Hardware Acceleration σε HD3850

13 March 2007
687
Βόλος
Γειά σας παιδιά, γράφω για να μοιραστώ κάτι που βρήκα .. εαν το ξέρετε καλός εάν όχι, ακόμα καλύτερα!

Κυκλοφορεί ένα edition του mplayer classic, το mplayer classic cinema.
Η συγκεκριμένη έκδοση έχει hardware acceleration για κάρτες όπως η HD3850, σε κάθε έιδους x264,h.264 αρχεία.
Επέλεξα στα options , output, VMR9 (renderless) και μόλις απόλαυσα I am legend, Meet the Robinsons , και άλλα mkv 720p που κατέχω με μόνο 10% cpu usage, και να τονίσω πως είμαι σε AMD 3500+ . :P :2thumb22sup:

Mε αυτό ασχολιόμουν και εγώ χτες... :Banane0:
Με:
XP_SP2
ΜPC HC (με τους δικούς του codec)
8500GT με τελευταίους WHQL drivers
και υλικό mkv 720p κωδικοποιημένo με προφίλ HP @ L4.1

... και cpu util (c2d 6420) γυρω στο 4% ... :award::music-smiley-005:

Oσα όμως δεν ήταν 4.1, αυτό που προβαλόταν ήταν κάτι σαν ψηφιδωτό...

Γειά σας παιδιά, γράφω για να μοιραστώ κάτι που βρήκα .. εαν το ξέρετε καλός εάν όχι, ακόμα καλύτερα!

Κυκλοφορεί ένα edition του mplayer classic, το mplayer classic cinema.
Η συγκεκριμένη έκδοση έχει hardware acceleration για κάρτες όπως η HD3850, σε κάθε έιδους x264,h.264 αρχεία.
Επέλεξα στα options , output, VMR9 (renderless) και μόλις απόλαυσα I am legend, Meet the Robinsons , και άλλα mkv 720p που κατέχω με μόνο 10% cpu usage, και να τονίσω πως είμαι σε AMD 3500+ . :P :2thumb22sup:

Kαλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω εάν όλα αυτά ισχύουν και για 3870

Edit:τώρα το είδα είμαι ok!!!

Παιδιά η αντιγραφή μου του I am legend είναι 5.1 profile, και παίζει μια χαρά!
Έχω 3850, σε 8.3 οδηγούς.
Οπότε δεν περιορίζεται τόσο στο 4.1!!

Γι'αυτό ανέφερα το πλήρες σετάπ μου...
Αν καταλαβα καλα από την αντίστοιχη συζήτηση στο hdbits, οι ΑΤΙ είναι πιο ανεκτικές στα προφίλ...

Παντως εμένα οτιδήποτε ΜΗ 4.1 (δεν ξερω συγκεκριμένα για 5.1, πιθανότατα να μην πέτυχα τέτοιο αρχείο), εδειχνε κάτι σαν... ψηφιδωτό.

Υγ. Πολύ σημαντικό! Μεσα στο MPC πηγαίνετε στα options, στο other, και δώστε να κρατάει τα settings του το MPC σε αρχείο .ini! Αλλιώς όσα MPC και να εχετε, καθε φορά που αλλαζετε κάτι θα αλλάζονται σε όλα οι ρυθμίσεις! Κάντε το για κάθε MPC που εχετε εγκατεστημενο! (MPC 6.4.x.x και MPC HC)

Επίσης οι υπότιτλοι που είναι ενσωματομένοι στο Mkv δείχνουν μια χαρούλα!
Όταν έβαλα απο εξωτερικούς είχε κάποια κολληματάκια σε κάποια σημεία...

Παιδιά η αντιγραφή μου του I am legend είναι 5.1 profile, και παίζει μια χαρά!
Έχω 3850, σε 8.3 οδηγούς.
Οπότε δεν περιορίζεται τόσο στο 4.1!!

