συμφωνω με τα παραπανω και με τον νεο δεκτη HD PVR τα ιδια θα ισχυουν, αλλα και κατι ακομα χειροτερο...
Ο νεος δεκτης PVR μπορει να εχει 2 tuner (αν κοιταξετε στην σελιδα της Pace και αν σκεφτουμαι οτι η nova ακολουθει την πολιτικη της multichioice Africa σε θεμα δεκτων) θα διαπιστωσετε οτι δεν μπορουμε να δουμε δυο διαφορετικα καναλια HD ταυτοχρονα. Οπως λεει χαρακτηριστικα σε FAQ της multichoice Africa δεν υπαρχει δεκτης που να υποστηριζει θεαση 2 HD καναλιων ταυτοχρονα.
Αυτο μπορει να υλοποιηθει με 2 δεκτες οπου θα ειναι συνδεδεμενοι ενσυρματα ή ασυρματα στον ιδιο χωρο.
Αυτο ισως εξηγει και την υπαρξη της ethernet στον nova box HD και την λειτουργια multiview στο μενου του
Χωρίς τίποτε να είναι σίγουρο αυτή τη στιγμή, η ανεξάρτητη θέαση σε πολλές τηλεοράσεις στον ίδιο χώρο θα γίνεται με το multiview πλέον και όχι με το pvr. Ο pvr δέκτης θα έχει διπλό tuner, άρα ένα για να παίζει και ένα για να γράφει και όχι 3 όπως ο παλιός. Δηλαδή το pvr θα είναι απλά για εγγραφή, όπως είναι και το σωστό δηλαδή.
Το multiview αν κρίνουμε από αντίστοιχες υλοιποιήσεις του εξωτερικού θα χρειάζεται να αγοράσεις εξτρά δέκτες με ξεχωριστές κάρτες, γραμμές κλπ, και απλά θα πληρώνεις μικρότερη συνδρομή για τις επιπλέον κάρτες εφόσον θα βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Ο έλεγχος για το αν όλοι οι δέκτες βρίσκονται στον ίδιο χώρο γίνεται μέσω της θύρας ethernet με διάφορους τρόπους.
Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά είναι εικασίες και ποτέ δεν ξέρεις τι πατέντα θα σκεφτεί η ακατανόμαστη, αλλά η λογική λέει ότι κάπως έτσι θα λειτουργήσει το σύστημα.
Πηγη Satleo.gr
Η Multichoice Africa ανακοίνωσε τη διάθεση ενός νέου HD PVR για τη νοτιοαφρικανική δορυφορική πλατφόρμα DStv, με την εμπορική ονομασία «HD PVR 2P». Ο νέος αποκωδικοποιητής κατασκευάζεται από την Pace και αποτελεί παραλλαγή του μοντέλου TDS 865. To HD PVR 2P διαθέτει δύο δέκτες DVB-S2/MPEG-4 που επιτρέπουν την ταυτόχρονη τηλεθέαση ενός καναλιού και την εγγραφή ενός άλλου, σκληρό δίσκο 500 GB και εξωτερικό τροφοδοτικό. Παράλληλα, το νέο PVR μπορεί να συνδεθεί μέσω καλωδίου με άλλους αποκωδικοποιητές της DStv για τη μεταφορά «παλμού», παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα ταυτόχρονης τηλεθέασης διαφορετικών καναλιών σε δύο τηλεοράσεις ενός σπιτιού, με την πληρωμή μίας συνδρομής και επιπλέον μηνιαίας χρέωσης 6,90 ευρώ (υπηρεσία XtraView).
Σύμφωνα με την Multichoice Africa, εντός του 2010 στο νέο PVR θα «φορτώνεται» και η υπηρεσία DStv On Demand. Το HD PVR 2P πωλείται προς 212 ευρώ, αποτελώντας μια σαφώς φθηνότερη επιλογή σε σχέση με τα άλλα δύο PVRs της DStv (Pace TDS850IMC και UEC DSR4660), τα οποία διαθέτουν 4 δέκτες και πωλούνται προς 318 ευρώ.
Τελικά μήπως κι αυτοί εκεί στο τμήμα εξυπηρέτησης ξέρουν λιγότερα κι από εμας??!
Γειά σας και πάλι!
Επανέρχομαι στο θέμα εν 'όψει και των post:
2056 του φίλου strikal
2347 του φίλου Stejo
2369 του φίλου loufjohn
Παραθέτω στη συνέχεια τα παραπάνω post των φίλων ώστε να υπάρχουν συγκεντρωμένα και να μπορούν οι φίλοι εδώ να βγάλουν τα συμπεράσματα τους καθώς και να δώσουν τις γνώμες και τις γνωσεις τους!
Έχουμε:
2056 του φίλου strikal:
2347 του φίλου Stejo:
2369 του φίλου loufjohn:
Όπως λοιπόν βλέπετε,όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι το λογικότερο είναι η ανεξάρτητη θέαση σε περισσότερες από μια τηλεοράσεις να υλοποιηθεί με χρήση έξτρα δεκτών οι οποίοι θα συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο τρόπο,με αντίτιμο κάποια επιπλέον χρέωση.
Όπως σας ανέφερα όμως σε προηγούμενο αναλυτικότατο post μου από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της nova δεν μοθ ανέφεραν καν ως πιθανή αυτή τη λύση,όταν τους ρώτησα αν μπορώ να πάρω δυο δέκτες και να συνδεθούν κάπως μεταξύ τους!
Περισσότερο μου άφησε περιθώριο ότι ίσως να γίνεται με τον PVR HD 'η ίσως και να μη γίνεται και καθόλου!
Τελικά μήπως κι αυτοί εκεί στο τμήμα εξυπηρέτησης ξέρουν λιγότερα κι από εμας??!
