H dCS στην Ελλαδα!

Χιούστον

Supreme Member
19 November 2006
4,862
Δίπλα στον economides...
Οσοι διαβασατε το High Fidelity το εχετε μαθει ηδη!

Αλλη μια βομβα απο τον φιλο μας Γιωργο Κοψαυτοπουλο....!!

Μιλαμε για την κορυφη στα ψηφιακα μαζι με την ΕΜΜ LABS!!

Καλοριζικος Γιωργο.

Καλορίζικα!!!

Αντε ν' ακούσουμε κι απο κοντά τα τελευταία δημιουργήματα της εταιρείας.

Κάτι μου λέει ότι σύντομα θάχουμε κι άλλες βόμβες :D

Οσοι διαβασατε το High Fidelity το εχετε μαθει ηδη!

Αλλη μια βομβα απο τον φιλο μας Γιωργο Κοψαυτοπουλο....!!

Μιλαμε για την κορυφη στα ψηφιακα μαζι με την ΕΜΜ LABS!!

Διαφωνω με το πρωτο

Καλοριζικος Γιωργο.

Συμφωνω με το δευτερο

..

Γιώργο ευχαριστώ για τα καλορίζικα....τώρα για την αμφιβολία σου, τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Hifi News single box players:

EmmLabs CDSA SE 80%
Chord 83%
Nagra 87%
Meridian 808.2 88%
dCS Puccini 89% outstanding product με ειδική μνεία για το πλήρες προενισχυτικό του στάδιο.

http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl?rdgtl&1207889075&read&keyw&zzdcs=puccini

για το dCS Scarlatti.........τι να πω....η τελική επιλογή!

Σε λίγες ημέρες ακρόαση επί του πρακτέου.

το σίγουρο είναι ότι οι 2 αυτές εταιρείες (EmmLabs & dCS) είναι στην αιχμή της τεχνολογίας με δικά τους dacs και δημιουργούν τον ήχο στα studio, αφού αυτές χρησιμοποιούνται από την πληθώρα όλων των σοβαρών επαγγελματικών studios ανά τον κόσμο.
Και αυτό είναι δεδομένο.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα και προσωπικής επιλογής ενός εκάστου, ανάλογα και με τι παραπάνω (features, dac σε άλλες πηγές, προενισχυτικό στάδιο, μηχανισμός, επιλογή upsampling ή όχι, τελική ποιότητα κατασκευής, εγγύση κλπ) μπορεί να προσφέρει μια συσκευή.

Να προσθέσω εδώ ότι σφήνα στις υλοποιήσεις αυτών των 2 (από προσωπική εμπειρία) μπορεί να αποτελέσει και το σετ dp800 της Accuphase ολοκληρώνοντας το puzzle των σοβαρότερων ψηφιακών υλοποιήσεων.

Last edited:
Από εκεί και πέρα, δεκτός ο όποιος υποκειμενικός παράγοντας και η κολοκυθόπιτα ή το εκάστοτε σύστημα.
Π.χ. κάποιος μπορεί να έχει τσιριχτό ήχο και να θέλει να χρησιμοποιήσει ένα "γλυκιάρικο" λαμπάτο player. Για εμένα αυτό είναι εξ' ορισμού λάθος.
Αλλά απολύτως αποδεκτό εφ' όσων αποτελεί την ανάγκη του πελάτη, μέχρι μακροπρόθεσμα να καταλάβει και να αφομοιώσει περισσότερα στοιχεία.

over.

Γιώργο ευχαριστώ για τα καλορίζικα....τώρα για την αμφιβολία σου, τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Hifi News single box players:

EmmLabs CDSA SE 80%
Chord 83%
Nagra 87%
Meridian 808.2 88%
dCS Puccini 89% outstanding product με ειδική μνεία για το πλήρες προενισχυτικό του στάδιο.

http://forum.audiogon.com/cgi-bin/fr.pl?rdgtl&1207889075&read&keyw&zzdcs=puccini

Αγαπητε Γιωργο,

1) Το CDSA SE απο τοτε που το εκανε τεστ το HIFI news εχει αναβαθμιστει απιστευτα ηχητικα (θα το ελεγα το τελευταιο αυτο βημα που χρειαζοταν για να το μπερδευεις πλεον με κορυφαιο βινυλιο σε χροιες και πριμα) και στοιχιζει βεβαια και 1500$ παραπανω.

