HD suisse απο 1.12.2007

Ίσως και να είναι πολλά,ίσως όμως και όχι,αν σκεφθείς ότι γλυτώνεις την αναμονή αλλά και το ότι η συγκεκριμένη κάρτα δεν είχε κλειδώσει ποτέ,σε αντίθεση με τις άλλες από το κατάστημα,οι οποίες παρουσίασαν κατά καιρούς διάφορες "καθυστερήσεις" στην επανενεργοποίηση τους.

Ξέχασα να γράψω το κουφό...
Σύνδεσα την κάρτα στον παροπλισμένο τους τελευταίους 18 μήνες Humax HD2000 ,στο άνω CI slot και έπαιξε μετά από λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια και μην έχοντας πολλές ελπίδες,έβαλα στο κάτω CI slot,την κάρτα της NOVA χωρίς να βγάλω την HD SUISSE και περίμενα ότι ο Humax θα κολλήσει.
Όμως και με μεγάλη μου έκπληξη,ο ΗUMAX παίζει και τα 2 πακέτα κανονικά!!!
Από εχθές το απόγευμα στις 7 έως και σήμερα,κόλλησε μία φορά μόνο στη Nova,ξεκόλλησε όμως αμέσως με ένα βγάλε-βάλε της μοντούλας.

Έχω δώσει παραγγελία από την Κυριακή (πλήρωσα με saferpay) και μέχρι σήμερα πέρα από το e-mail που με ενημερώνει για την καταχώρηση της παραγγελίας δεν έχει γίνει τίποτα.

Του έστειλα mail αλλά απάντηση δεν πήρα. Να τον πάρω τηλέφωνο? Θα επιταχύνω την διαδικασία?

μην ανησυχεις ακομη....καθυστερουν αλλα μεχρι στιγμης δεν εχει δημιουργηθεί κανενα παρατραγουδο

Παιδιά την βοήθεια σας. Η κάρτα ήρθε, μπήκε στο viaccess ,τα κανάλια άνοιξαν όλα με εικόνα και ήχο , εκτός από το hd swisse στο οποίο έχω κανονικά εικόνα 1280*720 αλλά από ήχο τίποτα. Δοκίμασα τα πάντα αλλά τζίφος. Το πρόβλημα πρέπει να είναι πριν τον δέκτη γιατί στο stream information το δέκτη ενώ έχει όλα τα στοιχεία της εικόνας δηλ ανάλυση ,frame rate κλπ , στα στοιχεία ήχου αναφέρει παντού ... unknown. Τα φώτα σας παρακαλώ.

Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να συμβαίνει; Υπάρχει ενδεχόμενο να έχει να κάνει με το 60αρι πιάτο; Δεν νομίζω αλλά δεν ξέρω και τι να υποθέσω.

Ο ηχος του HD suisse ειναι Dolby Digital.Μηπως μεσα απο το μενου του δεκτη
πρεπει να κανεις καποια ρυθμιση;Ποιον δεκτη εχεις;

O δέκτης είναι ο vantage 7100. Η μοναδική ρύθμιση είναι για dolby digital 5.1 bitstream ή pcm ή κατι τέτοιο. Τα δοκίμασα και τα 2 αλλά τίποτα. Σε κάθε περίπτωση στο menu του καναλιού αναφέρει οτι δεν λαμβάνει ήχο.

Καποια ρύθμιση του δεκτη είναι γιατι εγω και σε crt τηλεόραση με όσους HD δέκτες δοκίμασα είχα ήχο κανονικά σ αυτό το κανάλι.
Υπάρχει πάντως και το εξής ενδεχόμενο (το πιθανότερο). Το κανάλι έχει 4 επιλογές γλώσσας, μεταξύ αυτών και αγγλικά. Αν όμως εχεις ορίσει στον δεκτη να παίρνεις πρώτη επιλογή γλώσσας την αγγλική τοτε μαλλον σε πηγαίνει σ αυτή την επιλογή που στο 90% των περιπτώσεων ειναι κενή. Δοκίμασε να επιλέξεις γερμανικά ή γαλλικά και πες μας αν ακούς ήχο

Έχω την εντύπωση οτι πάνω στην απελπισία μου , το δοκίμασα κάποια στιγμή και επέλεξα πρώτη επιλογή γερμανικά. Για σιγουριά θα το ξαναδοκιμάσω το βράδυ που θα πάω σπίτι.

Αν είναι όμως αυτό το πρόβλημα κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν ήχο ούτε τα sf1 , sfzwai κλπ. - έτσι δεν είναι;
Φίλιππε έχεις κατεβάσει ποτέ με τον συγκεκριμένο δέκτη το κανάλι;

Οχι δεν έχω δοκιμάσει τον συγκεκριμένο δέκτη. Ομως τελικά δεν εγραψες πως εχεις συνδεσει τον δεκτη σε ότι αφορά τον ήχο και με τι τηλεόραση;
Αν ειναι σύνδεση με hdmi, σε άλλα κανάλια hd σου δίνει κανονικά ήχο; πχ στα προμο του Αστρα;
Τα sf1 , sf2 και λοιπά καναλια του πακέτου δεν έχουν ούτε επιλογή αγγλικού ήχου, ούτε dolby digital ήχο (οπότε δεν έχουν πρόβλημα ειτε φταιει το ένα ειτε το άλλο...)

Από hotbird μου κατεβάζει μόνο το suisse και το next hd από το οποίο δεν έχω ούτε εικόνα ούτε ήχο. Έχω σύνδεση hdmi με panasonic plasma. Σε όλα τα υπόλοιπα ελεύθερα κανάλια έχω ήχο κανονικά.

Από hotbird μου κατεβάζει μόνο το suisse και το next hd από το οποίο δεν έχω ούτε εικόνα ούτε ήχο. Έχω σύνδεση hdmi με panasonic plasma. Σε όλα τα υπόλοιπα ελεύθερα κανάλια έχω ήχο κανονικά.
Δοκίμασε να πάρεις ήχο από το AUDIO OUT τού δέκτη με RCA....

Δοκίμασα με rca και στην τηλεόραση και σε ενισχυτή. Όλα τα κανάλια έχουν ήχο πλην του suisse. Είναι πραγματικά πολύ περίεργο. Τείνω να πιστέψω οτι υπάρχει πρόβλημα του ενισχυτή σε σχέση με το dolby digital του καναλιού.