HD ready vs full HD

Ενα παραδειγμα θα αναφερω που επιβεβαιωνει οσα λεει ο φιλος ilise. Η Philips 9831 εχει μικροτερη αναλυση απο την 9731 και ομως σε ολα τα τεστ εχει παρει καλυτερη βαθμολογια για την εικονα.

Παντως και η Philips συντομα θα βγαλει νεα σειρα τηλεορασεων Full HD με Pixel Plus 4 οποτε τα κορυφαια μοντελα (PF9832) δεν θα ειναι πλεον HD Ready.

Last edited:
Ενα παραδειγμα θα αναφερω που επιβεβαιωνει οσα λεει ο φιλος ilise. Η Philips 9831 εχει μικροτερη αναλυση απο την 9731 και ομως σε ολα τα τεστ εχει παρει καλυτερη βαθμολογια για την εικονα.

Το οποίο πάντως προκαλεί εντύπωση δεδομένου ότι, από όσο γνωρίζω, έχουν ακριβώς τα ίδια βελτιωτικά εικόνας κλπ.
@Rivers: Χρόνια πολλά φίλε Γιάννη!! και σε όλους τους υπόλοιπους Γιάννηδες ευχές!)

Εδω ειναι και μενα η απορία μου. Βεβαια μου μπαινουνε οι ψύλλοι στ αυτια γιατι δεν μπορει η μικροτερης αναλυσης τηλεοραση να κοστιζει 1000 ευρα παραπανω απο την 42αρα με πανελ 1080. Κατι μου βρωμαει. Δεν μπορει το full ambilight surround να δικαιολογει τετοια διαφορα τιμης.
Το αλλο που μου κανει εντυπωση ειναι στους κωδικους.
Παγια πολιτικη της εταιριας να δινει το μεγαλυτερο κωδικο στη ναυαρχιδα της.
9831 το 720p panel
9731 to 1080 panel?
Kati βρωμαει εδω, κατι δεν πρεπει να ειναι ιδιο οσο αφορα τα βελτιωτικα εικονας αλλιως συμπερασμα δεν βγαζω...:chinscratch:
Νικος

Τελικα εψαξα και βρηκα τη διαφορα και φυσικα εξηγειται και η διαφορα της τιμης και η καλυτερη εικονα στο τηλεοπτικο σημα.
Λοιπον παιδια αν πατε στο επισημο site philips θα δειτε οτι η 42pf9731 δεν εχει στο πανελ της clear lcd σε αντιθεση με τη μεγαλη αδελφη της 9831 που το διαθετει.
Δεν διαθετει ακομα το νεο υπογουφερ lamda 4.
Τωρα εξηγουνται πολλα!
Νικος

Ευχαριστω.-bye-

Παντως απο οτι διαβαζω οι κατασκευαστες plasma δυσκολα θα βγαλουν full HD μοντελα στις 42". Υπαρχουν μεγαλες τεχνικες δυσκολιες.

Ευχαριστω.-bye-

Παντως απο οτι διαβαζω οι κατασκευαστες plasma δυσκολα θα βγαλουν full HD μοντελα στις 42". Υπαρχουν μεγαλες τεχνικες δυσκολιες.

Xμ....don't think so....
http://www.technizones.net/Hitachi-devoile-le-premier-plasma.html

Επίσης αν θυμάμαι καλά και η Pioneer και η Panasonic θα ανακοινώσουν τα νέα Plasma Full HD 42" μέχρι τον Ιούνιο του 2007.

Απάντηση: Re: HD ready vs full HD

Αλλά και πάλι φίλε Σίμο (στέλνω συμβαζελικούς χαιρετισμούς-bye- ) η γνώμη του καθενός μπορεί να διαφέρει. Άρα θα έλεγα ότι η κριτική από τον καθένα μας μπορεί να χαρακτηρισθεί ως "υποκειμενική" και όχι "αυθαίρετη".Αυτό είναι φυσιολογικό γιατί το πως αντολαμβάνεται ο καθένας μας την ωραία εικόνα μπορεί να διαφέρει κατά πολύ (εμένα π.χ. μου αρέσει η -μικρού μεγέθους- ψυχρότητα σε μία εικόνα, ενώ σε άλλον μπορεί να αρέσει η θερμή εικόνα κοκ)

Αν όμως έχουμε το φόβο μην π.χ. παρεξηγηθούν οι κάτοχοι της χ,ψ,ω τηλεόρασης αν πούμε κάτι που (κατά την προσωπική μας γνώμη) δεν μας άρεσε στην εικόνα που είδαμε θα φτάσουμε στο σημείο να μην αναφέρουμε τα (κατά τη γνώμη μας) αρνητικά σημεία και να ζούμε σε έναν τεχνολογικά όμορφο κόσμο αγγελικά πλασμένο.

Θα συμφωνήσω λοιπόν με τον Γιάννη ότι η καλοπροαίρετη κριτική και ανταλλαγή απόψεων είναι και η μεγαλύτερη αξία του φόρουμ. Ο καθένας μας από εκεί και ύστερα μπορεί να αξιολογήσει τις απόψεις που γράφονται, να τις λάβει λιγότερο ή περισσότερο υπ' όψη του και να πάρει τις αποφάσεις του

Βαγγέλης

Υ.Γ. :offtopic: Όσο για το "μωρό" όποτε θέλεις κανονίζουμε καμία θέαση (κανένα αγώνα μήπως??...)

Βαγγέλη, καλήμέρα ίσως να κανονίσουμε τελικά κάποια στιγμή, θα θυμάσαι ότι ποτέ δεν υπήρξα ένθερμος υποστηρικτής της Φίλιπς ωστόσο πρέπει να ομολογήσω ότι ύστερα από αυτό που είδα τα μάτια μου αναθεώρησα πλήρως την άποψή μου, ίσως είναι από τις λίγες τηλεοράσεις που έχουν πάρα πολύ καλή κίνηση ακόμη και σε τηλεοπτικό σήμα.
Τώρα για το εάν δεν είναι Full-hd αυτό τελικά έχει ελάχιστη σημασία με την έννοια ότι πρακτικά είναι διαπιστωμένο ότι σε ιντάζ κάτω των 46 δεν υπάρχουν διαφορές, όλα είναι υπόθεση πηγής.

Re: Απάντηση: Re: HD ready vs full HD

Βαγγέλη, καλήμέρα ίσως να κανονίσουμε τελικά κάποια στιγμή, θα θυμάσαι ότι ποτέ δεν υπήρξα ένθερμος υποστηρικτής της Φίλιπς ωστόσο πρέπει να ομολογήσω ότι ύστερα από αυτό που είδα τα μάτια μου αναθεώρησα πλήρως την άποψή μου, ίσως είναι από τις λίγες τηλεοράσεις που έχουν πάρα πολύ καλή κίνηση ακόμη και σε τηλεοπτικό σήμα.
Τώρα για το εάν δεν είναι Full-hd αυτό τελικά έχει ελάχιστη σημασία με την έννοια ότι πρακτικά είναι διαπιστωμένο ότι σε ιντάζ κάτω των 46 δεν υπάρχουν διαφορές, όλα είναι υπόθεση πηγής.

Όποτε θέλεις φίλε:ernaehrung004:

To link δεν λειτουργει. Ελπιζω παντως να μην ενννοεις plasma με πανελ ALiS γιατι αυτες δεν ειναι full HD.

http://www.technizones.net/Hitachi-devoile-le-premier-plasma.html

Hitachi dιvoile le premier plasma 42" Full HD
La nouvelle gamme plasma full HD Hitachi prιsentιe ΰ Denver lors de la CEDIA EXPO sera lancιe courant 2007.

Hitachi vient de prιsenter sa nouvelle ligne d’ιcran plasma lors de l’exposition CEDIA qui s’est tenu ΰ Denver (Le dernier dinosaure...) cette semaine. Cette gamme contient entre autre le tout premier ιcran plasma de 42" en Full-HD ; cet ιcran introduit ainsi la rιsolution 1920*1080 sur un ιcran de "seulement" 42". Rιsultat, une image ΰ la dιfinition encore inιgalιe !!

Παρ' όλα αυτά...που μποτείτε να διαβάσετε και εδώ
http://hiddenwires.co.uk/resourcesnews2006/news20061012-08.html
και για να είμαι δίκαιος, στην πρόσφατη CES η HITACHI δεν την παρουσίασε την τηλεόραση και κάτι λέει για Απρίλιο
http://www.engadget.com/2007/01/09/hitachis-2007-hdtv-lineup/

Last edited:
Παιδιά καλημέρα! Πρώτο πόστ και όπως θα καταλαβαίνετε επικρατεί μία σύγχυση στο μυαλό μου.

Καταρχάς θα ήθελα να σας ζητήσω μερικά site αξιολόγησης τηλεοράσεων. Κάποιο εργαστηριακό review (όχι user review) ώστε να σχηματίσω μία άποψη με βάση κάποιο μέτρο σύγκρισης.

Απο εκεί και πέρα διαβάζοντας λίγο το φόρουμ τουλάχιστον ξεκαθάρισα οτι θα "πάω" για 720p tv και 1080 προτζέκτορα. Αλλά απο την άλλη μπερδεύτηκα στο εξής:

Γνωρίζοντας οτι μέχρι το 2010, η Ελλάδα πρέπει να εναρμονιστεί με την οδηγία της ΕΕ να εκπέμπουν όλα τα κανάλια ψηφιακά, η επιλογή μίας HDTV έναντι μίας HD Ready είναι μονόδρομος?

