H/K 355 KAI PS3

KRIEMA

New member
24 March 2009
56
Ανοιξη
Μόλις αγόρασα τον HARMAN KARDON 355 και τον συνδεσα με το PS3 με hdmi.Εχω επιλεξει απο τα audio settings του PS3 την HDMI automatic.Oταν λοιπον βαλω παιχνιδι ο ενισχυτης γραφει multi channel pcm και οχι DTS που ειναι το παιχνιδι καθως επισης κοβει και πολλους ηχους πχ. το τσικ που κανει το ps3 στο μενου.Επισης η εικονα εχει μικρα κολληματα καθως επισης αφηνει ειδωλα ειδικα στο μαυρο.Αυτο παρατηρειται και στην αναπαραγωγη απο το ps3 καθως και απο το WD TV.Tι μπορει να φταιει και τι μπορω να αλλαξω;

Μόλις αγόρασα τον HARMAN KARDON 355 και τον συνδεσα με το PS3 με hdmi.Εχω επιλεξει απο τα audio settings του PS3 την HDMI automatic.Oταν λοιπον βαλω παιχνιδι ο ενισχυτης γραφει multi channel pcm και οχι DTS που ειναι το παιχνιδι καθως επισης κοβει και πολλους ηχους πχ. το τσικ που κανει το ps3 στο μενου.Επισης η εικονα εχει μικρα κολληματα καθως επισης αφηνει ειδωλα ειδικα στο μαυρο.Αυτο παρατηρειται και στην αναπαραγωγη απο το ps3 καθως και απο το WD TV.Tι μπορει να φταιει και τι μπορω να αλλαξω;

Kαλησπέρα. Το PCM που γράφει ο ενισχυτής μην σε ανησυχεί, σημαίνει ότι ο ήχος φτάνει ασυμπίεστος στα ηχεία. Το PS3 έχει επιλογές μόνο για DTS 5.1 και Dobly Digital 5.1, τα ανώτερα formats ήχου (DTS HD και Dolby Digital TrueHD) ή και τα προαναφερόμενα (DTS και DD) τα στέλνει σε ασυμπίεστο PCM, αν είναι επιλεγμένη αυτή η μέθοδος στις επιλογές του HDMI στα audio settings, καθώς επιλέγει αυτόματα την προτιμότερη/καλύτερη μέθοδο.
Αν θέλεις να σου γράψει DTS ο ενισχυτής δεν έχεις παρά στα manual settings του HDMI να ξε-τσεκάρεις όλες τις επιλογές PCM και να αφήσεις τσεκαρισμένες μόνο τις DTS 5.1 και Dolby Digital 5.1 , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τελικά θα ακούσεις ανώτερο ήχο.

Σε ευχαριστω για την απαντηση.Το θεμα δεν ειναι αν θα ακουσω ανωτερο αλλα πχ. στο FIFA09 με την τωρινη μορφη δεν ακουγεται ο speaker καθολου.Αυτο σιγουρα δεν ειναι καλο.Δεν με ενδιαφερει αν ο ενισχυτης θα γραφει DD η DTS απλα με νοιαζει να ακουω σωστα.Μηπως γνωριζεις τι θα πρεπει να επιλεξω μεταξυ Bitsream και linear pcm;Tα εχω εντελως μπλεγμενα στο μυαλο μου.

Σε ευχαριστω για την απαντηση.Το θεμα δεν ειναι αν θα ακουσω ανωτερο αλλα πχ. στο FIFA09 με την τωρινη μορφη δεν ακουγεται ο speaker καθολου.Αυτο σιγουρα δεν ειναι καλο.Δεν με ενδιαφερει αν ο ενισχυτης θα γραφει DD η DTS απλα με νοιαζει να ακουω σωστα.Μηπως γνωριζεις τι θα πρεπει να επιλεξω μεταξυ Bitsream και linear pcm;Tα εχω εντελως μπλεγμενα στο μυαλο μου.

Στο PS3 το bitstream συμπεριλαμβανει το DTS 5.1 και το Dolby Digital 5.1
To Linear PCM στο εξήγησα πιο πάνω.
Αν θες DTS η Dolby Digital επιλέγεις bitstream. Αν και πάλι δεν ακούγεται ο speaker στο fifa'09 δοκιμασε από τις ρυθμισεις του ενισχυτή σου να αυξήσεις την ενταση του center ηχείου.

Ειναι ψιλογνωστο θεμα της νεας σειρας της harman.
Απλα αναβαθμισε στο νεο firmware.
Θα χρειαστεις ενα usb to serial καλωδιο...

Παντως και στον δικο μου Yamaha v663, που δεν εχει αναλογο θεμα, οταν παιρνει ηχο απο το PS3 γραφει PCM γιατι αν ειναι τσεκαρισμενα και τα bitstream formats και τα linear PCM στα manual settings HDMI του PS3, προτεραιοτητα εχει το PCM. Αν ξε-τσεκαριστουν τα Linear PCM formats του PS3 τοτε και μονο στελνεται το bitstream σημα (DTS η DD) στον ενισχυτη. To ιδιο ισχυει για καθε ενισχυτη που συνδεεται με το PS3, απο οσο γνωριζω τουλαχιστον.
Μπορει να υπαρχει υπαιτιοτητα και στον 355 βεβαια, που δεν γνωριζω..

A, sorry μαλλον ως θεμα του HΚ θα εννοεις τα κολληματα στην εικονα, τα ειχα ξεχασει εντελως αυτα :slapface: