HD ήχος, από ενισχυτή ή από player;

bilham

Established Member
8 February 2009
150
Γιάννενα
Καλησπέρα σε όλους! :grinning-smiley-043
Από καιρό ψάχνομαι και διαβάζω σε διάφορα forum για home cinema καθ' ότι σχεδιάζω να στήσω από την αρχή ένα σύστημα. Αλλά έχω κάποιες απορίες. Διαβάζω για τα νέα format ήχου HD και για τους αποκωδικοποιητές τους αλλά δεν μπορώ να καταλάβω:
Πού είναι καλύτερα να υπάρχουν αυτοί (σε ένα σετ ενισχυτή A/V - player) στον ενισχυτή ή στην πηγή; (υποθέτω ότι αν υπάρχουν και στους δύο θα είναι περιττή πολυτέλεια).
Για παράδειγμα τι είναι προτιμότερο: Pioneer 918 με Samsung 2500 ή Denon 1909 με Sony S300; (τα μοντέλα παρατίθενται ενδεικτικά)

1. Κοιτάς τα specs του player ως προς το S/N ratio και Dynamic range.
2. Κοιτάς τα αντίστοιχα specs του ενισχυτή.
3. Βλέπεις ποιο από τα δύο προσφέρει καλύτερo bass management
4. Συνδέεις ανάλογα.

Για μένα αφου δεν έχεις προβεί σε αγορά ακόμα..θα ηταν καλύτερα να υπάρχουν στον A/V..διότι θα γλυτώσεις το καλωδιομάνι της σύνδεσης 5.1,ενω ετσι θα χρειαστείς μόνο ενα καλώδιο hdmi.
Eαν έχεις ηδη παλαιότερο μοντέλο ενισχυτή..τότε αποκωδικοποίηση απο την πηγή..-bye-

Απάντηση: Re: HD ήχος, από ενισχυτή ή από player;

1. Κοιτάς τα specs του player ως προς το S/N ratio και Dynamic range. (????):chinscratch:
......
3. Βλέπεις ποιο από τα δύο προσφέρει καλύτερo bass management(????):chinscratch:
......

Μήπως μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής;
(ξέχασα να πω ότι είμαι και πρωτάρης!:blush:)

Για μένα αφου δεν έχεις προβεί σε αγορά ακόμα..θα ηταν καλύτερα να υπάρχουν στον A/V..διότι θα γλυτώσεις το καλωδιομάνι της σύνδεσης 5.1,ενω ετσι θα χρειαστείς μόνο ενα καλώδιο hdmi.
...

Δηλαδή είναι θέμα καλωδίων και μόνο; Από ποιότητα θα είμαστε στα ίδια;

Δηλαδή είναι θέμα καλωδίων και μόνο; Από ποιότητα θα είμαστε στα ίδια;

Δε νομίζω..οι σύγχρονοι A/V διαθέτουν νομίζω καλύτερα chip αποκωδικοποίησης απο DVD Player,BD Player χαμηλής κατηγορίας τιμής..
Χώρια και το καλωδιομάνι....λίγο το έχεις αυτό με βάση την κατάσταση που επικρατεί πίσω απο το ράκ;

Δε νομίζω..οι σύγχρονοι A/V διαθέτουν νομίζω καλύτερα chip αποκωδικοποίησης απο DVD Player,BD Player χαμηλής κατηγορίας τιμής..

Σ' αυτά βάζεις και το Samsung BD-P2500; Νομίζω ότι έχει κορυφαίους αποκωδικοποιητές.

Καλησπερα και απο εμενα. Η ταπεινη μου γνωμη ειναι να ακολουθησεις τη λογικη των ακριβων player: Βαρος στην εικονα και καθολου decoding. Εννοειται οτι ο AV σου εχει ολους τους decoders. Το 2500 θα το αγοραζα για τον upscaler για θεαση DVD.

Re: Απάντηση: HD ήχος, από ενισχυτή ή από player;

Σ' αυτά βάζεις και το Samsung BD-P2500; Νομίζω ότι έχει κορυφαίους αποκωδικοποιητές.

Ήχου;
Δεν το νομίζω. Στα τυπικά specs των player του 500άρικου είναι.

Re: Απάντηση: Re: HD ήχος, από ενισχυτή ή από player;

Μήπως μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής;
(ξέχασα να πω ότι είμαι και πρωτάρης!:blush:)

Κοιτάζεις τα specs που σου είπα. Τα ποιο μεγάλα νούμερα κερδίζουν.

Bass management είναι η διαχείριση των χαμηλών συχνοτήτων.

Τα players αν έχουν έχουν πολύ βασικές ρυθμίσεις. Οι A/V ρυθμίζουν σίγουρα το σημείο cross με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι με ψηφιακή σύνδεση έχεις όλα τα καλούδια των DSP.
Συνήθως στην αναλογική σύνδεση οι A/V κλειδώνουν σε pass through κατάσταση και δεν επιδέχονται καμία ρύθμιση πέρα από τις σχετικές εντάσεις των καναλιών.

Εγω εχω τον PIONEER LX71 για AV και για πηγη το PS3.Αμα παρω καποιο blu-ray player και εξαγω τον ηχο σε bitstream,αντι να τα αποκωδικοποιει εσωτερικα το PS3, θα καταλαβω διαφορα δηλαδη ρε παιδια?
Εχω ακουσει οτι στο TRUEHD δεν εχει καμια απολυτως διαφορα γιατι ειναι πιο ''ελαφρυ'' στην αποκωδικοποιηση του,αλλα στο DTS MA κατι μπορει να καταλαβεις.
Θα παρω καποια στιγμη blu-ray player αλλα θελω να περασει τουλαχιστον ακομα μια γενια,ετσι ωστε να δωσω κανενα 500ρικο και να παρω αποδοση και ποιοτητα του σημερινου player που κανει 1200-1500(Σαν τον DENON 2500 ή SONY 5000ES ας πουμε)

...θα ηταν καλύτερα να υπάρχουν στον A/V..διότι θα γλυτώσεις το καλωδιομάνι της σύνδεσης 5.1,ενω ετσι θα χρειαστείς μόνο ενα καλώδιο hdmi....

Αυτό όμως δεν ισχύει γιατί είναι δυνατόν ο ενισχυτής να μην έχει μεν, ο ίδιος τους καινούριους decoder αλλά να δέχεται δε, μέσω HDMI παρακαλώ (αρκεί να είναι 1.3), το αποκωδικοποιημένο σήμα (μέσω της λειτουργίας Pure direct) έτοιμο από το player!
Επομένως δεν χρειάζεται η αναλογική σύνδεση και δεν μπλέκουμε με καλώδια!
Τέτοια περίπτωση είναι ο Pioneer VSX-918V ο οποίος δεν ενσωματώνει αποκωδικοποιητές για τα πολυκάναλα φορμά ήχου υψηλής ευκρίνειας μπορεί όμως να δεχτεί ασυμπίεστο πολυκάναλο ψηφιακό ήχο από την θύρα HDMI και να αναπαράξει κανονικά ήχο HD(Dolby TrueHD και DTS HD Master Audio)

...
3. Βλέπεις ποιο από τα δύο προσφέρει καλύτερo bass management
...

Ούτε αυτό είναι απαραίτητο τελικά (δηλ. να γίνει το bass management στον player) από την στιγμή που ο ενισχυτής μας έχει είσοδο HDMI 1.3. Χρειαζόμαστε από τον player να μας περάσει έτοιμο αποκωδικοποιημένο τον ήχο και τίποτα άλλο. Τα υπόλοιπα θα τα κάνει ο ενισχυτής μας (και το bass management):grandpa:
Να πω πάλι ότι ενδιαφέρομαι για ένα σύστημα το οποίο θα χτιστεί τώρα από το μηδέν, οπότε ο ενισχυτής σίγουρα θα έχει HDMI 1.3

Re: Απάντηση: Re: HD ήχος, από ενισχυτή ή από player;

Ούτε αυτό είναι απαραίτητο τελικά (δηλ. να γίνει το bass management στον player) από την στιγμή που ο ενισχυτής μας έχει είσοδο HDMI 1.3. Χρειαζόμαστε από τον player να μας περάσει έτοιμο αποκωδικοποιημένο τον ήχο και τίποτα άλλο. Τα υπόλοιπα θα τα κάνει ο ενισχυτής μας (και το bass management):grandpa:
Να πω πάλι ότι ενδιαφέρομαι για ένα σύστημα το οποίο θα χτιστεί τώρα από το μηδέν, οπότε ο ενισχυτής σίγουρα θα έχει HDMI 1.3

Κατάλαβες τι είπα;

Ξαναδιάβασε τα post μου προσεκτικότερα και θα καταλάβεις.

