HD κανάλια στη NOVA

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Οι τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα. Γιατί προτρέχεις;

Στον κόσμο που ζούμε στους πιο πολλούς δεν περισσεύουν. Δεν θεωρείται όμως η συνδρομητική tv προιόν πρώτης ανάγκης. Τα βάζεις κάτω, κι αν δε βγαίνεις μένεις όπως είσαι. Για κάποιους είναι ευτελές ποσό, για άλλους είναι σημαντικό, αλλά αξίζει να το δώσουν για πιο ποιοτική τηλεόραση. Προσωπικά βλέπω 5 ώρες τηλεόραση τη μέρα (ναι είμαι καμμένος). Για μένα αξίζει.

Δεν αναφέρομαι προσωπικά,και εγώ όπως και εσύ βλέπω τηλεόραση αρκετές ώρες,αλλά λέω για τον μέσο Έλληνα ο οποίος δεν μπορεί να το αγοράσει,και λένε ότι οι τιμές είναι και εντάξει...

Re: NOVA-HD

Εγώ νομίζω ότι το θέμα με τον αποκωδικοποιητή δεν έχει τόσο σημασία.
Έκανα και εγώ τότε φασαρία, μου πήραν πίσω τον 1100, μου έδωσαν τον 990, και μου ξεκλείδωσαν την κάρτα. (Επηρεασμένος από τα φόρα, ότι θα αγοράσω καλύτερο δέκτη). Πράγμα που ποτέ δεν έγινε, γιατί διαπίστωσα ότι από ποιότητα εικόνας δεν, από EPG δεν... Θα κυνηγάω τα αρθρώματα των dreambox, για να κατεβάζουν EPG από sites; :flipout:

Και η κάρτα έμεινε μέσα στον 990 τελικά. Αφού τα ελεύθερα δεν έχουν και τίποτα της προκοπής, τι να τον κάνεις τον εναλλακτικό δέκτη;

Εμένα αν μπορώ να βλέπω σε 2 τηλεοράσεις μέσα στο ίδιο σπίτι, χωρίς να κοστίζει επιπλέον, δεν με ενοχλεί αν είναι κλειδωμένος ο δέκτης.

μη κανένα άλμα ο ΟΤΕ και εκεί που περιμένουμε και "θαυμάζουμε" τα HD κανάλια της NOVA μας πετάξει κανα 3D και μείνουμε όλοι βλάκες! Πάντως είναι ευκαιρία για την Forthnet και nova τώρα που δεν έχει αρκετές κάμερες HD, να προσθέσει τις καινούριες με 3D μπας και δουλέψουν προνοητικά και δημιουργήσουν την υποδομή σε 6 - 8 μήνες να ανεβάσει τρισδιάστατο κανάλι

παντως το bitrate viewer δινει στο ενα 12500 και 0 ηχο και στο δευτερο 7900 και 380 ηχο! να τα ανοιγε κιολας καλα θα ηταν :P

Αν δε βλέπεις εικόνα, τι να σου δείξει το καημένο bitrate viewer ; (!!)

μη κανένα άλμα ο ΟΤΕ και εκεί που περιμένουμε και "θαυμάζουμε" τα HD κανάλια της NOVA μας πετάξει κανα 3D και μείνουμε όλοι βλάκες! Πάντως είναι ευκαιρία για την Forthnet και nova τώρα που δεν έχει αρκετές κάμερες HD, να προσθέσει τις καινούριες με 3D μπας και δουλέψουν προνοητικά και δημιουργήσουν την υποδομή σε 6 - 8 μήνες να ανεβάσει τρισδιάστατο κανάλι

αχαχαχα για να παει 80 μετα η συνδρομη???

τελος σε 2 χρονια ειναι η μονη μας ελπιδα να παρει ο ΟΤΕ τα δικαιωματα για το ελληνικο πρωταθλημα..και τοτε θα δεις πως θα τρεχουν καποιοι.. ο αριθμος συνδρομητων θα μοιαζει με χρονομετρο αντιστροφης μετρησης

Αν δε βλέπεις εικόνα, τι να σου δείξει το καημένο bitrate viewer ; (!!)

κι ομως το δοκιμασα για πλακα και εδειχνε κανονικα το bitrate! το σημα το λαμβανει προφανως απλα δεν το αποκωδικοποιει για να το δειξει!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Δεν αναφέρομαι προσωπικά,και εγώ όπως και εσύ βλέπω τηλεόραση αρκετές ώρες,αλλά λέω για τον μέσο Έλληνα ο οποίος δεν μπορεί να το αγοράσει,και λένε ότι οι τιμές είναι και εντάξει...

Ποιος "μέσος" Έλληνας; Αυτός που ξοδεύει 100 ευρώ το μήνα για τσιγάρα πχ; Αυτός που δίνει για ένα βράδυ σε μπουζούκια ή club 50+ ευρώ;

Η συνδρομητική τηλεόραση είναι μέσο διασκέδασης. Δε λέω πως είναι φτηνή, αλλά έχω βαρεθεί να διαβάζω για το πως μας κλέβει η Nova, για το πως όπου να 'ναι θα πέσουν οι συνδρομητές της στο 1/6 (όταν είναι στο ίδιο σταθερό νούμερο εδώ και χρόνια), για το πως είναι απαράδεκτη επειδή κάνει ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ τα πακέτα σήμερα (πάντρεμα κάρτας - δέκτη). Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια.

Ε λοιπόν, αυτός που προτιμά να βλέπει το άθλιο ελληνικό ποδόσφαιρο στο άθλιο γήπεδο δίπλα σε άθλιους χουλιγκάνους που καπνίζουν/βρίζουν/πετάνε αντικείμενα, ΝΑΙ, δεν είναι στο target group της Nova.

Έχω πολλά παράπονα από τη Nova, και όσο μπορώ τους τα μεταφέρω (έχω στείλει τουλάχιστο 4 φορές επιστολές διαμαρτυρίας και πάντα μου απαντούν), αλλά ΔΕ ΘΕΛΩ να κλείσει (κάποιοι όχι μόνο το προβλέπουν αλλά το επιθυμούν διακαώς εδώ μέσα). Προτιμώ μία συνδρομητική πλατφόρμα από την καμία. Και τώρα με τον ανταγωνισμό θα δούμε που θα πάει το πράγμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Ποιος "μέσος" Έλληνας; Αυτός που ξοδεύει 100 ευρώ το μήνα για τσιγάρα πχ; Αυτός που δίνει για ένα βράδυ σε μπουζούκια ή club 50+ ευρώ;

Η συνδρομητική τηλεόραση είναι μέσο διασκέδασης. Δε λέω πως είναι φτηνή, αλλά έχω βαρεθεί να διαβάζω για το πως μας κλέβει η Nova, για το πως όπου να 'ναι θα πέσουν οι συνδρομητές της στο 1/6 (όταν είναι στο ίδιο σταθερό νούμερο εδώ και χρόνια), για το πως είναι απαράδεκτη επειδή κάνει ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ τα πακέτα σήμερα (πάντρεμα κάρτας - δέκτη). Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια.

Ε λοιπόν, αυτός που προτιμά να βλέπει το άθλιο ελληνικό ποδόσφαιρο στο άθλιο γήπεδο δίπλα σε άθλιους χουλιγκάνους που καπνίζουν/βρίζουν/πετάνε αντικείμενα, ΝΑΙ, δεν είναι στο target group της Nova.

Έχω πολλά παράπονα από τη Nova, και όσο μπορώ τους τα μεταφέρω (έχω στείλει τουλάχιστο 4 φορές επιστολές διαμαρτυρίας και πάντα μου απαντούν), αλλά ΔΕ ΘΕΛΩ να κλείσει (κάποιοι όχι μόνο το προβλέπουν αλλά το επιθυμούν διακαώς εδώ μέσα). Προτιμώ μία συνδρομητική πλατφόρμα από την καμία. Και τώρα με τον ανταγωνισμό θα δούμε που θα πάει το πράγμα.

Και αυτός να είναι ο μέσος Έλληνας,όταν του πείς γιατί δεν έχεις συνδρομητικλη τηλεόραση,θα σου πει,μα δεν έχω κτλπ,και εκτώς αυτού,δεν ξέρει τι παραπάνω βλέπει με το HD,το 89% που έχουν νοβα την έχουν για το ποδόσφαιρο,και το άλλο 10% επειδή βλέπουν αναλογικά με χιονάκια.Και το άλλο 1% είμαστε εμείς που ενδιαφερόμαστε για το HD.

