H σφαγή του dac...

α

Αντίστοιχα στο artofsound υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις από αυτόν, αλλά και διαφορετικές μεταξύ τους.

υπάρχει καποιο λινκ προχειρο? γιατι ψαχνω αλλα δεν.

john ο δικος σου ειναι ο official που περνουν ολοι, ο δικος μου ο unofficial...οι ιδιες πλακετες ειναι

για το art δες εδω

ευχαριστώ για το λινκ

στα κιτ που εχετε παραλάβει υπήρχε και σχηματικό? αν όχι, υπάρχει αλλου διαθέσιμο?

42 σελίδες??? μόνο ??? :BDGBGDB55:

ξεκίνα όσο είναι νωρίς.
Εγώ τα διάβασα πάντως.
Στο πρώτο υπάρχει ανακεφαλαίωση από τον γκουρού γιά τα υλικά.
Αλλά υπάρχουν και άλλες προτάσεις.
Τις έχω σπίτι...αν βαριέσαι να ψάχνεις.

υγ...ωραίο avatar...:grinning-smiley-043

ξεκίνα όσο είναι νωρίς.
Εγώ τα διάβασα πάντως.
Στο πρώτο υπάρχει ανακεφαλαίωση από τον γκουρού γιά τα υλικά.
Αλλά υπάρχουν και άλλες προτάσεις.
Τις έχω σπίτι...αν βαριέσαι να ψάχνεις.

υγ...ωραίο avatar...:grinning-smiley-043

το χτύπησα το κινεζάκι

μέχρι να έρθει θα τυπώσω για homework, αν τα έχεις μαζεμένα στείλε μου τα ...

υγ .. thanks! μικρά δακτυλάκια που χάνονται στα τάστα ....:grinning-smiley-043

να κ το δικομ!
με καινουριο φιλτρο, oscon (όχι όλους, περιμενω τους 100u6v3 καθώς παρήγγειλα 100u16 - η συγκριση στην δεύτερη εικόνα με τον μαμα - οπότε έβαλα FC κ 1 starget από το συρτάρι), panasonic pps decoupling και OPA627 σε browndog!! επίσης άλλαξα τα 7812 7912 με 317/337 κ κάποια στιγμή θα χωρίσω κ τις γειώσεις στο τροφοδοτικό με δεύτερο μ/τ.. (λείπει κ ένα πυκνωτάκι από την οπτική..)

Attachments

• IMG_2438b.jpg
    IMG_2438b.jpg
    102.5 KB · Views: 84
  • IMG_2439b.jpg
    IMG_2439b.jpg
    76.6 KB · Views: 80
χμμμ
βλέπω και ζηλεύω, τους smd bypass...
αυτό σημαίνει ότι έχεις καλύτερο χέρι και κολλητήρι

Εξήγησε τί βλέπουμε στην δεύτερη εικόνα.
Αυτό το ρημάδι από κάτω που βραχυκυκλώνουν οι άλλοι τι είναι?
Στο αναλογικό στάδιο είναι?

και πώς παίζει ??

καλα παιζει.. (για τα λεφτα που έχει ~50 και κάνα 30αρι για πυκνωτοαντιστασεις - κ με τον ne5532 καλά πάει - καμία σχέση - μα καμια)

χμμμ
βλέπω και ζηλεύω, τους smd bypass...
αυτό σημαίνει ότι έχεις καλύτερο χέρι και κολλητήρι

Εξήγησε τί βλέπουμε στην δεύτερη εικόνα.
Αυτό το ρημάδι από κάτω που βραχυκυκλώνουν οι άλλοι τι είναι?
Στο αναλογικό στάδιο είναι?

αυτοί οι smd είναι μεγάλη τραγωδία... επειδή είναι φιλμ (και δεν χωράνε σχεδόν), είναι απίστευτα εύκολο να τους κάψεις σε δευτερόλεπτα.. πέταξα 3-4 κ έχουν κάνα ευρω έκαστος κοντά.. για πιο εύκολα τους avx που έβαλα πιο πάνω.