2) To HIFI news ειναι εγγλεζικο περιοδικο και "σπρωχνει" καταφανως τα εγγλεζικα μηχ/τα. Το δε τεστ του CDSA το εκανε ενας τυχαρπαστος reviewer αμφιβολου ποιοτητας και αξιοπιστιας ο οποιος μεχρι προσφατα ηταν homecinemaκιας...
Στο The Absolute Sound ας πουμε η dcs δεν υπαρχει πουθενα. Την δε Emm Labs o ιδρυτης του Harry Pearson και ο Ιδρυτης του Stereophile Antony Cordesman την χαρακτηρισαν πολυ προσφατα State of the art (οπως και το CDSA SE). To HIFI+ που ειναι επισης εγγλεζικο περιοδικο (αλλα διαφερει ως πιο αξιοπιστο) χαρακτηριζει το CDSA SE στο τελευταιο του τευχος ως το καλυτερο player ολων των εποχων!

3) Αλλα ας αφησουμε τα....αμφιβολλου αξιοπιστιας περιοδικα και reviewers μικρης υποληψιμοτητας και ας πουμε για τις προσωπικες μας εμπειριες. Η dcs ως γνωστον προυπηρχε στην Ελλαδα και την εφερνε ο Δημουλας. Ποτε δεν...τραβηξε. Οι λογοι ειναι οτι ο ηχος της δεν...
Τεχνοκρατικα και τεχνολογικα δεν αμφιβαλλω οτι ειναι μεγαλη σε αξια αλλα ηχητικα ειναι..."ψηφιακη". Δηλαδη παρα το ενα καρο λεφτα που στοιχιζει ακους..CD.
Στα emm labs δεν ισχυει κατι τετοιο. Απλα τριβεις τα ματια σου για να πιστεψεις οτι η φυσικοτητα που λαμβανεις προερχεται απο ψηφιακη πηγη η κορυφαια αναλογικη.

Οταν η dcs μεσουρανουσε την δεκαετια του 90 με πολυ καλα τεστ στο Stereophile απο τον Jonathan Skull, η Emm Labs απλα...δεν υπηρχε.

Ειναι η πολυ πιο προσφατη και με φρεσκιες ιδεες εταιρια του μεγαλου Ed Meitner. Η dcs θα ελεγα οτι ειναι....ελαφρα παρωχημενη μπροστα της.

Τωρα για τα τσιριγματα ματσαρισματα κτλ που αναφερεις δεν συμφωνω στον τομεα της πηγης, γιατι απλουστατα εδω εχουμε την ΠΗΓΗ. Το καλυτερο δυνατο θα παιξει καλυτερα αληθοφανεστερα και φυσικοτερα.

Την dcs την γνωριζω πολυ καλα την εχω ακουσει στις ακριβοτερες υλοποιησεις της και ομολογω οτι ποτε δεν με συγκινησε.

Για μενα οι τρεις κορυφαιες εταιριες ψηφιακων παγκοσμιως και σε τεχνογνωσια αλλα ΚΑΙ ΗΧΗΤΙΚΑ ειναι οι εξης:

Emm Labs - Weiss - mbl

Γιώργη, όλα τα νέα μοντέλα dCS Puccini, Paganini, Scarlatti, είναι εκπληκτικά φυσικά και με εντελώς νέο ήχο.
Σύντομα θα δεις, δεν θα έδινα τόσο απλά το Emmlabs μου κι εγώ, διότι βάζω πάνω από όλα την ποιότητα.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης, απλά κάτω από τον ίδιο ήλιο είναι και η dcs, Emmlabs, Accuphase, mbl, weiss, esoteric, ο ενδιαφερόμενος ας ακούσει και βγάλει τα συμπεράσματα του.

over.

Γιώργη, όλα τα νέα μοντέλα dCS Puccini, Paganini, Scarlatti, είναι εκπληκτικά φυσικά και με εντελώς νέο ήχο.
Σύντομα θα δεις, δεν θα έδινα τόσο απλά το Emmlabs μου κι εγώ, διότι βάζω πάνω από όλα την ποιότητα.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης, απλά κάτω από τον ίδιο ήλιο είναι και η dcs, Emmlabs, Accuphase, mbl, weiss, esoteric, ο ενδιαφερόμενος ας ακούσει και βγάλει τα συμπεράσματα του.

over.

Αυτο το τελευταιο ξαναπεστο!

Ok Γιωργο.

Ετσι κι αλλιως κοντος ψαλμος αλληλουια.

Σου ευχομαι το καλυτερο και καλες δουλειες.

Με εκνευρίζει αφάνταστα, οι επαγγελματίες του χώρου (κάποιοι έστω) να υποτιμούν μερικά review και κάποια να τα αποθεώνουν.
Τα καλά και συμφέροντα δλδ.

Είπαμε ο τελικός κριτής όλων είναι τα αυτάκια μας και μόνο αυτά.
Σίγουρα και οι δύο εταιρίες είναι εξαιρετικές στις πηγές και απο τις πιο σοβαρές του χώρου αλλά δόξα τον θεό υπάρχουν πολλές για όλα τα γούστα και βαλάντια.
Και πάλι καλορίζικός Γιώργο.