Harman Kardon AVR-255 ερωτηση

corfu

AVClub Addicted Member
20 October 2006
1,382
ΚΕΡΚΥΡΑ
καλησπερα. μια ερωτηση παρακαλω πολυ.
Εχω τον AVR255 και θελω να ρωτησω αν γινεται να συνδεσω πανω του ενα dvd player που δεν εχει HDMI ,και εχει τα 3 καλοδιακια (κιτρινο, ασπρο κοκκινο) και να δοσω απο αυτο εικονα σε εναν projector o οποιος συνδεεται με τον ενυσχητη μεσο HDMI.

Ευχαρηστω πολυ

Φυσικά και γίνεται. Το μόνο που θες είναι ένα καλώδιο component όπως ονομάζεται το οποίο να φεύγει από το dvd και να καταλήγει στην αντίστοιχη είσοδο του ενισχυτή. Απλά υπενθυμίζω οτι αυτή η σύνδεση είναι αναλογική και όχι ψηφιακή. Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν ο ενισχυτής σου κάνει upscale του σήματος από αναλογικές πηγές (μάλλον πρέπει να κάνει).

εισαι σιγουρος οτι θα χρειαστω component ? νομιζω οτι αυτο που λες εχει πρασινο , μπλε κοκκινο καλοδιο, ενω του dvd εχει τα καλοδια του scart ( κιτρινο, ασπρο κοκκινο)

συμφωνα με αυτην την εικονα, πια ειναι η σωστη εισοδος για να το συνδεσω και να μου ωγαλει μετα την εικονα απο το hdmi out? απο τις κιτρινες πανω αριστερα?

Attachments

• harman-kardon-avr-255-connectiques.jpg
    harman-kardon-avr-255-connectiques.jpg
    79.1 KB · Views: 32
Ναι. 100%
Η δουλεία του scaler είναι να αναβαθμίζει στο αναλογικό σήμα που του δίνεις σε ψηφιακό
και να περνάει την εικόνα μέσα από το ψηφιακό καλώδιο που έχεις συνδέσει τον ενισχυτή σου με το μέσω προβολής.

Απάντηση: Re: Harman Kardon AVR-255 ερωτηση

συμφωνα με αυτην την εικονα, πια ειναι η σωστη εισοδος για να το συνδεσω και να μου ωγαλει μετα την εικονα απο το hdmi out? απο τις κιτρινες πανω αριστερα?

Σε όποια θέλεις εκτός από αυτήν που λέει out.
Μία είναι για monitor out όλες οι άλλες είναι in.

Την εικόνα δεν μπορώ να την δω ξεκάθαρα.

Last edited:
Καλύτερα βαλε το video (κίτρινό) σε μία από τις παραπάνω θέσεις και τα audio (άσπρο - κόκκινο) μην τα συνδέσεις.
Σίγουρα το DVD σου θα έχει optical ή coax προτίμησε μια από αυτές της δύο για τον ήχο.

Re: Απάντηση: Harman Kardon AVR-255 ερωτηση

Composite θα εννοούσε ο φίλος.
Αυτό που περιγράφεις (κίτρινο εικόνα - άσπρο & κόκκινο ήχος).

Αυτό ακριβώς εννοούσα φίλε christian, το composite. Απλά ήταν η ώρα περασμένη και μπερδεύτηκα και έγραψα component. Ευτυχώς ήσουν εσύ και το διόρθωσες.