Αν έχει κάποιος καμμιά γνώμη ή κάποιο νέο σχετικά ας μας αναφέρει!Θεωρώ ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να απασχολεί πολύ κόσμο εκτός από εμένα!
Προσωπικά από αυτό περιμένω να δω αν θα πάρω τον δέκτη τώρα ή αν θα περιμένω τον HD PVR! Η κοπέλα στο τμήμα εξυπηρέτησης πάντος μου είπε ότι αν πάρω τώρα τον απλό δέκτη και στη συνέχεια πάρω και τν PVR HD ,υπάρχουν δυο λύσεις:
1.Μόλις πάρω τον HD PVR, ακυρώνεται η κάρτα του απλόύ HD δέκτη και ο HD δέκτης είναι πρακτικά άχρηστος...
2.Διατηρώ και τους δυο δέκτες αλλά με διαφορετική συνδρομή τον καθένα (το οποίο είναι τουλάχιστον απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου,εφόσον μιλάμε για ιέαση μέσα στο ίδιο σπίτι!)
Αναμένω...
Φιλικά,
Μάνος.
Γειά σας και πάλι!
Επανέρχομαι στο θέμα εν 'όψει και των post:
2056 του φίλου strikal
2347 του φίλου Stejo
2369 του φίλου loufjohn
Παραθέτω στη συνέχεια τα παραπάνω post των φίλων ώστε να υπάρχουν συγκεντρωμένα και να μπορούν οι φίλοι εδώ να βγάλουν τα συμπεράσματα τους καθώς και να δώσουν τις γνώμες και τις γνωσεις τους!
Έχουμε:
2056 του φίλου strikal:
2347 του φίλου Stejo:
2369 του φίλου loufjohn:
Όπως λοιπόν βλέπετε,όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι το λογικότερο είναι η ανεξάρτητη θέαση σε περισσότερες από μια τηλεοράσεις να υλοποιηθεί με χρήση έξτρα δεκτών οι οποίοι θα συνδέονται μεταξύ τους με κάποιο τρόπο,με αντίτιμο κάποια επιπλέον χρέωση.
Όπως σας ανέφερα όμως σε προηγούμενο αναλυτικότατο post μου από το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της nova δεν μοθ ανέφεραν καν ως πιθανή αυτή τη λύση,όταν τους ρώτησα αν μπορώ να πάρω δυο δέκτες και να συνδεθούν κάπως μεταξύ τους!
Περισσότερο μου άφησε περιθώριο ότι ίσως να γίνεται με τον PVR HD 'η ίσως και να μη γίνεται και καθόλου!
Αν έχει κάποιος καμμιά γνώμη ή κάποιο νέο σχετικά ας μας αναφέρει!Θεωρώ ότι το ζήτημα αυτό θα πρέπει να απασχολεί πολύ κόσμο εκτός από εμένα!
Προσωπικά από αυτό περιμένω να δω αν θα πάρω τον δέκτη τώρα ή αν θα περιμένω τον HD PVR! Η κοπέλα στο τμήμα εξυπηρέτησης πάντος μου είπε ότι αν πάρω τώρα τον απλό δέκτη και στη συνέχεια πάρω και τν PVR HD ,υπάρχουν δυο λύσεις:
1.Μόλις πάρω τον HD PVR, ακυρώνεται η κάρτα του απλόύ HD δέκτη και ο HD δέκτης είναι πρακτικά άχρηστος...
2.Διατηρώ και τους δυο δέκτες αλλά με διαφορετική συνδρομή τον καθένα (το οποίο είναι τουλάχιστον απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου,εφόσον μιλάμε για ιέαση μέσα στο ίδιο σπίτι!)
Αναμένω...
Φιλικά,
Μάνος.
Για ρίξτε μια σύγκριση εικόνας του Πανιωνίου τώρα που το παίζει στο ns1 !!!!!
Ειναι analogue style. Out of focus και μουντα τα χρωματα στο panasat. Καμια σχεση με το αγωνα του ολυ. Μιλαω για SD with panasat.
Γίνονται λανθασμένα συσχετίσεις της Multichoice Africa με τη Nova.
Η Νοva τώρα πια δεν είναι μέρος της πολυεθνικής που ήταν κάποτε. Το ξένο management αποχώρησε. Τώρα είναι brand name της Forthnet με ελληνικό management (και αραβικά κεφάλαια)
Όσον αφορα στο multiview αυτό θα απαιτεί κατα πάσα πιθανότητα:
1 δέκτη PVR
1 απλό δέκτη
1 καλώδιο από το πίατο, προς τον κάθε δέκτη (2 σύνολο)
1 καλώδιο από τον ένα δέκτη στον άλλο
2 κάρτες, η μια με κανονική συνδρομή και η άλλη με μειωμένη (5-10 ευρώ)
Δηλαδή με πρόχειρους υπολογισμούς:
Full pack 62
HD 5
Υπηρεσία PVR 8
Δωμάτιο παιδιών 10
Υπνοδωμάτιο (να βλέπει η γυναίκα "την ζωή της άλλης") 10
Σύνολο 95 !!!![]()
Ειναι analogue style. Out of focus και μουντα τα χρωματα στο panasat. Καμια σχεση με το αγωνα του ολυ. Μιλαω για SD with panasat.
Οπότε μάλλον είναι και ολίγον θέμα του πατάτασατ γιατί στον δέκτη που τα βλέπω τώρα δεν είναι και πολύ χάλια όπως το απόγευμα (στον ίδιο δέκτη) ...
Υπερφωτισμένο είναι λίγο αλλά κατά τα άλλα μια χαρά το βλέπεις...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.