HD ήχος, από ενισχυτή ή από player;

Απάντηση: Re: HD ήχος, από ενισχυτή ή από player;

Εγω εχω τον PIONEER LX71 για AV και για πηγη το PS3.Αμα παρω καποιο blu-ray player και εξαγω τον ηχο σε bitstream,αντι να τα αποκωδικοποιει εσωτερικα το PS3, θα καταλαβω διαφορα δηλαδη ρε παιδια?
Εχω ακουσει οτι στο TRUEHD δεν εχει καμια απολυτως διαφορα γιατι ειναι πιο ''ελαφρυ'' στην αποκωδικοποιηση του,αλλα στο DTS MA κατι μπορει να καταλαβεις.
Θα παρω καποια στιγμη blu-ray player αλλα θελω να περασει τουλαχιστον ακομα μια γενια,ετσι ωστε να δωσω κανενα 500ρικο και να παρω αποδοση και ποιοτητα του σημερινου player που κανει 1200-1500(Σαν τον DENON 2500 ή SONY 5000ES ας πουμε)
Φιλε σε παρεξηγησα, νομισα οτι ελεγες bitstream απο PS3 αλλα τωρα καταλαβα οτι ρωτησες για την αγορα player που να δινει bitstream.
Θεωρω λοιπον οτι ο AV σου ειναι ποιοτικος, και αξιζει να του δωσεις το σημα με bitstream για να κανει αυτος τη δουλεια.-bye-

Άρα πρώτα πρέπει να αλλάξουμε player
και μετά να προβούμε στην αγορά AV με νέα format.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα ότι AV και να πάρουμε
από την στιγμή που το PS3 μας δίνει PCMτ ον ήχο και όχι bitstream
δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σωστά???

PS3 Decoding=CRAP! Στο λέω εκ πείρας και έτσι που έχουν πέσει τα players.....

Χαίρετε σε όλους.

Χωρίς να είμαι ειδικός στο συγκεκριμένο θέμα, θεωρώ πως δεν υπάρχει διαφορά αν η αποκωδικοποίηση Dolby TrueHD/DTS-HD MA γίνει στο player ή στον ενισχυτή, όταν μιλάμε για μετατροπή σε LPCM. Δηλαδή από ψηφιακό σε ψηφιακό. Αν πρόκειται για μετατροπή σε αναλογικό ήχο, τότε συμφωνώ, υπάρχει διαφορά.

Αυτή η άποψη ενισχύεται και από σχετικό thread για το θέμα στο http://www.avsforum.com/avs-vb/archive/index.php/t-881993.html

Last edited:
Χαίρετε σε όλους.

Χωρίς να είμαι ειδικός στο συγκεκριμένο θέμα, θεωρώ πως δεν υπάρχει διαφορά αν η αποκωδικοποίηση Dolby TrueHD/DTS-HD MA γίνει στο player ή στον ενισχυτή, όταν μιλάμε για μετατροπή σε LPCM. Δηλαδή από ψηφιακό σε ψηφιακό. Αν πρόκειται για μετατροπή σε αναλογικό ήχο, τότε συμφωνώ, υπάρχει διαφορά.

Αυτή η άποψη ενισχύεται και από σχετικό thread για το θέμα στο http://www.avsforum.com/avs-vb/archive/index.php/t-881993.html

Ναι ΟΚ, αλλά αν το πιστέψουμε αυτό είναι σαν να πιστεύουμε ότι όλα τα τσιπάκια είναι ίδια και όλες οι αποκωδικοποιήσεις ίδιες πάλι.

Ναι ΟΚ, αλλά αν το πιστέψουμε αυτό είναι σαν να πιστεύουμε ότι όλα τα τσιπάκια είναι ίδια και όλες οι αποκωδικοποιήσεις ίδιες πάλι.

Καλησπέρα.

Για μετατροπή σε από ψηφιακό σε αναλογικό σήμα συμφωνώ. Παίζει ρόλο η συγκεκριμένη υλοποίηση (bit depth, sampling frequency και δεν ξέρω τι άλλο).

Με μετατροπή όμως TrueHD/DTS-HD MA σε LPCM φαντάζομαι πως είναι σαν να κάνεις unzip ένα zipped αρχείο. Όποια εφαρμογή και να χρησιμοποιήσεις για το unzip, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο byte sequence: το αρχείο που έκανες zip αρχικά.

Δίαβασα και το εξής quote στο AVSForum:
There's a specific algorithm that decodes TrueHD, and there's one that decodes DTS HD (one for each kind e.g. MA etc). These are all contained within the same codecs on every single piece of kit that bears those logos. These algorithms produce the same results every time.

Μήπως ξέρει κάποιος καλύτερα για να μας διαφωτίσει;

Re: Απάντηση: HD ήχος, από ενισχυτή ή από player;

Για μένα αφου δεν έχεις προβεί σε αγορά ακόμα..θα ηταν καλύτερα να υπάρχουν στον A/V..διότι θα γλυτώσεις το καλωδιομάνι της σύνδεσης 5.1,ενω ετσι θα χρειαστείς μόνο ενα καλώδιο hdmi.
Eαν έχεις ηδη παλαιότερο μοντέλο ενισχυτή..τότε αποκωδικοποίηση απο την πηγή..-bye-

Να ρωτησω κατι που ειμαι και στουρνος?

Τι καλωδιομανι γλυτωνεις αν παρεις av με τα νεα formats?

Τι καλωδια θα υπαρχουν?

Καλησπέρα.

Για μετατροπή σε από ψηφιακό σε αναλογικό σήμα συμφωνώ. Παίζει ρόλο η συγκεκριμένη υλοποίηση (bit depth, sampling frequency και δεν ξέρω τι άλλο).

Με μετατροπή όμως TrueHD/DTS-HD MA σε LPCM φαντάζομαι πως είναι σαν να κάνεις unzip ένα zipped αρχείο. Όποια εφαρμογή και να χρησιμοποιήσεις για το unzip, το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο byte sequence: το αρχείο που έκανες zip αρχικά.

Δίαβασα και το εξής quote στο AVSForum:
There's a specific algorithm that decodes TrueHD, and there's one that decodes DTS HD (one for each kind e.g. MA etc). These are all contained within the same codecs on every single piece of kit that bears those logos. These algorithms produce the same results every time.

Μήπως ξέρει κάποιος καλύτερα για να μας διαφωτίσει;

Κοίτα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο τα παρουσιάζουν στο avs forum.
Κανονικά ναι δεν θα έπρεπε να υπάρχει διαφορά στο decoding είτε το κάνει ενισχυτής είτε player .!!!Ελα όμως που υπάρχει και είναι ακουστή?
Εχω ps3 , denon dvd-2500bt, denon avp-a1hd.
Λοιπόν όταν παίζει το ps3 και στέλνει lpcm στον denon έχω την εντύπωση πως οχι μόνο κάτι , αλλά πολλά λοίπουν σε σχέση με όταν κάνει bitstreaming το dvd -2500bt το οποίο είναι σκέτο transport.H όλη ιστορία θυμίζει φτωχό συγγενή. Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Σπάνια τα players εχουν καλούς και σοβαρούς decoders , αλλοιώς οι εταιρείες δεν θα ήξεραν τι να κάνουν τους ενισχυτές τους.
Με λίγα λόγια οι ενισχυτές κάνουν πολλύ ποιό σοβαρό decoding απο αυτό των πηγών.

Re: Απάντηση: Re: HD ήχος, από ενισχυτή ή από player;

Γεια σου φιλε. Εχω την εντυπωση οτι το PS3 δεν δινει bitstream οποτε οτι decoding συμβαινει στο player και μονο.
bitstream δινει,απλα μονο σε dolby digital και σε dts,σε dts ma και dolby digital trye hd δεν κανει bitstream

Re: Απάντηση: Re: HD ήχος, από ενισχυτή ή από player;

bitstream δινει,απλα μονο σε dolby digital και σε dts,σε dts ma και dolby digital trye hd δεν κανει bitstream

Αν καταλαβα καλα λετε το ιδιο πραγμα,στσ νεα φορματ ηχου κανει decoding το PS3 και το στελνει pcm

Κι εγώ τα ίδια πίστευα helix μέχρι που άκουσα τη διαφορά με τα αυτιά μου.

Έχετε ρυθμίσει το Video Settings->BD/DVD Dynamic Range Control στο Off;

Πολλοί την έχουν πατήσει αφήνοντας το BD/DVD Dynamic Range Control σε Automatic, με αποτέλεσμα να χάνει πολύ ο αναπαραγόμενος ήχος.

Ελέγξτε επίσης ότι ο ενισχυτής δεν μπαίνει σε Night mode όταν στέλνει LPCM ο PS3. Αυτό συμβαίνει π.χ. με το True HD track του Transformers Blu-ray.

Last edited:
Θα δω το μάνουαλ και θα το ψάξω.
Δεν θα το ανέγραφε στην οθόνη έτσι κι αλλιώς αν το ενεργοποιούσε;
το manual λεει οτι πρεπει να συνδεσεις κατι στην υποδοχη ακουστικων για να ενεργοποιηθει το silent cinema,οποτε και ενεργοποιειται