HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Εγώ είχα τον 2ο Panasat που είχε βγει, με 2 υποδοχές για κάρτα, όχι 1 όπως ο πρώτος. Κατά 99% είναι ο 800. Σ' ευχαριστώ πολύ για το θέμα των Eurosport, αλλά από τη στιγμή που τα πληρώνουμε, δεν θα έπρεπε να κάνουν κάτι ώστε να λειτουργεί το EPG; Εκτός αν είναι τεχνικά αδύνατο, κάτι που δεν το ξέρω...

Και να πήγαινα ρε συ, πάλι τα ίδια δε θα μου έλεγαν; Εδώ μου έδωσαν αμέσως το τηλ του τεχνικού να τον καλέσω... Εξάλλου, τα ίδια μου είχαν πει κ όταν είχα πάει από κει για κάποιο άλλο πρόβλημα που είχα με τον Pace, πρέπει να πάω στον τεχνικό...

Η γνώμη μου είναι ότι δεν έχεις κανένα λόγο, μερικές ώρες ή μέρες από την αγορά νέου εξοπλισμού να τρέχεις από τον Άννα στον Καιάφα, να παίρνεις τηλέφωνα κλπ.

Παίρνεις τον δέκτη παραμάσχαλα και πας στο κατάστημα Ήδη αυτό είναι αρκετός κόπος και ταλαιπωρία για ένα καινούργιο μηχάνημα.
Τους λες ότι δεν πρόκειται να αρχίσεις να τρέχεις από δω κι από κει μόνος σου σε τεχνικούς κλπ, τους τονίζεις ότι το πρόβλημα δεν προέκυψε από κακή χρήση ή επειδή τον δουλεύεις τίποτα μήνες και απαιτίς αντικατάσταση. 99% θα σου δώσουν άλλον.

Αν μη τι άλλο, με αυτό τον τρόπο θα διαπιστώσεις κατά μεγάλο ποσοστό αν είναι θέμα παρτίδας ή γενικό το πρόβλημα.

Θεμα ασυμβατοτητας ειναι σιγουρα,γιατι θεμα ρυθμισης δεν ειναι σιγουρα...ισως με αναβαθμιση που θα γινει στους δεκτες (αντε να δουμε ποσα προβληματα θα λυσει η αναβαθμιση οι αναβαθμισεις που θα γινουν)

Φιλε dimitri το εννοειται το λες επειδη το θεωρεις δεδομενο η εχεις συνδεσει τον pace με τον ενισχυτη σου και παιζει?

Έχω συνδέσει τον pace με τον A/V receiver Onkyo 606, όπως έχω συνδέσει και το ΧΒΟΧ 360, τον κινέζο (egreat m34), το HTPC κλπ. Plug and play δηλαδή. Όταν κάνω ζαpping αλλάζει το mode από stereo σε DD αναλόγως το κανάλι και φυσικά έχω και εικόνα. Αν η ΗDMI υποστηρίζει HDCP, δεν υπάρχει λόγος για πρόβλημα εκτός βέβαια αν κάπου υπάρχει βλάβη.

O Υperion έγραψε νωρίτερα πως το δικό του μηχάνημα που πήρε 3 μέρες πριν, δεν του κάνει ούτε restart, ούτε αργεί να ανοίξει τόσο πολύ. Άρα λογικά είναι θέμα παρτίδας... Έχε χάρει που με βολεύει πιο πολύ να πάω στον τεχνικό παρά στη Forthnet, αλλιώς δε θα τη γλυτώνανε... Κ οι 2 μου είπανε πάντως πως δέκτες για άμεση αντικατάσταση δεν έχουν κ περιμένουν από Δευτέρα...

Έτσι όπως πάει Μάνο, δεν πρέπει να κάνουν αναβάθμιση, καινούριους δέκτες από την αρχή πρέπει να μας δώσουν, με τόσα προβλήματα που έχουν + την ταλαιπωρία τρέξε σε τεχνικό, forthnet κλπ κλπ, όπως είπε κ o asat πιο πάνω...

Last edited:

Δεν μου ετυχε σε Οnkyo ενισχυτη,ευχαριστω παντως και θα το κοιταξω..προς το παρον παντως τη δουλεια μου την κανω απο το coaxial..