Πάντως κι εγώ ενώ πίστευα ότι το αποκωδικοποιημένο σήμα ΠΡΕΠΕΙ να είναι το ίδιο, από τότε που πήρα το Σάμμυ 1500 άλλαξα γνώμη. Ο 663 κάνει πολύ καλύτερη δουλειά από πχ ενα PS3.
Για λεπτομερείς εντυπώσεις δες και στο νήμα του Samsung BD-P1500.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HD ήχος, από ενισχυτή ή από player;

Κατάλαβες τι είπα;

Ξαναδιάβασε τα post μου προσεκτικότερα και θα καταλάβεις.

Σίγουρα κάποιος δεν κατάλαβε καλά
Αυτό που εγώ λέω με το τελευταίο μου μήνυμα είναι ότι δεν χρειάζεται να κοιτάξω το bass management του player γιατί δεν είναι απαραίτητο να το έχει

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HD ήχος, από ενισχυτή ή από player;

Σίγουρα κάποιος δεν κατάλαβε καλά
Αυτό που εγώ λέω με το τελευταίο μου μήνυμα είναι ότι δεν χρειάζεται να κοιτάξω το bass management του player γιατί δεν είναι απαραίτητο να το έχει

Ναι. Εγώ ρωτάω για το quote σου. Το "ούτε αυτό είναι απαραίτητο".

Τι δεν κατάλαβες από αυτά που είπα στο post μου;

Έχε υπ' όψη ότι υπάρχουν players με καλύτερα χαρακτηριστικά από πολλούς A/V, ιδιαίτερα τους οικονομικούς.

Το Denon 3930 για παράδειγμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HD ήχος, από ενισχυτή ή από player;

Ναι. Εγώ ρωτάω για το quote σου. Το "ούτε αυτό είναι απαραίτητο".
...
Αφού δεν είναι! Ούτε αυτό ούτε το η αναλογική σύνδεση 5.1

Έχε υπ' όψη ότι υπάρχουν players με καλύτερα χαρακτηριστικά από πολλούς A/V, ιδιαίτερα τους οικονομικούς.
Το Denon 3930 για παράδειγμα.

Σίγουρα, αλλά μιλάμε για Bluray player αφενός και αφετέρου αυτή είναι και η ουσία της αρχικής μου ερώτησης. Μέτριος ενισχυτής με καλό player ή καλός ενισχυτής με μέτριο player; Η αποκωδικοποίηση να γίνεται στον ενισχυτή ή στο player;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: HD ήχος, από ενισχυτή ή από player;

Αφού δεν είναι! Ούτε αυτό ούτε το η αναλογική σύνδεση 5.1

Σίγουρα, αλλά μιλάμε για Bluray player αφενός και αφετέρου αυτή είναι και η ουσία της αρχικής μου ερώτησης. Μέτριος ενισχυτής με καλό player ή καλός ενισχυτής με μέτριο player; Η αποκωδικοποίηση να γίνεται στον ενισχυτή ή στο player;

Καλά άστο, τα μπουρδουκλώσαμε.

Το δεύτερο στις περισσότερες των περιπτώσεων κατά τη γνώμη μου ιδίως όταν μιλάμε για οικονομικά μηχανήματα.

Εγω εχω τον PIONEER LX71 για AV και για πηγη το PS3.Αμα παρω καποιο blu-ray player και εξαγω τον ηχο σε bitstream,αντι να τα αποκωδικοποιει εσωτερικα το PS3, θα καταλαβω διαφορα δηλαδη ρε παιδια?
Εχω ακουσει οτι στο TRUEHD δεν εχει καμια απολυτως διαφορα γιατι ειναι πιο ''ελαφρυ'' στην αποκωδικοποιηση του,αλλα στο DTS MA κατι μπορει να καταλαβεις.
Θα παρω καποια στιγμη blu-ray player αλλα θελω να περασει τουλαχιστον ακομα μια γενια,ετσι ωστε να δωσω κανενα 500ρικο και να παρω αποδοση και ποιοτητα του σημερινου player που κανει 1200-1500(Σαν τον DENON 2500 ή SONY 5000ES ας πουμε)
Γεια σου φιλε. Εχω την εντυπωση οτι το PS3 δεν δινει bitstream οποτε οτι decoding συμβαινει στο player και μονο.