H άνοδος της τηλεόρασης, o θάνατος του λαικού κινηματογράφου

Δεν πάτε για καμιά ταινία σε κανα θερινό και μετά για μπύριτσα/ ουίσκι σε κανα μπαρ να τα πείτε, πιείτε και να ενισχύσετε και την τοπική αγορά..

Και μετά πίνετε και βλέπετε ταινία και στο σπίτι σας με παντόφλες

Εσυ εκτός από οταν είναι φεστιβάλ....πόσες φορές πας σινεμά τον χρόνο?

Εσεις κυριε Ωτουερ ...

ειστε του σπιτικου σινεμα η του ... εκκλησιαστικου ?

50.1% προτιμηση ... ειναι προτιμηση. Μετραει.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: H άνοδος της τηλεόρασης, o θάνατος του λαικ

Διαφωνώ. Θα έπρεπε να γράψεις πχ.....μπύρα στο σπιτι ή μπύρα στο bar .....αυτή είναι αντίστοιχη σύγκριση.

Ένα επιχείρημα έχετε οι χομοσινεμάκηδες και εσύ το πέταξες στον κάλαθο.
Λέει "ο και καλά πιουριστας" της εικόνας "την εικόνα που έχω στο σπίτι δεν την βρίσκω σε κανένα κινηματογράφο"...
Η μπύρα στο σπίτι και στο μπαρ έχει το ίδιο όνομα και την ίδια γεύση.
Μόνο η τιμή αλλάζει.

Σοβαρά τώρα...
Όταν κάποιος είναι Σπιτόγατος ( εγώ πχ είμαι ) όλα μπορεί να τα κάνει από το σπίτι του ( μα όλα ......).
Μπορεί πχ να μην θέλει να βγαίνει έξω για φαγητό και με παρέα..
Σου λέει θα παραγγείλω και θα μου έρθει σπίτι.
Να'τος με την μια Home Restaurant...
Σου λέει που να τρέχω καλοκαιριάτικα στην θάλασσα με τόσο κόσμο...
Θα φτιάξω μία πισίνα και τσουπ να σου και Home Beach.
Σκέφτεται να βγει έξω να χτυπήσει καμια τσουπρα ....
Έλα μωρε αφού έχω και από αυτά τα τηλέφωνα...

Όλα τα παραπάνω υποδηλώνουν πολύ, λίγη , ή καθόλου κοινωνικότητα αλλά η επίσκεψη σε ένα κινηματογράφο δεν είναι αυτό η αν θες όχι μόνο αυτό που γράφεται παραπάνω.
Στην πραγματικότητα η κοινωνικότητα είναι το λιγότερο
Είναι πολλά μικρά πράγματα που κάνουν κάτι μεγάλο.
Είναι η μεγάλη αίθουσα
Η αναμονή στο γκισέ για τα εισιτήρια και τον ποπ κορν, η κουβεντούλα πριν αρχίσει η ταινία για το τι να περιμένουμε , το γέμισμα της αίθουσας σιγά σιγά από κόσμο κάθε ηλικίας , το πρώτο χαμηλωμα των φώτων και τα τρέιλερ με τις επερχόμενες ταινίες, το πλήρες σβήσιμο των φωτων, το logo intro του studio ( χμμ μου έχει λείψει που πλέον δεν βάζουν τα sound intro DD και DTS)... και , και, και....
Ακόμα και η μυρωδιά..
Αυτό το μεγάλο δεν φτιάχνεται στο σπίτι ανάμεσα στα μπιμπελο, στα αόριστα καδρακια της διακόσμησης ,τους καναπέδες και το τραπεζάκι με τα σουβερ.
Είναι εκεί έξω.
Το βλέπεις το νιώθεις και πηγαίνεις να το ζήσεις.
Αν δεν το νιώθεις απλά το προσπερνάς

Last edited:
Re: Απάντηση: H άνοδος της τηλεόρασης, o θάνατος του λαικού κινηματογράφου

Εσεις κυριε Ωτουερ ...

ειστε του σπιτικου σινεμα η του ... εκκλησιαστικου ?

50.1% προτιμηση ... ειναι προτιμηση. Μετραει.

ανάλογα την περίοδο.
κάποιους μήνες 1-2 φορες
αλλους 10+

στο home cinema θα δω ταινίες που δεν μπορώ να δω στις αίθουσες.
blockbuster θα τα δω σπίτι, δεν γουστάρω να ενισχύω τετοιες παραγωγές,
αντιθέτως θα πάω σε αφιερώματα, ταινιοθήκη, φεστιβάλ και σε θερινά

δεν συγκρίνετε το hc με τον κινηματογράφο, διαφορετικά πράγματα.