Φιλε Mouxlalouda βασικη προϋποθεση να λυθει με τις αναβαθμισεις ειναι τα interactive,η δυνατοτητα αναγνωσης diseqc η ταξινομηση των καναλιων(αυτο δεν το βλεπω να γινεται) και το κυριοτερο το κολλημα που παθαινει οταν ειναι stand by απο τα update που κανει...Αν λαβουμε υποψιν τα προβληματα που υπηρχαν οταν ξεκινησε η nova ποσα ηταν και ποσο πηρε μεχρι να λυθουν (οχι ολα αλλα λεμε) ,ε τωρα θα ειναι "παιχνιδακι" να τα επιλυσουν, απλα ειναι ταλαιπωρια για καποιους που δεν εχουν κοντα τους dealers και πρεπει να κανουν ολοκληρο ταξιδι..

Το θέμα δυστυχώς είναι πως βγάλανε 1 μηχάνημα χωρίς να του κάνουν τους στοιχειώδεις ελέγχους απ' ότι φαίνεται, γι αυτό κ τα τόσα προβλήματα. Έχω διαβάσει εδώ πως η Pace είναι από τις καλύτερες εταιρίες στον κόσμο σε αποκωδικοποιητές, άρα μου φαίνεται λίγο δύσκολο να είναι λάθη της κατασκευάστριας εταιρίας. Τελικά μου φαίνεται πως μάλλον έχουν δίκιο όσοι είναι δύσπιστοι προς τη Νόβα, γτ ακόμη μία φορά δικαιωθήκαν...

Δεν κατάλαβα ακριβώς.
Restart κάνει όταν είναι ανοιχτός ή όταν είναι κλειστος;
Δηλαδη εκει που βλέπεις σβήνει και ανοίγει μόνος του;
εμενα σε κατάσταση αναμονής κάνει πως ανοίγει και ξαναμένει σε αναμονη.
και ναι όντως κάνει πάνω από 30 δεύτερα για να ανοίξει.

O Υperion έγραψε νωρίτερα πως το δικό του μηχάνημα που πήρε 3 μέρες πριν, δεν του κάνει ούτε restart, ούτε αργεί να ανοίξει τόσο πολύ. Άρα λογικά είναι θέμα παρτίδας... Έχε χάρει που με βολεύει πιο πολύ να πάω στον τεχνικό παρά στη Forthnet, αλλιώς δε θα τη γλυτώνανε... Κ οι 2 μου είπανε πάντως πως δέκτες για άμεση αντικατάσταση δεν έχουν κ περιμένουν από Δευτέρα...

Έτσι όπως πάει Μάνο, δεν πρέπει να κάνουν αναβάθμιση, καινούριους δέκτες από την αρχή πρέπει να μας δώσουν, με τόσα προβλήματα που έχουν + την ταλαιπωρία τρέξε σε τεχνικό, forthnet κλπ κλπ, όπως είπε κ o asat πιο πάνω...

Ωραια και αν παμε στον τεχνικο μετα θα ξαναπαμε στην forthnet για την αλλαγη??? Τι θα μας δωσει ο τεχνικος κανενα χαρτακι με την διαγνωση ??
Θα μας τρεχουν δηλαδη περα δωθε ??

Εγω τελικα Δευτερα τον παω στην Forthnet Περιστεριου και θα απαιτησω αμεση αντικατασταση .

εμενα σε κατάσταση αναμονής κάνει πως ανοίγει και ξαναμένει σε αναμονη.
και ναι όντως κάνει πάνω από 30 δεύτερα για να ανοίξει.

Αυτο κανει κ σε εμενα ..

Κανει 30" για να ανοιξει οταν ειναι κλειστη η TV ..
Αν η TV ειναι ανοιχτη και κλεισεις τον δεκτη και τον ξανα ανοιξεις ανοιγει αμεσως.
Κατι εχει να κανει με το HDMI .

Το λογικό ειναι οτι δεν γίνεται καλή ψυξη σε κάποια παρτίδα και επειδή ανεβάζει θερμοκρασία ο επεξεργαστής κάνει reset.

To έχω πάθει παλιότερα με επεξεργαστή Intel σε PC που δεν ψυχόταν σωστά και μου έκανε επανεκκίνηση ο υπολογιστής σε απαιτητικές εργασίες.

Άρα η υπερθέρμανση και οι επανεκκινήσεις σύμφωνα με την θεωρία μου συσχετίζονται.

Last edited:

Λοιπόν, ας πούμε πως το μηχάνημα είναι σε θέση stand-by, κόκκινο φωτάκι, κλειστό δλδ. Ξαφνικά, το φωτάκι γίνεται πράσινο, ανοίγει μόνο του κ αμέσως μετά αρχίζουν να ανάβουν κ τα άλλα 3 φωτάκια, όπως γίνεται δλδ όταν ανοίγεις εσύ το μηχάνημα απο το χειριστήριο. Αυτό καρτάεο 40-50 δεύτερα κ μετά ξανά κόκκινο φωτάκι, κλείνει πάλι. Μόνο μία φορά μου έκανε restart ενώ το είχα ανοιχτό κ έβλεπα μπάλα.

Μα Yperion, τα restart σε μένα τα κάνει όταν είναι κλειστό το μηχάνημα. Σε αυτή την περίπτωση όμως, το μηχάνημα είναι κρύο, ζεσταίνεται με το που το ανοίξω μόνο...

Λοιπόν, ας πούμε πως το μηχάνημα είναι σε θέση stand-by, κόκκινο φωτάκι, κλειστό δλδ. Ξαφνικά, το φωτάκι γίνεται πράσινο, ανοίγει μόνο του κ αμέσως μετά αρχίζουν να ανάβουν κ τα άλλα 3 φωτάκια, όπως γίνεται δλδ όταν ανοίγεις εσύ το μηχάνημα απο το χειριστήριο. Αυτό καρτάεο 40-50 δεύτερα κ μετά ξανά κόκκινο φωτάκι, κλείνει πάλι.

Aυτο ακριβως.

Αν ειναι ανοιχτος δεν μου εχει κλεισει , παρα μονον καμια φορα αν αλλαζω τα καναλια απο τα "βελακια" δεξια αριστερα με στελνει στο promo .

Kαι εγω πιστευω οτι δεν εχει να κανει με την θερμοκρασια , γιατι μπορει να τον εχω ανοικτο και 4-5 ωρες και να μην κανει ρεσετ..
Reset κανει ΜΟΝΟ οταν ειναι standby

Ωραια και αν παμε στον τεχνικο μετα θα ξαναπαμε στην forthnet για την αλλαγη??? Τι θα μας δωσει ο τεχνικος κανενα χαρτακι με την διαγνωση ??
Θα μας τρεχουν δηλαδη περα δωθε ??

Εγω τελικα Δευτερα τον παω στην Forthnet Περιστεριου και θα απαιτησω αμεση αντικατασταση .

Ναι, κάτι τέτοιο, μου είπανε πως χωρίς διάγνωση από τεχνικό, δεν μπορούν να αλλάξουν το μηχάνημα. Από τη στιγμή πάντως που θα πας σε εξουσιοδοτημένο τεχνικό Νόβα, δε μπορεί να μην έχει μηχάνημα να στο αλλάξει, εκτός κι αν πρέπει να το πας εκεί που το πήρες...

tlgex, έχω το μηχάνημα από τις 19 Αυγούστου. Πρέπει να μου έχει κάνει πάνω από 200 reset (μόνο από αυτά που βλέπω, γτ δεν είμαι κ όλη μέρα σπίτι να κοιτάω το μηχάνημα) σε standby κ 1 μόνο ενώ ήταν ανοιχτό...

Last edited:

Πηρα τηλ στη nova και μου ειπαν να το πάω σε τεχνικο να το δει και αν χρειαζεται αντικατάσταση να το μου το αντικαταστησει.
τον ειδοποιησαν κιολας.
το θεμα ειναι ότι ο τεχνικος (στον οποιο τηλεφωνησα) μου ειπε πως δεν εχει αποκωδικοποιητες. (δεν εστειλαν ακομη)
Α ρε nova!!!
τελεια οργανωση.

ξαναπήρα τηλέφωνο να τους το πω αυτο και τώρα μου ειπαν πως εχουν εντολη απο τη nova τα forthnet shop να αλλαζουν τα μηχανηματα που εχουν προβλημα.
με παρεπεμψε κατευθειαν για αλλαγη από εκει που το πηρα.

αυτα που δινουν οι τεχνικοι ειναι ανακατασκευασμενα μου ειπε.
δεν ειναι καινούργια

σειρα μου να κανω ισως την πιο περιτη ερωτηση ....Μηπως εχει βρει κανεις του κωδικους του νεου τηλεκοντρολ ωστε να υποκουει στο τηλεκοντρολ one for all urc-7950?? ( εδω κολαει το '' ολα τα χε η μαριορι ο φερετζες της ελειπε! )