H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
30,050
Land of Dystopia
windows7.jpg

Υστερα από την αποτυχία των Vista, τα οποία δεν ανταποκρήθηκαν στις απαιτήσεις των απανταχού καταναλωτών του μεγάλου κολοσσού, η Μicrosoft, ανακοινώνει, ότι ο διάδοχος των Vista, θα φέρει την ονομασία Windows 7.
Περισσότερα εδώ

μα τα win7 ηταν στο προγραμμα ετσι και αλλιώς....
πάντως και αυτα ειναι στο μεταβατικο σταδιο της MS γιατι οπως ακούγεται με την επόμενη αλλαγή (μετα τα win7 ή οπως θα ονομασθουν τελικά) θα δουμε κάτι πραγματικά νεο....

Το μόνο λειτουργικό της Microsoft που δεν είχε προβλήματα
Ήταν το MSDOS και αυτό γιατί ήταν κλεμμένο !

Απάντηση: Re: H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Τι στοίχημα πάμε ότι θα είναι χειρότερα από τα Vista?

κάτι μυστήριες εκδόσεις των ΧΡ, με κουφές ονομασίες που περιέχουν στοιχεία των vista τι σόι πράμα είναι?, νομίζω ότι κάποια από αυτές είναι και από την microsoft το last xp, εάν δεν κάνω λάθος

Πάντως από τη στιγμή που τα Windows υπάρχουν και έχουν εδραιωθεί σε τόσο μεγάλη βάση (καλώς ή κακώς, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους), δε μπορούμε να το αγνοούμε και άρα να εθελοτυφλούμε σε ορισμένες απαραίτητες κινήσεις της Microsoft.
Είναι καλό να βγαίνουν νεότερες εκδόσεις που προσφέρουν σημαντικές καινοτομίες ή έστω διορθώνουν σημαντικά προβλήματα από παλιότερες εκδόσεις, αρκεί βέβαια να μη δημιουργούν νέα σημαντικά προβλήματα πράγμα που δυστυχώς συνήθως συμβαίνει.
Αλλού εστιάζω το πρόβλημα σε αυτή τη σχέση. Στο πώς αντιμετωπίζουν τον παράγοντα της αναβάθμισης από το παλιό πια λειτουργικό καθώς και την τιμολογιακή πολιτική τους ειδικά δε, τη στιγμή που απευθύνονται σε τόσο μεγάλο πελατολόγιο.
Άμα αυτά τα δυο ήταν πιο φιλικά και πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες (οικονομικό, χρόνος κ.λ.π) του μέσου χρήστη, δε θα είχα πρόβλημα.

Πάντως από τη στιγμή που τα Windows υπάρχουν και έχουν εδραιωθεί σε τόσο μεγάλη βάση (καλώς ή κακώς, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους), δε μπορούμε να το αγνοούμε και άρα να εθελοτυφλούμε σε ορισμένες απαραίτητες κινήσεις της Microsoft.
Είναι καλό να βγαίνουν νεότερες εκδόσεις που προσφέρουν σημαντικές καινοτομίες ή έστω διορθώνουν σημαντικά προβλήματα από παλιότερες εκδόσεις, αρκεί βέβαια να μη δημιουργούν νέα σημαντικά προβλήματα πράγμα που δυστυχώς συνήθως συμβαίνει.
Αλλού εστιάζω το πρόβλημα σε αυτή τη σχέση. Στο πώς αντιμετωπίζουν τον παράγοντα της αναβάθμισης από το παλιό πια λειτουργικό καθώς και την τιμολογιακή πολιτική τους ειδικά δε, τη στιγμή που απευθύνονται σε τόσο μεγάλο πελατολόγιο.
Άμα αυτά τα δυο ήταν πιο φιλικά και πιο κοντά στις πραγματικές ανάγκες (οικονομικό, χρόνος κ.λ.π) του μέσου χρήστη, δε θα είχα πρόβλημα.

