HD 3650 και ήχος

18 June 2006
8,278
Θεσσαλονίκη
Έβαλα χθες μια κάρτα γραφικών την ATI HD3650 με έξοδο HDMI . Το πρόβλημα μου είναι:
1ον. Είναι φυσιολογικό να μου τρώει μέσο όρο 60% της CPU ( 6750) σε αναπαραγωγή 1080p ?
2ον . Μου βγάζει ήχο απ την HDMI ενώ εγώ θέλω να πάρω απ την optical . Άλλαξα τις ρυθμίσεις; Του KMplayer κάποια στιγμή δούλεψε και μετά τίποτα . Τώρα δεν έχω ήχο από πουθενά . Υπάρχει η δυνατότητα να πάρω και από τις δυο εξόδους σύγχρονος? ( τι ζητάω ε , εδώ δεν έχω ήχο καθόλου)

1. Όχι. Για να έχεις τόσο υψηλό utilization, προφανώς δεν έχεις hardware acceleration.

2. Δεν γνωρίζω. Με τον vlc δοκίμασες;

to hardware acceleration stις συγεκριμενες καρτες το εχεις οταν παιζεις blu ray με το power dvd .σε αναπαραγωγη mkv η τετοιων αρχειων δεν κανει η καρτα hardware acceleration. μονο σε οιρισμενες ταινιες που εχουν κψδικοποιηθει απο αυτον που την εσπασε με τετοιο τροπο ωστε να γινεται hardware acceleration.me ton hxo εχω και γω προβλημα

Δε νομίζω να μπορείς να έχεις ήχο και από τισ 2 εξόδους - τα windows στέλνουν τον ήχε σε ένα audio interface που εσύ επιλέγεις στο control panel (sound). Απο εκεί μπορείς όμως να απενεργοποιήσεις το ATI HD Audio και να επιλέξεις την κάρτα ήχου σου, η τον ενσωματομένο τσιπάκι της μητρικής σου, οπώτε ο ήχος θα βγαίνει από το optical, ή ότι άλο έχεις...