H άνοδος της τηλεόρασης, o θάνατος του λαικού κινηματογράφου

Re: Απάντηση: H άνοδος της τηλεόρασης, o θάνατος του λαικού κινηματογράφου

Oλη αυτη η τεχνολογια .... για να βλεπω εναν Βεγγο να ανεβοκατεβαινει σκαλια ?

I stand down .... -bye- .... nothing else to say ! :nounder:

Μα οι παλιές ταινίες δεν θα μπορούν να γυριστούν ξανά. Δεν θα είναι όπως τα remaster....αυτό που λες με τα πχ vr headset θα ισχύει μόνο για τις ταινίες που γυρίστηκαν έτσι.

Αλλα πχ το να βλέπεις τον βεγγο να ανεβοκατεβαίνει στην σκαλα σε HD θα ήταν πολύ καλύτερο από το να τον βλέπεις σε sd. Δεν χρειάζεται να είναι φουτουριστικό το περιεχόμενο για να εκτιμήσεις την έλλειψη θολούρας παντού σε ένα οποιοδήποτε πλάνο. Δηλαδή αν είχες μυωπία...θα έβαζες γυαλιά μόνο αν ήταν να ταξιδέψεις με διαστημόπλοιο στο φεγγάρι?

Anyway ας γράψει και κανείς άλλος...σας τα χω κάνει πραγματικά τσουρέκια σήμερα.

Σε σχεση παντως με τα αρχικα ποστ που αναφερθηκε οτι το σινεμα πεθαινει,δεν το πολυπιστευω ,ειναι βαρεια βιομηχανια των ΗΠΑ δεν θα το αφησουν ετσι,μια χαρα διαμορφωνουν κουλτουρα ενιοτε προπαγανδιζουν και βγαζουν φραγκα.
Μην κοιτατε τι γινεται στην Ελλαδα ειναι απειροελαχιστο δειγμα.
Τα συνδρομητικα ειναι για να τα παιρνουν με εξτρα τροπους,με χαμηλες συνδρομες καναλια παγκοσμιου βεληνεκους χτυπανε τα τορρεντ,αλλο να κατεβαζεις ταινιες αλλο σειρες με 500 επεισοδια και αλλους τοσους υποτιτλους το σκεφτεται ο αλλος ,θελουν πιστευω να κανουν στο καθε σπιτικο αλλη μια συνδρομη απαραιτητη.
Τωρα γιατι το infinity ειναι μη ταινια δεν καταλαβαινω,η κινηματογραφικη μεταφορα απο κομικ ειναι παλια ιστορια,ειναι μια ταση της εποχης που θα ξεπεραστει με κατι αλλο...

Ναι Θοδωρα ... οσο ανεβαινεις σε ηλικια τοσο περισσοτερο θελεις να βελτιωσεις/μεταλλαξεις
τις παλιες ταινιες (αυτες που σε σημαδεψαν) παρα τις οποιες καλες ταινιες βγαινουν τωρα, σημερα.
Υπαρχει παρα πολυς κοσμακης που το επιζητει αυτο ... η τουλαχιστον λαχταρα να απολαυσει στο
ιδιο επιπεδο διαδραστικοτητας/αναλυσης παλιες και νεες ταινιες μαζι. Σε ολες ... πλην μερικων
που εξηγησα ποιες ειναι (και για τις οποιες δεν μας καιγεται καρφακι τι αναλυση/πανοραμικοτητα θα χουν,
που δεν ειναι μονο οι κωμικες αλλα και οι αισθηματικες ... οπου τα στατικα πλανα με προσωπα κυριαρχουν).

Ποιος εχει δει ΤΣΟΝΤΑ σε αναλυση 4Κ ?.... (ειδα πριν κατι βδομαδες σε ενα φιλαρακι μου :rolleyes:)
ΟΛΕΘΡΟΣ .... οι ρυτιδες, κρεατοελιες, τριχες, ραγαδες, στιγματα, σπυρακια, μασκαρες που τρεχουν
.... ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ. :blink: Χιλιες φορες .... το grain factor. Η βιντειλα .... που λεει και ο JL_? :rolleyes:
Tζιζ .... ΟΧΙ 4Κ αναλυση σε τσοντες ..... υπερτατο ξενερωμα (φευγετε τρεχοντας).
Το οποιο φυσικα δεν ισχυει μονο για τσοντες ..... ο νοων νοητω !

Aναβαθμιση της προβολικης μεθοδου ΔΕΝ σημαινει αναγκαστικα .... αυξηση του entertainment factor.
Hardly .....

Last edited:
Σε σχεση παντως με τα αρχικα ποστ που αναφερθηκε οτι το σινεμα πεθαινει,δεν το πολυπιστευω ,ειναι βαρεια βιομηχανια των ΗΠΑ δεν θα το αφησουν ετσι,μια χαρα διαμορφωνουν κουλτουρα ενιοτε προπαγανδιζουν και βγαζουν φραγκα.
Μην κοιτατε τι γινεται στην Ελλαδα ειναι απειροελαχιστο δειγμα.
Τα συνδρομητικα ειναι για να τα παιρνουν με εξτρα τροπους,με χαμηλες συνδρομες καναλια παγκοσμιου βεληνεκους χτυπανε τα τορρεντ,αλλο να κατεβαζεις ταινιες αλλο σειρες με 500 επεισοδια και αλλους τοσους υποτιτλους το σκεφτεται ο αλλος ,θελουν πιστευω να κανουν στο καθε σπιτικο αλλη μια συνδρομη απαραιτητη.
Τωρα γιατι το infinity ειναι μη ταινια δεν καταλαβαινω,η κινηματογραφικη μεταφορα απο κομικ ειναι παλια ιστορια,ειναι μια ταση της εποχης που θα ξεπεραστει με κατι αλλο...
Πεθαίνει το λαϊκό σινεμά που αγαπησανε πχ ταινίες σαν το terminator 2, ενώ ότι βγαίνει τώρα μοιάζει/βασίζεται πιο πολύ στην αισθητική της τηλεόρασης και των σειρών πάρα σε κινηματογραφικη ταινία.

Ναι Θοδωρα ... οσο ανεβαινεις σε ηλικια τοσο περισσοτερο θελεις να βελτιωσεις/μεταλλαξεις
τις παλιες ταινιες (αυτες που σε σημαδεψαν) παρα τις οποιες καλες ταινιες βγαινουν τωρα, σημερα.
Υπαρχει παρα πολυς κοσμακης που το επιζητει αυτο ... η τουλαχιστον λαχταρα να απολαυσει στο
ιδιο επιπεδο διαδραστικοτητας/αναλυσης παλιες και νεες ταινιες μαζι. Σε ολες ... πλην μερικων
που εξηγησα ποιες ειναι (και για τις οποιες δεν μας καιγεται καρφακι τι αναλυση/πανοραμικοτητα θα χουν,
που δεν ειναι μονο οι κωμικες αλλα και οι αισθηματικες ... οπου τα στατικα πλανα με προσωπα κυριαρχουν).

Ποιος εχει δει ΤΣΟΝΤΑ σε αναλυση 4Κ .... (ειδα πριν κατι βδομαδες σε ενα φιλαρακι μου :rolleyes:)
ΟΛΕΘΡΟΣ .... οι ρυτιδες, κρεατοελιες, τριχες, ραγαδες, στιγματα, σπυρακια, μασκαρες που τρεχουν
.... ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ. Χιλιες φορες .... το grain factor. Η βιντειλα .... που λεει και ο JL_? :rolleyes:
Tζιζ .... ΟΧΙ 4Κ αναλυση σε τσοντες ..... υπερτατο ξενερωμα (φευγετε τρεχοντας).
Το οποιο φυσικα δεν ισχυει μονο για τσοντες ..... ο νοων νοητω !

Aναβαθμιση της προβολικης μεθοδου ΔΕΝ σημαινει αναγκαστικα .... αυξηση του entertainment factor.
Hardly .....

Εδω θα συμφωνήσω στο οτι η παραπάνω ανάλυση δυσκολεύει τα πράγματα για τις μη θεές και τον make up artist.

γιαυτο εχω γίνει πολυ πιο απαιτητικός στις πρωταγωνίστριες που διαλέγω να με ταξιδέψουν με τις περιπέτειες τους.

θα δώσω ένα παράδειγμα.....ένα που ούτε 4κ ούτε 8κ το λυγίζει......Elsa Jean...... ή αλλιώς....όταν ο θεός έχει κέφια.

Συμφωνω ... :rolleyes:

Ομως θα βρισκεται σ'αυτο το top naturelle .... για μολις αλλα 5 χρονια.
Ο κοσμος και η ζωη και το θεαμα ... δεν τελειωνουν σε 5 χρονια.
Συνεχιζουν μεχρι τα 75 ...

.... ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΙ.

Τα παλιά τα χρόνια του κινηματογράφου, απλώνανε βαζελίνη στον φακό στα κοντινά των γυναικών για να αμβλύνονται οι ατέλειες και να φαίνεται πιο ονειρικό το αποτέλεσμα... :p

Πεθαίνει το λαϊκό σινεμά που αγαπησανε πχ ταινίες σαν το terminator 2, ενώ ότι βγαίνει τώρα μοιάζει/βασίζεται πιο πολύ στην αισθητική της τηλεόρασης και των σειρών πάρα σε κινηματογραφικη ταινία.

Φαντάζομαι ένα άρθρο στα τέλη της δεκαετίας του '70 να λέει πως πέθανε το λαϊκό σινεμά της δεκαετίας του '50 καθώς οι νέες λαϊκές-εμπορικές ταινίες (Jaws, Star Wars, κτλ) είναι επηρεασμένες από την τεχνολογία και την τηλεόραση και χάθηκε οι καλή, παλιά αισθητική και άποψη των δημιουργών των γουέστερν και επικών υπερ-παραγωγών... :laugh:

Συμφωνω ... :rolleyes:

Ομως θα βρισκεται σ'αυτο το top naturelle .... για μολις αλλα 5 χρονια.
Ο κοσμος και η ζωη και το θεαμα ... δεν τελειωνουν σε 5 χρονια.
Συνεχιζουν μεχρι τα 75 ...

Έλα μωρέ......θα βρούμε άλλες μέχρι τότε....:Banane0:

Πάντοτε υπήρχε κόσμος που ήταν της λογικής δεν πάω σινεμά γιατί σε λίγο καιρό θα βγει σε κασέτα και θα το δω στο σπίτι...
Θα βγει σε DVD και θα το δω στο σπίτι..
Θα βγει σε xvid και θα το κατεβάσω από torrent...
Και όλα αυτά πριν γίνει εύκολο το απόκτημα ενός home cinema ,πρίν γινουν εύκολες οι dsl και vdsl συνδέσεις και όλα τα καλούδια που μας προσφέρει πολύ φθηνά έως τσάμπα η τεχνολογία.
Παρόλα αυτα οι σκοτεινές αίθουσες δεν περνάνε τοσο δυσκολα όσο πιστεύουν κάποιοι σε σχέση με το παρελθόν.
Εγώ τουλάχιστον αλλιώς θυμάμαι την εικόνα των κινηματογράφων της δεκαετιας του 80 και του 90.
Τίποτα δεν ήταν ρόδινο.
Η μία αίθουσα μετά την άλλη έκλεινε.
Και δεν μιλάμε για απομακρυσμένους κινηματογράφους αλλά για κεντρικούς που δεν χρειαζόταν παρά μια αστική συγκοινωνία η ακόμα και το πόδι εάν έμενες κοντά στο κέντρο.
Στην Εγνατία το Ρίο έγινε super market το Κλειώ εκλογικό κέντρο και μετά το εφαγε το σκοτάδι, ο Γαλαξίας επίσης super market, και πολλά άλλα που τώρα ξεχνώ.
Και όλα αυτά πολύ πριν εμφανιστεί η village η Odeon και τα ster.
Τα multiplex ήρθαν σε μια εποχή που ο κόσμος ξεχνουσε την ύπαρξη των κινηματογράφων και ήρθε για να του την θυμίσει.
Η νυχτερινή έξοδος που συνοδευόταν με ταινία εγινε ξανα μοδα και η μόδα παρά την έξαρση της τεχνολογίας δεν έσβησε ως σήμερα
Συνεχίζει φυσικά να περνά διακυμάνσεις αλλά τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια εκ νέου δυναμική που έρχεται να συμπληρώσει το κενό της στείρας ελευθερης τηλεόρασης.
Ο κόσμος σήμερα πηγαίνει σινεμά πολύ περισσότερο από ότι πήγαινε το 80 και το 90 και ας έχει σήμερα περισσότερους λόγους για να μην πάει.

