HD AUDIO, 24/192 ή έστω 24/96 από Λαπτοπ μέσω firewire ή usb

Ποια η μέχρι τώρα εμπειρία;

Η αλήθεια είναι πως έχω ψιλοψηθεί :eating: για τη συγκεκριμένη κάρτα (έχει ψηφιακή έξοδο, εξωτερική τροφοδοσία, προενίσχυση και 48V για μικρόφωνα, δουλεύει ως αυτόνομος προενισχυτής και έχει έξοδο ακουστικών...).

Μπορεί να λειτουργήσει και ως αυτόνομο DAC χωρίς υπολογιστή;

@christos
Η ομόσταυλη PCI 0404 δεν είναι η αντίστοιχη έκδοση της 0404 usb.

Έχει δοκιμάσει κανείς σας την EMU 0404 usb σε σύστημα με vista ή δουλεύει μόνο σε XP όπως γράφει το manual της?

Re: Απάντηση: HD AUDIO, 24/192 ή έστω 24/96 από Λαπτοπ μέσω firewire ή usb

Μπορεί να λειτουργήσει και ως αυτόνομο DAC χωρίς υπολογιστή;

Mηπως ξερει κανεις ... ?

στο λινκ που παρέθεσα από το computer audiophile, υπάρχει ποστ από κάποιο τυπάκι που βεβαιώνει ότι γίνεται ...

Mηπως ξερει κανεις ... ?

προφανώς αφού έχει spdif in αλλά και Line in ώστε να λειτουργήσει και ως adc...
(άλλωστε προορίζεται γιά επαγγελματίες γιά ηχογράφηση οργάνων)

@christos
Η ομόσταυλη PCI 0404 δεν είναι η αντίστοιχη έκδοση της 0404 usb.

ok
0404USB_front.jpg

0404USB_back.jpg
The E-MU 0404 USB 2.0 features:

Premium 24-bit/192kHz A/D and D/A converters* (A/D: 113dB SNR, D/A: 117dB SNR) deliver unmatched USB audio fidelity
E-MU XTC Class-A ultra-low noise Mic/Line/Hi-Z preamplifiers (-127dB EIN) with 48V phantom power and ground lift switches enable you to plug microphones, keyboards and guitars straight into your computer with professional results, while the built-in analog soft limiting circuit lets you record a hotter signal without fear of clipping
Comprehensive digital I/O with optical and coaxial S/PDIF (switchable to AES/EBU) and MIDI In/Out to easily connect all of your digital studio gear and instruments
Ultra-low latency USB 2.0 drivers offer accurate timing and playback of your recorded audio and software instruments
Hardware zero-latency direct monitoring (mono/stereo) allows you to record and overdub with no annoying delay
Plug-and-play operation with hands-on control of all major functions like master level, direct monitoring, preamplifier controls and more
Cross-platform support (Windows XP/x64 and Mac OS X) and compatibility with most popular audio/sequencer applications (Windows: ASIO2, WDM, MME, AC-3 and DTS Passthru; Macintosh: Apple CoreAudio, CoreMIDI, AC-3 and DTS Passthru)

I/O Configuration:

Two E-MU XTC™ Ultra-low Noise Mic/Line/Hi-Z Preamps with Soft Limiter and 48V Phantom Power (-127dBu EIN)
Two 1/4" Balanced Outputs (117dB SNR)
Stereo 1/8" Speaker Output (117dB SNR)
24-bit/96kHz S/PDIF Optical In/Out (Switchable to AES/EBU)*
24-bit/96kHz S/PDIF Coaxial In/Out (Switchable to AES/EBU)*
MIDI Input/Output
Stereo Headphone Output (114dB SNR)

* Macintosh analog operation up to 96kHz and digital operation up to 48kHz only at this time.

Υπάρχει και η λύση για 24/96 από αυτόνομα media players όπως είναι το egreat 31b και το HDmediabox
Το πλεονέκτημα του HDmediabox είναι ότι βγάζει 24/96 και από την ομοαξονική ψηφιακή έξοδο που διαθέτει.
Με πολύ καλή απόδοση από ότι λέει και εδώ.

Ωραία όλα αυτά αλλά ενδιαφέρομαι για παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά της e-mu (balanced I/O, digital I/O, phantom power για μικρόφωνα και μετρήσεις μέσω αυτών, έξοδο ακουστικών).
Με βάση αυτές τις απαιτήσεις οι επιλογές (αν καταφύγω σε αυτή τη λύση) είναι περιορισμένες :e-mu 0404 usb, edirol ua-25ex, m-audio fast track pro, tascam us-144 ή τέλος πάντων κάτι παρόμοιο σε usb ή firewire και ανάλογο κόστος (200-το πολύ 250 ευρώ).

Παιδιά καλησπέρα,
έχω ένα Dell laptop μαζί με το office deck του το οποίο έχει έξοδο DVI. Έχω συνδέσει την έξοδο αυτή με ένα καλώδιο DVI-HDMI σε έναν Harman Kardon (255) AV προ-ενισχυτή και δείχνει να δουλεύει μια χαρά. Τώρα ο ήχος μου είναι όντως ψηφιακός, πώς μπορώ να ελέγξω ότι περνάει ψηφιακά το σήμα κ όχι αναλογικά μέσω του καλωδίου αυτού? Αν όντως έχω καταφέρει κάτι τέτοιο πιστεύετε η αγορά μιας εξωτερικής USB κάρτας ήχου (AUDIOTRAK Prodigy CUBE) θα αποφέρει καλύτερη ποιότητα αναπαραγωγής ή να μη προβώ στην αγορά αυτή?

Ευχαριστω εκ των προτέρων!

υ.γ. ο ενισχυτής αναγνωρίζει ήδη το σήμα ως stereo PCM.

Ναι με hdmi περνάς ψηφιακά τον ήχο στον ενισχυτή σου.
Για το εάν θα έχεις καλύτερη ποιότητα ήχου με spdif δε μπορώ να είμαι σίγουρος - καθώς σίγουρα εκεί έχει σημασία όλη η αλυσίδα.
Υπάρχει άλλη πρόχειρη πηγή με spdif για μια γρήγορη δοκιμή?

Κύριοι καλησπέρα,

Τώρα αρχίζω και ψάχνομαι κει εγώ με τουτη την τεχνολογία.
Νομίζω πάντως οτι η έξοδος DVI δεν κουβαλάει μαζί της σήμα audio, παρα μόνο εικόνα!

Η επαφή DVI μεταφέρει και αναλογική και ψηφιακή εικόνα, αλλά δεν μεταφέρει καθόλου ήχο.
Η επαφή HDMI μεταφέρει ψηφιακή εικόνα και ψηφιακό ήχο.
Είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις καμμία άλλη σύνδεση ανάμεσα στο laptop και τον ενισχυτή;

ΔΙΟΡΘΩΣΗ:
Οι κάρτες της ATI παραβιάζουν το πρωτόκολλο και χρησιμοποιούν κάποια αχρησιμοποίητα pins του DVI για να περάσουν ψηφιακό ήχο S/PDIF. Το καλώδιο είναι ειδικό (δεν κάνει ένα γενικό καλώδιο DVI-HDMI) αλλά δουλεύει. Αρκεί να ενεργοποιήσεις το "HDMI Audio" σαν playback device στα Windows. Οι νέες εκδόσεις drivers της ATI μάλιστα σε προειδοποιούν αν δεν χρησιμοποιήσεις το σωστό καλώδιο.

Last edited: