H ΕΡΤ HD είναι γεγονός!

Αν το βλεπεις ετσι, γκρινια και κριτικη, τοτε μαλλον σου αξιζει μια τηλεοραση στα υπαρχοντα προτυπα.
Απλα σε καλυτερη αναλυση.

Ε, λοιπον, εμενα η καλυτερη αναλυση στα υπαρχοντα προτυπα δεν με ικανοποιει ουτε στο ελαχιστο.
Εσυ μπορεις να χαιρεσαι βεβαια και να αποτρεπεις αλλους να εχουν μια διαφορετικη αντιληψη για την νεα "καλυτερη" τηλεοραση.

Ειχα την εντυπωση οτι συζηταμε για τη βελτιωση εικονας των καναλιων.
Η ποιοτητα των εκπομπων ειναι αλλο πραγμα. Να μην τα συγχεουμε.
Εν πασει περιπτωσει ουδολως θα μ'ενδιεφερε να δω τους πολιτικους μας να συζητουν η συνεντευξεις η ειδησεις η εκπομπες λογου και τεχνης σε εικονα High Definition.

Re: Απάντηση: H ΕΡΤ HD είναι γεγονός!

E καλά τώρα... δεν θα πανηγυρίζουμε για έναν αγώνα ποδοσφαίρου την εβδομάδα...

H κριτική που γίνεται είναι σίγουρα καλοπροαίρετη και ίσως μέσο πίεσης για βελτίωση!

Ποιός δεν θέλει ένα ΗD κανάλι και μάλιστα από τη ΕΡΤ που πληρώνουμε όλοι...

Το πρόβλημα είναι ότι (όπως υποψιάζομαι) θα περιοριστούμε σε πολύ λίγες ώρες την εβδομάδα και τον υπόλοιπο χρόνο θα βλέπουμε την καρτέλα!

Δεν έχω πλήρη ενημέρωση για το θέμα, αλλά δεν βλέπω να ξεφεύγουμε από τις πιλοτικές εκπομπές... Επίσης το βλέπω απίθανο να δούμε HD από ιδιωτικό κανάλι (ακόμα και αν αρθούν οι περιορισμοί στις συχνότητες ή τα βρούν μεταξύ τους).

Εντελώς αδιάφορο ζήτημα για όσους δεν βλέπουν κυρίως αθλητικά και eurovision... ΙΜΟ

Όπως έχω γράψει πριν ακόμα να σιγουρευτεί η ΗD εκπομπή... όταν παίξει κανένα σοβαρό πρόγραμμα (σήριαλ, ντοκυμαντερ κτλ) στείλτε μου pm...

-bye-

Έιδα χτες τον τελικό στο μπάσκετ στο φαϊναλ φορ μεταξύ Παναθηναϊκού και Μακάμπι στην ΕΡΤ HD και η εικόνα ήταν καταπληκτική ! Ωστόσο κατά καιρούς κατά την αναμετάδοση παρατηρησα και "σπασίματα" στην οθόνη. Εσείς είδατε κάτι παρόμοιο στις δικές σας τηλεοράσεις ? Όλα αυτά σε Philips 40 pfl 9705...

Είδα τον αγώνα από feed στις 7Ε και όχι από ERT ΗD (γιατί δεν το πιάνουμε) και είχα σπασίματα στην αρχή του αγώνα. Θεώρησα ότι τα σπασίματα ήταν από δική μου μέτρια λήψη του δορυφόρου. Κάποιος άλλος που το είδε από feed θα μπορούσε να μας διαφωτίσει μήπως τελικά έφταιγε αυτό.

Απάντηση: Re: H ΕΡΤ HD είναι γεγονός!

Έιδα χτες τον τελικό στο μπάσκετ στο φαϊναλ φορ μεταξύ Παναθηναϊκού και Μακάμπι στην ΕΡΤ HD και η εικόνα ήταν καταπληκτική ! Ωστόσο κατά καιρούς κατά την αναμετάδοση παρατηρησα και "σπασίματα" στην οθόνη. Εσείς είδατε κάτι παρόμοιο στις δικές σας τηλεοράσεις ? Όλα αυτά σε Philips 40 pfl 9705...

Ναι, υπήρχαν κάποια σπασίματα κατά την μετάδοση...

Kαι σε μένα αρκετά σπασίματα.

Μάλιστα έχω γράψει τον τελικό από δύο διαφορετικούς δέκτες, ο ένας με εξωτερική κεραία και ο άλλος με εσωτερική καλό σήμα και οι δύο και τα σπασίματα υπήρχαν στα ίδια σημεία (δειγματοληπτικός έλεγχος μόνο)!

Επίσης η εικόνα σαφώς και ήταν καλύτερη από αυτή της ΝΕΤ ψηφιακή αλλά δεν μου γέμισε το μάτι για ΗD. To ίδιο και η μετάδοση του ΜΑNU-SCHALKE...
Η ευκρίνεια ήταν αρκούντως καλή αλλά υπήρχε πέπλο (θολούρα) στα μακρινά πλάνα που δεν παρατήρησα στη πρώτη μετάδοση (ΒARCA-REAL).

