HD Ready ή Full HD;

gtsaka

New member
11 November 2007
29
Γειά σας και απο μένα.
Μετά από υπομονή αρκετών χρόνων,προκειμενου να πέσουν οι τιμές,αποφάσισα να αγοράσω μία LCD TV κατά τά Χριστόυγεννα,μαζί μέ ένα PS3.Είμαι όμως σέ δίλημα αν πρέπει να πάρω Full HD ή όχι.Κυρίως θά την χρησιμοποιώ για ταινίες DVD και λιγότερο Blu-Ray discs και γιά παιχνίδια ps3(θέλω όμως να δείχνει όσο τό δυνατόν καλύτερη εικόνα καί στά αναλογικά κανάλια).
Ειδικα γιά το PS3 από ότι έχω ακούσει δεν προκειται να βγούν σύντομα παιχνίδια(ίσως πάρει καί χρόνια),πού να αξιοποιούν την μέγιστη ανάλυση,δηλαδή 1920Χ1080p.
Ποιά είναι η γνώμη σας?

Εγώ θα σου κάνω μία ερώτηση η οποία θα αποτελεί και απάντηση. Επειδή το όριο ταχύτητας στην εθνική είναι 120 χλμ/ώρα δε θα πάρεις μια Φεράρι που πιάνει τα 300 ενώ έχεις τη δυνατότητα να την πάρεις;

Χωρίς πλάκα, από τη στιγμή που έχεις στην κατοχή σου ένα πολύ καλό blu-ray player (και δεν αναφέρεις πουθενά οικονομικούς λόγους) τότε δεν βλέπω το λόγο να μην αγοράσεις μια Full HD τηελόραση. Άλλωστε (και εφόσον δεν έχεις σκοπό να αλλάξεις τηλεόραση ξανά σε δύο χρόνια) σε λίγο καιρό και οι τίτλοι ταινιών που θα κυκλοφορούν σε blu-ray θα αυξηθούν, και τίτλοι παιχνιδιών σε full HD θα κυκλοφορήσουν, οπότε γιατί να μην είσαι έτοιμος από τώρα; Όσον αφορά την καλή απόδοση στα άθλια κανάλια μας, τότε φρόντισε η Full HD τηλεόραση σου να είναι εξοπλισμένη με 100 Hz. (σιγά μη σε σώσει αυτό, βέβαια... λέμε τώρα να περισώσουμε ότι μπορούμε).

Γειά σας και απο μένα.
Μετά από υπομονή αρκετών χρόνων,προκειμενου να πέσουν οι τιμές,αποφάσισα να αγοράσω μία LCD TV κατά τά Χριστόυγεννα,μαζί μέ ένα PS3.Είμαι όμως σέ δίλημα αν πρέπει να πάρω Full HD ή όχι.Κυρίως θά την χρησιμοποιώ για ταινίες DVD και λιγότερο Blu-Ray discs και γιά παιχνίδια ps3(θέλω όμως να δείχνει όσο τό δυνατόν καλύτερη εικόνα καί στά αναλογικά κανάλια).
Ειδικα γιά το PS3 από ότι έχω ακούσει δεν προκειται να βγούν σύντομα παιχνίδια(ίσως πάρει καί χρόνια),πού να αξιοποιούν την μέγιστη ανάλυση,δηλαδή 1920Χ1080p.
Ποιά είναι η γνώμη σας?

