H σφαγή του dac...

Δημήτρη, το τι "παίζει" το TTL το έχω εξηγήσει λεπτομερώς στο άλλο θέμα με το WDTV της Hi Fi, πηγές ("Δυτικός Ψηφιακός").

Το θέμα είναι ότι τα receiver CS841x της Crystal έχουν άψογη συμπεριφορά σε είσοδο στάθμης TTL.

Δε ξέρω τι έκανες στο pioneer, αλλά το TTL driver (του εκάστοτε transport) δεν πρέπει να βλέπει την (χαμηλή) 75Ω αντίσταση της τυποποιημένης ηλεκτρικής spdif εισόδου στο DAC.

Δημήτρη, το τι "παίζει" το TTL το έχω εξηγήσει λεπτομερώς στο άλλο θέμα με το WDTV της Hi Fi, πηγές ("Δυτικός Ψηφιακός").

Το θέμα είναι ότι τα receiver CS841x της Crystal έχουν άψογη συμπεριφορά σε είσοδο στάθμης TTL.

Δε ξέρω τι έκανες στο pioneer, αλλά το TTL driver (του εκάστοτε transport) δεν πρέπει να βλέπει την (χαμηλή) 75Ω αντίσταση της τυποποιημένης ηλεκτρικής spdif εισόδου στο DAC.

Το τί έκανα στο pioneer φαίνεται στην φωτο και στο λινκ του λαμπιζάτορα.
Επάνω στην πλακέτα του υπάρχει ένα σημείο που είναι μαρκαρισμένο spdif (δεν το εντόπισα ούτε το ιχνηλάτισα εγώ). Απο εκεί πήρα σύμφωνα με την πρόταση του πολωνού κατ ευθείαν και στην ψύχρα. Και ...ελάλησε.
Αν κάνει λάθος....κάνω και εγώ.

H Kινεζιά μπορεί να αποκτήσει ένα καταπληκτικό αναλογικό στάδιο εξόδου και XLR output αν εγκατασταθεί το ZAPfilter 2 του Δανού της LC Audio

H Kινεζιά μπορεί να αποκτήσει ένα καταπληκτικό αναλογικό στάδιο εξόδου και XLR output αν εγκατασταθεί το ZAPfilter 2 του Δανού της LC Audio

Και ο φικος εχει μια ιδεα για balanced εξοδο

xlrg.jpg

μου αρέσει που με ρωτάς....:bigcry:
Τα άσχετα μάτια μου βλέπουν σχεδόν κλασικά πράγματα...

και θα τολμούσα να πω καλά υλικά και υλοποίηση αρχικού σχεδίου.
Γιά την τοπολογία ...δεν ξέρω.
Ασε μην πω τίποτα και με κράζουν.
Ας πουν οι γνώστες.

τώρα σχετικά με το αναλογικό στάδιο που βλέπω πιό πάνω, κανονικά πρέπει να δούμε αν η έξοδος του 1793 ταιριάζει με του 4397 ( ? αλήθεια ποιό είναι το δικό μας ?)

ως ασχετος κι εγω αναρωτιέμαι τελικα μηπως το "κλασικό πραμα" εχει ηχητικά πεπερασμένες δυνατότητες εν τη γενεσει του, ή αν το αποτέλεσμα εξαρτάται τελικά περισσότερο από τις λεπτομέρειες (σχεδιαση pcb, επιλογή κατάλληλων υλικων στα κρισιμα σημεία κτλ) παρά από το ίδιο το σχεδιο

τώρα σχετικά με το αναλογικό στάδιο που βλέπω πιό πάνω, κανονικά πρέπει να δούμε αν η έξοδος του 1793 ταιριάζει με του 4397 ( ? αλήθεια ποιό είναι το δικό μας ?)

το 4397 και ειναι δικό σας, εμένα ειναι ακόμα στον δρομο γκρρρ
rant.gif

από ποιόν παρήγγειλες είπες?
χτες ο Εκτορας παρήγγειλε από κάποιον με 28 ευρώ...

απο εκει το πηρα εγω, αλλα δεν νομιζω να εχει και τον μετασχηματιστη.....τουλαχιστον δεν γραφει κατι τετοιο....οχι οτι με πειραζει...

εμενα μου βγήκε 53 . Με τα 25 ευρώ της διαφοράς μήπως τελικα παιρνεις καλύτερο/μεγταλύτερο MΣ από αυτόν που στέλνει ο κινέζος?