Hχεια Teufel

tsioup

New member
23 June 2009
43
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι καινουργιος στο χώρο και μπορω να πω αρκετα μπερδεμενος.
Προβλημά μου η αγορα καινουργιων ηχείων.
Ο χώρος μου είναι περίπου 30 m2. Ο ενισχυτής μου είναι ο Denon AVR 1603. Η χρήση τους είναι 70% μουσική και 30% ταινίες. Κρυφός πόθος είναι τα FOCAL DOME 5.1 αλλά το κόστος τους είναι αρκετά ψηλό. Μετά από ψάξιμο προσανατολιζομαι προς τα Teufel που το κοστος τους είναι αρκετα πιο χαμηλό.
Συγκεκριμένα μου αρέσουν τα Μotiv 6, αλλα προβληματίζομαι για την τοποθετηση τους στο χώρο.
Υπαρχεί καποιος που εχει ακούσει αυτα η κάποια άλλα της Teufel; Μηπως μπορειτε να με βοηθησετε με την χωροταξια των ηχείων; Ο ενισχυτης μου είναι εντάξει για αυτά τα ηχεία ή είναι μικρός; Eχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Attachments

Τα teufel ειναι πολυ καλα ηχεια αλλα δυστηχως πρεπει να τα φερεις απο εξω. Αυτα που διαλεξες νομιζω οτι δυσκολα θα μπορουσαν να μπουν στον χωρο σου. Ισως να ηταν πιο καλο το System 5 THX Select (λιγο πιο ακριβο). Σε αυτο το στυλ που σου αρεσει καλη επιλογη ειναι και αυτα.

Το προβλημα το εχεις στον χωρο σου (οπως το βλεπω εγω) και ειναι οτι σχηματιζει τριγωνο χωρις ομως παρουσια τοιχου απο την μια πλευρα. Εκει που εχεις την τηλεοραση βαζεις ενα κεντρικο και αριστερα - δεξια τα 2 ηχεια. Τα περιφεριακα ομως?
Νομιζω οτι πρεπει να βαλεις ηχεια με βαση πισω απο τους καναπεδες σε σχηματισμο τριγωνου με κορυφη την τηλεοραση. Και παλι βεβαια δεν ειναι απολυτα σωστο.
Αν αλλαξεις βεβαια θεση στην τηλεοραση (μπροστα στο τραπεζακι για παραδειγμα και απεναντι απο τον ενα καναπε) το προβλημα αυτο λυνετε αυτοματα. Βαζεις και 2 ηχεια με βασεις πισω απο τον καναπε και εισαι ετοιμος.

Αυτός είναι και ο λόγος που μου αρέσουν τα focal dome αφού υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης στην οροφή.
Απ´ότι βλέπω στο site τα βάσης και τα επίτοιχα είναι ακριβώς τα ίδια. Οπότε θα μπορούσα να βάλω τα επίτοιχα δεξιά και αριστερά στην τηλεόραση και τις στήλες πίσω από τον καναπέ όπως στο σχεδιάγραμμα; Θα έχω καλό αποτέλεσμα;

Attachments

Γνωριζει κάποιος πόσο ευκολοδηγητα είναι τα συγκεκριμενα ηχεία. Δεν βρίσκω στοιχεία για την ευαισθησία τους. Ο ενισχυτής μου είναι αρκετός (Denon AVR 1603);

τα πίσω ηχεία τα βάζεις στον τοίχο ή τα κρεμάς απ' το ταβάνι.
όπως βλέπεις το σχέδιο: το ένα αριστερά απ' την τραπεζαρία και το άλλο ακριβώς απέναντι (μπροστά απ' την πόρτα) με κατεύθυνση κάτω.

τα πίσω ηχεία τα βάζεις στον τοίχο ή τα κρεμάς απ' το ταβάνι.
όπως βλέπεις το σχέδιο: το ένα αριστερά απ' την τραπεζαρία και το άλλο ακριβώς απέναντι (μπροστά απ' την πόρτα) με κατεύθυνση κάτω.

Το σχεδιαγραμα που εχω επισυναψει αναφέρετε στα teufel motiv 6 και πιο συγκεκριμενα οι δυο εμπρός δορυφόροι είναι επίτοιχοι αριστερά και δεξια από την τηλέοραση και τα πίσω είναι επιδαπέδια.
Για οροφή αναφερόμουν οτι μπορουν να τοποθετηθούν σύμφωνα με τον κατασκευαστη τα focal dome λύνοντας έτσι τα χέρια σου ως προς το σημείο που θα μπουν τα ηχεία

Παιδιά μετά και από πολύ διαβασμα στα threads του site είμαι πολύ κοντά στα Τeufel αφού μόνο καλά λόγια διαβάζω. To ερωτημά μου είναι concept S ή motiv 6 ή και κάποιο άλλο με ανω όριο τα 800euro μαζί με τα μεταφορικά; Αξίζουν τα 200euro παραπάνω για τα motiv 6 ή ειναι περισσότερο θέμα design;
Καποιος που να μπορει να καταλάβει ισως κατι παραπάνω απο τα specs;
Σχετικά με το σχεδιαγραμμα τοποθετησης των ηχείων είναι εντάξει;

Τελικά παρηγγειλα από την Teufel τα ηχεία motiv 6. Στην αναμονή τώρα. Και λέω για να περάσει δημιουργικά ο χρόνος να ετοιμασω την καλωδίωση μου για τα πίσω ηχεία. Έχετε να προτείνετε κάποιο καλώδιο. Υπάρει κάποιος περιορισμός στην απόσταση

Κάποιος για τα καλώδια;

Επιπλέον θέλω να ρωτήσω το εξής: Στον ενισχυτή μου υπαρχεί η δυνατότητα για δυο σετ ηχείων (Α, Β). Στο σετ Α θα συνδεθούν τα ηχεία της Τeufel με ωμική αντίσταση 4-8Ohm. Στο σετ B θα συνδεθούν τα παλιά ηχεία με ωμική αντίσταση 4-8Ohm. Παραλληλιζοντας τις δυο αντιστασεις η καινουργια τιμή της αντιστασης νομίζω προκύπτει από τον τύπο 1/R=1/R1+1/R2. 'Aρα η καινούρια αντίσταση θα είναι 2-4Ohm που νομίζω είναι πρόβλημα για τον ενισχυτή.:chinscratch:Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει

Ποσο ηταν τα μεταφορικα γιατη εχω ακουση για τρελα νουμερα γιατη θελω να παρω τα THX 8 . Υ.Γ Kαλες ακροασης

Φιλε Ιωάννη για να δεις πόσο θα σου πανε τα μεταφορικά απλα στο site της teufel πας αρχικά στα ηχεία που σε ενδιαφέρουν, πατάς "select and order" μετά πατάς "add to cart" το σύστημα που θέλεις και τέλος δεξιά στην οθόνη πατάς "view cart" από όπου μπορεις να βάλεις πλέον τη χώρα αποστολής και να δεις το κόστος για τα ηχεία που διάλεξες.
Για παράδειγμα τα έξοδα αποστολής για το system 6 THX select που θα πάρω έγω είναι 99 ευρώ.
Το system 8 που θες εσύ έχει έξοδα αποστολής, από όσο είδα 149 ευρώ (μόνο τα ηχεία χωρίς βάσεις και καλώδια).
Ελπίζω να σε βοήθησα.

Δηστυχώς φίλε tsioup όσον αφορά τη δικία σου απορία δεν γνωρίζω για να σε βοηθήσω.
Σου εύχομαι πάντως καλώς να τα δεχτείς και καλές ακροάσεις!-bye-

Κάποιος για τα καλώδια;

Επιπλέον θέλω να ρωτήσω το εξής: Στον ενισχυτή μου υπαρχεί η δυνατότητα για δυο σετ ηχείων (Α, Β). Στο σετ Α θα συνδεθούν τα ηχεία της Τeufel με ωμική αντίσταση 4-8Ohm. Στο σετ B θα συνδεθούν τα παλιά ηχεία με ωμική αντίσταση 4-8Ohm. Παραλληλιζοντας τις δυο αντιστασεις η καινουργια τιμή της αντιστασης νομίζω προκύπτει από τον τύπο 1/R=1/R1+1/R2. 'Aρα η καινούρια αντίσταση θα είναι 2-4Ohm που νομίζω είναι πρόβλημα για τον ενισχυτή.:chinscratch:Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει

Κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει

Κάποιος που να μπορεί να βοηθήσει

Καλό θα ήταν να αποφύγεις τετοια σεναρια με τελείος διαφορετικα ζευγη ηχειων με διαφορετικα χαρακτηριστικα!
Ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα ταλαιπωρησουν τον ενισχυτη σου, και εαν οχι αυτο το ηχητικο αποτελεσμα θα ειναι απογοητευτικό.-bye-

Το ηχητικό αποτελεσμα δεν ειναι θεμα γιατι τα δυο παλια ηχεία δεν θα τοποθετηθουν στον ιδιο χωρο αλλα θα εξυπηρετουν για μουσική άλλο χώρο. Στον κυρίως χώρο, το σαλόνι, θα είναι μόνο τα Teufel. Τις περισσοτερες φορες θα παιζουν είτε τα μεν είτε τα δε. Αλλα αυτο που δεν ξερω είναι τι θα γίνει με τα ρευματα επιστροφής στον ενισχυτη στην περιπτωση που είναι συνδεδεμενα παραλληλα και τα δυο σετ ηχείων. Υπάρχει περιπτωση να καψω τον ενισχυτη;:huh2:

για την παράλληλη σύνδεση:
εννοείται οτι αν ακους εναλλακτικά το σετ Α ή Β δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Αν τα έχεις να παίζουν ταυτόχρονα τότε:
σε χαμηλές εντάσεις κατα 99,9% δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα
σε υψηλές εντάσεις το πιθανότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να "κόψει" ο ενισχυτής οπότε απλά χαμηλώνεις και συνεχίζεις. Παρόλα αυτά σε υψηλές εντάσεις και λόγω των διαφορετικών χώρων και χαρακτηριστικών μπορεί να κινδυνέψει κάποιο ηχείο πριν προλάβει να κόψει ο ενισχυτής και αυτό διότι δεν θα είσαι σε θέση να ελέγξεις - δια ακοής- την έντασή τους και τις παραμορφώσεις τους.
Γενικά λοιπόν σε μέτριες εντάσεις δεν θα έχεις πρόβλημα.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. -bye-
Από ερωτήσεις που έκανα κατέληξα και εγώ στο ίδιο συμπέρασμα. Τα ηχεία εν γένει δεν θα παιζουν μαζί, αλλά επειδη υπάρχουν και δυο μικροί μπομπιρες πειραματιζόμενοι με τα κουμπάκια φοβόμουν μήπως απλώς και η στιγμιαια συνυπαρξη των δυο ηχείων εκαιγε τον ενισχυτη με την επιστροφη ισχυρων ρευματων.