HD κανάλια στη NOVA

Re: NOVA-HD

Καταρχήν να επιβαιβεώσω ότι το multiview μου είπαν ότι θα βγεί κάποια στιγμή μέχρι τον ιούνιο του 11 αλλά δεν έχουν καμμία εικόνα ακόμα για την συνδεσμολογία.

Η ερώτηση μου (ίσως και χαζή) είναι η εξής:
Αν θέλω να καταργήσω το pvr που έχω και το γυρίσω σε κλασικό nova hd με την συνδεσμολογία του pvr θα έχω εικόνα στην πρώτη τηλεόραση?
Και θεωρητικά αν ενώσω το 3o καλώδιο (που φεύγει από το pvr στην δεύτερη tv) στο πιάτο θα βλέπω και στην δεύτερη τηλεόραση με μετακίνηση του αποκοδοκοποιητή?

Καταρχήν να επιβαιβεώσω ότι το multiview μου είπαν ότι θα βγεί κάποια στιγμή μέχρι τον ιούνιο του 11 αλλά δεν έχουν καμμία εικόνα ακόμα για την συνδεσμολογία.

Η ερώτηση μου (ίσως και χαζή) είναι η εξής:
Αν θέλω να καταργήσω το pvr που έχω και το γυρίσω σε κλασικό nova hd με την συνδεσμολογία του pvr θα έχω εικόνα στην πρώτη τηλεόραση?
Και θεωρητικά αν ενώσω το 3o καλώδιο (που φεύγει από το pvr στην δεύτερη tv) στο πιάτο θα βλέπω και στην δεύτερη τηλεόραση με μετακίνηση του αποκοδοκοποιητή?

Ο δέκτης PVR που έχεις δεν έχει δυνατότητα λήψης hd καναλιών, άρα τι εννοείς με το "κλασσικό nova hd" που λες;

Αν γραφτείς στην υπηρεσία nova hd, θα σου δώσουν νέο δέκτη, θα καταργήσουν την παλιά κάρτα και θα σου δώσουν νέα κάρτα η οποία κλειδώνεται με τον νέο δέκτη, άρα δεν θα παίζει στον παλιό PVR.

Επομένως δεν θα έχεις πολλές δυνατότητες να χρησιμοποιήσεις τον παλιό δέκτη, παρά μόνο για FTA κανάλια. Τώρα αν μπορείς να έχεις multiview για τα FTA, δεν το γνωρίζω. Επίσης εφόσον δεν θα λειτουργεί ο παλιός δέκτης με τη νέα κάρτα (από ότι λένε), μάλλον δεν θα μπορείς να βλέπεις και τις εγγραφές σου. Αν γνωρίζει κάποιος παραπάνω ας διορθώσει/συμπληρώσει.

Επίσης, αν μας προσέφερε ότι και οι άλλοι, ας εφάρμοζε ότι και οι άλλοι. Τώρα κάνει ότι και η κυβέρνηση...ότι αυξάνει ή χαρατσώνει, το βαφτίζει ..."όπως γίνεται στην Ε.Ε"...αλλά χωρίς να προσφέρει σχεόν τπτ "όπως γίνεται στν Ε.Ε"!

Σωστο και αυτο. Εχουμε υπηρεσιες επιπεδου Αφρικης και τιμες Γερμανιας (και πιο πανω).

Προσωπικη μου αποψη για το PVR: Σκεφτονται αν θα τον πλασαρουν δωρεαν ή με χρεωση. Αν κανουν το πρωτο, ειναι μια πολυ καλη διαφημιση για το νεο δεκτη ο οποιος θα κοστιζει 200+  αλλα απο την αλλη θα συμφερει να τον προτιμισει καποιος απο τον απλο HD. Ομως αν κοπανισουν χρεωση και με δεδομενο πλεον οτι θα ειναι χωρις multivision, αυτο θα σημαινει πως οχι μονο καινουργιους συνδρομητες δεν θα προσελκυσουν, αλλα ουτε τους παλιους αφου οι ηδη εχοντες PVR με panasat θα παραμεινουν εκει. Γιατι πληρωνοντας κατι εξτρα εχουν εκτος απο PVR και multivison (3πλο tuner). Ο 865 εχει διπλο tuner αρα μονο PVR αρα δε συμφερει. Ας μη το χρεωσουν καθολου λοιπον, γιατι χρεωνουν ηδη κατι παραπανω, τα HD καναλια. Θελουν να το χρεωσουν αλλα δε τους παιρνει.
Γι' αυτο απαντουν θα το προωθησουν το αιτημα κλπ. Το σκεφτονται και καλα κανουν. Δε γινεται να εχουν εξτρα χρεωση και για HD και για multivision αλλα και για PVR. Το τελευταιο θα ειναι μαλλον τσαμπε. Λογικο ειναι αφου πληρωνεις και ακριβο κοστος αποκωδικοποιητη (σιγα και τα 320 Giga που δινει, το Multichoice Africa εχει το επομενο μοντελο με 500 Gb).

Τωρα το γνωστο το δινω δωρεαν για ενα χρονο (το PVR) και μετα το χρεωνω, παλι δεν θα προxωρησει. Γιατι HD + Multivision (αδυνατον να μη χρεωθουν) + PVR εξτρα εξοδα το δευτερο χρονο ΚΑΝΕΙΣ δε θα δωσει ελαφρα τη καρδια...

Το να περιμενουν να βγαλουν μαζι το PVR με το multivision παλι δυσκολο φαινεται αφου ο 865 που θα μοιρασουν τωρα ειναι ηδη αρχαιος και δεν θα εχει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ την αξια που θελουν να μας τον φωρτωσουν τωρα.

Οποτε τι θα σκαρφιστουν αραγε?

Ε ρε δικαστηρια που θελουν για μονωπολιακη πολιτικη... Ποιοι δικηγοροι ανελαβαν της υποθεσεις της Micrsoft να τους προσλαβουμε!

Last edited:

Προσωπικη μου αποψη για το PVR: Σκεφτονται αν θα τον πλασαρουν δωρεαν ή με χρεωση. Αν κανουν το πρωτο, ειναι μια πολυ καλη διαφημιση για το νεο δεκτη ο οποιος θα κοστιζει 200+ αλλα απο την αλλη θα συμφερει να τον προτιμισει καποιος απο τον απλο HD. Ομως αν κοπανισουν χρεωση και με δεδομενο πλεον οτι θα ειναι χωρις multivision, αυτο θα σημαινει πως οχι μονο καινουργιους συνδρομητες δεν θα προσελκυσουν, αλλα ουτε τους παλιους αφου οι ηδη εχοντες PVR με panasat θα παραμεινουν εκει. Γιατι πληρωνοντας κατι εξτρα εχουν εκτος απο PVR και multivison (3πλο tuner). Ο 865 εχει διπλο tuner αρα μονο PVR αρα δε συμφερει. Ας μη το χρεωσουν καθολου λοιπον, γιατι χρεωνουν ηδη κατι παραπανω, τα HD καναλια. Θελουν να το χρεωσουν αλλα δε τους παιρνει.
Γι' αυτο απαντουν θα το προωθησουν το αιτημα κλπ. Το σκεφτονται και καλα κανουν. Δε γινεται να εχουν εξτρα χρεωση και για HD και για multivision αλλα και για PVR. Το τελευταιο θα ειναι μαλλον τσαμπε. Λογικο ειναι αφου πληρωνεις και ακριβο κοστος αποκωδικοποιητη (σιγα και τα 320 Giga που δινει, το Multichoice Africa εχει το επομενο μοντελο με 500 Gb).

Τωρα το γνωστο το δινω δωρεαν για ενα χρονο (το PVR) και μετα το χρεωνω, παλι δεν θα προxωρησει. Γιατι HD + Multivision (αδυνατον να μη χρεωθουν) + PVR εξτρα εξοδα το δευτερο χρονο ΚΑΝΕΙΣ δε θα δωσει ελαφρα τη καρδια...

Το να περιμενουν να βγαλουν μαζι το PVR με το multivision παλι δυσκολο φαινεται αφου ο 865 που θα μοιρασουν τωρα ειναι ηδη αρχαιος και δεν θα εχει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ την αξια που θελουν να μας τον φωρτωσουν τωρα.

Οποτε τι θα σκαρφιστουν αραγε?

Ε ρε δικαστηρια που θελουν για μονωπολιακη πολιτικη... Ποιοι δικηγοροι ανελαβαν της υποθεσεις της Micrsoft να τους προσλαβουμε!