Μπορείς να μας αναφέρεις ποιές σημαντικές καινοτομίς και ποία σημαντικά προβλήματα διόρθωσαν τα Windows Vista???? Γιάτι μόνο δημιούργησαν νέα!!

Καλά όλα αυτά αλλά όποιος δει τα νούμερα, τις σχετικές πωλήσεις και τα σχετικά οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft θα διαπιστώσει ότι τα Vista μόνο αποτυχία δεν ήταν...
Επίσης, το επόμενο λειτουργικό έχει αρχίσει και φτιάχνεται ΠΟΛΥ πριν βγουν τα Vista...

Re: Απάντηση: H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Μπορείς να μας αναφέρεις ποιές σημαντικές καινοτομίς και ποία σημαντικά προβλήματα διόρθωσαν τα Windows Vista???? Γιάτι μόνο δημιούργησαν νέα!!

Ένα θα σου πω... φαντάσου τον κόσμο της πληροφορικής χωρίς Microsoft και Windows. Κακά τα ψέμματα, τα Windows με τα καλά και τα κακά τους έφεραν τον κόσμο της πληροφορικής σε κάθε σπίτι... Αλλιώς ακόμα στο έλεος της IBM θα είμασταν...

Re: Απάντηση: H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Με την πολιτική που έχει αποφασίσει να ακολουθεί η Microsoft από τον καιρό των Windows 3.11 και πέρα εμένα δε μου βγάζεις από το μυαλό ότι ο Bill Gates έχει αγοράσει μετοχές του Linus Torvalds και προσπαθεί να πλουτίσει και από εκεί!
Προσωπικά δεν βλέπω κάποιο λόγο ώστε να χρειάζομαι 2GB μνήμης και μπόλικα GB εγκατάστασης στο σκληρό δίσκο για να τρέξω ένα λειτουργικό σύστημα!
Δεν βλέπω το λόγο να αγοράσω τώρα τα Window Svista από τη στιγμή που ξέρω ότι σε μερικά χρόνια θα βγουν τα Windows 7something με ομορφότερα κουμπάκια, κινούμενες σκιές γύρω τους, τρισδιάστατα ανθρωπάκια να χαριεντίζονται στο desktop μου και ειδικά διαμορφωμένο user interface που δεν θα χρειάζεται καν να ακουμπήσω το ποντίκι για να δω τον υπολογιστή μου να κρεμάει!
Τουλάχιστον όλα αυτά τα διορθώνει με το service pack 2 αλλά αυτό χρειάζεται μερικά GB μνήμης ακόμη για να εγκατασταθεί και αν είσαι τυχερός δεν θα κρεμάσει το σύστημα...

Επίσης δε μου βγάζεις από το μυαλό ότι όταν η γυναίκα του στην ερώτηση "Πως να ονομάσω την εταιρία μου" απάντησε "Micro and Soft" είχε αλλού το μυαλό της... -bye-

Μη μπερδεύεσαι τόσο εύκολα!

Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο! Κι εγώ άλλωστε έτσι όπως το έθεσα: "ή έστω διορθώνουν σημαντικά προβλήματα", δεν υπονοώ ότι αυτό έγινε επιτυχώς αλλά ότι πιθανά και να είχαν σκοπό να το κάνουν. Δεν τους συνέφερε να μην το είχαν καν σα σκοπό.
Όσο αφορά όμως το θέμα καινοτομίες και μιλώντας αυστηρά για την τεράστια βάση όσων χρησιμοποιούν ήδη windows παλιότερων εκδόσεων, δε μπορεί κανείς να ισχυριστεί σοβαρά, ότι δεν το πέτυχαν!
Μπορεί όχι όσο θα έπρεπε για τους χρόνους που χρειάστηκαν και το μέγεθος της εταιρίας τους (οικονομικά & πληθυσμιακά) αλλά και πάλι πέτυχαν σημαντικά βήματα σε αυτόν τον τομέα. Στο δικό τους λειτουργικό, όχι σε σχέση με ότι άλλο λειτουργικό κυκλοφορεί.
Καινοτομίες και εμφάνισης και λειτουργικότητας και ουσίας (background processing).
Τώρα, αν θέλουμε ντε και σόνι να τα "θάβουμε" όλα ανεξέλεγκτα, δε νομίζω ότι οδηγεί πουθενά καλύτερα.

