Hardware Acceleration σε HD3850

Συγκεντρωτικό και κατατοπιστικότατο ποστ! :a0210::a0210:

@klamia71 : με 80% cpu util, προφανώς και ΔΕΝ εχεις επιτάχυνση...

p4 sta 3.2
sapphire hd3850 ultimate
2bg μνημη
500gb σκληρος baracunta sata
αυτο λεω...παρλο που η καρτα γραφικων μου υποστηρηζει πληρος to accelaration το pc συνεχιζει να χρησιμοποοιει τον επεξεργαστη
πως το αλαζω αυτο?
εχω μονο προβλημα ατισ ταινιες 1080 οποθ παντα εχς σπασιματα και ασυνχονιστο ηχο και εικονα...
στις 720 παει μια χαρα και τα παιζει ολα

Διαβαζοντας το παρόν τόπικ... Εχουν αναφερθεί όλα που ίσως μπορείς να κάνεις.

mou φαινεται οτι το μονο που μπορω να κανω ειναι να αλλαξω επεξεργαστη.
διαβαζοντας ολα τα σχετικα τοπικ για σχετικα θεματα εχω πελαγωσει...
100 players αλλοι 100 codecs με 1000 ρυθμισεις για τον καθενα,,,,,,χαος φιλε μου.,,,,,
οποτε αλαζεις επεξεργαστη και τελειωνεις......

Με ισχυρό επεξεργαστή είναι σίγουρο πως θα παίζουν όλα. Αν αναβαθμιστείς σε ένα ψιλογρήγορο διπύρινο, τελειώνεις μια και έξω, και ξεχνάς επιταχύνσεις από κάρτες γραφικών, πρότυπα συμπίεσης, προγράμματα αναπαραγωγής, decoders κλπ. Και κατά προτίμηση βαζεις και ένα KMPlayer, το οποίο απλά παίζει by default, χωρίς να πειράξεις τίποτα σε ρυθμίσεις, codecs, κλπ.

Το παρόν θέμα όμως αφορά αυτούς που εχουν λίγη εμπειρία, και θέλουν να "παίξουν" λίγο παραπάνω από τις default καταστάσεις (τις cpu powered που ανεφερα παραπάνω), χρησιμοποιώντας και την επιτάχυνση από την καρτα γραφικών. Και λέω να "παίξουν", γιατί ακόμα τα πραγματα είναι πολύ φρέσκα και ρευστά. Και το συγκεκριμένο πρόγραμμα (MPC HC) μαλλον είναι σε πολύ beta κατάσταση. Ομοίως και οι προυποθέσεις, που αναλογα με λειτουργικό / κάρτα γραφικών / προφίλ κωδικοποίησης / 720 ή 1080 / αγνωστους παράγοντες , ο κάθε ένας που τα δοκιμάζει, έχει και διαφορετικό αποτέλεσμα.

μα γιαυτο ακριβως το λογο αγορασα τη συγκεκρημενη καρτα γραφηκων...ποθ ειναι πολυ καλη....μπας και γλυτωσω την αλλαγη επεξεργαστη που χρειαζεται περισσοτερα χρηματα αφοθ πρεπει να αλαξω και motherbord.
αλλα δεν εχω καταφερει ακομη παρολουσ τους πειραματισους να θεσω σε λειτοθργεια την επιταχυνση της καρτας.
γιαυτο ρωταω πως γινεται.
αν μπορεις να μου πεις τη διαδικασια θα με γλειτωσεις απο 300 ευρο,,,τουλαχιστον (mothrebord και επεξεργαστης...) ¨)

Mα αυτό σου εξηγώ, οι κάρτες αυτές επίσημα επιταχύνουν bluray και HDDVD, από τα αυθεντικά δισκάκια, ή από αυτούσιες μεταφορές αυτών σε σκληρό...
Τα άλλα που αναφερονται σε αυτό το τόπικ είναι "μαγειρέματα", και εξαρτώνται από παρα πολλούς παράγοντες...

Για δοκιμή, μπορείς:
Να βαλεις MPC HC, link υπαρχει σε προηγούμενο ποστ.
(όταν παίζει, με δεξί κλικ να σιγουρεψεις ότι χρησιμοποιεί τον δικό του codec, με επιλεγμένο το ha).
Να βρεις υλικό που να λέει ξεκάθαρα ότι είναι με χρηση προφίλ L4.1
Kαι να δοκιμάσεις να δεις τι γίνεται. Δεν είναι τίποτα σίγουρο, το ξαναλέω... Ακόμα τα πραγματα είναι φρέσκα, και ρευστά...