Φαντάζομαι ένα άρθρο στα τέλη της δεκαετίας του '70 να λέει πως πέθανε το λαϊκό σινεμά της δεκαετίας του '50 καθώς οι νέες λαϊκές-εμπορικές ταινίες (Jaws, Star Wars, κτλ) είναι επηρεασμένες από την τεχνολογία και την τηλεόραση και χάθηκε οι καλή, παλιά αισθητική και άποψη των δημιουργών των γουέστερν και επικών υπερ-παραγωγών... :laugh:

Ελα μου ντε ...
Νομιζω σου εγραψα τι σοκ επαθα απο την πιξελιαδα του ANH.
Mε ενοχλησε καθολου ΤΟΤΕ ? (.... ρητορικη η ερωτηση :rolleyes:)

Ο κόσμος σήμερα πηγαίνει σινεμά πολύ περισσότερο από ότι πήγαινε το 80 και το 90 και ας έχει σήμερα περισσότερους λόγους για να μην πάει.

Πηγαινω καθε μηνα η διμηνο σινεμα.
Δεν παρατηρω αυξηση θεατων (συγκριτικα ας πουμε με την δεκαετια του 80).
Περαν καποιων εξαιρεσεων (The Force Awakens, Infinity War, και αλλες που ξεχνω τωρα).

Αντιθετα παρατηρησα μια μικρη αυξηση θεατων σε θερινους σινεμαδες. Πολυ μικρη.
Ισως επειδη δεν μπορουν να φυγουν Αυγουστο απο την πολη (για τον οποιο λογο).
Οχι οσοι μπορουσαν αλλες χρονιες (παχιων αγελαδων).

Last edited:
Αυτα τα ειπαμε ,καπου πηρε το ματι μου το γενικο,το σινεμα πεθαινει η τηλεοραση ειναι το νεο σινεμα,αλλα και παλι μπορει να σημαινει οτι λες πιο πανω,
με πιασε srριτιδα:D
το infinity ομως που δεν το χω δει αλλα φανταζομαι πως θα ναι,ποια ειναι τα στοιχεια που του προσδιδουν το χαρακτηρισμο.

Αυτα τα ειπαμε ,καπου πηρε το ματι μου το γενικο,το σινεμα πεθαινει η τηλεοραση ειναι το νεο σινεμα,αλλα και παλι μπορει να σημαινει οτι λες πιο πανω,
με πιασε srριτιδα:D
το infinity ομως που δεν το χω δει αλλα φανταζομαι πως θα ναι,ποια ειναι τα στοιχεια που του προσδιδουν το χαρακτηρισμο.

Δεν συμμετείχα στην συζήτηση, απλά τα αντέγραψα εδώ. Δεν έχω ιδέα γιατί το infinity το λένε μη-ταινια καθώς δεν το έχω δει.

Στο τρίτο QUOTE του πρώτου ποστ αναφέρει για τους σινεφίλ που πλέον συζητάνε αποκλειστικά για σειρές του netflix ενω παλιότερα παρακολουθουσαν Γκονταρ, Άντερσον κτλ.
Άρα υπό αυτή την έννοια πέθαινει το γενικό σινεμά.

Ποιον χαρακτηρισμο ? Του καργα εμπορικου ?
Πηγαινε .... και θα καταλαβεις απο τα πρωτα 10 δευτερα.
Ειναι blockbuster για σινεμα ... ορισμος ταινιας για σινεμα.

Καπου εδω θα μου επιτρεψετε να την κοπανησω ....
Οπως υποσχεθηκα ... επιβαλεται μια δευτερη θεαση του Infinity
(τι στα κομματια απεγινε αυτο το gauntlet ... εχω χασει τον υπνο μου :laugh:)

See you ... in three hours. -bye-

Διαφωνείς με τι πράμα?

Ότι το 2017 ήταν η χρονιά που κοπήκαν ετησίως λιγότερα εισιτήρια παγκοσμίως από τα τελευταία 25+ χρόνια?

Το 2017, παγκοσμίως, χτύπησε ρεκόρ ο τζίρος του κινηματογράφου, καταγράφοντας 3% αύξηση από την προηγούμενη χρονιά, λέει το άρθρο που παρέθεσες. Τα λιγότερα εισιτήρια την τελευταίας 25ετίας, αφορούν τις ΗΠΑ μόνο... :p

καλά...σε άλλη πόλη ζούμε; :flipout:

εγώ θυμάμαι να χαλάει το πράμα από το 1997 και μετά. Λάουρα, Μετροπολιταν, Εσπερος, Παλλας, Αιγλη, Ραδιο City και πόσοι ακόμα έκλεισαν 1-2 χρόνια αφού άνοιξε το vilage.