ο PVR HD θα εχει 250ευρω, μου το ειπαν στην νοβα, τμ.εξ.συνδρομητων.
multivision ξεχαστε για φετος. απο το 2011...αρα ενας τωρινος συνδρομητης PVR3001, για να εχει υπηρεσια hd, πρεπει να απωλεσει τα τωρινα προνομια του....!! και μετα απο καποιους μηνες που θα βγει το multivision, θα πληρωνει pvr+multivision+hd+συνδρομη. μαλλον να το πω πιο σωστα θα πληρωνει 2 pvr...!!!ΑΦΟΥ για να εχει υπηρεσιες pvr KAI ΣΤΙΣ 2 ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ θα πρεπει να εχει 2 κουτια PVR, και 2 χρεωσεις pvr.
το νεο ειναι οτι απο τα 320 GB του σκληρου δισκου, για εγγραφες θα χρησιμοποιουνται τα μισα ή κατι τετοιο, καθως επισης o PVR HD δεν θα κανει επαναλαμβανομενες εγγραφες αν κανεις εγγραφη βαση χρονου....λεπτομερειες θα μου πειτε, αλλα.....
γνωμη μου ειναι πως θα χρεωνουν υπηρεσια PVR απο την αρχη και οταν βγει το multivision αργοτερα θα κανουν καποια προσφορα/εκπτωση ή κατι τετοιο......καθαρα μονοπωλιακη πολιτικη.....εις βαρος παντα του καταναλωτη/συνδρομητη.....
ελπιζω να αλλαξουν πολιτικη στο συγκεκριμενο εστω και τελευταια στιγμη, εχουν αρχισει και βλεπουν οτι γινεται πολυ ντορος στα forums και ισως ανασκουμπωθουν!
σκεψου να πω στην γυναικα μου που της εχω PVR στο μεσα δωματιο για ταινιες, εγγραφες κλπ...."ξερεις καλη μου εβαλα high definition νεο κουτι, αλλα εσυ δεν θα βλεπεις τιποτα μεσα...γυρνα το στην digea" χαχαχα.....

Ε αυτο λεμε, κανεις δεν θα προχωρησει. Δεν εχουν το πανω χερι με την αναβαθμιση αυτη, πρεπει κατι να δωσουν στους πελατες, ειδικα τους παλιους. Αλλιως κανεις δε θα βαλει. Οποιος εχει ηδη PVR εννοειτε δε θα βαλει. Οποιος εχει παλια καρτα το ιδιο. Το να δωσεις 250 για να χασεις αυτα που εχεις θα ειναι ανοησια, ετσι απλα. Και το HD τους ειναι για γελια, 2 καναλια με 1-2 προβολες τωρα...
Καλα αυτο που λες με τα 320 που θα χρησιμοποιυνται μονο τα μισα και δεν κανει επαναληψεις... δε το επιασα (!!)
Μιλαμε δε συζητιεται, το PVR τους ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, να το χαιρονται, δεν θα παρω ουτε τσαμπα να ειναι.
Ολα τα ειχε η μαριορη...

Συνοψιζουμε:

Με τον καινουριο ΚΑΡΑ-κλειδωμενο τους PACE 865:

1) Δε θα εχουμε PVR τσαμπε, κι ας το υποστηριζει η συσκευη που θα μοσχοπληρωσουμε. Αν δε χωραει αλλα στα 320/2, βλεπουμε ο,τι γραψαμε με ff κακην κακως για να γραψουμε καινουργια ή τα σβηνουμε χωρις να τα δουμε. Δε θα εχουμε εγγραφες σε ικανοποιητικο χωρο, ουτε καν σε ολο το -μικρο πλεον- σκληρο (320Giga ενω σε αλλα μηχανηματα σηκωνει καποια Terrabytes εξωτερικο με usb και ακομη και τα τωρινα pace εχουν 500). USB, LAN νεκρες, δεν υπαρχουν για το PVR και πιθανως και για τιποτε αλλο, διακοσμητικες θυρες νομιζω τσαμπα εξοδα ας τα αφαιρεσει η Pace και τελειως, ουτως η αλλως μονο παντρεμενα τα πουλαει τα μηχανηματα απο οτι φαινεται.

2) Δε θα εχουμε multivision, ουτε οι ιδιοι ξερουν τι ειναι ακομη.

3) Πιθανοτατα (οπως και ο τωρινος τους pace) δεν θα εχουμε αλλο δορυφορο (!) αλλα ουτε καν αλλο μπουκετο απο τον ιδιο τον Hotbird ελευθερων καναλιων!!! Μονο το δικο τους. Οταν λοιπον καποιος κανει διακοπη (μετα τον πρωτο χρονο εννοειται) θα ελευθερωσει ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ μια HDMI απο την TV του! (πλεονεκτημα? Δε νομιζω...). Επισης, μπορει να πουλησει εναν τελειως νεκρο PACE με PVR στον οποιο δε δουλευει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ αλλα τον ειχε αγορασει 250. ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΤΑΤΗ ΑΓΟΡΑ!

4) Θα πληρωνουμε συνδρομη + HD + PVR + multivision + περιοδικο + ότι αλλο παρεις +... Τωρα μαγκες, ΕΦΤΑΣΕΕΕ!

5) Θα πληρωσουμε και αρχικο φεσι 250 για το μηχανακι που προσφερει ολα αυτα τα ωραια αντι να μεινουμε με το παλιο...

6) Θα κανουμε και ετησιο συμβολαιο, ετσι για να παρουμε ολα τα παραπανω θετικα της υποθεσης εξασφαλισμενα για ενα χρονο.

Αυτα, και αλλα που μου ξεφυγαν σιγουρα.

Ιδου η εκαιρια για τα παιδια εκει στο marketing της NOVA για μας αποδειξουν γιατι πληρωνονται! Μιλαμε πραγματικα δεν ξερεις πως να το διαφημισεις το PVR τους! Για γελια ειναι, ή μαλλον για λυπηση, ξερουν οτι δεν τους παιρνει αλλα δεν μπορουν να γλιτωσουν απο την ιδια τους την απληστια...
Ε ρε τι γινεται..

Last edited:

Λοιπον επειδη τα παιδια απο το marketing δεν απαντησαν ακομα, ιδου μερικες υποψηφιες διαφημιστικες ατακες τις οποιες μπορουν, αν θελουν, να χρησιμοποιησουν:

"Πλεον με τον νεο pace 865 και εχοντας τον hotbird στο disec 2, σας καιμε οχι μονο τον αποκωδικοποιητη αλλα ΚΑΙ την τηλεοραση. Σε μελλοντικη αναβαθμιση (η οποια θα ερθει ΠΙΘΑΝΩΣ εντος του αιωνα) και την ταρατσα...(!)"

"Με το νεο PVR δεκτη ΣΤΕΡΗΘΕΙΤΕ της δυνατοτητας πολυθεασης και 3πλου tuner, πεταξτε τον παλιο αποκωδικοποιητη σας γιατι ουτως η αλλως δεν κανει πλεον, παρτε παντρεμενο μηχανημα με καρτουλα καινουργια, την οποια αν θελετε κολαμε κιολας μεσα του να μη βγαινει καθολου αφου δεν εχει κανενα νοημα το βαλε-βγαλε (για να μη τη χασετε και μονο, ασχετα αν δεν εχει νοημα υπαρξης η καρτα πλεον). Και φυσικα για την κολα και μονο, θελουμε 250. Τα υπολοιπα, φυσικα, μονο δωρεαν δεν ειναι.."

"Επισης σας προσφερουμε ενσωματωμενο σκληρο, με την εξωφρενικη για την εποχη χωρητικοτητα των 320 Giga, αλλα και την τρελη φημολογουμενη δυνατοτητα να γραφετε ΟΧΙ στο συνολο της, αλλα στο μισο, ετσι, για να μη χανεστε με τις πολλες εγραφες. Επισης κατι φημολογειται και για επαναλαμβανομενες εγραφες (επισης δε γινονται για να μη μπερδευεστε) και για τη δικη σας παντα ασφαλεια εχουμε αχρηστεψει κατι τρυπουλες απο πισω, να μη βαζει τα δαχτυλα το μωρο".

"Και για ολα αυτα τα παραπανω, σας χαριζουμε τη δυνατοτητα, αν θελετε (αν και δε καταλαβαινουμε το λογο) να διακοψετε τη συνδρομη σας ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ " *

* (μετα την παροδο ενος ετους φυσικα)

Last edited:

Αλλη μια:

" Σας εχουμε απενεργοποιησει ολα τα υπολοιπα καναλια, ελευθερα και μη, απο οποιονδηποτε αλλο δορυφορο αλλα ΚΑΙ απο τον Hotbird, γιατι θεωρουμε οτι ετσι σας προστατευουμε απο ξενες επιροες. Ο αποκωδικοποιητης μας πλεον δεν κανει ουτε το 10% απο τις λειτουργιες για τις οποιες εχει κατασκευαστει για να κανει, αλλα εμεις σας χρεωνουμε ΠΕΡΙΦΑΝΑ την προσπαθεια κλειδωματος σχεδων ολων αυτων. Ειναι για το δικο σας καλο! ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΑΣ. Και φυσικα καθολα(ου) νομιμο..."

Βρε "qspock" περίμενες 2,5 χρόνια για να κάνεις 5 άψογα post στη σειρά ?!!?!!! :rolleyes:
Χαρά στο κουράγιο σου.....!!!!

Μήπως θα πρότεινες.... , λέμε τώρα , να περιμένουμε το δορυφορικό Conn-x TV ???!!!! :rolleyes:

Είστε άδικοι τώρα. Με τον καινούριο PVR δέκτη θα μπορείτε να βλέπετε και ολοήμερο EPG που κατάφεραν και το κλείδωσαν εδώ και μερικές μέρες στον 831. Τώρα ψάχνουν να βρουν τρόπο να σου νοικιάζουν και το έπιπλο που θα τον ακουμπήσεις.

Απάντηση: Re: NOVA-HD

:flipout::flipout:
Βρε "qspock" περίμενες 2,5 χρόνια για να κάνεις 5 άψογα post στη σειρά ?!!?!!! :rolleyes:

Μήπως θα πρότεινες.... , λέμε τώρα , να περιμένουμε το δορυφορικό Conn-x TV ???!!!! :rolleyes:

Ο δέκτης PVR που έχεις δεν έχει δυνατότητα λήψης hd καναλιών, άρα τι εννοείς με το "κλασσικό nova hd" που λες;

Αν γραφτείς στην υπηρεσία nova hd, θα σου δώσουν νέο δέκτη, θα καταργήσουν την παλιά κάρτα και θα σου δώσουν νέα κάρτα η οποία κλειδώνεται με τον νέο δέκτη, άρα δεν θα παίζει στον παλιό PVR.

Επομένως δεν θα έχεις πολλές δυνατότητες να χρησιμοποιήσεις τον παλιό δέκτη, παρά μόνο για FTA κανάλια. Τώρα αν μπορείς να έχεις multiview για τα FTA, δεν το γνωρίζω. Επίσης εφόσον δεν θα λειτουργεί ο παλιός δέκτης με τη νέα κάρτα (από ότι λένε), μάλλον δεν θα μπορείς να βλέπεις και τις εγγραφές σου. Αν γνωρίζει κάποιος παραπάνω ας διορθώσει/συμπληρώσει.

Αυτό που λέω είναι ότι αν αγοράσεις τον nova hd με 129 και πετάξεις τον εξοπλισμός του nova pvr, κρατώντας καλώδια και πιάτο αν θα βλέπεις στην πρώτη τηλεόραση nova. Επίσης ρωτάω αν μεταφέρεις τον hd μαζί με την κάρτα του στην 2ερη tv αν θα βλέπεις και σε αυτήν την τηλέοραση (μόνο σε αυτήν προφανώς) αλλάζοντας τα καλώδια.

Αυτό που λέω είναι ότι αν αγοράσεις τον nova hd με 129 και πετάξεις τον εξοπλισμός του nova pvr, κρατώντας καλώδια και πιάτο αν θα βλέπεις στην πρώτη τηλεόραση nova. Επίσης ρωτάω αν μεταφέρεις τον hd μαζί με την κάρτα του στην 2ερη tv αν θα βλέπεις και σε αυτήν την τηλέοραση (μόνο σε αυτήν προφανώς) αλλάζοντας τα καλώδια.

Λογικά με μεταφορά του δέκτη hd και της κάρτας του, θα μπορείς να βλέπεις σε οποιαδήποτε τηλεόραση (με την κατάλληλη σύνδεση, π.χ. scart, rca, hdmi, κλπ.) αρκεί να υπάρχει σύνδεση με πιάτο που βλέπει hotbird, και το πιάτο να έχει είτε 1 LNB, είτε το 1ο LNB στον hotbird.

Εγραφα αλλου παλιοτερα αλλα με τραβηξε η παρεα σας εδω ;)
Tα ειπα μαζεμενα πραγματι, ειχα εμπνευση και ..χρονο (το βασικοτερο μου προβλημα) χθες.
Καλως σας βρηκα!

Καλησπερα.Θελω να αγορασω εναν dreambox hd δεκτη.Ειμαι συνδρομητης Nova με παλια καρτα.Δεν θελω τιποτα το τρομερο.Μονο καλη ποιοτητα εικονας.Γνωριζω οτι δε θα βλεπω τα hd καναλια απλα τον θελω για "μελλοντικη" χρηση.Τι προτεινετε? Ευχαριστω.

Καλησπερα.Θελω να αγορασω εναν dreambox hd δεκτη.Ειμαι συνδρομητης Nova με παλια καρτα.Δεν θελω τιποτα το τρομερο.Μονο καλη ποιοτητα εικονας.Γνωριζω οτι δε θα βλεπω τα hd καναλια απλα τον θελω για "μελλοντικη" χρηση.Τι προτεινετε? Ευχαριστω.
Αν το μόνο που ζητάς είναι καλή ποιότητα εικόνας ίσως να πρέπει να κοιτάξεις σε άλλους δέκτες πιο φθηνούς και όχι linux...

Αν το μόνο που ζητάς είναι καλή ποιότητα εικόνας ίσως να πρέπει να κοιτάξεις σε άλλους δέκτες πιο φθηνούς και όχι linux...
Μελλοντικα θελω να κοψω την συνδρομη μου και δε θελω να δινω αλλα λεφτα γιαυτο θελω απο την αρχη dreambox και μετα βλεπουμε οταν τη κοψω...

Με ανάλογο σκεπτικό αγόρασα πριν 2 μήνες έναν hd δέκτη από του σχετικά καλούς και όχι ακριβούς της αγοράς (Edision argus mini 2in1ip). Η ποιότητα της εικόνας σε κανάλια nova sd είναι λίγο καλύτερη του Panasat 990 που είχα μέχρι τώρα και ο δέκτης αρκετά πιο σταθερός και ευέλικτος, ειδικά στον τομέα λήψης και διαχείρισης καναλιών από 2 LNB (Hotbird 13 και Astra 19,2). Τα HD FTA (Astra 19,2) παίζουν μια χαρά, ακόμα και από scart σε παλιά τηλεόραση CRT ενώ έχει και DBT/MPEG4 δέκτη για τα επίγεια ψηφιακά (καλή λήψη digea).

Οι dreambox απαιτούν περισσότερο χρόνο ενασχόλησης, ακόμα και για να συνεργαστούν με τις (παλαιότερες) κάρτες της nova αλλά σίγουρα έχουν πολλές (δια-)δικτυακές δυνατότητες. Είναι όμως σχετικά ακριβοί (οι hd). Πάντως Αν η χρήση περιορίζεται σε nova και FTA, μάλλον ένας απλούστερος hd δέκτης αρκεί.

Όσο για την υπηρεσία nova hd και τους προτεινόμενους δέκτες Pace, εφόσον τα προσφερόμενα κανάλια είναι μόνο 3 και με περιορισμένο περιεχόμενο, σαν παλιός συνδρομητής θα προτιμήσω να περιμένω τις εξελίξεις (νέα κανάλια, PVR, δέκτες, κλπ.) πριν προχωρήσω σε κάποια αλλαγή.

Πάντως θα προτιμούσα να μην προσθέσω άλλο ένα τηλεκοντρόλ στη συλλογή μου μόνο για τη nova, με δεδομένο ότι οι Pace δεν φαίνεται να προσφέρουν πλήρεις λειτουργίες δορυφορικού δέκτη προς το παρόν (1 LNB, μόνο Hotbird, όχι άλλα κανάλια - FTA, κλπ.). Βέβαια αυτή είναι η πολιτική των περισσότερων εταιρειών του χώρου σε Ευρωπαϊκό τουλάχιστον επίπεδο, οπότε μάλλον και η MCH-nova θα συνεχίσει να ακολουθεί τον ίδιο δρόμο (αποκλειστική χρήση δικού της δέκτη, διάφοροι περιορισμοί, χρεώσεις κλπ.). Τουλάχιστον ας βελτίωνε λίγο παραπάνω το περιεχόμενο σε σχέση με το τιμή που το προσφέρει, στα πρότυπα π.χ. του Sky Italy, κλπ.