Αυστηροί ναι, ισοπεδωτικοί όμως όχι!

Τα Vista είναι η καλύτερη έκδοση των Windows. Απλά, δεν είναι τόσο καλύτερα από τα τωρινά XP, και λέω τωρινά γιατί όταν πρωτοβγήκαν ήταν πολύ προβληματικά, ώστε να σου δίνει κίνητρο να αλλάξεις λειτουργικό. Και σίγουρα το "τρωτό" τους είναι οι απαιτήσεις σε πόρους συστήματος. Πάντως εγώ με τα vista εδώ και 14 μήνες (τα πήρα με νεο υπολογιστή, δεν άλλαξα λειτουργικό), δεν έχω φάει ούτε ένα κόλλημα... Μην πω με τα ΧΡ τί γινότανε....

Απάντηση: Re: H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Καλά όλα αυτά αλλά όποιος δει τα νούμερα, τις σχετικές πωλήσεις και τα σχετικά οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft θα διαπιστώσει ότι τα Vista μόνο αποτυχία δεν ήταν...

Αν στις πωλήσεις βάζουμε και τα ΟΕΜ όπου μπαίνουν εκβιαστικά στους νέους επώνυμους υπολογιστές και πληρώνεις εξτρα σε κάποια από αυτά για downgrade σε ΧΡ, τότε ναι είχαν επιτυχία τα Vista σε πωλήσεις.

Re: Απάντηση: Re: H Μicrosoft ετοιμάζει το νέο της Λειτουργικό

Αν στις πωλήσεις βάζουμε και τα ΟΕΜ όπου μπαίνουν εκβιαστικά στους νέους επώνυμους υπολογιστές και πληρώνεις εξτρα σε κάποια από αυτά για downgrade σε ΧΡ, τότε ναι είχαν επιτυχία τα Vista σε πωλήσεις.

Όχι απόλυτα λάθος αλλά ειλικρινά πόσοι θα έπαιρναν κανούριο PC και θα ήθελαν XP? 1 στους 100 - πιστεύω λιγότεροι...
Δε λέω ότι τα Windows είναι ό,τι καλύτερο ή ότι δεν έχουν περιθώρια βελτίωσης. Απλά να τους αποδίδουμε τα πραγματικά τους προβλήματα.

1. Τα Vista είναι με διαφορά το σταθερότερο και ασφαλέστερο λειτουργικό που έχει βγάλει η Microsoft. Απόδειξη ότι δεν υπάρχει ακόμα ιός για Vista
2. Τα αρχικά προβλήματα των Vista δεν ήταν προβλήματα του λειτουργικού (ως επί των πλείστων). Ήταν προβλήματα hardware και drivers που οι διάφοροι κατασκευαστές δεν είχαν αναπτύξει σωστά.
3. Αν κάτσει κανείς και συλλάβει το μέγεθος του project της αναβάθμισης των Windows και δει πόσες ομάδες ασχολούνται, πως συνεργάζονται και πως διαχειρίζεται το όλο project θα συμφωνήσει ότι το project είναι απίστευτο και θα σκεφτεί δυο φορές πριν κάνει αρνητικά σχόλια
4. Προτιμώ έναν κόσμο Microsoft παρά έναν κόσμο IBM (ή ακόμα και Apple με τα πρώτα της λειτουργικά που ήταν σαφώς μπροστά αλλά όπου δε μπορούσε να κάνει κανεις development)
5. Προτιμώ κάποια προβλήματα με κάποιες συσκευές παρά κλειδωμένο hardware το οποίο θα έλυνε τα προβλήματα αλλά θα εκτόξευε τις τιμές (βλ. παλιά Apple)