HD Κάμερες σε ζωντανή μετάδοση Super Leage !!!!!

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Παρακολουθώντας τον αγώνα Αστέρα - ΑΕΚ - τρομάρα μου !!!!!- πρόσεξα σε ένα γύρισμα της κάμερας που έκανε την κεντρική λήψη μία άλλη κάμερα η οποία στην άκρη του φακού της είχε το λογότυπο HD....!!!!!

Κάποιες στιγμές, η κάμερα που έκανε τα κοντινά πλάνα έδειχνε πεντακάθαρα λεπτομέρειες από το χορτάρι τα πρόσωπα τις φανέλες !!!!!! αυτή η κάμερα ήταν και η κάμερα με το λογότυπο HD ....

Οι κάμερες αυτές είναι της ΕΡΤ, αν θυμάμαι καλά επί Ολυμπιακών το 2004 είχαμε και κάμερες High Definition στα στάδια.

Γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτό ??????

Αυτό που εγώ ξέρω, είναι ότι έχουμε αγοράσει μια κάμερα HD σαν ΝΕΤ. Και αυτή την πήραμε μετά από προταση της κατασκευάστριας εταιρίας και δεν ήταν στον αρχικό σχεδιασμό της προμήθειας. Αυτό που πιθανόν να είδες Αντώνη είναι ο φακός, και όχι η κάμερα. Και οι φακοί έχουν λογότυπα HD.

Τώρα στην ολυμπιάδα οι HD κάμερες δεν ήταν της ΕΡΤ αλλά του Ρομέρο και της Panasonic. Η ΕΡΤ επιμένει παραδοσιακά σε SD, αλλά το ψάχνει και στο HD τον τελευταίο καιρό.

εγώ πέρα απο τα αγωνιστικά μας χάλια, γιατί στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα δεν μπορούσα να παρακολουθήσω γιατί μ' έπιασε ζαλούρα απο τα σπασίματα που έκανε η εικόνα ? (το δοκίμασα και στην ακατανόμαστη και απο κεραία και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο.. είχα καιρό να δω τόσο χάλια εικόνα !!)

Αυτό που εγώ ξέρω, είναι ότι έχουμε αγοράσει μια κάμερα HD σαν ΝΕΤ. Και αυτή την πήραμε μετά από προταση της κατασκευάστριας εταιρίας και δεν ήταν στον αρχικό σχεδιασμό της προμήθειας. Αυτό που πιθανόν να είδες Αντώνη είναι ο φακός, και όχι η κάμερα. Και οι φακοί έχουν λογότυπα HD.

Τώρα στην ολυμπιάδα οι HD κάμερες δεν ήταν της ΕΡΤ αλλά του Ρομέρο και της Panasonic. Η ΕΡΤ επιμένει παραδοσιακά σε SD, αλλά το ψάχνει και στο HD τον τελευταίο καιρό.

Αν θυμάμαι καλά, είχε αγοραστεί κατά το 2000 με το πρόσχημα των Ολυμπιακών το στοκ γνωστής εταιρείας σε αναλογικές beta (standard definition & analogue).

Εγώ πάλι θαμπώθηκα τόσο πολύ από την ομαδάρα που δεν πρόσεξα τίποτα.
Αλλά από τα πιο πάνω σχόλια καταλαβαίνω πως χου-ντου γιοκ...

Φώτη η κάμερα που είδα ήταν από τις μεγάλες, αυτή που έχει φακό περίπου 20χ20 εκατοστά .... όχι φορητή ....δεν γνωρίζω και πως τις λέτε εκεί μέσα !!!!!

ήμουν σίγουρος ότι θα μου έδινες την απάντηση.....-bye-

Αν θυμάμαι καλά, είχε αγοραστεί κατά το 2000 με το πρόσχημα των Ολυμπιακών το στοκ γνωστής εταιρείας σε αναλογικές beta (standard definition & analogue).

Αυτό είναι ψευδές 100%. Ήδη από τη δεκαετία του 90 οι αγορές αφορούσαν αποκλειστικά ψηφιακά συστήματα. Τα μόνα αναλογικά συστήματα που αγοράζονται ακόμα και σήμερα είναι τα DAC interfaces που οδηγούν τα ψηφιακά συστήματα εικόνας και ήχου σε αναλογικά monitoring συστήματα.

Προχθές είδα το Ολυμπιακός-Πρόκομ σε HD 1920/1080 από το sport canal HD με εικόνα που προφανώς έπαιρνε απο το Σκαι
Δε νομίζω να πήγαν οι πολωνοί και να έστησαν δικό τους συνεργείο...

SKAI είναι το μοναδικό "ελενικο" κανάλι που ο εξοπλισμός του είναι ολόκληρο σε hd, λoγικό είναι να το βλέπεις επειδή όλες η κάμερες είναι full hd.

Αυτό είναι ψευδές 100%. Ήδη από τη δεκαετία του 90 οι αγορές αφορούσαν αποκλειστικά ψηφιακά συστήματα. Τα μόνα αναλογικά συστήματα που αγοράζονται ακόμα και σήμερα είναι τα DAC interfaces που οδηγούν τα ψηφιακά συστήματα εικόνας και ήχου σε αναλογικά monitoring συστήματα.

Είχε γραφτεί από κάποιες εφημερίδες της εποχής, ακόμα και φιλοκυβερνητικές, χρονολογία δεν θυμάμαι ακριβώς, μπορεί να ήταν και πιο νωρίς...

Η αλήθεια είναι πάντως, πως η ποιότητα της εικόνας στα στουντιακά ζωντανά της ΕΤ1 και ΝΕΤ βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο τα τελευταία χρόνια και μακάρι να συνεχίσει έτσι, γιατί αυτό δείχνει ανθρώπους ικανούς και με μεράκι από πίσω. Αλήθεια είναι όμως, επίσης, πως η εικόνα που είδαμε στη χώρα μας από την τηλεοπτική κάλυψη των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών, σχεδόν στα μισά πλάνα δεν σε παρέπεμπε και σε σύγχρονα ψηφιακά μηχανήματα...

Φιλε fofoti δεν νομιζω οτι ο εξοπλισμος του σκαι ειναι HD, ψηφιακος ναι, αλλα HD νομιζω πως οχι.Υπαρχει διαφορα αναμεσα στα δυο αυτα.Επεισης ειμαι σε θεση να ξερω πως στην Ελλαδα HD βαν με δυνατοτητα καλυψης ποδοσφαιρικου αγωνα δεν υπαρχει.Μονο αν ενοικιαστη απο εξω για συγκεκριμενη δουλεια.
Φιλικα
dbfan

Από την ποιότητα της εικόνας που έχει ο ΣΚΑΙ, ιδιαίτερα σε εκπομπές που έχει εντός στούντιο, η εικόνα είναι τόσο καθαρή που δεν μπορεί οι κάμερες που χρησιμοποιούν να είναι άλλες εκτός από HD.
Τώρα για το εάν στις αθλητικές μεταδόσεις που καλύπτει ζωντανά χρησιμοποιεί κι εκεί HD κάμερες, αυτό δεν το γνωρίζω. Το σίγουρο είναι ότι θα το δούμε από του χρόνου, όταν ο ΣΚΑΙ ξεκινήσει να μεταδίδει αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος σε συνεργασία με τη Νόβα.

Φιλε fofoti δεν νομιζω οτι ο εξοπλισμος του σκαι ειναι HD, ψηφιακος ναι, αλλα HD νομιζω πως οχι.Υπαρχει διαφορα αναμεσα στα δυο αυτα.Επεισης ειμαι σε θεση να ξερω πως στην Ελλαδα HD βαν με δυνατοτητα καλυψης ποδοσφαιρικου αγωνα δεν υπαρχει.Μονο αν ενοικιαστη απο εξω για συγκεκριμενη δουλεια.
Φιλικα
dbfan

Για τον ΣΚΑΙ το μόνο που γνωρίζω είναι ότι τον έστησε η SONY και έχουν κάμερες μια γενιά γηραιότερες από αυτές που αγοράσαμε εμείς σαν ΕΡΤ για τα studio.

HD van ούτε εγώ ξέρω να υπάρχει. Δυνατότητα εκπομπής HD σήματος με uplink όμως υπάρχει. Συν ότι στην τελευταία IBC τόσο η ΕΡΤ όσο και άλλο ένα κανάλι από Ελλάδα τσέκαραν κάποια HD Vans. Και όχι το άλλο κανάλι δεν ήταν ο ΣΚΑΙ.

ο Σκάει μονο την εκπομπή με τους 100 καλύτερους έλληνες έφτιαξε εξολοκριρου σε HD εικόνα , κάτι που δεν ξέρουμε ποτε θα το δούμε (μάλλον στα περιπτερα) όσο αφορά τον αγώνα του ολυμπιακού είναι upscale εικόνα sd δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή , μακάρι να είχαμε ένα κανάλι να είχε upscale εικόνα κάτι θα ήτανε και αυτό
πχ το ch4 στην anglia έτσι μεταδίδεται.