HD μεταδόσεις της Digea

οι ταινιες της φφ και του κκ εχουν επανεκδοσεις hd καιρο τωρα!

Ναι ετσι με φροντίδα και έξοδα των εταιρειών που τις εκμεταλλευονται. Με αυτό ήθελα να πω ότι και τις παλιές σειρές που θέλουν στον ΑΝΤ1 να μείνουν στην ιστορία, μπορουν να τις δουλέψουν και για FHD αλλά και για άλλες τεχνικές βελτιώσεις οπως μετατροπή των διαστάσεων σε 16:9 (χωρίς μακρόστενα ή πλατια πρόσωπα).

Έχει θέμα με τα χρώματα είπαμε είναι n ative αλλά όχι τέλειο ας ελπίσουμε ότι στην πορεία θα το βρουν.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στις σειρές δεν νομίζω ότι γίνεται remastering πρέπει να έχεις το αυθεντικό αρχικό φίλμ για να κάνεις full HD ψηφιοποίηση ούτε διαστάσεις μπορείς να πειράξεις μόνο εάν η ταινία έχει γυριστεί σινεμασκόπ έχεις σωστές διαστάσεις αλλιώς δεν γίνεται.

Είναι στιγμες που το χρώμα φαινεται ξεθωριασμενο αλλά και άλλες πιο καθαρό. Δεν ξέρω τι φταίει. Στις στημένες συνεντευξεις τα χρωματα ειναι πολύ καλά όσο και η υψηλη ευκρίνεια. Πιστευω σε κλειστο χώρο με στοχευμενο φωτισμό ας πουμε στα συμβουλια θα εχουμε το πιο καλό τους. Θέλει λίγη δουλίτσα ακόμα βέβαια.

οκ παιδιά ευχαριστώ για την ενημερωση για τις παλιες σειρές.

Last edited:
Re: Απάντηση: HD μεταδόσεις της Digea

Στις παλιές ελληνικές σειρές δεν.μπορεί να γίνει τίποτα.
Το υλικό από όσο γνωρίζω δεν είναι φωτογραφία συνεπώς δεν υπάρχει δυνατότητα για remastering.

μονο σε παλιες σειρες τις ερτ που ειναι σε φιλμ μπορει να γινει hd remaster

οτι ειναι σε βιντεο ειναι καταδικασμενο στην χειριστη ποιοτητα.

Re: Απάντηση: HD μεταδόσεις της Digea

Παιδια ξερει κανεις τι γινεται με Σέρρες;
Ακομα δεν μου εχουν ερθει τα HD. Υπαρχει τροπος να τα βαλω μηχανικα ή περιμενω ποτε θα θελησει η digea να τα φερει προς τα δω;

Patricol καλως ήρθες, η Digea δεν ενημερωνει πριν για όπου κάνει ενεργοποιήσεις των HD πολυπλεξιών, επικαλούμενη την δοκιμαστικότητα του θέματος. Πιστευω όμως ότι είμαστε σε περίοδο- στη χρονιά που θα δοθούν άδειες με τον α ή β τρόπο και τότε θα γινει οργανωμένα.
Αναμφιβολα οι Σέρρες είναι από τις μεγάλες πόλεις που μπορει να δώσει και τώρα το δοκιμαστικό HD, εχει να κάνει νεα ενεργοποιηση από τον Μάιο νομίζω. Μηχανικά και αλλιως δεν ξέρω πως, δεν εχει καν ανεβει σε δορυφορο το HD πακέτο.

Δεν θυμάμαι εάν στις Σέρρες η ΕΡΤ βγαίνει από το δικό της κεραιοσυστημα και όχι από την τέταρτη πολυπλεξία της Digea.Εάν βγαίνει από το δικό της τότε θα μπορούσε η Digea εάν υπάρχει οπτική ίνα με το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής να τα βγάλει εάν βγαίνει από την τέταρτη πολυπλεξία της Digea τότε και να ήθελε δεν μπορεί να τα βγάλει.

Σε όλη τη Αν. Μακεδονια -Θράκη βγαινει η ΕΡΤ από δικους της πομπούς (1η πολυπλεξία) από τότε που είχαν πάρει ολο το συγκεκριμένο πακέτο πομπών με ένα πρόχειρο διαγωνισμό. Θα μπορουσαν οι Digeάδες να ενεργοποιησουν λοιπόν τον πομπό των Σερρων που ειναι και μεγάλη πόλη στην περιοχη. Δοκιμαστικά-ξεδοκιμαστικά αυτα τα hd εχουμε τώρα. Οπτική ίνα πιστευω να έχει πάει στις Σέρρες.

Last edited:
Εάν βγαίνει η ΕΡΤ από το δικό της και στις Σέρρες τότε εφόσον υπάρχει οπτική ίνα στο κέντρο εκπομπής θα μπορούσε η Digea να τα βγάλει.Γνωριζω σίγουρα ότι στην Θράκη η ΕΡΤ βγαίνει από δικό της αλλά για την περιοχή των Σερρών δεν είμαι σίγουρος.

Δεν μου φαίνεται για native είναι πολύ καλό upscaled

Για την Ρόδο, υπάρχει ενημέρωση? Γνωρίζει κάποιος κάτι?

Στάλθηκε από το Nexus 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό βλέπω και εγώ ότι είναι upscaled.Απο την άλλη όσοι είχαν δεί το τατουάζ από την αρχή λένε ότι πρώτη φορά έχει τόσο καλή εικόνα

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk[SUP][/SUP]

Ίσως το native HD των Κυπρίων παραγωγών να είναι μέτριο δεν μοιάζει με native απλά έχει καλή εικόνα σε σχέση με το παρελθόν.