HD Audio Formats απο PC ψάχνω καλή λύση

predatorGR

Established Member
20 June 2011
292
χαιρετε.
ψαχνω λυση για αναπαραγωγη full HD Audio formats (dolby true hd/dts-hd ma) απο το PC μου.
για την ωρα εχω τα εξης κομματια:
logitech z5500 που ξερω οτι δεν μπορει να κανει decode αυτα τα φορμα.
GPU SAPPHIRE HD 7850 2GB OC που εχει Dolby TrueHD και DTSHD Master Audio™ Support, μπορει δηλαδη να κανει passthrough/bitstreaming μεσω hdmi.
καρτα ηχου εχω μια Onboard στη μητρικη p5e της asus. φοραει μια dedicated καρτα ηχου, με ονομασια SupremeFX II.
η τηλεοραση ειναι η panasonic 50ST30.
πρωτη ερωτηση αν χρειαζομαι αλλη καρτα ηχου, ενδεχομενως μια που να κανει decode HD ηχο. η λογικη λεει οχι, αν απλα στελνω το σημα με passthrough as is και κανει decode o ενισχυτης.
οποτε σκεφτομαι μια λυση all in one σαν και αυτην την προταση της samsung .
με χαλαει βεβαια που εχει και bluray player γιατι εχω ηδη το DMP-BDT310 της panasonic.
ετσι οπως το σκεφτομαι απλα συνδεω το καλωδιο hdmi απο την vga και βγαζω hd ηχο. θα παιξει?
ειναι καλη λυση?
η να παω καλυτερα σε μια ακριβοτερη υλοποιηση του στιλ, ξεχωριστο ενισχυτη και ηχεια? αν ναι τι προτασεις εχετε να κανετε? εχω δει κατι 7.1 set της crystal που μου αρεσουνε με thx αλλα μιλαμε για αρκετα μεγαλη διαφορα στα χρηματα.
αν παω στη λυση της samsung θα καταλαβω καμια τρομερη διαφορα απο το απλο dts και ac3 που εχω τωρα με το z5500? (το εχω συνδεσει με οπτικη ινα). καπου διαβασα οτι και με αναλογικη εξοδο μπορεις να αναπαραγεις hd ηχο, αλλη λενε οτι γινετε μονο με hdmi, τελικα τι ισχυει?

α last but not least ο χωρος ειναι γυρω στα 30 τ.μ.

ευχαριστω εκ των προτερων για τις οποιες απαντησεις.
 
Last edited:
Re: HD Audio Formats απο PC ψαψνω καλη λυση

μια αλλη προταση που εχω δει ειναι το Onkyo HT-S9405THX με πιστοποιηση thx. τα ηχεια που εχει μεσα ειναι 5.1 αλλα ο ενισχυτης βγαζει 7.1
αλλιως για ενισχυτη τον Onkyo TX-NR616 και crystal audio ηχεια αλλα μιλαμε για διπλασιο κοστος.
θα εχει ομως και διπλασια αποδοση? ακουω τα σχολια και τις προτασεις σας.
 
Re: HD Audio Formats απο PC ψαψνω καλη λυση

Από PC είτε ψηφιακά (κάρτα γραφικών) είτε αναλογικά (κάρτα ήχου μητρικής) είσαι καλυμμένος.
Για τα υπόλοιπα που ρωτάς το μετέφερα σε καταλληλότερη κατηγορία.
 
τελικα για τον Onkyo 616 ειδα οτι εχει αρκετα bugs και προβληματα. οποτε θα περιμενω το φετινο lineup. δυστυχως ο φετινος 626 χανει το thx certification που για μενα ηταν βασικος λογος που κοιτουσα τον Onkyo. ειμαι πολυ μεγαλος fan.φετος μονο ο 727 εχει βγει με thx και ειναι πολυ ακριβος ακομα.
για ηχεια μαλλον η crystal ειναι μονοδρομος για σχετικα οικονομικο thx. ακομα ταλαντευομαι αναμεσα στα μοντελα της.
εκτος αν παρω το all in one σετακι της onkyo και τελιωνει το θεμα. και το πολυ βαζω αλλα 2 ηχεια για το 7.1
τα 7 καναλια ειναι υπερβολη λετε η ακους μεγαλη διαφορα απο τα 5? οσο για woofer ειμαι αναμεσα σε 2 10ινστα και ενα 12αινστο αλλα μαλλον απο οτι μου εχουν πει τα 2 πιο μικρα βγαζουν καλυτερη αποδοση.
περιμενω και τα δικα σας σχολια γιατι εχω πολλα στο μυαλο μου και οσο πιο πολυ το ψαχνω τοσο πιο πολυ μπερδευομαι! :)
 
Last edited:
Φίλε μου εγώ έχω το εξής συστηματάκι: Ενισχυτής pioneer 921, crystal audio TX-T2SE, κεντρικό ΤΗΧ-CT, περιφερειακά ΤΧ-Β1, πίσω τα BPS2.0 και sub ΤΧ-12SUB. Ως player έχω ένα pc με i5 επεξεργαστή και ανεξάρτητη κάρτα γραφικών. Από τη δική μου εμπειρία μπορώ να σου πω ότι τα 7 κανάλια κάνουν την διαφορά. Ακόμα και σε format 5.1 η δημιουργία των 2 επιπλέον καναλιών από τον ενισχυτή είναι πολύ πειστική και για λάτρη του Home Cinema, θεωρώ απαραίτητα. Απλά να εξετάσεις αν ο χώρος σου βολεύει. Τώρα για sub, επειδή και εγώ προβληματιζόμουν και χρειάστηκα την συμβουλή των έμπειρων του forum (διάβασέ όσα χρήσιμα μου είπαν στο ''Τι sub να επιλέξω;''), με συμβούλεψαν να ξεκινήσω με ένα 12άρι, όπως και έκανα και μάλλον δεν θα χρειαστώ κάτι περισσότερο. Μάλλον θα σε καλύψει για τα 30 τ.μ. που έχεις.
 
onkyo και Crystal audio έχω κι εγώ!
Θα πάθεις πλάκα, τίποτα άλλο δε σου λέω! Ούτε bugs ούτε τίποτα.
Εννοείται δε χρειάζεσαι καμία κάρτα ήχου. Τον ήχο θα τον στείλεις με bitstreaming στον ενισχυτή απ' την HDMI της κάρτας γραφικών και αυτός θα τα αναλάβει όλα!
Εγώ έχω το 5.1 της Crystal audio γιατί ο χωρος μου ειναι μικρός. Κι εσύ πιστεύω καλύπτεσαι μια χαρά απ' το 5.1 κι αν αργότερα το θελήσεις προσθέτεις και τα άλλα 2 ηχεία.