HD μεταδόσεις της Digea

Re: Απάντηση: HD μεταδόσεις της Digea

Γνωρίζει παιδιά κανείς τίποτα νεότερο σχετικά με την εκπομπή των καναλιών σε HD σε δυτική Μακεδονία? Η ΕΡΤ εκππέμπει πλεόν εδώ και κανά 2 μήνες από δικούς της πομπούς.
 
Δυστυχως δεν υπάρχει κάτι νεότερο thomas ουτε για Δυτική Μακεδονία ούτε για αλλού. Για την ακρίβεια, ενώ περιμέναμε πράγματι όλοι να γινει κάτι μετά την ολική εκπομπή της ΕΡΤ από δικούς της πομπούς, το θέμα έχει κολλησει. Από την πλευρά της Digea πέταξαν το μπαλάκι στο Υπουργείο λέγοντας περιμένουμε εντολή από ΕΕΤΤ -ΕΣΡ για να δράσουμε, αφηνοντας να εννοηθεί ότι η ευθυνη που δεν εκπέμπονται τα HD πανελλαδικά είναι από πλευράς κράτους. Κάποια στιγμη έκαναν μια ανεπίσημη αναρτηση στο fb όπου ανέφεραν ότι η εξάπλωση των ΗD θα γίνει κατόπιν εντολής και μέσα στο 2019, η οποία ανάρτηση κατέβηκε μετά από λίγες ώρες.
Οπότε αφηνεται η υποψία (λέω εγώ) μηπως περιμενουν να γινει η αλλαγη του συστηματος σε DVB-Τ2 και μετά να κάνουν την εξάπλωση. Η αλλαγη αυτή συζητιέται για το 2020.
 
Έχει κανένας άλλος από χτες το βράδυ πρόβλημα με το σήμα και στις 2 συχνότητες των HD από Υμηττό;;
 
Απάντηση: Re: HD μεταδόσεις της Digea

Έχει κανένας άλλος από χτες το βράδυ πρόβλημα με το σήμα και στις 2 συχνότητες των HD από Υμηττό;;

Μόνο στο 40 (alpha hd, open hd) όπου η ποιότητα σήματος έπεσε στο 50%.
Όλα τα άλλα φουλ σημα και ποιότητα σταθερά 100% (και ταπεριφεριακά)
Ξέρεις αν συμβαίνει κάτι;
 
Από εχθές το βράδυ αργά η ποιότητα σήματος είναι στο μηδέν και η ισχύς στο 100% δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει ο συγχρονισμός έχει πρόβλημα μάλλον
 
Λήψη HD καναλιών στην Άνω Γλυφάδα

Καλημέρα σας,

Ενώ μέχρι πρότινως δεν είχα κάποιο πρόβλημα στην λήψη καναλιών από Αίγινα στην Άνω Γλυφάδα, εδώ και 2-3 εβδομάδες, πολλές φορές τα HD κανάλια (συνήθως όλα, αλλά ιδιαιτέρως Alpha, Star, Open) χάνονται. Δεν υπάρχει θέμα στην ποιότητα των καλωδίων. Αντιμετωπίζουν κι άλλοι τέτοια προβλήματα? Σκέπτομαι να φωνάξω κάποιον τεχνικό για να κεντράρει όσο το δυνατόν καλύτερα την κεραία, αλλά δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα.
 
Re: Λήψη HD καναλιών στην Άνω Γλυφάδα

Τα ιδια με πιξελιασματα και αυξομειωσεις.
Δεν τα πειραζω και περιμενω ........
 
Re: Λήψη HD καναλιών στην Άνω Γλυφάδα

Καό θα ήταν να βρίσκαμε ένα πεδιόμετρο για να κεντράρουμε τις κεραίες αλλά μάλλον δύσκολο!
 
Απάντηση: Re: HD μεταδόσεις της Digea

αργα χθες τη νυχτα ολα τα καναλια στο ηρακλειο κρητης ηταν σε hd το πρωι ηταν σε sd

λετε να τα αλλαξουν ??
 
Δεν ήταν πραγματικό HD όμως και έγινε σε όλη την Ελλάδα για περίπου 3 ώρες.

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 
Καλησπέρα, Δεν ξέρω αν κάνω καλά που γράφω σε αυτό το post. Μένω Κερατσίνι και χθες το βράδυ έχασα τα HD κανάλια του Ant, Star, Makedonia & Skai. Από όσο γνωρίζω είναι και τα 4 στην ίδια συχνότητα. Αρχικά θεώρησα οτι μπορεί να είναι πρόβλημα με την κερραία της πολυκατοικίας. Σήμερα μιλώντας με άλλους γείτονες επιβεβαίωσα ότι έχουν και αυτοί το ίδιο πρόβλημα (διαφορετικά σπίτια και κερραίες), το οποίο ξεκίνησε την ίδια ώρα. Μίλησα με Digea και λένε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Μίλησα και με φίλο στον Κορυδαλλό και εκεί δεν έχει πρόβλημα.
Έχει κανένας κάποια ιδέα για το τι πρέπει να κάνω;
 
Η Digea ξεκινά τη επέκταση των HD σε πανελλαδικό επίπεδο, από τη μετάβαση της 5/2 και την περιοχή Βόλου-Θεσσαλίας.
Πήλιο-Σωρός-Σκιάθος-Σκόπελος-Σκύρος θα εκπέμπουν από 5/2 και τα HD.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Digea: "...Συνδυαστικά με τη 2η ψηφιακή μετάβαση θα ξεκινήσει και η εκπομπή του σήματος των σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και σε υψηλή ευκρίνεια (HD) από τα Κέντρα Εκπομπής «Πήλιο», «Σωρός», «Σκιάθος», «Σκόπελος» και «Σκύρος». Με την πραγματοποίηση του απαραίτητου επανασυντονισμού του δέκτη στον οποίο θα προβείτε τα ξημερώματα της Παρασκευή 05 Φεβρουρίου, θα εμφανιστούν αυτόματα και τα κανάλια σε Υψηλή Ευκρίνεια (High Definition) εφόσον διαθέτετε τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή που να υποστηρίζει την τεχνολογία HD..."
Συχνότητες 26-28 για τα HD, 32 για τα SD και η 40 για τα περιφερειακά.

https://www.digea.gr/234/category/5...es-kai-se-tmimata-tis-B-Euboias-tis-Kardit/el