Ουσιαστικά εκφράζω μια στενάχωρη άποψη που ίσως είναι και αληθινή.
Διαβάζω για τις κυβερνήσεις που έκαναν, που δεν έκαναν, που ήθελαν να κάνουν...
Η προσωπική μου άποψη είναι άλλη. Δυστυχώς αρχίζει να γίνετε ορατή όταν κοντεύει να κλείσει ένα παζλ. Είχαμε τη χούντα, δε θα σχολιάσω την πολιτική της γιατί ήμουν μικρός. Κάποιοι ήθελαν επειδή γνώριζαν τι εστί Αιγαίο, δεν τους έκανε τα "χατήρια' ο τότε Παπ και με τα τσιράκια τους τον πέταξαν έξω. Έκτοτε, που ήρθε αυτή η περίφημη δημοκρατία, "έβαζαν" (με το τρόπο τους - θα,θα,θα κλπ) δικούς τους ανθρώπους με εναλλαγές ανα 4ετία η 8ετία με την προϋπόθεση να τηρούν το εκάστοτε ευαγγέλιο.
Όποιος άφηνε μια παράγραφο στην απέξω και δεν τηρούσε τα προδιαγεγραμμένα και δεν ήταν υπάκουος έφευγε είτε καλώς είτε κακώς. Δυο κόμματα κυβερνούν 35 χρόνια και κατάφεραν να πετύχουν αυτό που τους επέβαλαν να πράξουν (μπορεί να βγήκαν λίγο εκτός ημερομηνίας) και πλέον όλα γίνονται γρήγορα.
Από τότε είχαν μοιράσει τα του Αιγαίου (άσχετα αν μέχρι πρόσφατα έλεγαν δεν υπάρχει τίποτα από ορυκτό πλούτο και πουθενά στην Ελλάδα). Ακόμη και αυτή η τουρκάλα που είχαν πριν τον ερντογάν δεν τους έκανε τα "χατήρια" και φυσικά την ξήλωσαν. Πιστεύω ότι ούτε ο σημερινός τους αρχηγός κοιτάει τα συμφέροντα της χώρας του, απλά γαβγίζει και πουλάει τσαμπουκά (ενώ δεν τον παίρνει) γιατί έτσι του είπαν.
Η έκρηξη στη Κύπρο μου δίνει να καταλάβω ότι δεν ήθελαν τον σημερινό πρόεδρό τους και προχτές του έριξαν ευθύνες 100% για αυτό που συνέβη. Ίσως να θέλουν την αλλαγή του, η, του θύμισαν την παρουσία τους.
Στα δικά μας τώρα.
Ο ποιο νέος απόφοιτος οικονομολόγος απορρίπτει όλα τα νέα μέτρα. Οι δικοί μας που είναι ανώτατης μόρφωσης δεν το γνωρίζουν? και καλά δε το γνώριζαν τόσοι άλλοι ανώτατοι που πέρασαν από αυτό το υπουργείο? Θεωρώ ότι είναι γνώστες των οικονομικών και πολύ μάλιστα, αλλά δεν τους επιτρέπουν να κάνουν, άκυρο, λάθος, έχουν τη θέση που τους όρισαν ώστε να τηρήσουν το ευαγγέλιο που τους παρέδωσαν και τους παρέδιδαν τόσα χρόνια.
Θα φτάσουμε σε λίγο σε εκλογές, πάλι ένας από τους δυο θα συνεχίσει να ηγείται τον τόπο μας. Ακόμα και πατριώτης (μακάρι να γινόταν) να έβγαινε, θα έπρεπε τις επόμενες μέρες να πάει μια βόλτα στο αμέρικα, να δει το ευαγγέλιο, αν δε το τηρήσει σε λίγο καιρό κάτι θα γινόταν και στην απέξω κι αυτός. Μπορεί τα πάντα σχεδόν στον πλανήτη να ξεκίνησαν από τους Έλληνες, αλλά εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με εκείνους, έχοντας το άλλοθι 400 χρόνων. Σε λίγο καιρό θα λέμε 40 χρόνια και μυαλό δε βάλαμε με την έννοια να τσακωνόμαστε για πολιτικούς αρχηγούς και κόμματα, όπου κι αν ανήκουν αυτά.
Το δυστυχές συμπέρασμα μου είναι ότι από μόνοι μας ναι μεν θα μπορούσαμε να κάνουμε "παπάδες" αλλά δεν πρόκειται να μας αφήσουν σε ησυχία. Όλος ο πλανήτης με την Ελλάδα ασχολείται. Οι γεμανοί μας χλευάζουν μέσω των εντύπων, οι αλβανοί μαθαίνουν στο σχολείο τους μέχρι που φτάνει η χώρα τους (Στερεά Ελλάδα) κλπ, κλπ, οι σκοπιανοί το χαβά τους, κανείς δε μιλάει από τους επάνω. Κοιτάω μέσα στο φεισμπουκ και δυσκολεύομαι να διαβάσω από Έλληνες το τι γράφουν, για ποια παιδεία μιλάμε? που σε λίγο αυτοί όλοι θα ψηφίζουν! με τι, με γκρίκλις? Έχουν διαλύσει τα πάντα και από τη ρίζα τους.