Δεν γνωρίζω τα τεχνικά θέματα και κινδυνεύοντας να πω κοτσάνα παίζει να είναι από την ατμόσφαιρα των γηπέδων ή κάποιες κάμερες να είναι διαφορετικές με αποτέλεσμα να αλλάζει το επίπεδο ποιότητας?

Ειδικά σε στο ΜΑΝU-SCHALKE η διαφορά σε κάποια κοντινά πλάνα και αργή κίνηση ήταν αλλού σε σχέση με την ζωντανή μετάδοση και μακρινά πλάνα!

Όσοι έχουν την δυνατότητα ας δειγματίσουν και torrent από τους τελικούς του ΝΒΑ ή αμερικάνικο ποδόσφαιρο και θα καταλάβουν τη διαφορά.

Από την ατμόσφαιρα των γηπέδων μονάχα ο φωτισμός μπορεί να αλλάξει την ποιότητα μιας μετάδοσης από όσο ξέρω.Ο εξοπλισμός εννοείται πως μετράει αλλά από όσο μπορώ εγώ να καταλάβω χρειάζεται μεγαλύτερο bitrate η μετάδοση έτσι ώστε να πάμε και σε 1920x1080i50.Με 15-16 mbps θα ήταν πολύ καλύτερη.Μια λύση είναι να μεταφερθούν και τα υπόλοιπα ραδιόφωνα στην συχνότητα των +.Άλλη λύση να μεταφερθούν και τα ΕΤ-1,ΕΤ-3 στην συχνότητα που θα είναι δεσμευμένη για την nova (να υπάρχουν δηλαδή 4 στο σύνολο κανάλια εκεί).Έτσι ώστε να μείνουν σε μια συχνότητα το ΕΡΤ HD και η ΝΕΤ.Βέβαια το παραπάνω μπορεί να μην είναι εφικτό...

Ανδρεα, το Βarca - Real τι bitrate είχε?
Γιατί στο συγκεκριμένο μέτρησα τις τρίχες στο μουστάκι του κυρίου, πρώτο διάζωμα στη G11 (καθόταν δίπλα στη κυρία με το ωραίο μπούστο...) :p

Επειδή δεν πιστεύω ότι η πρώτη αναμετάδοση ήταν σημαντικά υψηλότερου bitrate, για αυτό και σκέφτομαι την ατμόσφαιρα (άλλο η ξηρή Μαδρίτη και άλλο τo νοτισμένο Manchester ή ένα κλειστό γήπεδο με δεκάδες χιλιάδες θεατές).
Η ορατότητα δεν μπορεί να είναι η ίδια στα 100 μέτρα και αυτό κάπως πρέπει να το αποτυπώνει η κάμερα... σε αντίθεση με κοντινά slow motion που ίσως να απαιτούν και καλύτερες τεχνικά κάμερες...

Γενικά οι απορίες μου οφείλονται κυρίως σε άγνοια και έλλειψη εμπειρίας σε ΗD μεταδόσεις.... ίσως κάποια παιδιά με εμπειρία από δορυφορικές μεταδόσεις να έχουν παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο σε συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες ή τεχνική δυνατότητα ανάλογα το κράτος που λαμβάνει χώρα το τηλεοπτικό γεγονός, γι αυτό και ρωτάω.

:ernaehrung004:

Όσον αφορά τα slow motion έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τις κάμερες...εάν αυτές κάνουν εγγραφή στα 100 ή 200+ καρέ τότε στα κοντινά slow motion πλάνα θα είναι πιο ομαλή η εικόνα.Το bitrate ήταν κοντά στα 10 mbps.Να δούμε και σήμερα...δεν είναι αθλητικό γεγονός συνεπώς δεν χρειάζεται μεγάλο bitrate.Στα - είναι ο φωτισμός βέβαια...

Aυτό μου φαίνεται και μένα Ανδρέα. Οι κάμερες με καλό slow motion είχαν και αισθητά καλύτερη εικόνα όσον αφορά την ευκρίνεια!
Δεν σχολιάζω την ομαλότητα της κίνησης γιατί σε αυτόν τον τομέα δεν κατάλαβα διαφορές.

ps. Σήμερα οι plasma κάτοχοι που βλέπουν μόνο τηλεοπτικό, είναι πολύ πιθανόν να δουν για πρώτη φορά καλή εικόνα... και να εκτιμήσουν την αγορά τους! Τα σκοτεινά πλάνα θα είναι όλα τα λεφτά... Κλείστε τον ήχο και απολαύστε!!! :flipout:

η επομενη μεταδοση HD ειναι ο τελικος CL , και το Roland Garros,

Σ εμενα το ErtHD πιξελιαζει απιστευτα κανοντας την παρακολουθηση αδυνατη.
Πιξελιαζει ολοκληρη η εικονα και ο ηχος διακοπτεται.Η τηλεοραση μου ειναι η Samsung B8000.Ξερετε τι μπορει να φταιει?

εχεις αδυναμο σημα..ποια περιοχη εισαι και που κοιταει η κεραια σου?

Στο ερτ hd το pregame του τελικού του CL είχε πολύ καλή εικόνα, αλλά μόλις άρχισε ο αγώνας η εικόνα του hd είναι χειρότερη και από αυτή του αναλογικού. Χάλια, πολλή χάλια!!!