Μέχρι πριν κανα δυο μήνες ο χ264 avc encoder (που χρησιμοποιείται κατα κόρον στα reencodes) έγραφε στα metadata του αρχείου οτι ήταν 5.1 Profile ενω το περιεχόμενο καλυπτόταν απο το 4.1 profile. Τώρα αυτό έχει διορθωθεί.
Mερικοί decoders οπως αυτός της Cyberlink (PowerDvd) αποφασίζουν βάσει των metadata αν θα στείλουν το video stream στη GPU για αποκωδικοποίηση ή αν θα το κάνουν με software. Προφανώς ο mpc_hc είναι πιό πονηρός ή ίσως ρισκάρει.

Επίσης ισχύει αυτό που έγραψε ο lykman οτι δηλ οι AMD GPUs τα καταφέρνουν και με πιό "βαριά" κωδικοποίηση. Δεν σημαίνει όμως οτι υποστηρίζουν πλήρως το 5.1 profile. Oι περιορισμοί στις προδιαγραφές εξαρτώνται απο την υλοποίηση του harware decoder και κυρίως απο το πόσο μεγάλα είναι τα buffers του. Αν το profile 4.1 π.χ. απαιτει 10ΜΒ buffers και η υλοποίηση έγινε με 12ΜΒ buffers τότε μερικά video_streams με 5,1 profile θα τύχει να παίζουν, μερικά όχι καθώς για να καλυφθούν οι απαιτήσεις του 5.1 profile απαιτούνται μεγαλύτεροι buffers (π.χ. 16ΜΒ).
Τίποτα δεν εμποδίζει (εκτος μιας μικρής κοστολογικής επιβάρυσης) τις επόμενες γενιές GPU να υποστηρίζουν ακόμη πιό βαριά profile. Απλά σε πρώτη φάση ήταν απαραίτητο να καλυφθεί το 4,1 γιατι αυτό απαιτείται για τα ΒluRay/HDDVD.

Πιστεύω οτι αφου αποκωδικοποιήθηκαν οι προδιαγραφές για αναπαραγωγή απο BD/HDDVD players & DXVA decoders απο δω και πέρα οι νέες "παραγωγές" θα συμμορφώνονται με αυτές.

εγω επαξα mkv 1080p...και ο επεξεργασησ ηταν στα 80% και με σπασιματα..
σε 720p και οι αλλοι players κανουν δουλεια

εγω επαξα mkv 1080p...και ο επεξεργασησ ηταν στα 80% και με σπασιματα..
σε 720p και οι αλλοι players κανουν δουλεια

Με ποιά κάρτα GPU και σε τι υλικό ??.
Προφανώς σε "γύρισε" σε software mode οπότε είναι ακριβώς το ίδιο σαν να παίζεις με το ffdshow.

Utility για έλεγχο συμβατότητας DXVA2 των GPU : http://bluesky23.hp.infoseek.co.jp/DXVAChecker_1510.zip
Διπλό κλικ στο dxvachecker.exe και σου δείχνει τι modes harware decoding υποστηρίζει η κάρτα. Συμβατό mode είναι το VLD (οχι το mo_comp).
Εαν κάνεις drug and drop ένα αρχείο video στο ανοιγμένο dxvachecker.exe θα σου εμφανίσει όλους τους directshow decoders που υποστηρίζουν τέτοια αρχεία και τι mode dxva υποστηρίζει ο κάθε decoder.

Utility για έλεγχο προφάιλ αρχείου. http://fsinapsi.altervista.org/code/avinaptic/avinaptic-20071118-full-fixed.zip .
Εμφανίζει τις παραμέτρους με τις οποίες έγινε η κωδικοποίηση-πακετάρισμα (encoding-muxing).
Κρίσιμα είναι τα
profile... πρέπει να είναι 4.1. Τα 5.1 σπανίως παίζουν
ref frames ... για 1920Χ1080p24 το σίγουρα συμβατό είναι το 3. Αν ref frames=4 συνήθως είναι συμβατό αλλά όχι πάντα. Εξαρτάται και απο άλλες παραμέτρους.

Μερικές φορές αυτο που φταίει είναι το muxing σε mkv. Μπορεί να διορθωθεί με απλό remux με τα τελευταία mkvtoolnix : http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/win32/mkvtoolnix-unicode-2.0.0-setup.exe