HD μεταδόσεις της Digea

Πάντως εγώ νομίζω ότι το όλο θέμα με το HD γίνεται απλά για να δείξουν ότι τεχνικά είναι εφικτά τα πολλά κανάλια. Ότι χωράνε και οι sd και οι HD εκδόσεις όλων των καναλιών όπως υπάρχουν σήμερα.

Και τελικά απέδειξαν το αντίθετο! 4 FullHD κανάλια σε έναν δίαυλο (DVB-T κιόλας, ούτε καν Τ2) δεν χωράνε. Κανονικά 6 Full HD κανάλια έπρεπε να είχαμε (3+3). Τo ART δουλεύει... composite (comb artifacts όταν γίνεται μετάβαση απο μπλε σε κόκκινο) και το Μακεδονία δεν έχει λόγο να είναι σε Full HD, αφού στην ουσία είναι subchannel του Ant1.

Αλλά, όπως πάντα... αγνοούμε την πραγματικότητα για χάρη της πολιτικής βούλησης. Θέλουν να δείξουν ότι χωράνε 4+4, δηλαδή ότι τα 8 ιδιωτικά που υπάρχουν σε πανελλαδικό επίπεδο μπορούν να μείνουν ως έχει, άρα θα χωρέσουν 4 ανα δίαυλο δια της βίας.
 
Και τελικά απέδειξαν το αντίθετο! 4 FullHD κανάλια σε έναν δίαυλο (DVB-T κιόλας, ούτε καν Τ2) δεν χωράνε. Κανονικά 6 Full HD κανάλια έπρεπε να είχαμε (3+3). Τo ART δουλεύει... composite (comb artifacts όταν γίνεται μετάβαση απο μπλε σε κόκκινο) και το Μακεδονία δεν έχει λόγο να είναι σε Full HD, αφού στην ουσία είναι subchannel του Ant1.

Αλλά, όπως πάντα... αγνοούμε την πραγματικότητα για χάρη της πολιτικής βούλησης. Θέλουν να δείξουν ότι χωράνε 4+4, δηλαδή ότι τα 8 ιδιωτικά που υπάρχουν σε πανελλαδικό επίπεδο μπορούν να μείνουν ως έχει, άρα θα χωρέσουν 4 ανα δίαυλο δια της βίας.

ωστόσο το mak δειχνει όλη τη μέρα hd ενω ο αντ1 οχι!
 
H αλήθεια είναι ότι βλέπω αρκετά το Μακεδονία και το STAR , τώρα το τελευταία. ... Native HD είναι αυτό δεν μπορείς να αντισταθεις !
 
Ειναι πιο όμορφο να πεις "ας μαζέψουμε τους πωπούς μας να χωρέσουμε όλοι παιδιά" αφού γίνεται τεχνολογικά, παρά να κόψεις κανάλια και χασει ο κόσμος τη δουλειά του αλλά και ο τηλεθεατής έναν αριθμό από τα κανάλια του. Το μαύρο δεν το θέλει κανένας είτε σε κρατικά είτε σε ιδιωτικά.
Εγω λέω ότι μια χαρά χωρέσανε 4HD σε μια πολυπλεξία και με την στατιστική υπάρχει χώρος και δυνατότητα για πιο δυνατό HD κάποιες ώρες. Είμαι και της άποψης ότι σε αυτή τη φάση ετσι κι αλλιώς δεν υπάρχει τέτοια πληθώρα σε HD εκπομπές, αρα η ανάγκη των πολλών Mbps δεν είναι τόσο επιτακτική. Ας είναι η περίοδος αυτή μέχρι το DVB-T2, προσαρμοστική και για τα κανάλια με το HD τους.
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος που δεν μπορεί και δεν θέλει το HD πχ ΑΡΤ ή άλλος θα πρέπει να μπει σε τέτοιες πολυπλεξίες. Τσάμπα Mbps θα πληρώνει, το ίδιο και το ΕΗD που αν δε φτιάξει το HD του δεν έχει λόγο παρουσίας.
Οκτώ πανελλαδικά κανάλια μεν θέλουμε αλλά και δυνατότητας πραγματικού HD.
 
Last edited:
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος που δεν μπορεί και δεν θέλει το HD πχ ΑΡΤ ή άλλος θα πρέπει να μπει σε τέτοιες πολυπλεξίες. Τσάμπα Mbps θα πληρώνει, το ίδιο και το ΕΗD που αν δε φτιάξει το HD του δεν έχει λόγο παρουσίας.
Οκτώ πανελλαδικά κανάλια μεν θέλουμε αλλά και δυνατότητας πραγματικού HD.

Μα αυτό είναι το ζήτημα, ξέρουν ότι τουλάχιστον 1 και ίσως άλλο 1 απο τα πανελλαδικά ΔΕΝ έχουν λόγο να είναι σε HD, αλλά παρόλα αυτά χωράνε 4 κανάλια ανα δίαυλο αντί για 3 για καθαρά πολιτικούς λόγους, δηλαδή να δείξουν ότι και τα 8 κανάλια θα μπορουσαν να ήταν HD, ΑΝ ήθελαν.
 