Γνωρίζοντας οτι μέχρι το 2010, η Ελλάδα πρέπει να εναρμονιστεί με την οδηγία της ΕΕ να εκπέμπουν όλα τα κανάλια ψηφιακά, η επιλογή μίας HDTV έναντι μίας HD Ready είναι μονόδρομος?
Αν ΔΕΝ σκοπεύεις να αλλάξεις τηλεόραση μέχρι το 2010, (λίγο απίθανο με τα μοντέλα να αλλάζουν κάθε λίγο) και αν φυσικά ΔΕΝ σκοπέυεις να την χρησιμοποιήσεις σαν μόνιτορ υπολογιστή, ή ΔΕΝ θέλεις να εκμεταλυτείς την πλήρη ανάλυση που μπορούν να σου δώσουν τα PS3, 360 κλπ, τότε μια HD-Ready είναι ό,τι πρέπει για σένα, από τη στιγμή μάλιστα που και τις ταινίες σου θα τις απολαμβάνεις στον προβολέα 1080p που θα πάρεις! :antlers:

Υ.Γ. ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ στο φόρουμ και καλά ψαξίματα! :SFGSFGSF: :2thumb22sup:

σε ευχαριστώ Διονύση για την άμεση απάντηση και το καλωσόρισμα!

Φαντάζομαι οτι το θέμα "συνδεσμολογία με pc" το αναφέρεις λόγω ανάλυσης?

η αλήθεια είναι οτι σκοπεύω να κάνω ένα htpc οπότε θα παίξει σίγουρα καί ώς οθόνη υπολογιστή...

επειδή είμαι νέος σε όλα αυτά δεν πολυκατάλαβα πού εστιάζεις το πρόβλημα? Στην ανάλυση, στο HD ready ή κάπου αλλού?

οταν λεει η ΕΕ οτι μεχρι το 2012

ολα τα καναλια θα εκπεμπουν ψηφιακα δεν εννοει και οτι πρεπει να γινουν και HD.

επισης αλλο το HD compatible (απλα συμβατο - δηλαδη δειχνει το σημα αλλα το κατεβαζει σε αναλυση- δενξερω αν το χατε δει ποτε αυτο to logo se kapoies CRT 32'').

και αλλο το HD (ready η Full HD)

Νομιζω οτι το να παρεις HD ready τη στιγμη που ηδη
βγαινουν μπλου ρει (ακομα και στα βιντεοκλαμπ)

δεν ειναι οτι πιο σωστο.

(ιδιως αν σκοπευεις να βλεπεις μπλου ρει απο το πσ3 η καποιο αλλο μπλου ρει πλειερ).

Καλώς ήρθες στο forum.

Καταρχάς θα ήθελα να σας ζητήσω μερικά site αξιολόγησης τηλεοράσεων. Κάποιο εργαστηριακό review (όχι user review) ώστε να σχηματίσω μία άποψη με βάση κάποιο μέτρο σύγκρισης.

Ρίξε μια ματιά στο thread:

Κριτικες τηλεορασεων LCD και Plasma.

Οι εκπομπές σε HD θα είναι σε 720p και 1080i που σημαίνει πως θα είσαι καλυμμένος και με τις δύο αναλύσεις.

Η ανάλυση από μόνη της δεν λέει τα πάντα για μία τηλεόραση. Από την στιγμή που όπως λες θα πας και για 1080p προβολέα υποθέτω πως ενδιαφέρεσαι για TV που θα χειρίζεται καλά το τηλεοπτικό σήμα κυρίως. Ψάξε για τηλεοράσεις με αυτό τα χαρακτηριστικό ανεξάρτητα από την ανάλυση τους.

οποτε πιστεύεις οτι και μία HD ready οθόνη θα κάνει εξίσου καλά την δουλειά της?

όσον αφορά την χρήση με pc μία 720p θα αποδίδει καλά?

Προχώρα άφοβα σε hd-ready όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, από τη στιγμή που θα πάρεις και full-HD προβολέα... Έτσι και αλλιώς μέχρι και τις 46 ίντζες, σε λογική απόσταση θέασης 2-3 μέτρα και πάνω, ΔΕΝ θα καταλάβεις καμία διαφορά σε ανάλυση....
Αντιθέτως, θα καταλάβεις διαφορά από ένα καλύτερο πάνελ (μάρκα) σε σχέση με ένα χειρότερο...
Κοιτα κατα samsung ή philips μεριά (με τις samsung να έχουν πολύ καλύτερη απόδοση ποιότητας/τιμής) και ό,τι και να πάρεις θα μείνεις ευχαριστημένος! :antlers:

Υ.Γ. Και σε pc θα αποδίδει πολύ καλά, αρκεί να κοιτάξεις στα χαρακτηριστικά, να κλειδώνει από την HDMI (ή την VGA αν έχει) σε ανάλυση 1360*768 με 1:1 pixel maping (ψάξε σε αντίστοιχα topic να δεις τι ειναι αυτο ακριβώς!)

Last edited: