HD Requirements

Παιδια με τον mpc εγω χρησιμοποιω τον nvidia purevideo και απο πανω το ffdshow raw video decoder για resize και φιλτρα μου παιζει μια χαρουλα δεν μπορεσα αρχικα να χρησιμοποιησω το ffdshow μαζι με καποιο αλλο decoder στο mpc μιας και δεν εχει επιλογη οπως ο zoom player για δευτερο decoder με φιλτρα αλλα και αυτο που κανω φενεται μια χαρα κανω κατι λαθος η σωστος ειμαι!!
Να σας πω την αληθεια τελευταια χρησιμοποιω το 1080ι μιας και η tv μου δεν δινει παραπανω δοκιμασα και το 720p αλλα η αναλυση ειναι μικρη για γενικη χρηση μιας και προς το παρον το μονο pc που εχω ειναι το htpc μου και το χρησιμοποιω για τα παντα, εχω ενα θεματακι με τα fonts αλλα τη να κανω δεν πειραζει.

κοιταξε το Post #17.
Στις ρυθμισεις ffdshow(εκει που επιλεγουμε raw video all supported)εβαλα mpeg-2 disabled.Eπισης ξετικαρα στο internal filters toy mpc.στη 2η στηλη,το Mpeg-1 k mpeg-2.Στο external filters του mpc εβαλα dscaller video decoder,ffdshow audio decoder k mpeg-4 video decoder κ φαινεται να παιζει κανονικα.Κανει δηλ.resize αρα φανταζομαι εφαρμοζονται κ τα υπολοιπα φιλτρα του ffdshow(denoise,sharpen).για δοκιμασε...
Αυτο που δεν ξερω ειναι αν εχει διαφορα το ffdshow mpeg-4 decoder apo to raw video filter?Στον οδηγο αναφερει το mpeg-4 video decoder.

Μια αλλη απορια που εχω,ειναι τι διαφορες μπορει να εχει ο player(zoom,theatertek,mpc),αν υποθεσουμε οτι χρησιμοποιουμε τα ιδια decoders στον καθενα?

Δεν υπάρχει διαφορά
Το είχαμε συζητήσει παλιότερα το θέμα με τους players. Υπάρχει και πάλι διαφορά, μικρη αλλά υπάρχει....

Οσον αφορα το zoom με το theatertek, παντα θα προκυπτει μια διαφορα λογο του οτι δεν μπορουμε στο theatertek να δηλωσουμε το dscaler σαν video decoder.
Αν μπορουσαμε , δεν θα ειχαν καμμια απολυτως διαφορα, περαν του περιβαλοντος εργασιας.

Στρατο δεν θυμαμαι για το χρωμα. Μπορει να εχεις και δικιο. Αυτο που θυμαμαι ειναι οτι εχουν μια μικρη διαφορα στην ευκρινεια τους o dscaler με τον nvidia που δινει λιγο punch στην εικονα ( υπερ του dscaler ).
Eιναι πολυ κοντα ομως.

Οσον αφορα στο de-interlace οταν παιζουμε dvd reg.2 στο PC και προβαλλουμε στην lcd,διαβαζω διαφορα posts(κανοντας αναζητηση)και ακομα ταχω μπερδεμενα:chinscratch:

Οι επιλογες ειναι α)μεσω decoder που χρησιμοποιουμε(π.χ dscaller)
β)μεσω καρτας γραφικων
γ)να κανει η τηλεοραση
Σωστα μεχρι εδω?:nounder:

H τηλ.(37lg lc3r,chipaki DCDI faroudja νομιζω)εχω δει τι αποτελεσμα εχει,γιατι μεχρι τωρα εβλεπα μεσω dvd-player,που δεν υποστηριζε progressive scan output και ημουν ευχαριστημενος.Επειδη θα χρησιμοποιω το pc πλεον για αναπαραγωγη,πως θα επιλεξω τον α ή τον β τροπο(αν γινεται αυτο),ωστε να συγκρινω διαφορες?
Γραφει σε καποιο σημειο στον οδηγο,οτι επιλεγουμε στον dscaller,force weave(εχει κ bob),ενω μεσα απο τους drivers της καρτας εχει πιο πολλες επιλογες(motion adaptive...) για αυτο θελω να πειραματιστω.

Oλα τα παραπανω φανταζομαι δεν εχουν νοημα οταν προβαλλουμε ταινιες 720p.

Επισης,εχω δηλωσει απο τους drivers,1360x768@60hz για την τηλ.(αν θυμαμαι καλα,δεν το εχω μαζι μου τωρα,συμφωνα με το manual ths tv,αυτα τa χαρκτηριστικα πρεπει να δηλωσω ωστε να εχω 1:1 pixel mapping μεσω vga).
Μηπως,το πιο σωστο,θα ηταν να δηλωσω 1360x768@50hz,μεσω powerstrip?
Εχει σχεση το υλικο που προβαλλουμε(απλο dvd reg.2-τανια σε 720p)με τη συχνοτητα που δηλωνουμε απο τους drivers?

παντως δοκιμασα να παιξω ταινια [email protected] se χ264 κ dvd reg.2 με το pc,συνδεοντας τo με την lcd(1360*768@60hz)k το αποτελεσμα ηταν χαλια....Αφηνε ειδωλα στην οθονη.....
Δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει.......

Καλημερα!!
Λοιπον,πριν αρχισω να παιζω με powerestrip,για να δηλωσω αναλυση 1360*768@50hz k 1360*768@48hz(πιστευα οτι η συχνοτητα εφταιγε για τα ειδωλα),δοκιμασα να παιξω το πιο πανω αρχειο κ dvd ,χρησιμοποιωντας μονο τον mpc(xωρις dscaller,ffdshow) και........
προς μεγαλη μου εκπληξη κ ανακουφιση επαιζαν κανονικα!!!!!!
Για να μην σας τα πολυλογω αυτο που εφταιγε ηταν η επιλογη που ειχα κανει στο ffdshow,blue & nr-gradual denoise!!!!Ξετικαροντας το,ολα επαιζαν ρολοι...
Ακομα καλυτερα οταν επελεγα denoise 3d(luma-o,chroma-2,time-4,τικαρισμενο το hq)!!!
Ισως να βοηθησει μερικους....

Παντως,δεν μπορω να πιστεψω,οτι τοσοι εμπειροι χρηστες που υπαρχουν στο forum,δεν γνωριζουν να κανουν ενα σχολιο σχετικα με de-interlace(post #27).
Στο κατω κατω,αφορα ενα θεμα(htpc),που αποτι βλεπω,ολο κ περισσοτεροι ασχολουνται....

Θα δώσεις interlace σήμα απο την κα´ρτα γραφικών; Μάλλον θα είσαι ο πρώτος που θα το δοκιμάσει...
Το de-interlace το κάνει ο dscaler και δεν έχω διαβάσει να δοκιμάζει κάποιος να το κάνει διαφορετικά είτε γιατι είναι ο καλύτερος τρόπος είτε γιατι δεν γίνεται αλλιώς... Δεν γνωρίζω τρόπο να το απενεργοποιήσεις

Θα δώσεις interlace σήμα απο την κα´ρτα γραφικών; Μάλλον θα είσαι ο πρώτος που θα το δοκιμάσει...
Το de-interlace το κάνει ο dscaler και δεν έχω διαβάσει να δοκιμάζει κάποιος να το κάνει διαφορετικά είτε γιατι είναι ο καλύτερος τρόπος είτε γιατι δεν γίνεται αλλιώς... Δεν γνωρίζω τρόπο να το απενεργοποιήσεις

οχι,σκοπος μου δεν ειναι να δωσω interlace απο την καρτα γραφικων.Αν βγαινει αυτο,απο τα λεγομενα μου,sorry.
Δινω απο την καρτα progressive 1360*768@60hz.Η πηγη ομως(dvd reg.2)ειναι interlaced.Σε καποιο σταδιο,μεχρι να απεικονιστει στην thl.πρεπει να γινει de-interlace.

Εδω αρχιζω κ τα μπερδευω...

Οταν εβλεπα απο το standalone player(δεν εχει progressive scan)το de-interlace,fantazomai ,to ekane η τηλ.
Τωρα το κανει το dscaller(με επιλογες auto,force weave,bob)?(οπως αναφερεις,ναι)
Μηπως,ειναι καλυτερα να γινεται απο to ffdshow,που εχει καμια δεκαρια επιλογες για de-interlace?
Tωρα που το βλεπω,απο τις ρυθμισεις της καρτας εχω επιλογη για de-interlace,αλλα μονο οταν ειναι overlay(εγω εχω επιλεξει vmr9)

Παντως,οι τωρινες ρυθμισεις μου για de-interlace ειναι,auto στον dscaller,ξετικαρισμενο στο ffdshow κ παιζει καλα..........

επανερχομαι γιατι πιθανον μετα απο ενα μηνα καποιος να μπορει να βοηθησει μιας κ ολο περισσοτεροι ασχολουμαστε...
εχω συνδεσει το pc με lg 37 lc3r μεσω vga,την καλυτερη εικονα-ευκρινεια(συμφωνα με manual κ πειραματισμους)παιρνω οταν δηλωνω στην καρτα 1360*768@60hz(δοκιμασα @50hz αλλα δεν φαινεται να την δεχεται )

Το προβλημα που ειχα στην κινηση παιζοντας dvd,που αρχικα νομιζα οτι ευθυνεται το @60hz,ofeilotan στο οτι ειχα επιλεξει στο ffdshow/blue&nr ενα φιλτρο(δεν θυμαμαι πως το λενε)που εκανε την ζημια.Επιλεγοντας denoise 3d(luma-o,chroma-2,time-4,tikarismeno HQ)ολα εφτιαξαν.......

Η απορια μου ειναι σχετικα με de-intelace κατα την αναπαραγωγη dvd...
To set-up μου ειναι mpc-dscaller 5.0.0.8-ffdshow-dscaller audio-vmr9

sto dscaller,οπως αναφερει ο στρατος(του εστειλα π.μ κ αφου μου εδωσε απαντησεις με παροτρυνε να ποσταρω για πιθανον διαφορετικες γνωμες) στον οδηγο,επιλεγω yv12,hardcode pal for use with ffdshow(δεν ξερω τι κανει....),de-interlace auto.(ειδα σε καποιο ποστ σου οτι ξετικαρεις το do analog blanking,σωστα?)
Στο ffdshow,me τη σειρα που αναφερω,blue&nr-denoise3d,sharpen-unsharp mask,resize-τις ρυθμισεις που αναφερεις στον οδηγο συν οτι εχω πατησει την επιλογη lock k εχω επιλεξει κ chroma taps 2(μα@@@κια?)
Σε παλαιοτερο ποστ του σταυρου,ειδα οτι ειχε τικαρει de-interlace στο ffdshow(πριν απο το resize αν θυμαμαι καλα)
τελικα τι να χρησιμοποιουμε για de-interlace,παντα οσον αφορα την αναπαραγωγη dvd?
Συμφωνα με ποστ αλλου παιδιου,το de-interlace se film content(οπως dvd που νοικιαζουμε)ειναι πιο απλο σε σχεση με video content(υλικο απο καμερα ή κατεβασμενα 1080i απο καναλια)
Τελος,ολες αυτες οι επιλογες για de-interlace μεσω του control center(ati)εχουν νοημα μονο οταν εχουμε επιλεξει overlay?
Θα ηθελα να γραψω εναν οδηγο για mpc-dscaller-ffdshow....ke επειδη τις υπολοιπες ρυθμισεις τις εχω ψιλοκατανοησει θα ηθελα να κατλαβω κ αυτο με το de-interlace....

Σχετικα με τον ηχο,εχω συνδεσει αναλογικα 5,1 την καρτα με ενα Home cinema technics.Eπειδη απο το technics δεν εχω επιλογη να δηλωσω τα front ως large κ τα αλλα small(ωστε να οδηγουντα οι χαμηλες στο sub),υπαρχει δυνατοτητα μεσω dscaller audio ή ffdshow audio?Θα μπορουσα να επιτυχω κατι αναλογο παιζοντας με τη συχνοτητα αποκοπης για to sub?