το Μακεδονία δεν έχει λόγο να είναι σε Full HD, αφού στην ουσία είναι subchannel του Ant1.
Αυτή τη νοοτροπία να μην είχε ο έλληνας τηλεθεατής -που δυστυχώς αποτυπώνεται και στα νούμερα τηλεθεασης- και η τηλεόρασή μας θα ήταν πολύ καλύτερη.
Χίλιες φορές το May Day σε HD παρά μία οι Συμμαθητές και το Όλα σε SD.
 
Καλό το HD May day, αλλά έχει πολύ sd το Μακεδονία ... Ή εγώ το πετυχαίνω σε τέτοιες ώρες ενώ έχει και άλλες HD εκπομπές;
 
Δυστυχώς το Mayday το έχουμε μάθει απέξω και ανακατωτά. Περιμένω νέα επεισόδια. 'Έχει φτάσει μέχρι το season 15. Έχω δει και άλλες εκπομπές σε HD αλλά μου φαίνονται αδιάφορες και δεν τις έχω συγκρατήσει
 
Sd είναι τα προγράμματα εσωτερικής παραγωγής (Ειδήσεις, Derby, Όλα Καλά). Σε HD παίζουν το May day, το Spartacus μέχρι που τελείωσε, μια καινούρια σειρά το Prime Suspect, μια εκπομπή που παίζει τα Σαββατοκύριακα Γευσεις και Οίνος, μέχρι και το μεξικάνικο που παίζει το απόγευμα είναι σε HD. Αν περιόριζε τις ώρες του τηλεμάρκετινγκ και δεν το αντικαθιστούσε με εκπομπές τύπου έψιλον αλλά με ξένο πρόγραμμα, θα ήταν κανάλι πρότυπο. Ακόμα κι έτσι πάντως η prime time βάζει τα γυαλιά σε πολλούς. Εδώ και πολλά χρόνια!
 
Για φιλαθλους -ποδοσφαιρόφιλους υπενθύμιση για την οργάνωση των διακοπών.
Εκτός από το Εuro στην ΕΡΤ που θα γίνει στη Γαλλία και ξεκινά στις 10/6 και τελειώνει 10/7, έχουμε και Κόπα Αμέρικα από τον ΣΚΑΙ όπως και πέρισυ αλλά και σε HD φέτος από τις 3/6-26/6. Θυμίζω ότι οι αγώνες είναι κατά βάση νυχτερινοί-πρωινοί για ώρα Ελλάδος και θα γίνουν στις ΗΠΑ. Οι Ολυμπιακοί του Ρίο υπόψην ακολουθούν από τις 5 έως τις 21 Αυγούστου του 2016

Ρεπορταζ που ακολουθεί από το Σκάι

"Eκατό χρόνια Copa America κλείνουμε φέτος, και οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι μπορούν να απολαύσουν την επετειακή διοργάνωση που διεξάγεται στις ΗΠΑ ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και σε υψηλή ευκρίνεια.

Η ημερομηνία για τη σέντρα μια από τις μεγαλύτερες "γιορτές" του ποδοσφαίρου, με αστέρια όπως ο Μέσι, και ο Νεϊμάρ, είναι η 3η Ιουνίου."

Πηγή
 
στο κ.ε κατω κορυφη αριδαιας εκπεμπουν τα hd

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

632652690228231
 
Στην επαρχία πότε θα δούμε hd κανάλια?

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Αυτόν τον καιρό γίνονται "δοκιμαστικές εκπομπές" των HD καναλιών σε διάφορα σημεία, μεγάλα ή μικρά κέντρα και που και που εμφανίζεται κάποιο καινούργιο κέντρο που προστίθεται στη λίστα. Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα γι αυτα, τουλάχιστον δεν είναι γνωστό.
Το φθινόπωρο που θα οριστικοποιηθούν οι πολυπλεξίες με τα αδειοδοτημένα κανάλια, ή ότι αποφασίσουν τα δικαστήρια, πιστευω οτι θα μπορουν να βγουν στον αερα κανονικά σε όλη την Ελλάδα αφού πρώτα ανέβουν στο δορυφόρο, καθώς θα παίρνουν σήμα από εκεί.
 
"Βελτίωση της εικόνας του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 από το Σεπτέμβριο.." Πληροφορία που ερχεται από τις Τυπολογίες, είναι πρωτομηνια αλλά δεν είναι πρωταπριλιά:smash: μακάρι βέβαια και σε άλλες εκπομπές.
 
Αν μιλάμε για HD τότε θα αναβαθμιστούν και όλα τα άλλα προγράμματα του ΑΝΤ1 αλλά και ο Τροχός της τύχης, το Μπράβο Ρούλα και άλλες εκπομπές διαφόρων καναλιών που βγαίνουν όλες από το στούντιο Κάπα στα Σπάτα.
 
Είδε κάνεις το ΗΠΑ-Κολομβία χτες;ήταν hd?
 
Last edited by a moderator:
Κι όμως ,το ματς αυτή τη στιγμή παίζει στο σκαι hd σε high definition.
 
Last edited by a moderator:
Για το ματς που δειχνει τώρα δεν ξέρω μιας και βλέπω με scart λόγο τεχνικού προβλήματος..
Για το χθεσινό πάντως δε μου φάνηκε HD, ίσως αυτό τώρα που είναι νωρίς να το έχουν σε HD ενώ χθες που ήταν ξημερώματα να μην ήταν
 
Last edited by a moderator:
ασχετο αλλα παρατηρησε κανεις οτι δεν εχει την ενδειξη live το καναλι?
 
Last edited by a moderator: