HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Ακόμα δεν υπάρχει τιμολογιακή πολιτική για τα νέα PVR/multiview, οπότε όσο και να επιμένει κάποιος να ρωτάει... Προς το παρόν είναι τυχεροί αυτοί που έχουν τον υπάρχοντα panasat PVR 3001, γιατί για τους νέους φαίνεται να υπάρχει δρόμος.

Eιναι κοροιδια να πληρωνει καποιος εξτρα για να βλεπει σε δευτερη τηλεοραση μεσα στο σπιτι του.

Δεν ξερω καν αν ειναι νομιμο. Ειναι σαν να σε βαζει ο OTE να εχεις 1 PC συνδεδεμενο με το router και να πληρωνεις εξτρα για να συνδεσεις και δευτερο.

Eιναι κοροιδια να πληρωνει καποιος εξτρα για να βλεπει σε δευτερη τηλεοραση μεσα στο σπιτι του.

Δεν ξερω καν αν ειναι νομιμο. Ειναι σαν να σε βαζει ο OTE να εχεις 1 PC συνδεδεμενο με το router και να πληρωνεις εξτρα για να συνδεσεις και δευτερο.

Κοροϊδία ή όχι, είναι κοινή πρακτική σε όλα τα πακέτα. Το ίδιο κάνει το Sky UK, το Sky Italia και άλλα πακέτα.

Αναμένουμε λοιπόν φίλε john44ath και ελπίζω να καταλάβουν πως δεν μπορούν να ζητάνε παράλογες χρεώσεις από τους συνδρομητές που σε περίοδο κρίσης τους υποστηρίζουν!
Μήπως έμαθες αν θα μπορεί κάποιος που τώρα πάρει ένα δέκτη,στη συνέχεια,όταν βγεί η υπηρεσία multiview αν θα μπορεί να πάρει και δεύτερο?Δηλαδή (επειδή όλα τα έχουμε δει...) δεν πιστεύω να γίνεται μόνο για όσους θα πάρουν ταυτόχρονα δυο δέκτες?? Τι λέω θα μου πείτε,αλλά όπως βλέπουμε τίποτα δεν είναι απίθανο!
Σε ευχαριστούμε θερμά φίλε john44ath για το χρόνο που διέθεσες και για την ενημέρωση μας!!

Φιλικά,
Μάνος.

Ειναι σαν να σε βαζει ο OTE να εχεις 1 PC συνδεδεμενο με το router και να πληρωνεις εξτρα για να συνδεσεις και δευτερο.

Πληροφοριακά εντελώς, αυτό το κάνουν καποιοι internet providers στη Γερμανία !

Κοροϊδία ή όχι, είναι κοινή πρακτική σε όλα τα πακέτα. Το ίδιο κάνει το Sky UK, το Sky Italia και άλλα πακέτα.

Το ότι το κάνουν οι άλλοι δε σημαίνει ότι είναι και σωστό ή συμφωνούμε μ'αυτή την πρακτική.

Επίσης, αν μας προσέφερε ότι και οι άλλοι, ας εφάρμοζε ότι και οι άλλοι. Τώρα κάνει ότι και η κυβέρνηση...ότι αυξάνει ή χαρατσώνει, το βαφτίζει ..."όπως γίνεται στην Ε.Ε"...αλλά χωρίς να προσφέρει σχεόν τπτ "όπως γίνεται στν Ε.Ε"!

Αν βέβαια καταλήξουμε πάλι στο ότι αυτό είναι, take it or leave it...πάσο!

Καλησπρερα σας.
Αγόρασα τον HD δεκτή με σσυνδρομη ένα χρόνο. Ερώτησεις....
1. Έχω ιδη δικό μου πιάτο 1 μετρό με 2 LNΒ για hotbird k astra. Τι ρύθμιση να βάλω στον δεκτή της νοβα για να μη κάνω καμία ζημιά; Γιατι έχω διαβάσει διάφορα περίεργα...
2. Την πρώτη φορά τον βάζω στην μπριζα χωρίς την κάρτα της νοβα για να κάνω την αναβάθμιση ;
3.επειδή έχω και έναν dreanbox 500 μπορώ να τον έχω και αυτόν συνδεμενο και να τους εναλλασω ξεχωριστά;

Ευχαρηστω πολύ!

