Έχω Macbook Air από το 2014 τον Αύγουστο (μοντέλο early 2014). Δεν είχα ποτέ πριν Mac, είχα Lenovo και Dell φορητά. Ποτέ ξανά δε μου κράτησε laptop 6 χρόνια. Και πιθανότατα θα μου κρατούσε κι άλλο αν η Apple μου άλλαζε την μπαταρία που έχει πρόβλημα πλέον - αλλά δε την αλλάζει γιατί είναι end of support life το μοντέλο. Ενώ την ίδια μπαταρία φοράει επόμενο μοντέλο (2015 και 2016) που δεν είναι end of support life - οπότε αν ήθελαν την άλλαζαν. Αυτό με έχει εκνευρίσει αφάνταστα, αν δεν υπήρχε η μπαταρία θα το δεχόμουν αλλά κρύβονται πίσω από τεχνική λεπτομέρεια για να μη μου την αλλάξουν (με το αζημίωτο φυσικά - δε ζήτησα τσάμπα!).
Δυστυχώς τα νέα Macbook Air δεν προσφέρουν καμία σημαντική αύξηση στην ισχύ σε σχέση με ότι έχω - και αυτό το πρόβλημα είδε και η Apple και έπρεπε κάτι να κάνει. Περιμένω λοιπόν κι εγώ να δω τα ARM μοντέλα και να συγκρίνω, αλλά αυτή τη στιγμή είμαι πιο κοντά σε ένα Lenovo Ideapad 5 14ρη με Ryzen 4800U και 16GB RAM, που έχει υπερδιπλάσια ισχύ απ' ότι έχω τώρα.
https://www.lenovo.com/de/de/laptop...d=ww:affiliate:74clty&cid=de:affiliate:xg02ds