HD wireless streaming

Συμφωνώ και επαυξάνω σε όσα λες!

Και η θεωρητικά και πρακτικά είναι ακριβώς έτσι με το wifi και τις πρίζες.

99 στις 100 φορές το bottleneck είναι το δίκτυο και όχι το media player ή το αρχείο που παίζουμε!

H αναζήτηση του δικτύου που τα παίζει όλα έχει στην πράξη αφήσει έξω και το N και τις πρίζες. Ακόμη και το fast ethernet υπό συνθήκες φόρτου δεν αρκεί για streaming 1080p. Το μόνο που καλύπτει κάθε ανάγκη σε κάθε συνθήκη είναι το gigabit ethenet.

Το να συνεχίζετε να ψάχνετε ασύρματο δίκτυο που να μεταφέρει τα πάντα χωρίς πρόβλημα είναι εντελώς μάταιο!

Εγώ απλά αναφέρω ότι χτες έβαλα ελληνική παλιά ταινία σε μορφή avi και δεν είχε ήχο !άλλες φορές κολλάει η εικόνα!μιλάω ΓΙΑ απλά avi .άρα σε εμένα τι φταίει ?ένας τοίχος παρεμβαλεται μονο.ξέρει κανένας το ZTE ZXV10 ρουτερ της wind τι ταχύτητα δίνει?είναι 300 αρι ?αν δεν είναι να δοκιμάσω με ένα καλύτερο.

gigabyte Ethernet με ποιο τρόπο μπορούμε να έχουμε έστω και ασύρματα όχι στο φουλ.?

Αν η μεταφορα μεσω wifi γινεται απο pc σε pc, τοτε στο pc που θα εχει το wifi (οχι σε αυτον με το router) μπορει καποιος να βαλει το δωρεαν προγραμματακι inSSIDer οπου με αυτο βλεπει ολα τα ασυρματα δικτυα που πιανει τι wifi του. Βλεπει ποιο καναλι ειναι πιο ελευθερο και δεν "καβαλανε" αλλα δικτυα και ρυθμιζει το router του να εκπεμπει σε αυτο το καναλι. Ετσι, βελτιωνεται λιγακι η επικοινωνια μεταξυ router-wifi.

Αν η μεταφορα μεσω wifi γινεται απο pc σε pc, τοτε στο pc που θα εχει το wifi (οχι σε αυτον με το router) μπορει καποιος να βαλει το δωρεαν προγραμματακι inSSIDer οπου με αυτο βλεπει ολα τα ασυρματα δικτυα που πιανει τι wifi του. Βλεπει ποιο καναλι ειναι πιο ελευθερο και δεν "καβαλανε" αλλα δικτυα και ρυθμιζει το router του να εκπεμπει σε αυτο το καναλι. Ετσι, βελτιωνεται λιγακι η επικοινωνια μεταξυ router-wifi.

Όχι εγώ λέω από το pc σε media player :mad:

Εγω εβγαλα τα power lines γιατι η ταχυτητα ηταν χαμηλοτερη και απο wifi 54Μbits.
Για internet μια χαρα αλλα για streaming απαγορευτικο.
Χρησιμοποιουσα 200Mbits powerline, αλλα δυστυχως στο σπιτι που νοικιαζω εχει τριφασικο.
Ισως με μονοφασικο επαιζαν καλυτερα.

Στο τριφασικό πρέπει οι πρίζες να βρίσκονται στην ίδια φάση. Σε εμένα έτσι δουλεύει τουλάχιστον σε όσα 1080p έχω δοκιμάσει μια χαρά. Σε ένα δωμάτιο όμως που η πρίζα του είναι σε άλλη φάση η ταχύτητα είναι πολύ χαμηλή (file transfer 3MB/sec το πολύ)

Δυστυχως στην πριζα που θελω να μπει ειναι σε αλλη φαση οποτε δεν μπορουσα να κανω αλλιως

ολα αυτα που συζηταμε για ασυρματο streaming εννοειται οτι εκεινη την στιγμη δεν θα κατεβαζουμε τιποτα απο το ιντερνετ,ε?

Εγώ απλά αναφέρω ότι χτες έβαλα ελληνική παλιά ταινία σε μορφή avi και δεν είχε ήχο !άλλες φορές κολλάει η εικόνα!μιλάω ΓΙΑ απλά avi .άρα σε εμένα τι φταίει ?ένας τοίχος παρεμβαλεται μονο.ξέρει κανένας το ZTE ZXV10 ρουτερ της wind τι ταχύτητα δίνει?είναι 300 αρι ?αν δεν είναι να δοκιμάσω με ένα καλύτερο.

gigabyte Ethernet με ποιο τρόπο μπορούμε να έχουμε έστω και ασύρματα όχι στο φουλ.?

Το ότι δεν παίζει ο ήχος στο avi σου πιθανότατα να φταίει το codec ήχου του αρχείου σου σε σχέση με τον media player που χρησιμοποιείς.!
Αν μπορείς πάντως να παίξεις άλλα αρχεία τότε το wifi δεν είναι το πρόβλημά σου σε σχέση με τον ήχο του avi!
Το ZTE ZXV10 στα specs υποστηρίζει το draft n αλλά μην το δένεις και σχοινί κορδόνι πως ντε κα καλά θα τα πιάνει τα ονομαστικά του 300άρια!
Δε νομίζω πως με άλλο modem router ή έστω access point draft n, θα δεις μεγάλη βελτίωση. Δοκίμασε να δουλέψεις σε άλλα κανάλια εκπομπής εκτός του default μήπως και έχεις παρεμβολές. Επίσης πειραματίσου με τη θέση της κεραίας, την οποία αν μπορείς επέκτεινέ την (αν έχεις δυνατότητα να βάλεις καλώδιο επέκτασης) ή και αντικατέστησέ την με άλλη κεραία με μεγαλύτερο gain (μετριέται σε dbi)

Ασύρματο gigabit δεν υπάρχει και δεν μπορεί κανένα ασύρματο εμπορικό πρότυπο, ακόμη και κάποιο άλλο draft 802.11n να το πλησιάσει ούτε κατά διάνοια!!!

Αν όμως θέλεις διά παντώς λύση, σκέψου σοβαρά τον τρόπο να περάσεις ένα utp καλώδιο εκεί που θέλεις για να έχεις gigabit (πρέπει να παρεμβάλεται και ένα gigabit switch μεταξύ πηγής και media player), ή έστω αγόρασε ένα γρήγορο homeplug σε αυτόνομη πρίζα και στην ίδα φάση του ηλεκτρικού δικτύου στον χώρο σου.

Είπαμε! Το κυνήγι του άψογου ασύρματου streaming σε full HD υλικό είναι σαν το κυνήγι των μαγισσών! Άσκοπο και μάταιο!
Θα πρέπει να συμβιβαστείς με τα λιγότερα ή να στραφείς στα καλώδια!

To ΖΤΕ επειδη το δοκιμασα απο την νεα Wind συνδεση ειναι κατευθειαν για ντουλαπα....μην μπεις στον κοπο να το δοκιμασεις καν...

Το ότι δεν παίζει ο ήχος στο avi σου πιθανότατα να φταίει το codec ήχου του αρχείου σου σε σχέση με τον media player που χρησιμοποιείς.!
Αν μπορείς πάντως να παίξεις άλλα αρχεία τότε το wifi δεν είναι το πρόβλημά σου σε σχέση με τον ήχο του avi!
Το ZTE ZXV10 στα specs υποστηρίζει το draft n αλλά μην το δένεις και σχοινί κορδόνι πως ντε κα καλά θα τα πιάνει τα ονομαστικά του 300άρια!
Δε νομίζω πως με άλλο modem router ή έστω access point draft n, θα δεις μεγάλη βελτίωση. Δοκίμασε να δουλέψεις σε άλλα κανάλια εκπομπής εκτός του default μήπως και έχεις παρεμβολές. Επίσης πειραματίσου με τη θέση της κεραίας, την οποία αν μπορείς επέκτεινέ την (αν έχεις δυνατότητα να βάλεις καλώδιο επέκτασης) ή και αντικατέστησέ την με άλλη κεραία με μεγαλύτερο gain (μετριέται σε dbi)

Ασύρματο gigabit δεν υπάρχει και δεν μπορεί κανένα ασύρματο εμπορικό πρότυπο, ακόμη και κάποιο άλλο draft 802.11n να το πλησιάσει ούτε κατά διάνοια!!!

Αν όμως θέλεις διά παντώς λύση, σκέψου σοβαρά τον τρόπο να περάσεις ένα utp καλώδιο εκεί που θέλεις για να έχεις gigabit (πρέπει να παρεμβάλεται και ένα gigabit switch μεταξύ πηγής και media player), ή έστω αγόρασε ένα γρήγορο homeplug σε αυτόνομη πρίζα και στην ίδα φάση του ηλεκτρικού δικτύου στον χώρο σου.

Είπαμε! Το κυνήγι του άψογου ασύρματου streaming σε full HD υλικό είναι σαν το κυνήγι των μαγισσών! Άσκοπο και μάταιο!
Θα πρέπει να συμβιβαστείς με τα λιγότερα ή να στραφείς στα καλώδια!

To ΖΤΕ επειδη το δοκιμασα απο την νεα Wind συνδεση ειναι κατευθειαν για ντουλαπα....μην μπεις στον κοπο να το δοκιμασεις καν...

@giorgos

το χρησιμοποιώ μήνες τώρα δεν έχω άλλο:mad:
ΓΙΑ ίντερνετ είναι πολύ σταθερό και κλειδώνει ψηλά αλλά τώρα με τα καινούργια media player πού συζητάμε στο μέσα δωμάτιο μετά από δυο τοίχους βέβαια, σε απλά avi με ελληνικές ταινίες χάνει τον ήχο πολλές φορές και σε ξένες ταινίες είτε 720 είτε παραπάνω κολλάει και η εικόνα.όλα τα προβλήματά τελειώνουν όταν τις ίδιες ταινίες τις παίξω από τον σκληρό πού έχω ΠΆΝΩ στον media player .άρα δεν είναι θέμα codecs μάλλον xamurabi
κατά τα αλλά αυτά τα player και στο μενού τους και γενικά στην χρήση τους είναι πολύ καλά!

Μάλλον θα πάρω ένα netgear ρουτερ ΓΙΑ αρχή και μετά κανένα homeplug αρκεί όπως είπαμε να είναι στην ιδία φάση του τριφασικού .καλώδια αποκλείονται :)

το καλύτερο streaming γίνεται μέσω DLNA. Προσπάθησε και αυτό με το serviio.
Το DLNA δε μεταφέρει εξωτερικούς υπότιτλους οπότε και θα πρέπει να τους ενώνεις με την ταινία.

Last edited:
το καλύτερο streaming γίνεται μέσω DLNA. Προσπάθησε και αυτό με το serviio.
Το DLNA δε μεταφέρει εξωτερικούς υπότιτλους οπότε και θα πρέπει να τους ενώνεις με την ταινία.

Κάτσε τώρα.
DLNA ξέρω ότι έχουν κάποιες τηλεοράσεις καινούργιες.πού εγώ ακόμα δεν έχω.έχω ένα κλασσικό ρουτερ και τους δυο media players wd με wifi .πως μπορώ να έχω dlna ?και το άλλο τι είναι?serviio ?

http://www.tech4guru.gr/index.php?route=product/product&path=58_60_253&product_id=2452

και για αυτο?κορυφαιο λεει

για πειτε ποιο?
πηρα τον ηλεκτρολογο που εβαλε τα ηλεκτρολογικα στην πολυκατοικια μου πριν δεκα χρονια και μου ειπε οτι δυσυχως οι πριζες ειναι η καθεμια σε διαφορετικη φαση του τριφασικου οποτε το ξεχναμε αυτο.

μεσω πριζων τηλεφωνου δεν γινεται τιποτα?

Last edited:
200 ????

Ωραία....

Με το τριφασικό όντως δεν πρόκειται να κάνετε δουλειά... Εγώ μονοφασικό και 720p χαλαρά...με 300Mpbs...ΡΟΕ...

Μερικά 1080p που είναι με χαμηλό bitrate τα παίζει, άλλα όχι....

Περιμένω τα 500αρια και θα ενημερώσω...

Απάντηση: Re: HD wireless streaming

"On the 5GHz band, when used with 450Mbps clients, the router averaged 152.8Mbps in close-range (15-feet) tests and 106.6Mbps in the long-range (100-feet) tests. These are among the highest numbers we've seen. When tested with regular 300Mbps clients, the router also did very well.

On the 2.4GHz band, even when tested with 450Mbps clients, the router registered only 45.3Mbps and 31.1Mbps for close- and long-range tests, respectively. These scores were significantly lower than even regular 300Mbps Wireless-N routers.

The WNDR4500 N900 router does, however, offer incredibly long range for both bands, more than 300 feet in our testing, the longest we've seen. Note that the router works best around 200 feet or shorter, and if you want to stream HD content, we'd recommend having the clients no farther than 150 feet from it.

The router also passed our 48-hour stress test, during which it didn't disconnect once. The stress test was conducted within a range of just around 15 feet. As the range gets longer, the stability of the signals might be reduced."

Read more: http://reviews.cnet.com/routers/net...ess/4505-3319_7-35017823-2.html#ixzz1kKNriEZo

Re: Απάντηση: HD wireless streaming

200 ????

Ωραία....

Με το τριφασικό όντως δεν πρόκειται να κάνετε δουλειά... Εγώ μονοφασικό και 720p χαλαρά...με 300Mpbs...ΡΟΕ...

Μερικά 1080p που είναι με χαμηλό bitrate τα παίζει, άλλα όχι....

Περιμένω τα 500αρια και θα ενημερώσω...
τι ειναι το POE?