HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Έχω διαβάσει γι' αυτό το σύστημα, ο master δέκτης επικοινωνεί με τους υπόλοιπους στέλνοντας ένα παλμό ασύρματα (πιθανότατα στα 2,4GHz). Αν ο client δέκτης σταματήσει να δέχεται αυτό τον παλμό, σταματά να αποκωδικοποιεί.

Προφανώς αυτό αλλά μου είπαν για ενσύρματο.....

Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Με τον κωδικό συνδρομητή τη ψάχνουν να βρουν!!! άλλου πονάνε, και κάτι ακούγετε εδώ και 2 μέρες.

Απλό, όσο υπάρχουν κάτοχοι ver 4 που δεν έχουν ενεργοποιήσει τις καινούργιες κάρτες που ήδη έχουν παραλάβει, τόσο θα παίζουν οι κλώνοι των 4....

Δηλαδή θα πρέπει ντε και τσου να έχει κάποιος wi fi ανοικτό στο δέκτη;

Έλεος αλλά τι έλεος;
Δεν υπάρχει έλεος με αυτούς τους ανθρώπους, απλά αποφασίζουν και διατάζουν αντί να εξυπηρετήσουν τον πελάτη.

Δηλαδή θα πρέπει ντε και τσου να έχει κάποιος wi fi ανοικτό στο δέκτη;

Έλεος αλλά τι έλεος;
Δεν υπάρχει έλεος με αυτούς τους ανθρώπους, απλά αποφασίζουν και διατάζουν αντί να εξυπηρετήσουν τον πελάτη.

Τι σχέση έχει το wifi; Είπαμε, η υπηρεσία multiroom όπως υπάρχει στη Multichoice Africa περιλαμβάνει ξεχωριστούς δέκτες για τα άλλα δωμάτια που θες να βλέπεις οι οποίοι συνεχίζουν να λειτουργούν όσο λαμβάνουν τους ασύρματους παλμούς από το master δέκτη. Μπορεί να λαμβάνουν ένα beacon κάθε 10 λεπτά πχ. Τι σχέση έχει αυτό με το wifi;

Ο ασύρματος παλμός σε 2,4 GHz πως θα μεταφερθεί;
Δεν είναι wifi αυτό τότε;

Δεν εννοώ wifi σε router, απλά το ότι θα πρέπει να έχει κάποιος ακτινοβολία μέσα στο σπίτι για να βλέπει σε 2 δέκτες.

Επίσης ποιος λέει πως δεν μπορεί να μοιραστεί αυτό το κλειδί που θα λαμβάνει, ότι και αν είναι αυτό;

και για να μη παρεξηγηθώ όπως πάντα άλλωστε μια συσκευή για να είναι είτε πομπός είτε δέκτης είτε και τα δύο πρέπει να έχει ενεργό wireless, οπότε ακτινοβολία μια χαρά.
Επίσης το τυπικό beacon είναι 50 bytes σε μέγεθος, δηλαδή κάτι πολύ μικρό αλλά αυτό δε μου λέει εμένα πως ενώ έχω συνεχώς 2 συσκευές με wireless ανοικτές δεν απορροφώ ακτινοβολία στο σώμα μου.

Last edited:

Δεν εννοώ wifi σε router, απλά το ότι θα πρέπει να έχει κάποιος ακτινοβολία μέσα στο σπίτι για να βλέπει σε 2 δέκτες.

Επίσης ποιος λέει πως δεν μπορεί να μοιραστεί αυτό το κλειδί που θα λαμβάνει, ότι και αν είναι αυτό;

RF ακτινοβολία έχεις στο σπίτι σου πολύ μεγαλύτερη από τους παλμούς που θα στέλνει ο δέκτης. Να διαμαρτυρόμαστε για ουσιαστικά πράγματα, όχι για υστερίες.

Η multiroom υπηρεσία είναι πολύ καλή, καλύτερη του Nova PVR, και μακάρι να την φέρει και εδώ η Nova, ιδανικά χωρίς έξτρα μηνιαία χρέωση, παρά μόνο την αγορά του δέκτη.

και για να μη παρεξηγηθώ όπως πάντα άλλωστε μια συσκευή για να είναι είτε πομπός είτε δέκτης είτε και τα δύο πρέπει να έχει ενεργό wireless, οπότε ακτινοβολία μια χαρά.
Επίσης το τυπικό beacon είναι 50 bytes σε μέγεθος, δηλαδή κάτι πολύ μικρό αλλά αυτό δε μου λέει εμένα πως ενώ έχω συνεχώς 2 συσκευές με wireless ανοικτές δεν απορροφώ ακτινοβολία στο σώμα μου.

To WiFi είναι συγκεκριμένο πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων.

2.4GHz δεν σημαίνει απαραίτητα WiFi. Αν ήταν έτσι, όταν αγοράζαμε φούρνο μικροκυμάτων θα ρωτάγαμε αν υποστηρίζει b g ή n.. ;)

RF ακτινοβολία έχεις στο σπίτι σου πολύ μεγαλύτερη από τους παλμούς που θα στέλνει ο δέκτης. Να διαμαρτυρόμαστε για ουσιαστικά πράγματα, όχι για υστερίες.

