Γυροειδης Αλωπεκια

george0083

AVClub Enthusiast
23 May 2007
767
Γεια σας παιδια

Εχω ενα προβλημα, εγω βγαλει γυροειδη αλωπεκια, για οσουν δεν γνωριζουν αν θελουν να βοηθησουν ας διαβασουν εδω http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=46488
εγω εχω βγαλει στα γενεια μου σε τρια σημεια, ειναι κυκλικα και ειναι και λες οτι καποιος μου εχει γδαρει το δερμα, δηλαδη δεν φανονται καθολου ποροι απο το δεμα και τα γενεια οπως στη φωτο στο συνδεσμο!
Αυτο το επαθα γιατι εχασα τον καλυτερο μου φιλο και απο το σοκ που περασα.Μαλιστα ειχα γενεια εκεινη τη μερα αξυριστος για τις 3 εβδομαδες κοιμηθηκα και την επομενη μερα ξυπνησα ετσι με ενα τεραστιο κομπο στο λαιμο μου απο τη στενοχωρια, καταλαβαινετε πιστευω τι εννοω!
Παρεπιπτοντως ειμαι μικροβιολογος και απο τις γνωσεις μου ηξερα απο την πρωη στιγμη οτι δεν ειναι καποιος μυκητας αλλα αυτοανοσο νοσημα που προκαλειται κυριως απο την στεναχωρια και το αγχος!
Εχω δοκιμασει εδω και 5 μηνες πολλες αγωγες με κορτιζονες και ενεσεις που διεγειρουν τους θυλακες και προκολουν καταστολη του φαινομενου!Αλλα τζιφος δεν μεγαλωαν βεβαια, αλλα τριχες γιοκ!Επισης δεν εξαπλωθηκαν!
Επισης να αναφερω οτι το ειχε και ο πατερας μου στην ηλικια μου (28 ετων) και του περασε απο καποιο φαρμακο που το εφτιαχνε ο κουρεας του τοτε και του περασε με 3 εφαρμογες!!!Αλλα ο παππους πεθανε και μαζι του πηρε και το μυστικο που θεραπευσε πολλους στη πολη μου!
Τωρα γιατι γραφω:
Μηπως καποιος εχει το ιδιο και πως του περασε η αν εχει ακουσει καποιο γιατροσοφι γιατι κανεις γιατρος δεν ξερει με βεβαιοτητα αφου δεν εχει βρεθει γιατρεια!!!και πως λειτουργει η νοσος
π.χ. καποιος μου ειπε για το φυτο αθανοτο οπου περνεις τη σαρκα του και την τριβεις στη περιοχη
Παιδια καθε βοηθεια και γνωση επιθυμητη
Ευχαριστω
Γιωργος

Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι, υπομονη και να ηρεμησεις!!!!
Ειχα βγαλει και γω λιγο πριν παντρευτω (απο το ζορι!!!) και δεν επιασε σχεδον κανενα φαρμακο
Ενα μονο (νομιζω οτι το λεγανε Μπετνοβεϊτ σκαλπ) κατι ψιλα εκανε.
Μου ειχανε πει οι γιατροι και για ενα σκευασμα που το λεγανε χρυσοφενικο οξυ αλλα ΔΕΝ ηξερε να το φιαξει, κανενας φαρμακοποιος.
Μολις παντρευτηκα και ηρεμησα (???):flipout: φυγανε ολες οι "τρυπες" ,ως δια μαγειας !!!!!

Μήπως φίλε χρειάζεται να καταπολεμήσεις την αιτία, που είναι η στεναχώρια και ίσως το άγχος?
Η θεραπεία μήπως είναι η υποστήριξη από καλούς φίλους ή στην ανάγκη κάποια αγωγή με αντικαταθλιπτικά-ηρεμιστικά φάρμακα?

Σου εύχομαι ολόψυχα καλή ανάρρωση και γρήγορα.

Καλά, αν ειναι μόνο στα γένεια μην το παίρνεις και βαρειά, αφού δεν εισαι παπάς ή ...φανατικός ταλιμπάν ώστε να πρέπει οπωσδήποτε να έχεις γένεια, μπορείς να ζήσεις χωρίς πρόβλημα και ξυρισμένος (οπότε δεν θα φαίνεται κάποια διαφορά). Εγω για παράδειγμα δεν άφησα ποτε μου γένεια γιατι θα ...υπήρχαν πολλές τρύπες απο σημεία που τα γένεια είναι πολύ αραιά και ειμαι πανευτυχής που ξυρίζομαι κάθε δύο μέρες και όχι....2 φορές την ημέρα όπως ένας φίλος μου! Χαλάρωσε, προσπάθησε να ξεπεράσεις το συναισθηματικό χτύπημα και αφού λες ότι το είχε και ο πατέρας σου, μαλλον υπάρχει κάποιο σχετικό υπόβαθρο που ενεργοποιήθηκε απο το σοκ

Και εγώ το έπαθα πριν ενάμιση χρόνο κάτω απ το σαγόνι...στην αρχή πανικοβλήθηκα,αλλά στην συνέχεια δεν του έδωσα σημασία....μέσα σε εννέα μήνες με βαρέθηκε και έφυγε από μόνο του... :flipout:

Το άγχος βέβαια είναι εδώ και βασιλεύει...προσπάθησε να διώξεις το άγχος και όλα θα στρώσουν...

Γεια σας παιδια

Εχω ενα προβλημα, εγω βγαλει γυροειδη αλωπεκια, για οσουν δεν γνωριζουν αν θελουν να βοηθησουν ας διαβασουν εδω http://health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=46488
εγω εχω βγαλει στα γενεια μου σε τρια σημεια, ειναι κυκλικα και ειναι και λες οτι καποιος μου εχει γδαρει το δερμα, δηλαδη δεν φανονται καθολου ποροι απο το δεμα και τα γενεια οπως στη φωτο στο συνδεσμο!
Αυτο το επαθα γιατι εχασα τον καλυτερο μου φιλο και απο το σοκ που περασα.Μαλιστα ειχα γενεια εκεινη τη μερα αξυριστος για τις 3 εβδομαδες κοιμηθηκα και την επομενη μερα ξυπνησα ετσι με ενα τεραστιο κομπο στο λαιμο μου απο τη στενοχωρια, καταλαβαινετε πιστευω τι εννοω!
Παρεπιπτοντως ειμαι μικροβιολογος και απο τις γνωσεις μου ηξερα απο την πρωη στιγμη οτι δεν ειναι καποιος μυκητας αλλα αυτοανοσο νοσημα που προκαλειται κυριως απο την στεναχωρια και το αγχος!
Εχω δοκιμασει εδω και 5 μηνες πολλες αγωγες με κορτιζονες και ενεσεις που διεγειρουν τους θυλακες και προκολουν καταστολη του φαινομενου!Αλλα τζιφος δεν μεγαλωαν βεβαια, αλλα τριχες γιοκ!Επισης δεν εξαπλωθηκαν!
Επισης να αναφερω οτι το ειχε και ο πατερας μου στην ηλικια μου (28 ετων) και του περασε απο καποιο φαρμακο που το εφτιαχνε ο κουρεας του τοτε και του περασε με 3 εφαρμογες!!!Αλλα ο παππους πεθανε και μαζι του πηρε και το μυστικο που θεραπευσε πολλους στη πολη μου!
Τωρα γιατι γραφω:
Μηπως καποιος εχει το ιδιο και πως του περασε η αν εχει ακουσει καποιο γιατροσοφι γιατι κανεις γιατρος δεν ξερει με βεβαιοτητα αφου δεν εχει βρεθει γιατρεια!!!και πως λειτουργει η νοσος
π.χ. καποιος μου ειπε για το φυτο αθανοτο οπου περνεις τη σαρκα του και την τριβεις στη περιοχη
Παιδια καθε βοηθεια και γνωση επιθυμητη
Ευχαριστω
Γιωργος

Γιώργο αναφέρεσαι σε κάτι το οποίο όχι μόνο δεν είναι σπάνιο, αντιθέτως, θα έλεγα ότι αποτελεί πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, ειδικά άνθρωποι οι οποίοι μπορούν αν έχουν παραστάσεις από τέτοιες περιπτώσεις δεν ανησυχούν καθόλου σε τέτοιου είδους εικόνες.

Απλά είναι από τα γεγονότα που ενώ υπάρχουν δίπλα, δεν τα βλέπουμε παρά μόνο όταν μας ¨ακουμπήσουν¨, οπότε μία μορφή πανικού είναι δικαιολογημένη.

Όπως ανέφεραν και οι φίλοι παραπάνω η ηρεμία και η πάρα πάρα πολύ υπομονή είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι.....;)

παιδια ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον και μονο
βασικα αρχικα δεν το σκεφτομουν αφηνα τα γενεια μου και δεν με ενοιαζε καθολου!
ομως με το περασμα του χρονου παρατηρουσα οτι ολοι με κοιτουσαν εκει(ενα απο τα σημαδια ειναι στο πηγουνι μου και ειναι πολυ εμφανες) ετσι αρχισα να ξυριζομαι, αλλα απελπιστηκα απο το καθημερινο ξυρισμα καθως το κανω και εντονα για να σβησω τα σημαδια