Γύρω-γύρω όλοι....

Απάντηση: Re: Γύρω-γύρω όλοι....

Το δικό μου πρώτο πικάπ εν έτει 1981 ήταν ένα πλαστικότατο Kenwood που αν το χτυπούσες λίγο ακουγότανε σαν άδειος κουβάς, με κεφαλή Shure. Παρ'όλ'αυτά λειτουργούσε καθημερινά κι απροβλημάτιστα επί 19 χρόνια μέχρι που μιά μέρα ράγισε ο βραχίονας.
Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία.

To 2000 απέκτησα ένα Dual 505 με την Ortofon OM10. Αδιάφορος ήχος, δεν με παρακινούσε να ακούω δίσκους. Φέτος το χάρισα...

...γιατί απέκτησα μεταχειρισμένο, το πικάπ που έπρεπε να είχα πάρει εξ αρχής τη 10ετία του '80: Thorens 321 με βραχίονα Alphason xenon και κεφαλή Denon 160

Ο ήχος του επαναπροσδιόρισε τη σχέση μου με το βινύλιο. Αρχισα πλέον να ξαναπαίρνω δίσκους και εκνευρίζομαι που δεν βρίσκω καινούρια μουσική σε βινύλιο.

Αν και πάντα είχα Thorens ποτέ δεν είχα 320 ή 321 ,τι λέει αυτό που αγόρασες ? πόσο το πήρες ??σε τι κατάσταση είναι??ποιάς χρονιάς??
Συγνώμη φίλε για τις ερωτήσεις αλλά είμαι πολύ κοντά στο να πάρω ένα

D.F.

Καλημέρα και καλή χρονιά!

Το 321 το επέλεξα κατ αρχήν για την εξαιρετική του ανάρτηση. Κάνει σχεδόν απόλυτη απόσβεση των δονήσεων.
Και γιά την συνολική ποιότητα κατασκευής.
Και γιατί φορούσε τον Alphason.

Το αγόρασα από γνωστό μου κατόπιν ακροάσεως γιά 650€.
Είχε μικρόπροβλήματα τα οποία διόρθωσα (πολυμερισμένος ιμάντας, έπαιζε σε πιό αργές στροφές)

Επειδή το 321 έβγαινε χωρίς βραχίονα, να προσέξεις να είναι τρυπημένο γιά τον τύπο βραχίονα που θέλεις να προσαρμόσεις.

Εχω ακουστά οτι στη δεκαετία του 80 το συγκεκριμένο πλατώ θάφτηκε σκόπιμα απο τον ελληνικό τύπο γιά να προωθηθεί το linn lp12 αλλά μπορεί να είναι και κακοήθεις διαδόσεις...:rolleyes:

Είμαι κάτοχος του 321 το οποίο είχα αγοράσει καινούργιο, το 1986. Έκτοτε παίζει απροβλημάτιστα για 21 συναπτά έτη. Στον ελληνικό τύπο απ' όσο θυμάμαι δεν είχε δημοσιευθεί δοκιμή του. Στο βρετανικό, θυμάμαι μια δοκιμή - νομίζω πως ήταν στο Hi-Fi News - ή οποία ήταν θετική.

Αν η βάση του βραχίονα δεν είναι τρυπημένη για το βραχίονα που ενδιαφέρεσαι, μπορείς να φτιάξεις μια δικιά σου από mdf και να την τρυπήσεις με βάση το πατρόν του βραχίονα. Εγώ, επειδή άλλαξα βραχίονα το 2002, έκανα τη μ*λ*κία και παρήγγειλα τη βάση από τo φερόμενο εκείνη την εποχή ως Thorens service, που είχα βρει μέσω διαδικτύου. Η ίδια η εταιρία εκείνη την εποχή ίσως και να είχε κλείσει. Μου το στείλαν οι άνθρωποι, σωστά βαμμένο και τρυπημένο για το βραχίονα, αλλά με λειψές πατούρες για τις ξυλόβιδες, που δεν πιάνουν καλά. :angry: Η τιμή μου είχε φανεί αλμυρή, αλλά δεν τη θυμάμαι πλέον.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά,
ευχαριστώ για τις πληροφορίες ,το 321 που έχω βρεί να αγοράσω είναι έτοιμο για να τοποθετήσω βραχίονες τύπου alphason,Linn κ.λ.π. ,δυστυχώς δεν έχω βρεί αξιόλογο βραχίονα να αγοράσω και θέλω να αποφύγω τους REGA(δεν ξέρω αν ταιριάζουν).
Το χειρότερο βρήκα και ένα 320 mkii σε καλή τιμή και το σκέφτομαι να μην μπλέξω με τοποθετήσεις κ.λ.π.

Υ.Γ. για περίπου 18 χρόνια άκουγα με THORENS 166 mkv /318mkii /166 mkvi αλλά έδω και 1 χρόνο πούλησα το τελευταίο μου και κατάλαβα βέβαια πως χωρίς να ακούω τα βινύλια μου υπάρχει κενό,άρα να'μαστε πάλι

d.f.

Ψάχνω για κάποιον καινούριο SME αν και για να βρώ σε καλή τιμή είναι μάλλον δύσκολο ,εσύ ποιόν έχεις τώρα ??

d.f.