HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

μηπως θα ηταν φρονιμο να γινει ενα νημα στχετικα με τον νεο δεκτη της νοβα που θα αφορα καθαρα το λειτουργικο κομματι;
δηλαδη,διαφορα φαουλ που εχουν αντιμετωπισει χρηστες και τροποι αντιμετωπισης.
καλυτερες συνθηκες λειτουργιας σε σχεση με πιατο κλπ...
καλυτεροι τροποι συνδεσης με ετερα μηχανηματα οπως ενισχυτες, τηλεορασεις, media centers κλπ μιας και πολλοι δεν ειναι ειδικοι και απο το τεχν.τμημα της νοβα λενε αρλουμπες;.....

μηπως θα ηταν φρονιμο να γινει ενα νημα στχετικα με τον νεο δεκτη της νοβα που θα αφορα καθαρα το λειτουργικο κομματι;
δηλαδη,διαφορα φαουλ που εχουν αντιμετωπισει χρηστες και τροποι αντιμετωπισης.
καλυτερες συνθηκες λειτουργιας σε σχεση με πιατο κλπ...
καλυτεροι τροποι συνδεσης με ετερα μηχανηματα οπως ενισχυτες, τηλεορασεις, media centers κλπ μιας και πολλοι δεν ειναι ειδικοι και απο το τεχν.τμημα της νοβα λενε αρλουμπες;.....
Συμφωνώ :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Έχουν και τεχνικό τμήμα ???
Εγώ νόμιζα μόνο το manual διαβάζουν από κάποιο pdf αρχείο :flipout::flipout::flipout:

Έδωσα 200 ευρώ πριν 10 μήνες και πήρα τον Mvision ο οποίος τα έχει όλα και είναι και pvr και θα δώσω τώρα άλλα 129 ευρώ για να πάρω έναν δέκτη που δεν είναι καν pvr? Μάλλον θα περιμένω κι εγώ για τον Pvr τους τον Οκτώμβρη, αν ισχύει αυτό που λένε.

Έδωσα 200 ευρώ πριν 10 μήνες και πήρα τον Mvision ο οποίος τα έχει όλα και είναι και pvr και θα δώσω τώρα άλλα 129 ευρώ για να πάρω έναν δέκτη που δεν είναι καν pvr? Μάλλον θα περιμένω κι εγώ για τον Pvr τους τον Οκτώμβρη, αν ισχύει αυτό που λένε.

Και τοτε θα δωσεις αλλα 250 ευρω για να παρεις το NOVA PVR συν το κοστος για την υπηρεσια PVR:BDBDG54:

Φίλε θα διαφωνήσω η εικόνα στο match τhς Barca ήταν πολύ μέτρια. Γύρο από τους παίκτες έβλεπες πολύ έντονη σκιά λες και τους ακολούθαγε ένα πνεύμα. Η συμπίεση ήταν πολύ χάλια μονο τα κοντινά πλανα άξιζαν. Το match τις inter με την roma φαινόταν πιο ωραίο.

Θα διαφωνήσω μαζί σου. Είδα χτες κάνα 10λεπτο απο το παιχνιδι και έχω να πω ότι δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί τόσο καλή εικόνα σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι απο την Νόβα. Πολύ ανώτερη σε ποιότητα εικόνας σε σχέση με το NS2 που έδειχνε Ίντερ. Πέρσι το χειμώνα ο Σκαϊ έβαζε Ισπανικό πρωτάθλημα και η εικόνα του θυμάμαι ότι ήταν πολύ καλύτερη απο όλα τα αθλητικά κανάλια της Νόβα. Χτες αυτό που είδα ήταν ανώτερο και απο του Σκαϊ..

Τουλάχιστον αυτό βλέπω στην G20 που έχω , και δεν παρατήρησα καμία σκιά ούτε κανένα ψεγάδι γενικότερα. Και η κίνηση της μπάλας πολύ ικανοποιητική θα έλεγα.

Last edited:

Για τους ποιο έμπειρους σε θέματα HD. Ποιά είναι η καλύτερη επιλογή στον pace; 1080i ή Native;

Έχω Panasonic 50U10

Βαζω στοιχημα οτι εχεις τηλεοραση LCD.
Nαι lcd έχω ξέρω ότι οι πλάσμα έχουν καλύτερη εικόνα αλλα δεν μπορώ να χωνέψω όταν η τηλεόραση μου δείχνει πολύ ωραία το αναλογικό σήμα σε match όπως του mega του skai και τις net και έχω μέτρια εικόνα σε κάποια match τις nova. και τουλάχιστον δεν έχω μια μέτρια lcd αλλα την καλύτερη lcd του 2007-2008 sony 40 Χ3500 η οποία έχει πολύ καλο επεξεργαστή εικόνας. Δεν ξέρω αν είναι καλο να ενεργοποιήσω την μείωση θορύβου(noise reduction) φτιάχνει κάπως τα πράγματα αλλα πιστεύω ότι θα έχει μια θολούρα.

παιδια καλησπερα κ απο μένα!εχω διαβασει αρκετα από τα ποστς, ομως είναι πολλά για να διαβαστούν όλα!!θέλω να κανω μια ερωτηση(συγνωμη αν εχει απαντηθεί παλαιοτερα!!). έχω το full πακετο κανονικα, με το συστημα σε ενα σημείο του σπιτιου κ με το ματακι μοιραζω τη νοβα σ ολες τις τηλεορασεις με το ιδιο καναλι-δεν εχω προβλημα με αυτο!το θεμα ειναι οτι μονο μια τηλεοραση ειναι full hd ενω οι 2 οχι(τους γονεις δεν τους πολυενδιαφερει κιολας η hd τηλεοραση,απλα τα προγραμματακια τους θελουν να βλεπουν!!ι). εγω όμως το σκεφτομαι για το νοβα hd..μπορει να γινει κατι ωστε κ εκεινοι να βλεπουν νοβα κ εγω στη δικια μου να εχω τα hd καναλια για όταν τα θέλω??

καλησπέρα κ απο μενα, παρακολουθω την κουβεντα για το hd της νοβα γιατι δεν ειχα εμπειρια απο hd και ηθελα να διαβασω καποιες αποψεις. τωρα θελω την βοηθεια σας. εχω την led philips 40 5605 και θα ηθελα να μου πειτε σε ποια επιλογη πρεπει να βαλω το hdmi για καλυτερη εικονα, γιατι η αληθεια ειναι οτι μεχρι τωρα με την συγκεκριμενη τηλεοραση η εικονα απο κεραια και πανασατ ηταν μετρια, τωρα ειναι σουπερ. ευχαριστω πολυ.

ειναι σε ένα σημειο ο δεκτης και με ενα ματακι μπροστα του μπορεις κ εχεις το ιδιο καναλι της νοβα σε καθε τηλεοραση(με αντιστοιχο ματακι).απο κει κ περα παιζεις με το τηλεκοντρολ απο καθε τηλεοραση κ αλλαζεις καναλι.ειναι καπως σα πομπος και δεκτης αν δεν κανω λαθος!το "ματακι" σου δινει τη δυνατοτητα να χρησιμοποιεις το κοντρολ λες κ εχεις το δεκτη μπροστα σου!!

Nαι lcd έχω ξέρω ότι οι πλάσμα έχουν καλύτερη εικόνα αλλα δεν μπορώ να χωνέψω όταν η τηλεόραση μου δείχνει πολύ ωραία το αναλογικό σήμα σε match όπως του mega του skai και τις net και έχω μέτρια εικόνα σε κάποια match τις nova. και τουλάχιστον δεν έχω μια μέτρια lcd αλλα την καλύτερη lcd του 2007-2008 sony 40 Χ3500 η οποία έχει πολύ καλο επεξεργαστή εικόνας. Δεν ξέρω αν είναι καλο να ενεργοποιήσω την μείωση θορύβου(noise reduction) φτιάχνει κάπως τα πράγματα αλλα πιστεύω ότι θα έχει μια θολούρα.

Απενεργοποιησε τα 100 Hz. "Ενισχυτης κινησης" λεγεται αν θυμαμαι καλα.

Ειναι τεχνουργηματα της επεξεργασιας των 100 Hz. Tα ιδια εβλεπα στην Sony 40D3000 (ιδια εποχη με την X3500 αλλα πιο φθηνο μοντελο) που ειχα παλιοτερα.

Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Τι εννοείς με αυτό; Συνήθως στα καλώδια τα dB εκφράζουν απώλειες σήματος σε συγκεκριμένη συχνότητα/μέτρα (πχ 2150MHz και 100m). Έτσι μεγαλύτερες τιμές σημαίνουν μεγαλύτερες απώλειες, οπότε εδώ τα λιγότερα dB σημαίνουν (τυπικά τουλάχιστον) καλύτερο καλώδιο...

Soto την ίδια απωρεία είχα και εγώ όταν έκανα την εγκατάσταση στην πολυκατοικία όμως η Edision χρεώνει περισότερο το καλώδιο των 120 db απο αυτό των 98db...στα παρακάτω λινκ ισως λυθούν οι απορίες σου

http://antoniou24.gr/c.Ylika-Egkatastasis.8723.html?manufacturer_id=2135&manufacturer_name=Edision

Τσέκαρε τη διαφορά τιμών απο 98,110,120db

http://www.edision.gr/120db.html

Και κάπια specification για τα εκάστοτε καλώδια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Soto την ίδια απωρεία είχα και εγώ όταν έκανα την εγκατάσταση στην πολυκατοικία όμως η Edision χρεώνει περισότερο το καλώδιο των 120 db απο αυτό των 98db...στα παρακάτω λινκ ισως λυθούν οι απορίες σου

http://antoniou24.gr/c.Ylika-Egkatastasis.8723.html?manufacturer_id=2135&manufacturer_name=Edision

Άλλο πράγμα όμως εννοεί η Edision από αυτό που γράφει ο Αντωνίου στα χαρακτηριστικά. Μιλά για επίπεδο θορύβου (τι σημαίνει τώρα αυτό για ένα καλώδιο, δεν ξέρω ακριβώς), ενώ η Edision εννοεί αποτελεσματικότητα θωράκισης - screening efficiency (προστασία δηλαδή από εξωτερικές παρεμβολές). Αυτό δεν είναι το συνηθισμένο χαρακτηριστικό που αναφέρεται για τα καλώδια, το συνηθισμένο είναι η εξασθένιση του σε διάφορες συχνότητες. Αυτό το χαρακτηριστικό, και άλλα, αναφέρονται στο γερμανικό/διεθνές site της Edision (και το τι είναι αυτά τα 98, 120dB κλπ)

http://www.edision.de/html/en/produktkoax98.htm

Code:
[U]Technical data:[/U]
                    | Inner conductor Ø 1,0 mm CCS
                    | Dielectric Ø 4,57 mm PEG
                    | Tape 100 % AP
                    | Screen braid material: Al
                    | Number of wires: 96
                    | Jacket: Ø 6,9 mm / PVC
                    | Length: 100 m

[U]Electrical Parameters:[/U]
                    | Impedance: 75 Ohm
                    | Capacity: 55 pF/m
                    | Velocity ratio: 82 %

[U]Attenuation at 20 °C[/U]
                    | Mhz 50: 5 db/100m
                    | Mhz 100: 6 db/100m
                    | Mhz 200: 7,5 db/100m
                    | Mhz 400: 11 db/100m
                    | Mhz 600: 15 db/100m
                    | Mhz 800: 17 db/100m
                    | Mhz 860: 18 db/100m
                    | Mhz 1000: 20 db/100m
                    | Mhz 1250: 28 db/100m
                    | Mhz 1750: 29 db/100m
                    | [B]Mhz 2150: 32,5 db/100m[/B]
                    | Structural return loss: 35 dB
                    |[B] Screening efficiency: 98 dB[/B]

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Τα 120 db που αναφέρονται ως "Επίπεδο θορύβου" είναι διαφορετικά από τις απώλειες στις 2150MHz στα 100m.
Τα 120 db είναι μάλλον το Screening efficiency και δηλώνουν ότι το συγκεκριμένο καλώδιο δέχεται λιγότερες παρεμβολές(σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή).
Εδώ όσο μεγάλος είναι ο αριθμός τόσο το καλύτερο.
Ενώ υπάρχουν υπάρχουν και οι ονομαστικές απώλειες ,οι οποίες πολύ σωστά γράφει ο Σωτήρης, μετρούνται σε συχνότητες πχ 2150MHz στα 100m.Και εδώ χρησιμοποιούμε τα db ,όσο λιγότερα είναι τα db είναι καλύτερα.
Βέβαια ,το διαπίστωσα στην πράξη ,υπάρχουν και άλλοι παράμετροι που καθορίζουν πόσο καλό είναι το καλώδιο.

Last edited:

Απενεργοποιησε τα 100 Hz. "Ενισχυτης κινησης" λεγεται αν θυμαμαι καλα.

Ειναι τεχνουργηματα της επεξεργασιας των 100 Hz. Tα ιδια εβλεπα στην Sony 40D3000 (ιδια εποχη με την X3500 αλλα πιο φθηνο μοντελο) που ειχα παλιοτερα.
Σχεδόν όλες τις επιλογές επεξεργασίας εικόνας τις έχω κλειστές γι'αυτό το λόγο για να μην έχω τεχνουργήματα, ειδικά τα 100Hz ποτέ μου δεν τα χώνεψα, η εικόνα με 100Hz ειδικά σε ταινίες είναι λες και έχει πάρει ο άλλος την κάμερα στο χέρι και κουνιέται. Πάντως σήμερα που είδα το Fulham-Manchester το ευχαριστήθηκα και ωραίο match και αρκετά καλή εικόνα. Αυτό είναι το καλο ότι δεν συμβαίνει σε όλα τα match μόνο σε αυτά μου έχουν πολύ συμπίεση.

Τα 120db είναι η προστασία του καλωδίου απο παρεμβολές.

The amount of potential sources of disruption such as mobile phones, for example, is continually increasing. Thus the optimum screening of all types of cable is of prime importance. This is why we are not content to just 'make do' with today's usual 75 dB standard protective screening.
An impressive 120 dB protects our cables, ensuring that the receiving signal reaches the receiver with no loss in reception, even over greater distances. Guaranteeing you uninterrupted digital TV enjoyment.

Technical data:
| Inner conductor Ø 1.0 mm CCS
| Dielectric Ø 4.6 PE foam (blue)
| First outer conductor foil: AL/pet (130%)
| First braiding: 32 * 0.12 mm AL
| Second conductor foil: AL/pet (100%)
| Second braiding: 64 * 0.12 mm AL
| Sheath: Ø 7.00 mm / White PVC
| Length: 100 m

Abbreviation:
| CCS - Copper clad steel
| PVC - Polyvinyl Chloride
| AL - Aluminum
| PE - polyethylene expanded with gas injection

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: NOVA-HD

Φίλοι συμφορίτες δεν ξέρω απο τεχνικά χαρακτηριστικά κ.τ.λ.
Σημασία για μένα είναι όταν γνωστός εγκαταστάτης δορυφορικών ήρθε στην πολυκατοικία για να εγκαταστήσει πιάτα,κεραίες κ.τ.λ και του παρέδωσα το καλώδιο μαζί με τα άλλα καλούδια (χρειάστηκα 650μ) εντυπωσιάστηκε απο την δωράκισή του , το ότι είναι Class A (το γράφει και απάνω το καλώδιο...που απο ότι μου είπε ότι καλύτερο απο ποιότητα και προδιαγραφές) και ότι είναι και 120db...όταν δε είδε το τιμολόγιο αγοράς δεν πίστευε στα μάτια του το ότι ένα τόσο καλό καλώδιο έχει αυτή την τιμή όταν τα Cavel και άλλα επώνυμα πάνε απο 0.60-1,50 το μέτρο!.
Στο αποτέλεσμα τώρα (που είναι και αυτό που μετράει) το καλώδιο είναι περασμένο απο την ηλ.εγκατάσταση της πολυκατοικίας όπου και κάθε διαμέρισμα έχει δυο ανεξάρτητες τερματικές μπρίζες SAT/RF/FM είναι συνδεμένο σε πολυδιακόπτη+ενισχυτή της Spaun, κεραία FM Televes,κεραία τηλ. Televes και στο διαμέρισμά μου που είναι 3 ορόφους κάτω δηλ.μιλάμε περίπου 150μ καλώδιο μιας και δεν πηγαίνει ευθεία κάτω αλλά απο την ηλ.εγκατάσταση βλέπω απρόσκοπα αναλογική τηλ. με απολύτως κανένα χιονάκι , είδωλο κ.τ.λ , ακούω ράδιο λες και έχω βάλει CD , οι δορυφόροι Astra 28,Hotbird 13 βγαίνουν με σήμα τόσο , όσο έχουν φίλοι που πέρνουν απο το πιάτο τους απ'ευθείας στον δέκτη.
Τι άλλο λοιπόν να ζητήσει κανείς απο ένα καλώδιο Class A ,120db που του βγαίνει 0,22 euro το μέτρο?

Αν βέβαια κάποιος απο την παρέα μπορεί να προτείνει στον συντοπίτη "κεράκι" κάποιο άλλο καλό καλώδιο σε φυσιολόγική τιμή ας το κάνει...εγώ πάντως όταν έκανα την εγκατάστασή μου ήταν το μόνο που βρήκα επώνυμο και σε καλή τιμή.

Να μας συμπαθεί ο διαχειριστής που γ@μήσ@με το νήμα αλλά έγινε απο ενδιαφέρον στον συντοπίτη keraki.
Αν χρείζει ας το μετακινήσει στην κατηγορία "εξοπλισμός-υλικά".

Φιλικά

Απάντηση: Re: NOVA-HD

ειναι σε ένα σημειο ο δεκτης και με ενα ματακι μπροστα του μπορεις κ εχεις το ιδιο καναλι της νοβα σε καθε τηλεοραση(με αντιστοιχο ματακι).απο κει κ περα παιζεις με το τηλεκοντρολ απο καθε τηλεοραση κ αλλαζεις καναλι.ειναι καπως σα πομπος και δεκτης αν δεν κανω λαθος!το "ματακι" σου δινει τη δυνατοτητα να χρησιμοποιεις το κοντρολ λες κ εχεις το δεκτη μπροστα σου!!
Και με τον pace θα μπορείς να το κάνεις αυτό με τον περιορισμό της θέασης του ίδιου καναλιού.