γυαλιά πρεσβυωπίας ....

1kost12

New member
25 June 2012
74
Γεια σας! πήγα πριν λίγες μέρες στον οφθαλμίατρο και μου είπε ότι χρειάζομαι γυαλιά πρεσβυωπίας και με την μέτρηση που έκανε έχω 2.25 και στα δυο. Επειδή είναι τα πρώτα μου γυαλιά…… μου είπε ότι μπορώ να πάρω και έτοιμα από οπτικά η φαρμακεία με πάρα πολύ μεγάλη διαφορά τιμής από τα γνωστά «φτιαχτά» στα οπτικά καταστήματα….
Έψαξα μέσα το ιντερνετ και βρήκα πάντα έτοιμα από σελίδα του σκρουτζ σε γνωστό φαρμακείο που έχει και πολλά ιατροφαρμακευτικά είδη και βιταμίνες (δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρω την ιστοσελίδα μήπως θεωρηθεί διαφήμιση…. ) όμορφα στυλατα και πολύ φτηνά (με ενδιαφέρουν μικρά με λεπτό σκελετό) γύρω στα 9.00 Ευρώ.
Εσείς εμπιστεύεστε για αγορά οπτικών από τέτοια υπηρεσία (φαρμακείο είναι…);;;;;; έχετε αγοράσει παρόμια πράγματα;;;; ή καταφύγατε στα οπτικά καταστήματα.
ΤΟΝΙΖΩ ότι έχω και στα δυο τον ίδιο βαθμό και…..θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας….:BDGBDGB53:

Και εγώ παθών. 2 και στα δύο μάτια. ΜΟΝΟ από φαρμακείο (εφόσον έχεις "συμμετρικό" πρόβλημα).

Να πάρεις αυτά με κάπως ενισχυμένο πλαστικό σκελετό (γύρω στα 18 ). Μην μπλέξεις με οπτικό...

Από φαρμακείο μέσω ιντερνετ;;;;; απλά ρωτώ γιατί βρήκα κάτι που μου άρεσε….(γύρω γύρω σκελετός για πιο σταθερότητα του φακού) αλλά πάντα σε ψιλό σκελετό

Στο φαρμακειο με ...12ε, πλαστικουλια βεβαια (ουτε "μαυρος" να τα πουλαει!), εναντι ...ΕΚΑΤΟ (100) στον οπτικο με μεταλλικο σκελετο. Το κακο ειναι οτι ειμαι...ασυμμετρος!

εμένα του φαρμακείου με κουράζουν περισσότερο από αυτά που έφτιαξα και τα οποία είναι κεντραρισμένα στα μάτια μου. Επειδή όμως τα έσπασα κατά λάθος, ξαναγύρισα στα του φαρμακείου, αλλά όμως στα σχετικά ακριβότερα των 18-20 ευρώ...

Εγω

θα προτεινα, οπως και εκανες την επισκεψη σε Οφθαλμιατρο και φυσικα γυαλια, τους φακους δηλαδη, μονο απο καταστημα οπτικων.

Θα σε επανεξετασουν και εκει και φυσικα μπορεις να παρεις καποιο φτηνο σκελετο ή ακομη και να τους πας ενα.

Ο σκελετος κρατα πολυ καιρο, αναλογως τη χρηση και το σκελετο, μπορει να κρατηση παρα πολλα χρονια.

Το σημαντικοτερο, οπως αναφερει και ο συμφορουμιτης, ειναι το κεντραρισμα, εαν αυτο δεν ειναι σωστο, τοτε τα γυαλια δεν ειναι σωστα και θα σου βγαλουν τα ματια με λιγα λογια!

Γεια σας! πήγα πριν λίγες μέρες στον οφθαλμίατρο και μου είπε ότι χρειάζομαι γυαλιά πρεσβυωπίας και με την μέτρηση που έκανε έχω 2.25 και στα δυο.

2,25;;;
Και πώς έβλεπες μέχρι τώρα; Διάβαζες με 2,25;;;;;

Re: Απάντηση: γυαλιά πρεσβυωπίας ....

και εγώ την ίδια απορία έχω...πως έβλεπες μέχρι τώρα???
Εγώ ξεκίνησα πριν χρόνια με 0,75 και ακόμα 2,25 δεν έχω φορέσει για συνεχή χρήση.
Τα "φαρμακείου" δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα ...εγώ τα χρησιμοποιώ συνέχεια.
Σημ. Οι οφθαλμίατροι πάντα μου έλεγαν πάρα πάνω βαθμούς δεν ξέρω γιατί !!!!
Δοκίμασε μερικά νούμερα πριν αγοράσεις .Αφού μέχρι τώρα έβλεπες σχεδόν καλά (πιστεύω) χωρίς γυαλιά η μετάβαση σε 2,25 θα σε τινάξει στον αέρα.

Εγω

παντως με το που εφτασε στο 1 ειχα θεμα, ευτυχως δεν ανεβαινει και εχει σταθεροποιηθει στο 1,25 εαν θυμαμαι καλα, ειμαι στα 48 και ειναι ετσι 3 χρονια.

Παντως χωρις γυαλια διαβασμα δεν υπαρχει περιπτωση, απορω πως το αφησες μεχρι να φτασει 2,25, σορυ και χωρις παρεξηγηση αλλα μαλλον δε βλεπεις τη τυφλα σου μπροστα σου!