hd 2600 xt agp-bxva λειτουργει σε κανεναν?

veneton

New member
28 September 2006
4
καλησπερα σε ολους,
αγορασα πριν μια εβδομαδα αυτην την καρτα ελπιζοντας πως με αυτη την καρτα θα εβλεπα ικανοποιητηκα τα καναλια υψηλης ευκρινειας μια και διαθετω μια καρτα δορυφορηκη.
παρολαυτα οταν βαζω τετοιο καναλι εχω 100% χρησης στον επεξεργαστη.
εχει κανεις καταφερει να λειτουργησει την καρτα η οχι?
ευχαριστω πολυ.....

Τι επεξεργαστή έχεις?

Η αποκωδικοποίηση δεν περνά απαραίτητα απο την κάρτα αν οι drivers της, αλλά και το πρόγραμμα της Sat καρτας δεν το υποστηρίζει.
Αυτό υποχρεωνει τον επεξεργαστή να αναλάβει το φορτίο της αποκωδικοποίησης, που δεν ειναι εφικτή (για πλήρη ρυθμό frames) αν ο επεξεργαστής δεν ειναι βαρβάτος (για 1080i διπλοπύρηνος και ανω)

ο επεξεργαστης ειναι athlon 2800+,εχω περασει και το power dvd ultra που εκει εχει επιλογη η καρτα να κανει αποκωδικοποιηση και οχι το sostware.
το πρβλημα ειναι με την ατι που δεν εχει υποστηρηξει καρτες agp.
κυκλοφορουν καποια πραγματα με τους ομεγα ντριβερς αλλα δεν καταφερα τιποτα.
παντως σευχαριστω για την απαντηση....

Μα εχει το PowerDVD σχέση με το πρόγραμμα της DVB-S2 κάρτας?

Για δες αν ΑΥΤΟ εχει καμιά επιλογή για Hardware acceleration!

Εχω ακουσει για ελλειπή υποστήριξη των AGP αλλά δεν νομιζω να εγκειται εκεί το πρόβλημα.

Mάλλον το πρόγραμμα φταίει, που δεν εκμεταλλευεται τις δυνατότητες της εκάστοτε κάρτας (ή του Driver.)

Ποια καρτα DVB-S2 εχεις?

καταρχην εχω την skystar2,
στα καναλια hd εχω βαλλει video decoder h.264
to power dvd εχει μια επιλογη που λεει enable hardware acceleration(ati avivo).
οποτε αν ολα δουλευαν μια χαρα η καρτα γραφικων θα επρεπε να κανει την αποδικωποιηση και οχι το power dvd .
και ετσι η καταναλωση θα ηταν μηδαμινη οπως κανονικα γινεται στις pci-E.
link μπορουμε να βαζουμε για να σου δειξω οτι εκει ειναι το προβλημμα....?
απλως ψαχνω μηπως τελικα κανεις καταφερε και το ελυσε.....

Last edited:
Το powerdvd δεν εχει να κάνει με το πρόγραμμα της Skystar.
o Η264 της Skystar (χωρις να ειμαι σιγουρος) μάλλον βασίζεται στην ισχυ του επεξεργαστή και όχι στο Εκαστοτε HW Acc οπως το Avivo ή το PureVideo (της NVidia.)

Δεν ξερω και αν η ATI εχει βγάλει plugin για HW accelerated Η264 ο οποίος να μπορεί να δηλωθει μεσω Directshow φιλτρο, οπου η Skystar θα μπορουσε να το χρησιμοποιησει με graph.

(φωνάρα) ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ??!??!??!??!??

τελικα βρηκα την λυση με αλλαγη 2 αρχειων απτο power dvd,
film h264 5 %,hd sat 30-40%.
:) :) :)

Το powerdvd δεν εχει να κάνει με το πρόγραμμα της Skystar.
o Η264 της Skystar (χωρις να ειμαι σιγουρος) μάλλον βασίζεται στην ισχυ του επεξεργαστή και όχι στο Εκαστοτε HW Acc οπως το Avivo ή το PureVideo (της NVidia.)

(φωνάρα) ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΕΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ??!??!??!??!??

H skystar δεν έχει δικά της HD codecs.
Ορίζεις εσυ ποιά codecs θέλεις αρκεί να τα έχεις εγκατεστημένα στο σύστημά σου. πχ Cyberlink h.264/avc decoder στην προκειμένη περίπτωση, άρα έχει να κάνει -και- με το Powerdvd άρα... μάλλον κάνεις λάθος.

Αν εχεις βάλει το Cyberlink h.264 στην skystar, τότε ναι, οντως εχει να κάνει.

δεν εχει δικά της αλλα αξιοποιεί τα DirectShow plugins. Γι αυτό μίλησα για graph.

Αν π.χ. δουλευες κάποιον άλλον h.264 (libavcodec του FFDshow) τότε δεν θα ειχε να κάνει.

Η ερώτηση ειναι αν η ΑΤΙ εχει βγάλει κανενα h.264 directshow! decoder που να εκμεταλλευεται το hardware.

Last edited: