HD κανάλια στη NOVA

Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Όχι, δεν ισχύει αυτό...

Υπαρχει καπου πινακας με την αναλυση που εκπεμπει το καθε καναλι?-bye-

Τα καλύτερα.....(THE BEST OF.....)

"Η υπηρεσία HD είναι πια γεγονός !"
"Με μόλις 129 ευρώ"(Μου αρέσει πολύ το 'με μόλις'...)

Τι άλλο να πω δεν μπορώ να γράψω άλλα.....:flipout::flipout::flipout:

Καλα δεν σε εβαλαν να τα δωσεις και με το ζορι.

Οποιος δεν θελει δεν αγοραζει.

Τώρα με αυτό τι θέλει να πεις; Θέλεις να πεις ένα μεγάλο μπράβο στη νοβα που τελευταία από όλες τις χώρες με δορυφορικό πρόγραμμα θα προσφέρει hi def κανάλια στους συνδρομητές της!!?

Στην Ελλαδα εχει προσφερει κανεις αλλος HD? Για τον ΟΤΕ ακουμε εδω και 3 χρονια και δεν ειδαμε τιποτα.

Εδω η digea με μεταδοσεις SD Mpeg4 και μετρια προς χαλια εικονα και μας εχουν ζαλισει για την "τελεια εικονα και ηχο"...

Ειμαστε πολυ πισω ακομη οποτε ας εκτιμαμε εστω και το λιγο που μας δινουν εστω και σε ακριβη τιμη.

Last edited:
Re: NOVA-HD

Και σε εμένα έστειλαν το ίδιο mail.
Προφανώς βαρέθηκαν να απαντάνε σε καθέναν ξεχωριστά και έφτιαξαν ένα που να καλύπτει τις περισσότερες από τις ερωτήσεις μας.
Βέβαια πουθενά δεν λένε σε αυτό για "παντρέματα" κλπ κλπ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Υπαρχει καπου πινακας με την αναλυση που εκπεμπει το καθε καναλι?-bye-

Δεν έχω υπόψη κάποιον αυτή τη στιγμή, αν θέλεις να φτιάξω έναν πρόχειρο πάντως. Μιλάω από αυτά που βλέπω, και μάλιστα εδώ και έξι χρόνια, από τα πρώτα HD κανάλια δηλαδή. Κι από αυτά παρατηρώ η πλειοψηφία να είναι 1920Χ1080, υπάρχουν αρκετά 1280Χ720, και λιγότερα με ενδιάμεσες αναλύσεις (τύπου 1440Χ1080).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Δεν έχω υπόψη κάποιον αυτή τη στιγμή, αν θέλεις να φτιάξω έναν πρόχειρο πάντως.

Ισως τα περισσοτερα που εγραψα να μην ηταν σωστο. Παντως το BBC HD και το ITV ΗD στην Αγγλια που ειναι αρκετα προσφατα και τα δυο σε 1440x1080i εκπεμπουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Ισως τα περισσοτερα που εγραψα να μην ηταν σωστο. Παντως το BBC HD και το ITV ΗD στην Αγγλια που ειναι αρκετα προσφατα και τα δυο σε 1440x1080i εκπεμπουν.

Το ITV HD μάλλον έτσι, δεν ξέρω αν και το BBC HD εκπέμπει σε αυτή την ανάλυση από Astra 2D, μιας και δεν έχω σήμα από εκεί (ούτε από το ITV HD). Πάντως από τον Thor το BBC HD εκπέμπει σε 1920Χ1080...

attachment.php

Attachments

• bbchd.jpg
    bbchd.jpg
    85.6 KB · Views: 220
Απάντηση: NOVA-HD

Καθόλου, έτσι εμφανίζονται πάρα πολλά κανάλια. Είναι 8 επιπλέον γραμμές, redudant (δεν έχω ψάξει τι ακριβώς χρησιμεύουν, ίσως έχουν να κάνουν με το overscan).

Συμφωνα με δημοσιευμα του capital.gr που επικαλειται εγκυρες πηγες μεσα απο την Nova, τον Δεκεμβρη προκειται να προστεθουν αλλα 3 HD καναλια. Ποια μπορει να ειναι αυτα; Ισως τα National Geographic HD, Discovery Showcase HD και History HD; Ισως.

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!Θα ρωτήσω και σε κατάστημα Forthnet και μπορεί να πάρω και τηλ. ή να στείλω e-mail.

Να ρωτήσω ακόμα 2-3 πράγματα αν έχετε την καλοσύνη!

1.Αν θέλω να έχω nova HD σε περισσότερες από μια τηλεοράσεις στο σπίτι,τι λύσεις υπάρχουν?Πρέπει να περιμένω τον Novabox HD pvr ή ο pvr πλέον δεν θα κάνει αυτή τη δουλειά όπως διάβασα λίγο πιο πριν?Αν ας πούμε τώρα παρω τον απλό HD και αργότερα ίσως πάρω και τον HD PVR της nova θα είμαι καλυμμένος για θέαση σε δυο διαφορετικές τηλεοράσεις?

2.Επίσης επειδή σκέφτομαι να προβώ και στην αγορά κάποιου άλλου δέκτη HD για να βλέπω διάφορα HD κανάλια πέρα από nova,και το πιάτο που σκέφτομαι να πάρω θα είναι μάλλον μεγάλο (πιθανόν 1.85m) και πολύ πιθανόν κινητό,θα ήθελα να ρωτήσω: ο HD δέκτης της nova μπορεί να συναργαστεί με κινητό πιάτο (ώστε να γυρίζει το πιάτο μέσω του δέκτη της nova)? ή μήπως θα πρέπει μέσω loop να συνδέσω τον HD δέκτη της nova με τον άλλο HD δέκτη που θα έχω και όταν αποφασίζω να δω nova,να γυρίζω πρώτα το πιάτο στον Hotbird μέσω του άλλου HD δέκτη,στη συνέχεια να τον βάζω σε stand by και μετά να βλέπω nova HD με τον HD δέκτη της nova!?

Μήπως είναι προτιμότερο να έχω δυο πιάτα? Ένα αποκλειστικά για τη nova και άλλο ένα για όλα τα υπόλοιπα?

3.Τέλος για να εξασφαλίσω καλή λήψη για τη nova ακόμα και σε βροχερό καιρό κλπ. τι μέγεθος πιάτο θα ήταν καλό να βάλω?Βρίσκομαι Ηράκλειο Κρήτης.Γύρω στο 1.20 είναι πολύ καλό;Το ρωτάω αυτό γιατί έχω ακούσει ότι το πολύ μικρό πιατάκι που δίνει η nova δεν έχει και την καλύτερη απόδοση ειδικά σε βροχερό καιρό.

Θα ήμουν ευγνώμων αν είχα κάποιες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα γιατί σχεδιάζω τις εγκαταστάσεις που θα πρέπει να γίνουν!

Ευχαριστώ και πάλι για τις άμεσες και κατατοπιστικές σας απαντήσεις!
Αναμένω απαντήσεις - γνώμες!

Φιλικά,
Μάνος.

Καμμιά ιδέα και για την περίπτωση μου ρε παιδιά από τους έμπειρους του forum?!
Επίσης σχετικά με τη χρέωση των HD καναλιών έχω ακούσει εδώ μέσα συνολικά τα εξής 3 ενδεχόμενα:
1.Δωρεάν HD κανάλια σε παλιούς και νέους συνδρομητές για 1 χρόνο (αφού και παλιοί και νέοι συνδρομητές θα πρέπει να κάνουν νέο συμβόλαιο για 12 μήνες,για να έχουν την HD υπηρεσία)
2.Δωρεάν HD κανάλια ΜΟΝΟ για τους ήδη συνδρομητές(παλιούς) για 1 χρόνο.
3.Δωρεάν HD κανάλια ΜΟΝΟ για τους ήδη συνδρομητές(παλιούς) αλλά μόνο για τους 2 πρώτους μήνες!

Τελικά τι απ'όλα ισχύει ρε παιδιά????!! Πραγματικά επικρατεί η απόλυτη σύγχυση!
Προσωπικά είμαι συνδρομητής Forthnet 2play αλλά nova δεν έχω βάλει ποτέ!Τώρα αν βάλω nova θα είναι η πρώτη φορά που βάζω nova (και προφανώς αν βαλω nova θα συνδιάσω για πρώτη φορά τις 2 υπηρεσίες) και θέλω να δω αν θα έχω χρέωση 5 euro to μήνα για τα HD κανάλια ή αν θα τα έχω δωρεάν για 1 χρόνο!

Ευχαριστώ θερμά και κάθε βοήθεια ή νέα γνώση ευπρόσδεκτη!!
Φιλικά,
Μάνος.

Last edited:
Re: Απάντηση: NOVA-HD

Καθόλου, έτσι εμφανίζονται πάρα πολλά κανάλια. Είναι 8 επιπλέον γραμμές, redudant (δεν έχω ψάξει τι ακριβώς χρησιμεύουν, ίσως έχουν να κάνουν με το overscan).

Ναι το ξερω πλακα εκανα.

Απάντηση: NOVA-HD

Μάνο τουλάχιστον σε ότι αφορά το σήμα, νομίζω ότι τυπικά ακόμα και με το κάτοπτρο που δίνει η νόβα είσαι καλυμμένος. Από την άλλη, μεγαλύτερο κάτοπτρο δεν έβλαψε κανένα, και δεν υπάρχει κανένας επίσης λόγος να προτιμήσεις την πιατέλα σερβιρίσματος της νόβα, αν μπορείς να βάλεις ένα μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο κάτοπτρο! :cool:

Στο σχετικό άρθρο του capital.gr που μας ανέφερε ο φίλος μασ παραπάνω και μπορείτε να το δείτε εδώ:

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1028316

αναφέρει ανάμεσα στα άλλα το εξής σχετικά με την συμδρομή για τα HD κανάλια:

"Η εταιρεία θα διαθέτει την υπηρεσία με συνδρομή 4,99 ευρώ το μήνα, προσφέροντας 2 μήνες δωρεάν για νέους πελάτες και 12 μήνες δωρεάν στους παλιούς συνδρομητές «ανταμείβοντάς τους για την συνεργασία τους με την Nova», όπως σχολίαζαν πηγές προσκείμενες στον όμιλο Forthnet."

Αναμένω νέες γνώσεις!!

Φιλικά,
Μάνος.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Και φυσικά δεν με αναγκάζει κανένας, και η στάση μου εδώ και δυο βδομάδες στο thread είναι αρνητική και το βλέπετε αρκετοί, όποιος και να έβλεπε αυτά που γράφω θα νόμιζε ότι σύντομα ανοίγω δικιά μου πλατφόρμα και θάβω την nova στα δορυφορικά forum, ας πούμε η στάση μου με την digea δεν ήταν ίδια και γι αυτό δεν με ένοιαζε και τόσο το τι ανάλυση θα έχει κ.τ.λ αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω, δηλαδή την digea δεν την πληρώνω ότι είναι είναι, ενώ η nova είναι μονοπόλιο και επειδή είναι για κακιά μας τύχη ή εάν θέλετε προσοπικά για δικιά μου κακή τύχη, η μόνη δορυφορική Ελληνική πλατφόρμα πρέπει να την πληρώνουμε τόσα λεφτά για να βλέπουμε HD και μετά από 20 χρόνια που θα χερετάμε τους δημοσιογράφους από την τηλεόραση η nova να μου πουλάει ακόμα το HD σαν τεχνολογία....

Τι να πω ίσως είμαι και υπερβολικός αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι απλά να μιλάω από εδώ.....

Φιλικά πάντα και χωρίς καμία παρεξήγηση....-bye-

Last edited:

Τι να πω και εγω που εχω πληρωσει τα τελευταια 5-6 χρονια κανα 3 χιλιαρο σε συνδρομες? Δυστυχως μενω επαρχια και η αναλογικη ληψη ειναι απλα για τα μπαζα οποτε η μονη λυση ειναι η NOVA.

Παρολα αυτα δεν θα ηταν ασχημο εστω και αργα να δουμε κανα καναλι HD στα Ελληνικα , εστω και με 129 ευρω και αλλα 5 τον μηνα...

Τι να κανουμε με αυτα που εχουμε με αυτα πορευομαστε.

Μάνο τουλάχιστον σε ότι αφορά το σήμα, νομίζω ότι τυπικά ακόμα και με το κάτοπτρο που δίνει η νόβα είσαι καλυμμένος. Από την άλλη, μεγαλύτερο κάτοπτρο δεν έβλαψε κανένα, και δεν υπάρχει κανένας επίσης λόγος να προτιμήσεις την πιατέλα σερβιρίσματος της νόβα, αν μπορείς να βάλεις ένα μεγαλύτερο και αποτελεσματικότερο κάτοπτρο! :cool:

Συμφωνώ.
Εγώ τώρα έχω το 60άρι της nova και δεν έχω κανένα πρόβλημα.........εκτός όταν βρέχει ή έχει πολύ συνεφιά που τότε έχω συχνές διακοπές, άλλοτε σε όλα τα κανάλια άλλοτε σε μερικά μόνο.

Επειδη ειχα το 60αρι 3 χρονια και εχω εδω και 2 χρονια 80αρι με το δευτερο οι διακοπες ακομη και σε κακοκαιρια ειναι πολυ λιγοτερες.

Με το "ταψι" με το που αρχιζε η βροχη αμεσως κοβοταν η εικονα.

Αν εχει ηλιοφανεια δεν υπαρχει ορατη διαφορα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Και φυσικά δεν με αναγκάζει κανένας, και η στάση μου εδώ και δυο βδομάδες στο thread είναι αρνητική και το βλέπετε αρκετοί, όποιος και να έβλεπε αυτά που γράφω θα νόμιζε ότι σύντομα ανοίγω δικιά μου πλατφόρμα και θάβω την nova στα δορυφορικά forum, ας πούμε η στάση μου με την digea δεν ήταν ίδια και γι αυτό δεν με ένοιαζε και τόσο το τι ανάλυση θα έχει κ.τ.λ αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω, δηλαδή την digea δεν την πληρώνω ότι είναι είναι, ενώ η nova είναι μονοπόλιο και επειδή είναι για κακιά μας τύχη ή εάν θέλετε προσοπικά για δικιά μου κακή τύχη, η μόνη δορυφορική Ελληνική πλατφόρμα πρέπει να την πληρώνουμε τόσα λεφτά για να βλέπουμε HD και μετά από 20 χρόνια που θα χερετάμε τους δημοσιογράφους από την τηλεόραση η nova να μου πουλάει ακόμα το HD σαν τεχνολογία....

Τι να πω ίσως είμαι και υπερβολικός αλλά το μόνο που μπορώ να κάνω είναι απλά να μιλάω από εδώ.....

Φιλικά πάντα και χωρίς καμία παρεξήγηση....-bye-

Σιγουρα παντως δεν εισαι ποδοσφαιροφιλος...