Καλησπρερα σας.
1. Έχω ιδη δικό μου πιάτο 1 μετρό με 2 LNΒ για hotbird k astra. Τι ρύθμιση να βάλω στον δεκτή της νοβα για να μη κάνω καμία ζημιά; Γιατι έχω διαβάσει διάφορα περίεργα...
2. Την πρώτη φορά τον βάζω στην μπριζα χωρίς την κάρτα της νοβα για να κάνω την αναβάθμιση ;
3.επειδή έχω και έναν dreanbox 500 μπορώ να τον έχω και αυτόν συνδεμενο και να τους εναλλασω ξεχωριστά;

Ευχαρηστω πολύ!

Αναφορικά με το (1), φρόντισε το LNB του Hotbird να είναι στη θέση 1 του DiSEqC switch και δεν θα έχεις πρόβλημα άλλο πέραν του ότι δεν θα βλέπεις τα κανάλια του Astra μέχρι την (πολυπόθητη) αναβαθμιση του firmware ...

Last edited:

Δεν θα ορίσεις diseqc στον δέκτη, όπως σου έγραψε και ο Φίλιππος μόνο hotbird έχεις τη δυνατότητα να δεις (προς το παρόν και μέχρι νεωτέρας).

Συνδέεις τα πάντα και τελευταίο το ρεύμα, αφήνεις τον δέκτη να κατεβάσει τα μπουκέτα.

Πας στο μενού και κάνεις την αναβάθμιση ( 15 λεπτά θα σου πάρει, μην πειράξεις τίποτα άστο να τελειώσει μόνο του).
Μετά στις περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις βγάζεις την αναμονή που έχει σε 4 ώρες και την κάνεις OXI.

Βάλε την κάρτα και πάρε τη νόβα για την ενεργοποίηση....

Επειδη δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή, αν στην θεση 1 του disecq δεν είναι ο hotbird και είναι στην θέση 4 πχ δεν θυμάμαι σε πια θέση μουτο είχε βάλει ο τεχνικός, τότε τι γίνεται; Υπαρχει περίπτωση να χαλάσει ο δέκτης;

Θα μπλοκάρει, θέλει μόνο 1 lnb και αυτό στον hotbird..... δεν θα σου δουλέψουν τα άλλα lnb...

Καλησπρερα σας.
Ευχαρηστω πολύ!

Τον βάζεις στο ρεύμα χωρίς την κάρτα . Πας μενου , στις ρυθμίσεις βρίσκεις εκεί που λέει update δέκτη και πατάς OK . Το update θα κρατήσει περίπου 14 λεπτά. Δεν κάνεις τίποτα εσύ , απλά περιμένεις. Όταν τελειώσει και δεις κάποια free κανάλια στον δέκτη βάζεις μέσα την κάρτα και τηλεφωνείς στη nova.

Προσοχή ο "Hotbird 13" πρέπει να είναι μόνο στη θέση 1 του disecq .
Διαφορετικά δημιουργεί σοβαρότατο πρόβλημα στον δέκτη !!!!!

Πως μπορώ να βεβαιωθω σε πια θέση του LNB είναι ο hotbird? μπορώ μέσα από το μενού του δεκτη να το διαπιστοσω αφού τον ανοίξω ; Αν απλά δεν βάλω καθόλου επιλογή disecq απλά για να δω τι υπάρχει στην θέση 1, μπορεί να χαλάσει ο δέκτης;

Απάντηση: Re: NOVA-HD

Πως μπορώ να βεβαιωθω σε πια θέση του LNB είναι ο hotbird? μπορώ μέσα από το μενού του δεκτη να το διαπιστοσω αφού τον ανοίξω ; Αν απλά δεν βάλω καθόλου επιλογή disecq απλά για να δω τι υπάρχει στην θέση 1, μπορεί να χαλάσει ο δέκτης;

Κοίταξε στον 500 για να δεις σε ποιο lnb είναι ο hotbird.

Ναι σωθηκα τώρα... Λες και αν ανέβω ταράτσα θα καταλάβω και τίποτα... Που θαξερω τι είναι τι;