Παλιά πηγαινα και γω cinema πολλές φορες και 2 φορές την εβδομάδα και μου άρεσε πολύ η όλη φάση. Μετα έστησα HC και αντικειμενικά έκρινα οτι είναι καλύτερη εμπειρία συνολικά και έμεινα έτσι. Επίσης κάθε φορά που πάω πλέον και επειδή όλα τα + του HC εχω αρχίσει να τα θεωρώ δεδομένα εδώ και καιρό, ξενερώνω όλο και παραπάνω.

Βλέπω δεν υπάρχει περίπτωση να πείσω κανέναν οπότε σταματάω. Εδω θα μαστε ελπιζω και σε 20 χρονια και θα δούμε που θα καταλήξει το πράγμα.

συγκρίνεις τεχνικά/πρακτικά πράγματα, συγκρίνουν αισθητικά.

και τα δυο χρειάζονται και λειτουργούν επικουρικά.
δεν έχει σημασία αν σε 20 χρόνια δεν βγαίνει κανένας απο το σπίτι του και ζεί στο matrix.
δεν σημαίνει οτι ειναι καλύτερο το ένα απο το άλλο, ειναι εμπειρία δεν ειναι μηχανήματα που μπορείς να συγκρίνεις τεχνικά χαρακτηριστικά (που και πάλι δεν ειναι το απόλυτο κριτήριο επιλογής)

ούτε ειναι οικονομικότερο το home cinema.
ειδικά αν εχεις απαιτήσεις σε εικονα και ήχο,

προβολέας, ηχεια, ενισχυτές, πανια, mediaplayer, nas, σκληρούς, δισκάκια, ups, καλώδια, ρεύμα, blackout κουρτίνες, συνδρομές netflix κτλ
σε αντίθεση, αν μένεις κεντρικά, πας με τα πόδια κινηματογράφο, τις καθημερινές ειναι 3 με 4 λογο 1+1, σινεκάρτας ή προσφορών και επειδή ειναι μικρό τα ποσό και τμηματικά, ειναι πιο ευκολα να τα δίνεις, απο τα $$$$ που ζητάει το στήσιμο ενος HC

αν μας δίνεται η δυνατότητα, κάνουμε και τα δύο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: H άνοδος της τηλεόρασης, o θάνατος του λαικού κινηματογράφου

ανάλογα την περίοδο.
κάποιους μήνες 1-2 φορες
αλλους 10+

στο home cinema θα δω ταινίες που δεν μπορώ να δω στις αίθουσες.
blockbuster θα τα δω σπίτι, δεν γουστάρω να ενισχύω τετοιες παραγωγές,
αντιθέτως θα πάω σε αφιερώματα, ταινιοθήκη, φεστιβάλ και σε θερινά

δεν συγκρίνετε το hc με τον κινηματογράφο, διαφορετικά πράγματα.

Καπως ετσι το βλεπω και εγω.
Αν θελω ντε και καλα να εμβαθυνω σε κατι που ηδη εχω δει ... home cinema.
Ομως μου ειναι αδιανοητο να παιζεται στους σινεμαδες κατι που υποψιαζομαι οτι θα με ξετρελλανει
και να ....... καθομαι να περιμενω το rarbg. Δεν παω σινεμα πολυ συχνα (σιγουρα ΟΧΙ οσο πηγαινα).
Μπορει μεσα σε εναν μηνα τρεις φορες .... αλλα μπορει και να περασει εξαμηνο χωρις καμια επισκεψη.

Ο θερινος σινεμας .... ααααχχ αυτος ο θερινος σινεμας ...
Ξεκινησα πολυ αργα ... πριν δυο καλοκαιρια. Το περσινο καλοκαιρι ηταν αποκαλυψη.
Δεν ηταν μονο το εκκλησιαστικο του θεματος, δεν ηταν μονο η απαραμιλλη ερμηνεια ηθοποιων
καποιας αλλης ΧΡΥΣΗΣ εποχης (φιλμ νουαρ) .... ηταν και η κουβεντα αμεσως μετα την θεαση.
Το ολο μιγμα .... σαγηνευτικοτατο. Βεβαια, στις κουβεντες ακουγα, τι να πω ο κακομοιρης.
Φυσικα, μιλω για το Aπολλων.

Τα ακουει τωρα ο Θοδωρας .... και νιωθει οτι τον απομονωνουμε.
ΟΧΙ Θοδωρα .... τις περισσοτερες ταινιες .... ΚΑΙ ΕΓΩ .... τις εχω δει μονος στο HC.

Απάντηση: Re: Απάντηση: H άνοδος της τηλεόρασης, o θάνατος του λαικού κινηματογράφου

Ομως μου ειναι αδιανοητο να παιζεται στους σινεμαδες κατι που υποψιαζομαι οτι θα με ξετρελλανει
και να ....... καθομαι να περιμενω το rarbg. .

Αυτό πάλι που το πας.
Αναμονή 4-6 μήνες για κάτι που μπορείς να δεις σήμερα...
Πάντως και εγώ κάποιες ταινίες προτιμώ να τις δω στο hc...
Έχω ταινίες που κατηγοριοποιω λέγοντάς δεν αξίζει για σινεμά ,και ταινίες που λέω σίγουρα σινεμά.

E ... oχι και 4-6 μηνες.
Τα μεγαλα blockbusters εχουν κατεβει στο τριμηνο (αναμονης).

Αλλα και παλι ... ποιος ο λογος να περιμενω ?
Θα το δω σινεμα .... θα το δω και στο σπιτι !

Παντως ...

προχθες (και την Δευτερα) ... ενιωσα οτι το σινεμα ΔΕΝ προκειται να πεθανει .... ετσι απλα, χωρις μαχη,
επειδη ντε και καλα επελαυνει το home cinema. Πολυυυυυυυς κοσμακης ! Και την Δευτερα και την Πεμπτη.
Οι αιθουσες δεν ηταν ιδιας χωρητικοτητας (νομιζω η A1 ειναι διπλασιας χωρητικοτητας της Α4) αλλα ...
τιγκαραν και οι δυο. Αν σας πω οτι στο Force Awakens ο κοσμακης ηταν .... κατιτις λιγοτερος
θα με πιστεψετε ?

Ποιο ηταν το target group ?
Σιγουρα ηταν και οι γιαλατνζι σινεφιλ αλλα δεν ηταν οι περισσοτεροι. Οι λιγοτεροι ηταν.
Καταρχην, την πιτσιρικαρια δεν την αποκαλεις γιαλαντζι γιατι οτι κανει ... το ζει (στο maximum).
Και δευτερον, οι μοναχικοι αλλα και οι παρεες των δυο (οχι ζευγαρια) ΔΕΝ πανε σινεμα μονο για να πανε,
να δουν καποια ταινια, οτι παιζει εκεινη την μερα. Τα ζευγαρια και οι πολυ μεγαλες παρεες
ειναι αλλη ιστορια αλλα δεν νομιζω να ηταν ο κανονας. Δεν ειδα κατι τετοιο.

Last edited:
Αν δεν πας σινεμά δεν βλέπεις και τα προσεχώς. Καθε μερα μπαινω στα κλασσικα μαγαζιά και βλέπω τι βγήκε. Οπότε δεν νιωθω οτι περιμένω.

ΑΥτο δεν ισχύει μόνο σε ταινίες που έχει ανοίξει νήμα εδώ μέσα.

teddy
κάνε μια αναλυτική λίστα κόστους για ενα ολοκληρωμένο σύστημα HC (μην βάλεις τα πιο φθηνά, αλλα ενα βήμα πιο πάνω)

διαίρεσε το συνολικό ποσό / 4 (τιμή εισιτηρίου καθημερινές & προσφορές)
και μετά / 96, 108 ή 120 (μήνες)
κάθε 8 με 10* χρόνια περίπου αλλάζουν τα φορμά και θα επιθυμείς αλλαγή σε όλη την αλυσίδα.

θα δεις πόσα εισιτήρια/προβολές αντιστοιχούν για ενα μήνα

* και πολλά λέω.

2000e για αρχη θέλει. Αλλα οι περισσοτεροι εχουν ηδη μια tv η ενα pc κτλ. Και το σημαντικότερο είναι οτι με το hc δεν βλεπεις μονο 2-3 ταινιες το μηνα.......αυτο ειναι ολο το point......αν καθε ταινια που έβλεπα την πλήρωνα σινεμα θα χρειαζόταν εκατομμύρια.

Δεν λέμε για εσένα αλλά για έναν μέσο θεατή. 2000 είναι πολύ λίγα. Μόνο ο προβολεας είναι 900 Epson 5650.
Χοντρικά τα υπολογίζω 3500

Δεν θα βάλεις το pc που έχεις στο σαλόνι, οπότε θα χρειαστεί και ενα mp και σκληρό δίσκο, αν όχι nas/server..
Και ups για προστασία προβολέα/nas/server. Καλώδια, βάσεις κτλ

Last edited:
Δεν λέμε για εσένα αλλά για έναν μέσο θεατή. 2000 είναι πολύ λίγα. Μόνο ο προβολεας είναι 900 Epson 5650.
Χοντρικά τα υπολογίζω 3500

Δεν θα βάλεις το pc που έχεις στο σαλόνι, οπότε θα χρειαστεί και ενα mp και σκληρός δίσκος, αν όχι nas/server..
Και ups για προστασία προβολέα ή nas/server.

Τι λες ρε φιλε ποιο νασ και υπσ......απο αυτα ξεκιναει ο κοσμος???.....μπες σε κανενα νημα εκτος των ταινιων να δεις πως ξεκιναει ο μεσος ορος.

Το hc κανεις δεν το πηρε σε μια μέρα.

Οπως τα εισιτήριά του σινεμα προστίθενται χρονο με το χρονο ετσι και το κοστος του hc δινεται σε δόσεις.