HD Δέκτης με άριστη λειτουργία XBMC - Ποιόν προτείνετε/είδατε;

invader7

New member
16 October 2012
56
Καλημέρα σας !

Είμαι στην αναζήτηση νέου δορυφορικού HD δέκτη και μιας και απίβδησα με τους κλώνους λέω να δώσω 150-200 ευρώ για να πάρω έναν νέο με την ελπίδα να μην χαλάσει πάνω στον χρόνο !!!

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υποστηρίζει το XBMC και να δουλεύει πολύ καλά (σχετικό είναι αυτό , απλά αν σου βγάζει την πίστη θεωρείτε μη λειτουργικό).

Τι έχετε να μου προτείνετε , τι έχετε δεί να δουλεύει , τι θέλετε να αγοράσετε/δοκιμάσετε;

και εγω ψαχνω κατι παρομοιο και χωρις να ξερω βασικα και πολλα , βρηκα
https://www.skroutz.gr/s/4649547/Optibox-EVO-Xfinity.html
http://www.youtube.com/watch?v=hiOYqxzjeEU
http://www.youtube.com/watch?v=nlpxqClLv3U
Για να μην παρεξηγηθώ δεν τον προτείνω για αγορα αλλα αν είναι καλος και αξίζει για αγορα;Όπως είπα και πριν δεν ξερω και τώρα μαθαίνω και εγω απο αυτα!!

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου , μετά απο κάποιες μέρες αναζήτησης βρήκα πως υπάρχουν αυτά:

Media Art 7 Ultra
PrismCube (Ανοίγει σε XBMC απευθείας , δεν χρησιμοποιεί android)
Evo Xfinity

Είμαι ανάμεσα σε αυτά αλλά δεν ξέρω πως και γιατί να διαλέξω :P

Οι τιμές είναι πάνω κάτω ίδιες.

Αναφερεσαι σε δεκτη ασφαλως, αλλα αν το xbmc σου ειναι τοσο σημαντικο, γιατι δε παιρνεις ενα raspberry pi με το custom firm που εχει για xbmc που ειναι και σχεδον τσαμπα;

Ζήτησες προτάσεις για 150-200 ευρώ και πας για τα διπλάσια!

Έχω την εντύπωση πως κυμαίνονται εκεί γύρω , κάνω λάθος ; στο ebay βλέπω κυρίως , μέχρι 230 euro έχω βρεί

Ευαχριστώ πολύ!!

Αναφερεσαι σε δεκτη ασφαλως, αλλα αν το xbmc σου ειναι τοσο σημαντικο, γιατι δε παιρνεις ενα raspberry pi με το custom firm που εχει για xbmc που ειναι και σχεδον τσαμπα;

Έχω ήδη raspberry pi αλλά είναι πολύ αργο :/ , ακόμα και με το xbmc σε εξωτερικό δίσκο και όχι στην SD είναι πολύ αργό έως δυσλειτουργικό ! Για αυτό θέλω έναν δέκτη που να είναι πιο γρήγορος για να μπορώ να τον δουλεύω χωρίς κόπο.

Ο λόγος που θέλω να είναι και δορυφορικός ταυτόχρονα είναι επειδή ήρθε η ώρα να αλλάξω το παλιό μου dreambox με ένα νέο HD δέκτη!

Επειδή δεν θέλω να έχω 2 συσκευές στο σαλόνι μου θέλω να πάρω μια συσκευή που να τα συνδιάζει και τα 2 και να είναι λειτουργική και στα 2.

Ευχαριστώ πολύ !!

Αν δε σου παιζει καλα στο pi, ή δεν εχεις σωστο firmware (υπαρχουν dedicated firmwares για xbmc), ή εχεις παλιο μοντελο, μιας και μπορει να χειριστει 1080p χωρις προβλημα. Ριξε μια ματια και εγκατεστησε αυτο πριν αρχιζεις να αγοραζεις πραγματα.

Έχω το Model B με OpenELEC , το XBMC παίζει καλά αλλά όταν πάμε στο κομμάτι των add-on (δικό μου λάθος που δεν το ανέφερα , και προσπαθεί ας πούμε να κάνει download cover arts , αργεί αρκετά και κάτω δεξιά βλέπω για αρκετή ώρα το κυκλάκι με το "working")

Επομένως έχεις δίκιο το ΧBMC στο RPi παίζει κανονικά και κάνει παπάδες με το DLNA αλλά όταν θες να χρησιμοποιήσεις add-on είναι κάπως δυσλειτουργικό!

Ευχαριστώ !

γιατί έχεις την εντύπωση οτι θα είναι ποιο γρήγορο στους δέκτες?έχεις δει κάποιο βίντεο?
edit: o evo βλέπω οτι είναι android,δεν νομίζω να παίζει καλύτερα το xbmc στο adroid από οτι στο rpi, έχω την εντύπωση οτι και στο δορυφορικό κομμάτι δεν θα τα πηγαίνει εξίσου καλά με έναν δέκτη enigma2 πχ

Last edited:
γιατί έχεις την εντύπωση οτι θα είναι ποιο γρήγορο στους δέκτες?έχεις δει κάποιο βίντεο?
edit: o evo βλέπω οτι είναι android,δεν νομίζω να παίζει καλύτερα το xbmc στο adroid από οτι στο rpi, έχω την εντύπωση οτι και στο δορυφορικό κομμάτι δεν θα τα πηγαίνει εξίσου καλά με έναν δέκτη enigma2 πχ

Ναι , όπως φαίνεται και στα βίντεο παραπάνω ο evo xfinity δίχνει να τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά και φαίνεται πολύ λειτουργικός ! Επίσης έχω στα χέρια μου ένα κινέζικο κουτάκι android με xbmc το οποίο είναι και αυτό πιο γρήγορο (βέβαια όταν πάει να παίξει 720p το πιάνει φουρτούνα).

Έτσι "ελπίζω" πως το evo xfinity ή το media art 7 ultra θα είναι καλύτερα !

Στο android δε παιζει σωστά (πηδαει frames), μιας και το xbmc απαιτει hardware accelaration και οι βιβλιοθηκες του android για αυτες τις συσκευες δεν ειναι και ό,τι καλυτερο ακομη. Γι'αυτο σου ειπα και το pi για 1080p.