Επειδή είμαι στην ίδια κατάσταση με σένα (ήδη έχω το PS3 και μένει η TV) θα σου πώ ότι ακόμη δεν έχω πειστεί ότι δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε FULL και ... Non FULL. Απο την άλλη αυτό που θα διαβάσεις σχεδόν παντού είναι ότι η καλύτερη τηλεόραση για θέαση ταινιών (ναι και BR των 1080P) είναι η KURO (428, 4280, 5080 κλπ βάλε όποια θές) δεν μπορεί όλοι να κάνουν λάθος. Εκείνο που πρέπει κατα την γνώμη μου να αποφασίσεις είναι plasma ή LCD.Να κοιτάξεις τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των δυο τεχνολογιών. Εγώ προσωπικά, αν και ενστερνίζομαι την άποψη των περισσοτέρων για τις KURO, κλείνω προς τις LCD γιατί τις πλάσμα τις φοβάμαι (ακόμη βέβαια δεν έχω επιλέξει). Μην ξεχνάς ότι πολλά απο τα κολπάκια που ενσωματώνουν όλες οι εταιρίες είναι για τύπους μάρκετινγκ και αυτό που όντως προσφέρουν είναι η κάλυψη κάποιων ψιχολογικών αναγκών του πελάτη. Ένα παράδειγμα είναι το XVColor που απότι διαβάζω προσφέρει ναι μεν πιστότερη απόδοση των χρωμάτων, αλλά ακόμη δεν υπάρχουν δισκάκια που να το υποστηρίζουν και 2ον απότι ακούω δεν θα είναι σε θέση το ανθρώπινο μάτι να διακρίνει την διαφορά. Όσον αφορά όμως το ερώτημά σου το μόνο που μπορώ να σου δώσω σαν λύση είναι να δείς 2 τηλεοράσεις με την συγκεκριμένη διαφορά (FULL με HDReady) και να δείς που σε ικανοποιεί η εικόνα περισσότερο σε ταινία. Και λέω σε ταινία γιατί προγράμματα καναλιών σε τηλεόραση σε HD δεν θα δούμε σύντομα και επίσης όταν δούμε δεν θα είναι FULL HD (720p ή 1080i). Το PS3 αν και έχει την δυνατότητα απεικόνισης σε FULL HD παιχνιδιών, δεν θα δούμε τίτλους που θα έχουν αυτή την δυνατότητα (όλα μέχρι στιγμής είναι 720p) και αυτό διότι θα πουσάρουν τόσο πολύ το Hardware του συστήματος με αποτέλεσμα να μην βγεί ικανοποιητικό το αποτέλεσμα. Στο μόνο που πραγματικά θα έχει σημασία είναι στην χρήση σαν Monitor αν έχεις και HTPC (που εγώ θα έχω). Άρα μάλλον (για μένα) δεν είναι τόσο σηματικό το FULL HD (αν δεν έχεις HTPC), αν και όπως είπα στην αρχή ακόμη δεν έχω πειστεί πλήρως για την μη ύπαρξη διαφοράς. Τώρα, αν πάς σε LCD τότε σίγουρα θα το έχεις οπότε no harm done.

Παιδιά ευχαριστώ για τίς απαντήσεις σας,το πράγμα θέλει σκέψη βέβαια,θα τό ψάξω αρκετά
Φίλε Παόκι εννοείς ότι δεν πρόκειται να βγούν καθόλου Full Hd παιχνίδια γιά τό PS3?Λίγο δύσκολο μου φαίνεται,πάντως αν είναι έτσι τ'ο πιθανότερο είναι να στραφώ προς μία HD Ready τηλεόραση,γιατι καί τό οικονομικό είναι ένας παράγοντας σημαντικός.Από ότι βλέπω σε γενικές γραμμές οι Full HD τηλεοράσεις κοστίζουν 400-500 ευρώ παραπάνω είναι σημαντικό ποσό ειδικά αν δεν εισαι σιγουρος ότι θα πιάσει τόπο, αν όχι τώρα στό άμεσο μέλλον.
Πέρα από αυτό σε τί χαρακτηριστικά κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να δώσω βάση? contrast? 100 hz?,κάτι άλλο?.Μέχρι 1200 ευρώ μπορώ να βρώ κάποια αξιόλογη τηλεόραση στις 40 -42''?

Το προβλημα ειναι οτι πλεον δεν υπαρχουν LCD HDready σε τοπ κατηγορια , οποτε θες δε θες σε Full θα καταληξεις για κατι ποιο βραστερο με κατοσταρικα ΗΖ κ.λ.π..
Στα 1200 μπορεις να βρεις μια Samy 40R86 και ισως και χαμηλοτερα οσο περναει ο καιρος αφηνοντας την πιξελοθαλασσα για το απωτερο μελλον .