Χαρακτηριστικά θυμάμαι τετάρτη βράδυ Νοέμβριο το 1996 να πηγαίνω με την Μητέρα μου να δω το Ransom και η προβολή 11:00 - 01:00 να μην έχει ούτε μια θέση! Τα ιδια στο goldeneye παλι στο radio city και τα ιδια σοτ φαργκανη το 1995 στο braveheart. Συμμαθητές μου είχαν δει όρθιοι το free willy...τι να λέμε τώρα.

Δεν συμμετείχα στην συζήτηση, απλά τα αντέγραψα εδώ. Δεν έχω ιδέα γιατί το infinity το λένε μη-ταινια καθώς δεν το έχω δει.

Στο τρίτο QUOTE του πρώτου ποστ αναφέρει για τους σινεφίλ που πλέον συζητάνε αποκλειστικά για σειρές του netflix ενω παλιότερα παρακολουθουσαν Γκονταρ, Άντερσον κτλ.
Άρα υπό αυτή την έννοια πέθαινει το γενικό σινεμά.

Έγιναν πατεράδες μηπως :flipout:

Το 2017, παγκοσμίως, χτύπησε ρεκόρ ο τζίρος του κινηματογράφου, καταγράφοντας 3% αύξηση από την προηγούμενη χρονιά, λέει το άρθρο που παρέθεσες. Τα λιγότερα εισιτήρια την τελευταίας 25ετίας, αφορούν τις ΗΠΑ μόνο... :p

My bad εχεις δίκιο.

Ποιον χαρακτηρισμο ? Του καργα εμπορικου ?
Πηγαινε .... και θα καταλαβεις απο τα πρωτα 10 δευτερα.
Ειναι blockbuster για σινεμα ... ορισμος ταινιας για σινεμα.

Καπου εδω θα μου επιτρεψετε να την κοπανησω ....
Οπως υποσχεθηκα ... επιβαλεται μια δευτερη θεαση του Infinity
(τι στα κομματια απεγινε αυτο το gauntlet ... εχω χασει τον υπνο μου :laugh:)

See you ... in three hours. -bye-

οχι αυτον βρε,τον χαρακτηρισμο μη ταινια,δηλαδη με αισθητικη σειρας,για πολλες ταινιες μπορει καποιος να το πει αυτο,αλλα εδω μπαινει σαν οροσημο και θα θελα να μαθω γιατι ειναι τοσο εξωφθαλμο,μηπως ειναι υπερβολη λογω επιτυχιας.

Τα παλιά τα χρόνια του κινηματογράφου, απλώνανε βαζελίνη στον φακό στα κοντινά των γυναικών για να αμβλύνονται οι ατέλειες και να φαίνεται πιο ονειρικό το αποτέλεσμα...

Φαντάζομαι ένα άρθρο στα τέλη της δεκαετίας του '70 να λέει πως πέθανε το λαϊκό σινεμά της δεκαετίας του '50 καθώς οι νέες λαϊκές-εμπορικές ταινίες (Jaws, Star Wars, κτλ) είναι επηρεασμένες από την τεχνολογία και την τηλεόραση και χάθηκε οι καλή, παλιά αισθητική και άποψη των δημιουργών των γουέστερν και επικών υπερ-παραγωγών...
Κατι αντίστοιχο έγραψα σε έναν φίλο που είχε πάρει μέρος στην συζήτηση. Αν θέλουν vr headset και χειριστήριο στον κινηματογράφο γιατί να τους το στέρησουν. Πεθαίνει ο λαϊκός κινηματογραφος όπως τον γνώριζαν, ουσιαστικά διαμορφώνεται σε κάτι άλλο, τώρα αν αρέσει σε κάποιους αυτή η αλλαγή ή όχι, είναι άλλο θέμα.

Αλλά για τους παλιούς σινεφίλ (γιαλατζι) που βλέπουν πλέον μόνο σειρές στο netflix έχει απόλυτο δίκιο.

Last edited: