HD suisse απο 1.12.2007

Δοκίμασα με rca και στην τηλεόραση και σε ενισχυτή. Όλα τα κανάλια έχουν ήχο πλην του suisse. Είναι πραγματικά πολύ περίεργο. Τείνω να πιστέψω οτι υπάρχει πρόβλημα του ενισχυτή σε σχέση με το dolby digital του καναλιού.
Τό πρόβλημα προφανώς δέν είναι στόν ενισχυτή ούτε στή τηεόραση αλλά μάλλον στόν δέκτη...αν είχες τήν δυνατότητα νά αλλάξεις δέκτη θά έλυνες τίς αμφιβολίες σου.

Πραγματι, εφόσον δεν έκανε καποια λάθος σύνδεση το μόνο που μένει για να εντοπιστεί το αίτιο είναι η διαφοροδιάγνωση:
1.Δοκιμάζεις αλλο καναλι HD (ομως δεν έχεις αλλο αν πιάνεις μόνο ΗΒ)
2.Δοκιμάζεις αλλο δέκτη με την ίδια σύνδεση στην ίδια εγκατάσταση
3.Δοκιμάζεις τον δικό σου δεκτη σε άλλη εγκατάσταση

Υπάρχει μια επίσημη αναβάθμιση η οποία μεταξύ άλλων αφορά 'dolby over hdmi (beta)'. Θα το δοκιμάσω ,πάντως όλα δείχνουν οτι είναι παιδική ασθένεια του δέκτη.

Παιδιά και εγώ παρήγγηλα την το πακέτο στις 23/4, με 140 , την επόμενη μέρα ήρθε mail στο οποίο μου γνωστοποιούσε το θέμα με την Ελβετική διεύθυνση (+50 τα οποία πλήρωσα) και τώρα περιμένω...

Ο Θεός να βάλει το χέρι του να πάνε όλα καλά .....

Έδωσα την παραγγελία την Κυριακή 4 Μαϊού και από τότε δεν έχω λάβει ΚΑΝΕΝΑ mail εκτός από αυτό της παραγγελίας που μου ήρθε την Δευτέρα και ουσιαστικά αναφέρει μόνο το ποσό και τον αριθμό της.

Έχω στείλει 2 mail και δεν έχουν απαντήσει σε κανένα. Τι να κάνω?

Απάντηση: Re: HD suisse απο 1.12.2007

Έδωσα την παραγγελία την Κυριακή 4 Μαϊού και από τότε δεν έχω λάβει ΚΑΝΕΝΑ mail εκτός από αυτό της παραγγελίας που μου ήρθε την Δευτέρα και ουσιαστικά αναφέρει μόνο το ποσό και τον αριθμό της.

Έχω στείλει 2 mail και δεν έχουν απαντήσει σε κανένα. Τι να κάνω?
Eίναι νωρίς να σού απαντήσει ακόμα....
Δικαιώματα αυτόν τόν μήνα δέν έχω δεί ακόμα....(τής κάρτας).

Περάστηκαν όλες οι επίσημες ενημερώσεις και ω του θαύματος και μετά από νέο scan εμφανίστηκε ο ήχος στο hd suisse.

δεν μ απαντησατε..αν παρω τον 800hd θα μπορω να την ενεργοποιησω αφου δεν εχει ci?

δεν μ απαντησατε..αν παρω τον 800hd θα μπορω να την ενεργοποιησω αφου δεν εχει ci?

Εκι ...που να ξέρουμε να σου απαντήσουμε! Ουτε εχουμε πάρει ακόμη τον 800αρη, αλλά εγω και να τον πάρω η κάρτα μου είναι ήδη ενεργοποιημένη, οπότε πάλι δεν θα μπορω να ξέρω. Σε καθε περιπτωση πάντως την πας σε καποιον με κοκκινο βιαξε και στην ενεργοποιεί στο πιτς φυτίλι. Το βασικό ερώτημα είναι αν θα παίρνει μετα ή όχι τα δικαιώματα, όπου και εδω δεν μπορω να σου απαντήσω γιατι εγω για σιγουριά την βάζω σε κόκκινο βιαξές τις ...μέρες των δικαιωμάτων!

Αλήθεια, γιατί πρέπει να παίρνει δικαιώματα κάθε μήνα;

Γιατι αν δεν πάρει δικαιώματα ...σου στέλνουν ένα ECM (Electronic Contre Mesure) και κλείνει σαν στρείδι!

Προφανώς γιατι έτσι ρυθμίζει η Viaccess τις καρτες, στο Irdeto μαλλον δεν πάει έτσι, ή τουλάχιστον δεν μπορούμε να δούμε τα δικαιώματα της κάρτας στα σχετικά μενού της μοντούλας. Τα δικαιώματα αυτά σου επιτρέπουν να παίρνεις και τα κλειδιά, τα οποία στις παλιές ελβετικές κάρτες άλλαζαν 2 φορές τον μήνα, στις νέες ...δεν γνωρίζω! Ασχέτως που το πακέτο δεν είναι εμπορικό, υπάρχει διαχείριση και ...αν αντιληφθούν ότι οι καρτούλες τους δεν είναι σε νόμιμα ελβετικά χέρια είναι βέβαιο ότι θα μας τις κλείσουν, δεν παίζουν με θέματα νομιμότητας οι ελβετοί (ειδικά οι γερμανόφωνοι) και γι αυτό και δεν θα βρειτε ούτε μισό γερμανοελβετικό κατάστημα να σας πουλήσει την κάρτα!

Σήμερα παρέλαβα την κάρτα μου από τους Ελβετούς φίλους που μου την έφεραν. Το πραγματικό κόστος της εκεί είναι 40 Ευρώ και έχει απεριόριστη ισχύ. Απλά (τουλάχιστον έτσι λέει στις οδηγίες χρήσης) εάν δεν χρησιμοποιηθεί για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα (δεν λέει πόσο), η κάρτα πρέπει να ξαναπάρει δικαιώματα, πράγμα που γίνεται αυτόματα αλλά θέλει λίγο χρόνο.

Θα σας πω εντυπώσεις μόλις τη χρησιμοποιήσω. By the way, οι Ελβετοί δείχνουν F1 σε HD ??

Σε εμένα στο μενού της κάρτας γράφει τα εξής :

7/5/2008-6/6/2008

123

22/4/2008-21/5/2008.

Αυτό τι σημαίνει; Εως πότε έχει πάρει δικαιώματα - έως 21/5 ή έως 6/6;

Σήμερα πήρα στα χέρια μου την καρτούλα μαζί με μια μοντούλα viacces, σταλμένα από τον Ελβετό κουμπάρο μου. Τι πρέπει να κάνω τώρα;
Τη βάζω στον humax και ενεργοποιείται αμέσως;
Μέσα στο φάκελο έχει και μία φόρμα. Πρέπει να τη συμπληρώσω και να τη στείλω ή να την αγνοήσω;