Ρε Smooth τώρα τελευταία χάνεις το touch σου.
Φίλε Gtsaka (καμια σχέση με τον Τσάκα του Big Brother?). Όχι δεν είμαι σίγουρος για το PS3. Λέω αυτό που ακούγεται, το οποίο είναι και απόλυτα λογικό. Για να έχεις παιχνίδια σε αυτή την ανάλυση χρειάζεται πολύ (μα πάααρα πολύ δυνατό μηχάνημα) και δεν νομίζω ότι το PS3 είναι ικανό. Παρατηρώ επίσης ότι σε αρκετά παιχνίδια υπάρχει πολύ μεγάλη περίοδος φορτώματος και σε κάποια άλλα μικροσπασίματα (και δεν είναι Full HD). Εκείνο που είπα λοιπόν είναι ότι αυτή τη στιγμή για να επιλέξεις ένα panel Full HD (και να έχει χρηστικότητα) θα πρέπει να το χρησιμοποιείς και σαν HTPC, και όχι μόνο για θέαση ταινιών, γιατί εκεί και οι HDready είναι ικανοποιητικές (αν όχι πολύ καλύτερες όπως οι PIO). Βασικά αυτό που σου είπα λοιπόν είναι ότι η βασική σου προϋπόθεση είναι να επιλέξεις ανάμεσα σε LCD ή plasma. Στις LCD όμως (ειδικά από 37 και πάνω) θα έχεις σχεδόν σίγουρα το Full (smooth που δεν το έχει δεν ακούγεται και παραπονιάρης) οπότε είσαι και καλυμένος γι αυτό το θέμα. Στις πλάσμα πάλι μπορεί να έχεις (βλέπε Panasonic και PIO LX lol) μπορεί και όχι. Δεν νομίζω όμως ότι κάποιος θα σου πεί ότι δεν έχουν καλή εικόνα. Ίσα ίσα που οι περισσότεροι θα σε προτρέψουν προς τα εκεί (ναι ναι και για BD Η HD-DVD). Τώρα για την τιμή (αν θες πλάσμα) κοίτα και την τριπλάρει και σκοράρει δεν νομίζω να είναι κάποιος παραπονεμένος απο αυτήν. Αν θές όμως LCD που σαλέυει υπάρχει (με λίγα παραπάνω /1500) και η Samsung M χωρίς τα 100 HZ, στην οποία όπως θα δείς παίζει και Poweraki αυτές τις μέρες. Στην θέση σου (αυτά τα χρήματα) μπορεί και να κοιτούσα προς toshiba/hitachi/LG οι οποίες είναι αρκετα καλές με αρκετά καλές τιμές αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω γιατί δεν τις έχω κοιτάξει μιας και ενδιαφέρομαι για κάποια top Μοντέλα και μόνο. Υπάρχουν όμως πολλές πληροφορίες εδώ μέσα.

Χωρίς να τό έχω ψάξει πολύ έχω απορρίψει τίς plasma γιατί βλέπω ότι είναι μία τεχνολογία πού τείνει να εκλέιψει,σέ αντίθεση μέ τις LCD.Μπορεί όμως νά είναι καί λάθος ή εκτίμηση μου.Σχετικά με τίς Toshiba καί LG,τό έχω διαπιστώσει ότι έχουν πολύ καλές τιμές αλλά δέν έχω διαβάσει καλά λόγια εδώ μέσα(ειδικά για τίς LG).Παρεπιπτόντως σχετκά με την LG θέλω καί εγώ νά επιβεβαιώσω από προσωπική εμπειρία αυτό πού λέγεται,ότι έχει δηλαδή άψογο service.

P.S Δεν έχω καμμία σχέση μέ τον Τσάκα(που χάθηκε αυτός?),φαντάζομαι αστειευόμενος ρώτησες.

Χωρίς να τό έχω ψάξει πολύ έχω απορρίψει τίς plasma γιατί βλέπω ότι είναι μία τεχνολογία πού τείνει να εκλέιψει,σέ αντίθεση μέ τις LCD.Μπορεί όμως νά είναι καί λάθος ή εκτίμηση μου.Σχετικά με τίς Toshiba καί LG,τό έχω διαπιστώσει ότι έχουν πολύ καλές τιμές αλλά δέν έχω διαβάσει καλά λόγια εδώ μέσα(ειδικά για τίς LG).Παρεπιπτόντως σχετκά με την LG θέλω καί εγώ νά επιβεβαιώσω από προσωπική εμπειρία αυτό πού λέγεται,ότι έχει δηλαδή άψογο service.

