι", αλλά απλή ...υποψία είναι, μη δίνετε σημασία.

Εκτιμώ όμως, πως ο φίλος που θέλει λιγότερα καλώδια δε θα πάει σε ενεργή τετραενίσχυση του ηχείου του με πολλαπλούς ενισχυτές και νέες συσκευές (ενεργά κρος) σε κάθε μεριά. Οπότε τζάμπα η κουβέντα.

Όμως, είναι γεγονός πως τα οφέλη της ενεργής πολυενίσχυσης είναι χειροπιαστά και δεδομένα, οπότε ακόμα και με το ντι-σι-εξ ή ένα μάρτσαντ, αξίζει τον κόπο η προσπάθεια. Βέβαια ενεργά κρος υπάχρχουν πια από πάρα πολλές εταιρίες, ακόμα και γνωστές στον κύκλο του Hi-end. Όπχιος ψάχνει, βρίσκει. Αξίζει.

Άλλα είναι που δεν αξίζουν τον κόπο, αλλά τες πα, πολύ μακριά το πάω.

Για το φίλο που θέλει ένα δικάναλο ενισχυτή και να τελειώνει με καλώδια και μπερδέματα, προσωπική εκτίμηση είναι πως με ένα χιλιάρι παγάκι είναι άριστα βολεμένος. Τώρα αν θα έχει από πάνω του στο καπάκι μάρκα "μήτσος" ή γουάιρντ φορ σάουντ ή μπελ κάντο ή τζεφ ρόουλαντ, ποσώς με απασχολεί. Ακόμα και κινεζιά, κόπια του άις, το ίδιο πράγμα είναι (ιδίως σε blind test, γιατί άμα βλέπεις πρόσοψη, σε παρασέρνει το πάχος και το βάρος).:2thumb22sup:

Πάντως για να προσγειωθούμε ολίγον,ο φίλος ζητά κάποια προσιτή και καλύτερη λύση απο την υπάρχουσα,για να οδηγήσει τα ηχεία του.

Δήλωσε ήδη οικονομική στενότητα...

Προσωπικά προκρίνω μεγάλο μεταχειρισμένο τελικό με "μουσικό" χαρακτήρα.Πρότεινα ήδη κάποιες μάρκες.

Last edited:
θα πρέπει να τονίσω ότι δεν έχουμε καμμία επίσημη ενημέρωση απο την μαμά Bowers & Wilkins για ύπαρξη πακέτου ενεργούς οδήγησης.

Η λύση ενισχυτικών ICE Power είναι μια καλή ιδέα, ιδιαίτερα δε αν λάβουμε υπ´όψιν την σχέση κόστος/απόδοση.

Φιλε makis1973 κυταξε μηπως βρεις τον McCormack DNA 2 Limited Anniversary Edition,ενα εξαιρετικο μηχανημα, που μπορεις να το βρεις σε σχετικα καλη τιμη δυτερο χερι,αξιζει να τον ακουσεις πιστεψε με.

@OKOK

Αγαπητέ αν μου επιτρέπεις ενα σχόλιο: ...αυτά τα "μόλις 9db" που αναφέρεις σε προηγούμενο σου post στην πραγματικότητα δεν ειναι καθόλου "μόλις" είναι μια τεράστια διαφορά σε ενταση... αν δεν κάνω λάθος μιλάμε για 8πλασιασμό της ακουστικής εντασης!