HD ΔΕΚΤΗΣ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ 100Hz ΣΤΗΝ TV

pitsos

Established Member
30 December 2009
242
Θέλω να αγοράσω δέκτη που να φτιάχνει όχι απλά καφέ αλλά να είναι και espresso μέτριος! Τι εννοώ; Θα ήθελα έναν HD δέκτη με σκληρό δίσκο τουλάχιστον 500GB, ethernet Port και σημαντική παράμετρο να στέλνει στην TV 100Hz σήμα απο την HDMI έξοδο. Προσανατολίζομαι σε κάποιον Dreambox αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα. Μπορεί να βοηθήσει κανείς;

Θέλω να αγοράσω δέκτη που να φτιάχνει όχι απλά καφέ αλλά να είναι και espresso μέτριος! Τι εννοώ; Θα ήθελα έναν HD δέκτη με σκληρό δίσκο τουλάχιστον 500GB, ethernet Port και σημαντική παράμετρο να στέλνει στην TV 100Hz σήμα απο την HDMI έξοδο. Προσανατολίζομαι σε κάποιον Dreambox αλλά δεν έχω καταλήξει ακόμα. Μπορεί να βοηθήσει κανείς;

Τα 100 Hz είναι refresh rate που αφορά το πάνελ της τηλεόρασης, δεν έχει να κάνει με το σήμα που περνάς ! Το μόνο που μπορεί να σου δώσει ο δέκτης είναι upscale.

Ούτε ο Dreambox ούτε και κανείς άλλος δέκτης δεν περνάει 100 Hz...

Το HDMI υποστηρίζει μέχρι 1080p60. Δεν υπάρχει καμία συσκευή που να στέλνει 100Hz ψηφιακό σήμα μέσω HDMI. Τα έχεις μπερδέψει με τις 100Hz τηλεοράσεις, που δεν είναι τίποτ' άλλο παρά τεχνικές interpolation για δημιουργία ενδιάμεσων frames ώστε θεωρητικά να παρουσιάζουν πιο ομαλή κίνηση.
Οι HD δορυφορικές εκπομπές στην Ευρώπη είναι είτε 1080i50 είναι 720p50. Υπάρχει και μία εκπομπή που είναι 1080p25 (myzen.tv). Αλλά και στο μέλλον δε προβλέπεται κάτι περισσότερο από 1080p50.

Όλα καλά ρε παιδιά αλλά έχοντας υποψιν ότι μια τηλεόραση 100Hz κάνει σάρωση που δεν αντιλαμβάνετε το μάτι (πάνω απο 60Hz) ουσιαστικά μας δίνει την απολαβή μόνο όταν παίρνει τετοιο σήμα απο κεραία απευθείας (δηλ. aerial). Αν λοιπόν εμένα ο δορυφορικός δέκτης μου κατεβάζει HD σήμα σε οποιαδήποτε Hz εγώ θα βλέπω standard στα 50Hz αυτό που η τηλεόραση θα έπρεπε να δείχνει στα 100. Σωστά ή έχω πάθε ανεπανόρθωτη σύγχηση;

Όλα καλά ρε παιδιά αλλά έχοντας υποψιν ότι μια τηλεόραση 100Hz κάνει σάρωση που δεν αντιλαμβάνετε το μάτι (πάνω απο 60Hz) ουσιαστικά μας δίνει την απολαβή μόνο όταν παίρνει τετοιο σήμα απο κεραία απευθείας (δηλ. aerial). Αν λοιπόν εμένα ο δορυφορικός δέκτης μου κατεβάζει HD σήμα σε οποιαδήποτε Hz εγώ θα βλέπω standard στα 50Hz αυτό που η τηλεόραση θα έπρεπε να δείχνει στα 100. Σωστά ή έχω πάθε ανεπανόρθωτη σύγχηση;

Οπως ήδη σου εξήγησε ο Πάνος παραπάνω, η τηλεόραση δημιουργεί απο μόνη της interpolation frames τα οποία εισάγει ανάμεσα στα κανονικά frames του σήματος.

Εσυ περνάς 50 frames το δευτερόλεπτο απο το δέκτη, και η τηλεόραση δημιουργεί άλλα 50 !