P.S Δεν έχω καμμία σχέση μέ τον Τσάκα(που χάθηκε αυτός?),φαντάζομαι αστειευόμενος ρώτησες.

Δεν διαφωνώ ούτε όμως συμφωνώ με την απόφασή σου να προτιμήσεις μια LCD, διαφωνώ όμως κάθετα (και οριζόντια) με το επιχείρημα σου ότι οι plasma τείνουν να εκλείψουν. Αυτή τη στιγμή η κορυφαία τηλεόραση στον κόσμο είναι plasma και δε νομίζω πως εταιρίες σαν την Pioneer και την Panasonic (που βγάζουν αποκλειστικά plasma αν δεν κάνω λάθος) έχουν επενδύσει σε κάτι που δεν έχει μέλλον. Αυτή τη στιγμή η εικόνα μιας καλής και "στρωμένης" plasma εξακολουθεί να προηγείται των κορυφαίων LCD. Το contrast τους ακόμα είναι απλησίαστο για τις LCD. Και αυτά στα λέει ένας πρόσφατος αγοραστής μιας 42αρας LCD! Οι λόγοι όμως που με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση (να επιλέξω μια LCD) ήταν αφενός οικονομικοί (ήθελα κάτι κορυφαίο αλλά δεν μπορούσα να δώσω 3000 για να πάρω την Kuro) και ότι δεν μπορώ να περιμένω να τη "στρώσω". Αν τις εκπληρούσα τις δύο παραπάνω προϋποθέσεις θα όρμαγα "με τα μπούνια" στην Kuro. Και μετά ας εξαφανιζόντουσαν οι plasma!

Δεν διαφωνώ ούτε όμως συμφωνώ με την απόφασή σου να προτιμήσεις μια LCD, διαφωνώ όμως κάθετα (και οριζόντια) με το επιχείρημα σου ότι οι plasma τείνουν να εκλείψουν. Αυτή τη στιγμή η κορυφαία τηλεόραση στον κόσμο είναι plasma και δε νομίζω πως εταιρίες σαν την Pioneer και την Panasonic (που βγάζουν αποκλειστικά plasma αν δεν κάνω λάθος) έχουν επενδύσει σε κάτι που δεν έχει μέλλον. Αυτή τη στιγμή η εικόνα μιας καλής και "στρωμένης" plasma εξακολουθεί να προηγείται των κορυφαίων LCD. Το contrast τους ακόμα είναι απλησίαστο για τις LCD. Και αυτά στα λέει ένας πρόσφατος αγοραστής μιας 42αρας LCD! Οι λόγοι όμως που με οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση (να επιλέξω μια LCD) ήταν αφενός οικονομικοί (ήθελα κάτι κορυφαίο αλλά δεν μπορούσα να δώσω 3000 για να πάρω την Kuro) και ότι δεν μπορώ να περιμένω να τη "στρώσω". Αν τις εκπληρούσα τις δύο παραπάνω προϋποθέσεις θα όρμαγα "με τα μπούνια" στην Kuro. Και μετά ας εξαφανιζόντουσαν οι plasma!

Στα χρώματα και στο μαύρο τό ξέρω ότι υπερέχουν κατά πολύ από τίς LCD.
Η ανάλυση 1024χ768 που ήταν η πιό συνιθισμένη μέχρι πριν λίγο καιρό στις Plasma είναι ικανοποιητική? Οι ταινιες blue Ray kai to ps3 δέιχνουν τό ίδιο καλά σε μία Plasma μέ τέτοια ανάλυση από ότι σέ μία LCD μέ 1366χ768?
Εκτός από την Kuro δεν υπάρχουν άλλες πιό φτηνές και καλές?.Ενας φίλος μου πήρε πρόσφατα την PanasonicTH42RX70E καί δηλώνει πολύ ικανοποιημένος.