Η multiroom υπηρεσία είναι πολύ καλή, καλύτερη του Nova PVR, και μακάρι να την φέρει και εδώ η Nova, ιδανικά χωρίς έξτρα μηνιαία χρέωση, παρά μόνο την αγορά του δέκτη.

και γιατί πρέπει να έχω περισσότερη;
εγώ δεν ανοίγω ποτέ το wireless και αν το κάνω το κλείνω με το που τελειώσω.

Ύπνος και ασύρματο δεν υπάρχουν στο σπίτι μου.
Εδώ τα κινητά κλείνω το βράδυ για τον ίδιο λόγο.

Μπορεί να ακούγεται βλακεία αλλά εγώ προτιμώ να προστατεύομαι και να γλιτώνω όση ακτινοβολία μπορώ.

Επίσης αν είναι RF δε νομίζω να πιάνει στο άλλο δωμάτιο, μάλλον wireless θα είναι για να εκπέμπει στα 2,4 GHz. Αλλιώς στο RF θα παίζει σε Mhz και μάλλον δεν θα πιάνει τίποτα.

To WiFi είναι συγκεκριμένο πρωτόκολλο μεταφοράς δεδομένων.

2.4GHz δεν σημαίνει απαραίτητα WiFi. Αν ήταν έτσι, όταν αγοράζαμε φούρνο μικροκυμάτων θα ρωτάγαμε αν υποστηρίζει b g ή n.. ;)

Γνωρίζω τι είναι το wifi.

Αλλά συγνώμη θα βάλουν RF και θα λειτουργεί σε 2,4 GHz και δεν θα έχει wifi;

Ok πάσο.

και γιατί πρέπει να έχω περισσότερη;
εγώ δεν ανοίγω ποτέ το wireless και αν το κάνω το κλείνω με το που τελειώσω.

Ύπνος και ασύρματο δεν υπάρχουν στο σπίτι μου.
Εδώ τα κινητά κλείνω το βράδυ για τον ίδιο λόγο.

Μπορεί να ακούγεται βλακεία αλλά εγώ προτιμώ να προστατεύομαι και να γλιτώνω όση ακτινοβολία μπορώ.

Επίσης αν είναι RF δε νομίζω να πιάνει στο άλλο δωμάτιο, μάλλον wireless θα είναι για να εκπέμπει στα 2,4 GHz. Αλλιώς στο RF θα παίζει σε Mhz και μάλλον δεν θα πιάνει τίποτα.

Επειδή κλείνεις τα κινητά σου, νομίζεις δεν υπάρχει RF ακτινοβολία γύρω σου; Μάθε λοιπόν πως η RF ακτινοβολία από τις κυψέλες που καλύπτουν το σπίτι σου εκπέμπουν περισσότερο απ' όσο θα εκπέμπει ένας τέτοιος δέκτης. Εκτός κι αν έχεις καλύψει το σπίτι σου με ειδικά anti-RF υλικά. Φαντάζομαι πως όταν ανοίγεις το κινητό σου έχεις σήμα μέσα στο σπίτι.

Βασικά από αυτά που γράφεις φαίνεται ότι έχεις ελλιπείς γνώσεις σχετικά με τα θέματα RF. RF = radio frequency, όπου radio δεν είναι οι συχνότητες του ραδιοφώνου AM και FM αλλά γενικά η ασύρματη δια του ηλεκτρομαγνητισμού μετάδοση. RF δε σημαίνει λοιπόν χαμηλή συχνότητα. RF ακτινοβολία έχεις μόνιμα γύρω σου, είτε είναι από τα FM και τα UHF, είτε από τα wireless internet των γειτόνων σου, είτε από τις κυψέλες της κινητής (είτε έχεις ανοιχτό κινητό είτε κλειστό) κτλ κτλ κτλ

http://en.wikipedia.org/wiki/Radio_frequency

Last edited:

Καλά το είπα εγώ θα παρεξηγηθώ.

Δεν είπα πως δεν έχω ακτινοβολία και μάλιστα περισσότερη, απλά το θεωρώ μειονέκτημα το να επικοινωνούν 2 δέκτες να πρέπει αυτό να είναι ασύρματα μέσα στο σπίτι και όχι ενσύρματα.

Προτιμώ όποτε έχω την δυνατότητα να χρησιμοποιώ ενσύρματο δίκτυο και όχι ασύρματο.

Το ότι όταν κλείνω το κινητό μου συνεχίζει και υπάρχει ακτινοβολία από τους πομπούς είναι γνωστό, απλά βάλε ένα ανοικτό κινητό και μέτρησε το όπως και ένα κλειστό και πες μου ποιο είναι πιο μεγαλό σε νούμερο η ακτινοβολία που θα πάρεις;

Γνωρίζω πως το RF είναι radio frequency όπως και το bluetooth, αλλά συγνώμη περιμένετε σε δέκτη να μη βάλουν wireless (wifi) και να βάλουν bluetooth για να γίνει η επικοινωνία αυτή;

Το θέμα είναι πως το κάθε πρωτόκολλο επικοινωνεί και σε συγκεκριμένες συχνότητες. Οπότε αν θέλουν να πιάνει μέσα στα σπίτια και να μη γκρινιάζουν οι πελάτες θα πρέπει να πάνε σε κάτι δυνατό και να μην είναι σαν τα ασύρματα χειριστήρια από τις κονσόλες ή τα πληκτρολόγια που πιάνουν στα 5 μέτρα σε ευθεία μόνο.