μου θυμιζει την εποχη που ξεκινησε το dvd..που ειχαεμ 100 προγραμματα για να το σπασουμε να το παιξουμε....
ασε...
πιστευω πωσ σε κανενα χρονο το πολυ θα εχουν ξεκαθαρισει ολα αυτα και με ενα προγραμμα θα τα παιθζουμε ολα χωρις προβληματα....
μεχρι τοτε.....θα πηξουμε στον πειραματισμο.....¨)
και καλα να παθουμε αφου ειμαστε κολλημενοι με αυτα.....χχιχιχι
ευχαριστω για την οποια βοηθεια....

The MPC HC Video decoder must be connected directly to the renderer. That means no intermediate filters such as DirectVobSub or ffdshow can be inserted between the decoder and the video renderer.
Internal subtitles can work with the MPC Video decoder in DXVA mode, but the rules are even more restrictive :

* Windows XP users, select VMR9 renderless
* Vista users, select EVR custom renderer
* In "Options / Playback", tick the checkbox "Auto-load subtitles

Vista users select EVR ναι, αλλα αμα θες να φορτωνεις srt υποτιτλους γιοκ. Οποτε μαλλον vmr renderless....

Καλησπερα.
Μετα απο πολλες δοκιμες με διαφορα mkv το σιγουρο ειναι ενα.
Τα αρχεια που λενε ξεκαθαρα για υποστηριξη L4.1 ή DXVA ΚΑΝΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΑ επιταχυνση απο την καρτα γραφικων.
Υπαρχουν και καποια αρχεια mkv τα οποια δεν το αναγραφουν αλλα η υποστηριξη λειτουργει κανονικα.
Προσοχη να ειναι ενεργοποιημενο το dxva απο τον player την ωρα της αναπαραγωγης.
Κατα τα αλλα λειτουργω με την ιδια καρτα γραφικων asus 3650.
Aλλο ενα σημειο που θελει προσοχη ειναι να ενεργοποιησετε την επιλογη απο το output αν εχετε xp vmr9 (renderless) H για vista to evr.
Παντως οφειλω να πω οτι τα χρωματα ειναι λιγο πεσμενα αλλα το ψαχνω και θα επανελθω με νεοτερα.
Α και κατι ακομα (η κινηση κατα εμε ειναι πολυ καλυτερη) (σε plasma 42px8) ειτε με ποστηριξη απο την καρτα ειτε και χωρις αυτην.
Τα παραπανω τα αναφερω για αναπαραγωγη mkv.

Vista users select EVR ναι, αλλα αμα θες να φορτωνεις srt υποτιτλους γιοκ. Οποτε μαλλον vmr renderless....

Χρήστο γιατί το λες αυτό???

Παίζω με Vista, KMplayer τσεκαρισμένο το EVR και με το DirectVobSub τους υπότιτλους srt.....

Μήπως δεν κατάλαβα καλά????

Σωστα τα λετε. Αυτο που ειπα παραπανω ισχυει οταν δεν εχεις βαλει directvobsub. Eγω παιζω χωρις και με vmr9 renderless ..!!

χαος παιδια!!!
εχω κανει ολους τους δυνατουσ συνδιασμους...αλλα ο επεξεργαστης μοθ ειναι κολιμενοσ παντα πανω απο το 60%
η καρτα γραφικων τοπερισσοτερο που εφτασε ηταν 10%
βαρεθηκα ολο αυτο το ψαξημο./....

Λοιπόν...αλλο πρόβλημα: οταν εχω επιτάχυνση (συμφωνα με όλες τις επιμερους παραμέτρους που εχουν ειπωθεί νωρίτερα), το MPC-HC δεν μπορεί να μεταπηδήσει σε άλλο σημείο του αρχείου... ετσι και δοκιμάσω από την κυλιόμενη μπάρα από κάτω, ή πατήσω παύση, ή απλά πατήσω σε κάποιο άλλο σημείο της μπαρας για να μεταφερθεί εκεί, πάπαλα... Μονο να το αφήσω να παίξει μπορώ, χωρίς να το ακουμπήσω καν...

Παραείναι beta η κατάσταση... :slapface: Καλά, όχι οτι χρειάζομαι και επιτάχυνση στα 720p με c2d 6420 που εχω, αλλά λέμε τώρα... Για την πρόοδο της τεχνολογίας. :grandpa:

Εγώ βαριέμαι να το δοκιμάσω! :smile:

Βασικά, δεν είναι ότι βαριέμαι. Απλά φοβάμαι ότι θα κάνω όλη τη φασαρία μέχρι να το καταφέρω να παίξει, και μετά θα παρατηρήσω ότι ελάχιστα από τα mkv μου είναι συμβατά. Οπότε, θα το γυρίσω πίσω σε CoreAVC..

Αλλά, μιας και έρχεται ΣΚ, ίσως κάτι καταφέρουμε..
(ΟΚ, έχω και μια Α περιέργεια..)