HD κιν/φος

Ποιός είναι ο Sony στο πλανητάριο; αυτός που είναι στο κέντρο της αίθουσας και ανεβοκατεβαίνει; είσαι σίγουρος;

Εγώ μιλάω για 10 φορές ακόμα καλύτερη εικόνα από αυτή του πλανητάριου. Σας λέω: φανταστείτε την εικόνα που βλέπουμε στις 100" μας, σε μέγεθος κινηματογραφικής οθόνης. Είχαμε πάθει σοκ με τον Κάστρο.

Υπέρ του φίλμ... να υποθέσω ότι το φίλμ που βλέπουμε εμείς στις ελληνικές αίθουσες είναι και η 342345324ή κόπια;
Με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα χειρότερη ποιότητα εικόνας (θόρυβος, κοψίματα κτλπ) ; η κάνω λάθος;

Είχαμε πάθει σοκ με τον Κάστρο.
Έχετε δοκιμάσει 1080p projector σε τέτοια μεγέθη; (κινηματογραφικής αίθουσας)

Last edited:
Re: Απάντηση: HD κιν/φος

Ποιός είναι ο Sony στο πλανητάριο; αυτός που είναι στο κέντρο της αίθουσας και ανεβοκατεβαίνει; είσαι σίγουρος;

Μάλλον έχεις ΠΟΛΥ καιρό να πας στο Πλανητάριο :p

Το σύστημα που θυμάσαι ήταν της Zeiss, και πλεόν έχει μουσιακή αξία ;)

Το Πλανητάριο σήμερα οδηγείται από ένα περίπλοκο σύστημα προβλής που μπορείς να δεις εδώ http://www.eugenfound.edu.gr/portal/gr/53/10/3/1/showdoc.html, και η ποιότητα της εικόνας του είναι παραπλήσια σ'αυτήν που βλέπουμε στις 100" μας... Φυσικά το μέγεθος του θόλου είναι τεράστιο... 935 τ. μ. οθόνη δεν ξέρω αν βρίσκεις αλλού ;)

Είχαμε πάθει σοκ με τον Κάστρο.

Κάνε μια βόλτα στο Πλανητάριο να δεις καμιά εντυπωσιακή παράσταση, και μετά μου λες ;)

Για basta, προπερσυ που ειχαμε παει Πλανηταριο ειχε καποιες συστοιχιες CRT και η εικονα ηταν σχεδον απαραδεκτη! Αλλαξε προσφατα προβολικα μεσα το πλανηταριο? Αν ναι, να παμε! ;)

Πρίν κάποιους μήνες που πήγα ...... ντιβανομπάουλα είχαν. Δεν μου το λέγατε ρε παιδιά και έτρεχα τσάμπα. Μάπα-ντάπαΤΜ ήταν η μάρκα νομίζω.....

Kαλά δεν είναι μάπα ντάπα, αλλά για πλανητάριο Ελλάδας έγινε καλή δουλειά!!

Δεν θα πάω να δω και το Matrix!!

Re: Απάντηση: HD κιν/φος

Για basta, προπερσυ που ειχαμε παει Πλανηταριο ειχε καποιες συστοιχιες CRT και η εικονα ηταν σχεδον απαραδεκτη! Αλλαξε προσφατα προβολικα μεσα το πλανηταριο? Αν ναι, να παμε! ;)

Παιδιά νομιζω οτι ο πρωταρχικός σκοπός στο καινουργιο ψηφιακο πλανητάριο που ειναι απο τα καλύτερα στον κόσμο δεν ειναι η απόλυτη ποιότητα εικονας αλλά ο απολυτος ρεαλισμος στις παραστάσεις ώστε να συνδιάζεται η ψυχαγωγία με την εκπαιδευση.. Και εκει ο εξοπλισμός της Evans & Sutherland (που ειναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του simulation) δίνει ρέστα

http://www.es.com/products/digital_theater/d3-family.asp