Εύχομαι να διαψευστώ, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω εύκολο malakudi.

και για να το ρίξουμε και λίγο στην πλάκα, Αντώνη μας έχουν ήδη βράσει το μυαλό μας, σε λίγο θα γίνει κουρκούτι πόσο να αντέξει το καημένο;

@AS Mocca: η RF ακτινοβολία δεν είναι κακή. Είναι κακή σε συγκεκριμένες εντάσεις. Για να μεταδοθεί ένας παλμός κάθε 10 λεπτά πχ στα 2,4GHz δεν απαιτείται ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, και σίγουρα λιγότερο ισχυρό απ' όσο υπάρχει ήδη μέσα στο σπίτι σου από τις κυψέλες κινητής. Ούτε ισχύει το ότι για να πιάνει σε όλο το σπίτι πρέπει να είναι πολύ ισχυρό. Σήμα Wifi (2,4GHZ 802.11g) μπορείς να έχεις με μόνο 5db snr, με εκπομπές κοντά στα 10 mW. beacon μπορείς να αντιληφθείς και με ακόμα χαμηλότερη ισχύ. Επίσης, 2,4 GHz δε σημαίνει κατ' ανάγκη και wifi. wifi είναι συγκεκριμένο modulation και συγκεκριμένος τρόπος μετάδοσης (OFDM στο 802.11g)και συγκεκριμένη ισχύ (μέχρι 50mW στην Ευρώπη).

Μπορεί να είναι και στα AM ή στα FM η μετάδοση, δεν είμαι σίγουρος ότι είναι στα 2,4GHz. Απλώς το εικάζω.

Δεκτά τα λεγόμενα σου, απλά δεν μένω τόσο στο θέμα το τεχνικό αλλά στην ουσία, το ότι ψάχνουν την εύκολη λύση.

Εγώ θα προτιμούσα και τις δύο (ενσύρματη & ασύρματη) και εννοείται το ασύρματο θα ηταν πάντα κλειστό.

Η παρανοια της ακτινοβολιας ξαναχτυπα.

Και επειδη ειναι ακριβως οπως οι μαγισσες το μεσαιωνα, οταν δινετε παραδειγματα να μην αναφερεστε στις κεραιες κινητης αλλα στους πομπους ραδιοφωνων στις κορυφες των βουνων (ραδιοφωνο δεν παιζει μεσα στο σπιτι σου? αρα εχει σημα) και ακομα καλυτερα στους δορυφορους...

Εχετε υποψιν ποσα Kw εκπεμπονται πανω απο το κεφαλι μας, και μαλιστα σε συχνοτητες των 10Ghz?

Να μην ξεμυτισει κανεις εξω απο τη σπηλια του πλεον.

ΥΓ. Ο μαντελης ειχε πει οτι θα εστελνε αεροπλανα να καταρριψει τους δορυφορους πανω απο την Ελλαδα?
Βρε μπας και πηρε και χορηγια και απο τη SES-Astra?

...Βρε μπας και πηρε και χορηγια και απο τη SES-Astra?

:flipout: :flipout: :flipout:

Πάντως δεν είναι παράνοια, απλά τον δορυφόρο δεν το σκέφτεσαι όταν είσαι μέσα στο σπίτι.

Την κάθε συσκευή όμως την σκέφτεσαι όταν την έχεις δίπλα σου και την βλέπεις όλη μέρα.

Το multiroom του Sky UK είναι με καλώδιο (θέλει σύνδεση στο τηλέφωνο). Το καλύτερο θα ήταν να είχε και τις δύο επιλογές όπως λες. Πάντως ένας χαμηλής ισχύος παλμός δεν είναι επικίνδυνος, ή αν θες δεν είναι περισσότερο επικίνδυνος από RF ακτινοβολία που δέχεσαι ήδη από εξωτερικές πηγές (αναμεταδότες TV/FM, κυψέλες κινητής κτλ κτλ)

Το multiroom του Sky UK είναι με καλώδιο (θέλει σύνδεση στο τηλέφωνο). Το καλύτερο θα ήταν να είχε και τις δύο επιλογές όπως λες. Πάντως ένας χαμηλής ισχύος παλμός δεν είναι επικίνδυνος, ή αν θες δεν είναι περισσότερο επικίνδυνος από RF ακτινοβολία που δέχεσαι ήδη από εξωτερικές πηγές (αναμεταδότες TV/FM, κυψέλες κινητής κτλ κτλ)

Απο τα γραφόμενά σου, μήπως δουλεύεις για την ΝΟΒΑ (χωρίς παρεξήγηση).
Μήπως έχεις κάποιο email τους για να στείλω ένα βιογραφικό;
Ευχαριστώ