Αγαπητέ, έχω διαβάσει πολλά posts σου και έχω σχηματίσει πολύ καλή γνώμη για σένα. Βλέπεις, εδω μέσα, άν δεν υπάρχει προσωπική επαφή και αξιολόγηση, ο μόνος τρόπος να αξιολογήσεις κάποιον, είναι τα posts του.
Οφείλω να σου πω ότι θίχθηκα απ' τα "100 ευρώ για τσιγάρα" που αναφέρεις, γιατί μάλλον το θέτεις υποτιμητικά.
Για τα άλλα δεν θα σχολιάσω, καθώς δεν με αφορούν.
Φιλικά
PS. και σου υπόσχομαι ότι προσπαθώ να το κόψω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Αγαπητέ, έχω διαβάσει πολλά posts σου και έχω σχηματίσει πολύ καλή γνώμη για σένα. Βλέπεις, εδω μέσα, άν δεν υπάρχει προσωπική επαφή και αξιολόγηση, ο μόνος τρόπος να αξιολογήσεις κάποιον, είναι τα posts του.
Οφείλω να σου πω ότι θίχθηκα απ' τα "100 ευρώ για τσιγάρα" που αναφέρεις, γιατί μάλλον το θέτεις υποτιμητικά.
Για τα άλλα δεν θα σχολιάσω, καθώς δεν με αφορούν.
Φιλικά
PS. και σου υπόσχομαι ότι προσπαθώ να το κόψω.

Απο ότι κατάλαβα,ενοεί ότι κάποια άτομα δεν δίνουν σημασία στην τηλεόραση και δίνουν σε κάτι άλλο που στο κάτω κάτω χειροτερεύει την υγεία τους.Δεν υπονοώ οτιδήποτε για τους καπνηστές,πρέπει να σταθούμε απλά στο ότι ο Έλληνας σπαταλάει πολλές φορές τα χρήματα σε άλλα πράγματα και ''παραμελεί'' την τηλεόραση.Μήν παίρνεις παίρνεις πάντα της μετροιτής αυτά που διαβάζεις.

Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι για ποιο λόγο θεωρούν πολλοί φυσιολογική την εξτρά χρέωση για τα HD κανάλια (αν όντως υπάρξει δηλαδή, γιατί φρόντισαν να το αφήσουν φλου). Με την έλευση της ψηφιακής, η οποία ήδη έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας από το συμπιεσμένο σήμα της πλάκας που δίνει η Nova, ο μόνος λόγος να δικαιολογήσει το "πάγιο" της, είναι να προσφέρει υψηλής ευκρίνειας κανάλια που δεν τα προσφέρει ελεύθερα η digea. Απο κει και πέρα, να έχει επιπλέον χρέωση για τα αθλητικά που παράγει μόνη της ή τα κανάλια του εξωτερικού που αναμεταδίδει πληρώνοντας δικαιώματα, δεκτό. Αλλά να βάλει και επιπλέον χρέωση στο να μεταδίδει καλύτερο σήμα από το δωρεάν της digea, το βρίσκω τουλάχιστον αστείο, ακόμα και αν το χρεώσει ένα ευρώ επιπλέον.

Μεταξύ ψηφιακής τηλεόρασης και δορυφορικής ΟΤΕ, το τηλεοπτικό τοπίο στο τέλος της χρονιάς θα είναι τελείως διαφορετικό. Η nova έχει ίσως τη χειρότερη φήμη ανάμεσα σε αυτούς που ασχολούνται με το άθλημα, και το προϊόν που παράγει, όταν θα φύγουν απ'τη μέση και οι συνδρομές των ορεινών χωριών, θα απευθύνεται αποκλειστικά σε χομπίστες (και καφενεία).
Έχουν μια ευκαιρία να βελτιώσουν κάπως το τραγικό προφίλ τους με τη μετάβαση σε HD, και η επιλογή δέκτη που έκαναν είναι ένα αξιοπρεπές πρώτο βήμα. Άντε να δούμε και τα τιμολόγια.

Γιατί δεν ενδιαφέρονται να το κάνουν!
Προτιμούν να μας βομβαρδίζουν με 7 αθλητικά κανάλια εκ των οποίων τα 4 είναι για πέταμα και με 3 κανάλια ταινιών εκ των οποίων τα 2 είναι για τα μπάζα με τις ταινίες που βάζει!

Μήπως με την έλευση των HD θα αφαιρέσουν κανένα από τα SD???

Δεν πιστεύω ότι η Nova έχει bandwidth το οποίο χρυσοπληρώνει να κάθεται. Δεν έχει καμία λογική, ειδικά τη στιγμή που όλοι στα φόρα την κράζουν για την ποιότητα εικόνας της.

Λογικά τα επιπλέον HD κανάλια θα της στοιχίζουν αρκετά χρήματα, καθότι απαιτούν πολλαπλάσιο bandwidth σε σχέση με τα SD κανάλια.

Αρκεί βέβαια να μην κόψουν (πολλά) κανάλια SD για να ανεβάσουν τα HD, πράγμα που δεν πιστεύω.

Απάντηση: NOVA-HD

Σωστά,αλλά θα επιβαρυνθούν τα SD και το bandwidth που θα είναι διαθέσιμο για αυτά με την έλευση του HD,πόσο περισσότερο μπορεί να συμπιέσει την εικόνα;Μετά θα πρέπει να μας πληρώνει για να τα δούμε :D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

το 89% που έχουν νοβα την έχουν για το ποδόσφαιρο,και το άλλο 10% επειδή βλέπουν αναλογικά με χιονάκια.Και το άλλο 1% είμαστε εμείς που ενδιαφερόμαστε για το HD.

Αυτά τα νούμερα τα έχεις πάρει από πουθενά και μας τα παραθέτεις έτσι de facto :playingball: γιατί νομίζω πως αυτό το "10%" - είναι πολύ μεγαλύτερο

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Αυτά τα νούμερα τα έχεις πάρει από πουθενά και μας τα παραθέτεις έτσι de facto :playingball: γιατί νομίζω πως αυτό το "10%" - είναι πολύ μεγαλύτερο

Είχαν κάνει μια έρευνα της πλάκας,αυτά ήταν τα αποτελέσματα...μέσα στο 89% εάν θυμάμαι συμπεριλαμβάνονται και οι συνδρομητές του αναλογικού.

Μάλλον δεν είσαι το target group της Nova. Μπορείς να πας στο γήπεδο παρέα με τα χουλιγκάνια που τα σπάνε. Εγώ προτιμώ το σπίτι μου.

Συγγνώμη που θα το πω έτσι χύμα αλλά η NOVA δεν έχει target group.
Εδώ δεν έχει οργάνωση θα έχει target group;

Σε πληροφορώ πως τη NOVA θα έπρεπε να την απασχολεί ότι ο κόσμος που πάει στο γήπεδο δεν θα έπρεπε να τα σπάει, διότι σε λίγο αν συνεχιστούν τα επεισόδια ούτε από την τηλεόραση δεν θα βλέπετε παιχνίδια (το target group της). Πάρε παράδειγμα τον τελευταίο τελικό μπάσκετ.

Αν γίνουν αυτά και στο ποδόσφαιρο δε νομίζω πως θα έχει πολλούς συνδρομητές να πληρώνουν για να βλέπουν τι;;;;;;;; Ξύλο;;;;;;

Επίσης η κρίση θα χτυπήσει και εκεί, απλά όλοι οι μανατζαρέοι το παίζουν δήθεν ότι θα βρουν το αντίδοτο.

Το αντίδοτο είναι οι χαμηλές τιμές, όπως έγινε και με τα κυκλώματα ADSL. Όταν έπεσαν οι τιμές αγόρασαν όλοι.

Το θέμα είναι ότι για να πέσουν οι τιμές πρέπει να μην αγοράζετε. Εγώ είμαι εκτός συνδρομής κοντά ένα χρόνο τώρα. Θα συνεχίσω γιατί πιστεύω πως μόνο έτσι αν το κάνουμε αρκετοί θα καταλάβουν ότι πρέπει να ρίξουν την τιμή τους.

Εύχομαι να το κάνετε και άλλοι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα πιο γρήγορα.

Μάλλον δεν πρέπει να έχεις πάει γήπεδο ποτέ ή έστω τα τελευταία χρόνια ή δεν είσαι φίλαθλος του μπασκετικού Παναθηναϊκού.

Απάντηση: Re: NOVA-HD

Εύχομαι να το κάνετε και άλλοι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα πιο γρήγορα.
Σε ενα μηνα τελειωνει η συνδεση αν θυμαμε καλα, γιατι περσι τετοιο καιρο ειχα παρει την προσφορα. Μετα θα δω ποιος θα με παρει πελατη.