Οι αντιστασούλες απο κάτω είναι μέρος του φίλτρου, οι 590Ω από την έξοδο του τελεστικού στην έξοδο της πλακέτας. το τσιπάκι από κάτω το έχει για να κόβει την έξοδο, για mute. έχει βέβαια ο κινέζος δυο + δύο pad π τα βραχυκυκλώνεις για να το βγάλεις εκτός. τα υλικά π λείπουν στην πάνω δεξια γωνία είναι αυτά π δίναν την αρνητική σε αυτό το τσιπάκι (έπαιρνε +/- 5) και πήραν δρόμο.. ουσιαστικά όπως το είχε ο κινέζος το σήμα πήγαινε: τελεστικός->4063(τσιπακι)->πυκνωτές εξόδου->rca

να κ το δικομ!
με καινουριο φιλτρο, oscon (όχι όλους, περιμενω τους 100u6v3 καθώς παρήγγειλα 100u16 - η συγκριση στην δεύτερη εικόνα με τον μαμα - οπότε έβαλα FC κ 1 starget από το συρτάρι), panasonic pps decoupling και OPA627 σε browndog!! επίσης άλλαξα τα 7812 7912 με 317/337 κ κάποια στιγμή θα χωρίσω κ τις γειώσεις στο τροφοδοτικό με δεύτερο μ/τ.. (λείπει κ ένα πυκνωτάκι από την οπτική..)

γιατί να αλλαχτούν τα 7812 7912?
δοκίμασες μπαταρίες?
τέλος γιατί 590 στην έξοδο?
δεν κόβει πολύ ?

τα 7812/7912 θα αλλαχτούν καθώς θα μπει αλλος μ/τ για τα τελεστικά, ώστε να πάει η τάση στα 16V5 για να παίζουν οι opa627 κ οι opa604 π θα βαλω τελικά μάλλον. Επίσης, ως εμπέδηση εξοδου τα 317/337 είναι πιο καλα από τα 78χχ/79χχ. Μπαταρίες δεν τις χωνεύω, λαγούς με πετραχείλια να με τάζουνε.

attachment.php

αυτό ειν το φίλτρο είπαμε.. bessel με αποκοπή από τα 60kHz, 3ης τάξης μαζί με το παθητικό rc στην έξοδο 590+3n3.. Ναι, η 590 είναι κάπως μεγάλη.. Αλλά ο έτερος συνδυασμός (ισοδύναμος) για το rc 197+10n θα ήταν κάπως βαρύς για τον opamp και θα περιόριζε τις επιλογές.. δεν κόβει πάντως κάτι..

κωστα το μαμα φιλτρο ειναι λαθος?
στον c9 εχεις αλλαξει τη χωρητικοτητα και αν ναι , ακουγεται?
καλες ακροασεις!!!

κατ'αρχήν nimiel ftw !!!-bye-
το αρχικό φίλτρο π έχει ο κινέζος είναι ασύμμετρο οι R8,9 θα πρεπε να είναι 22k, είανι 30k, ενώ κ τα πυκνωτάκια είναι διαφορετικά ανάμεσα στο + κ το -.
Οπότε αντί να ψάξω τι είχε στο μυαλό του έκανα ένα φρεσκο, με τα υλικά π ήθελα εγώ..

άλλαξα τον c9 με φιλμ, στην ίδια τιμη (100n).. Άλλαξα επίσης και τον C24, στην επιστροφή του receiver με τον ίδιο 100n, από 10n που είχε..

κατ'αρχήν nimiel ftw !!!-bye-
το αρχικό φίλτρο π έχει ο κινέζος είναι ασύμμετρο οι R8,9 θα πρεπε να είναι 22k, είανι 30k, ενώ κ τα πυκνωτάκια είναι διαφορετικά ανάμεσα στο + κ το -.
Οπότε αντί να ψάξω τι είχε στο μυαλό του έκανα ένα φρεσκο, με τα υλικά π ήθελα εγώ..

nimiel Ι το πρωτο!!:D
στο σχεδιο παντος R8,R9 και οι πυκνωτες ειναι ιδια και στα + -.....
στην πλακετα δεν ειναι ?

r8,r9 (36k,οχι 30 ) θα πρεπε να ειναι ιδιες με τις r14,17 (22k). Επίσης c32,33 (56p) θα επρεπε να είναι ίδιοι με τους c34,35 (1n)..

σόρρυ γιά το άσχετο...
Το φίλτρο γιατί το θέλεις?

δεν θα αρκούσε πχ μετά τον 627 να βάλεις ένα ζευγάρι πυκνωτές?