HD151X vs 1070+

George Kanavas

Established Member
21 November 2013
222
Καλησπερα.θα ηθελα την βοηθεια σασ μεταξι HD151X και 1070+.η αποσταση τοιχο με τοιχο ειναι 3.50μ αρα να υπολογισουμε περιπου ηθεση του προβολεα 3,20.πηγα κ τουσ ειδα σε γνωστο μαγαζι .σιγκεκριμενα του ειπα οτι το ποσο που μπορω να δωσο ειναι μεχρι 800 ευρω .μου συνεστησε τουσ δυο αυτουσ προβολεισ.με τα δικα μου ματια μου φανηκε ο optoma πολυ καλητεροσ αλλα μην ξεχναμε επειδη θα ειναι ο πρωτοσ προβολεασ που θα αγορασω κδεν εχω εμπειρια ζηταω την αποψη σασ.εαν νομιζεται στα ιδια χρηματα υπαρχει και καλητεροσ θα ηθελα να παρω κ αλλη πρόταση.

Last edited by a moderator:
Αν ειναι ευκολο απαντηση κ προτασεισ μεχρι μ πεμπτη λογω αγορασ μην παω οτι κ οτι ευχαριστω

Τον είδα και εγώ στο ίδιο μάλλον μαγαζί κατευθείαν από το κουτί του και μου φάνηκε αρκετά καλύτερος. Σίγουρα επηρεάζει η υψηλότερη φωτεινότητα του και έχει και καλύτερο φακό. Έχω όμως και την αίσθηση ότι το συγκεκριμένο μαγαζί σπρώχνει γενικώς τους optoma έναντι τον benq.

εγω τον ειδα στο ηχοσ κ εκφραση κ να σου πω την αληθεια εχω την ιδια αποψημε εσενα.για αυτο προσπαθω να βγαλω μια ακρη.σε ποιο μαγαζι τον ειδεσ εσυ?

Στο projectorcentral λογικά θα βρεις υπολογιστικά για το πόσες μοίρες ανοίγεις από τέτοια απόσταση με τους προβολείς αυτούς. Ρίξε μια ματιά μη βρεθείς προ εκπλήξεως. Ο optoma από την ίδια απόσταση ανοίγει πολύ μικρότερη εικόνα από τον benq και ως εκ τούτου βολεύει περισσότερο όταν η απόσταση από το πανί είναι μεγαλύτερη. Υπολόγισε τι κάδρο θες και σε παίρνει να ανοίξεις και δες ποιός βολεύει. Μεταξύ των δύο αυτών προβολέων η συγκεκριμένη διαφορά είναι αυτή που καθορίζει τελικά την επιλογή. Από εικόνα νομίζω πως δεν έχουν κάτι ιδιαίτερα καλύτερο ο ένας από τον άλλο.

επειδη ειμαι πραγματικα ασχετοσ ο optoma στα 3,οομ μου εδωσε 92ιντσεζ κ μου ειπε ο υπευθηνοσ οτι μεχρι εκει παει.ο benq απο την αλλη απο τη διαβασα στο φορουμ μπορει να δωσει 100 ιντσεσ.το 8εμα ειναι ποια ειναι η ποιο σωστη αγορα με βαση σερβισ αναλωσιμα εικονασ αξιοπηστια.τοκαδρο με παιρνει πλατοσ 2.60.
πρεπει να πο οτι και τουσ δυο τουσ ειδα συχρονοσ στο ιδιο ντεμο χωρισ ναεχουν σεταρισματα εικονασ.ο οπτομα φενοταν πιο καλοσ στα χρωματα πιο ζεστα.
αυτο ομοσ που ψαχνω εγω ειναι η γενικη αξιολογιση γιατι δυστηχωσ απο οικονομικησ πλευρασ ειμαι μεχρι εκει.διαβασα στο σκρουτζ τα χαρακτιριστικα αλλα μου φανηκαν κινεζικα.οτι χρειαστιτε απο πληροφοριεσ σαλονιου που εχω ρωτηστε με ωστε να βοηθησετε τησ τελικησ αποφασησ προβολεα.κ παλι ευχαριστω που ασχολιστε.

Οι διαφορές ανάμεσα στα δύο αυτά μηχανήματα είναι μικρές. Μην σπαζοκεφαλιάζεις. Πάρε αυτόν που κάθεται καλύτερα στον χώρο σου.

σημερα εκανα το λαθοσ κ πηγα σε αλλο μαγαζι μηπωσ κ με ξεμπερδεψει τελικα με μπερδεψε χειροτερα .αφου ειπα ποσα χρηματα διαθετο(800) περιμενα να μου πει τουλαχιστον εναν απο τουσ δυο προβολεισ.εκανα λαθοσ εκεινοσ μου προτηνε epson 5200.απο τι καταλαβα το καθε μαγαζι στα 800 ευρω θαμου προτηνει κ διαφορετικο προβολεα.αν θελει καπιοσ να βοηθησει ασ βοηθησει .ειληκρινα τηλεορασει αγοραζεισ ποιο ευκολα.

Τον είδα στο μαγαζί που αναφέρεις. Ο 151 λόγω μεγαλύτερης ευελιξίας του φακού , θα προβάλλω από 4,60 μέτρα, μάλλον για μένα είναι μονόδρομος. Είναι σίγουρα μειονέκτημα ο όγκος του, ο ένας χρόνος εγγύησης και ίσως το μαύρο του χρώμα σε σχέση με τον benq.

Γενικότερα υπάρχει η τάση να προτιμά ο κόσμος τον benq για το χρωμα και το μέγεθός του. Η αλήθεια είναι ότι ο optoma έχει καλύτερη εικόνα αλλά όχι τραγικά.
Σίγουρα καλύτερο λευκό και πιο μεγάλο contrast.
Eίναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων. Επίσης ο optoma έχει καλύτερο 3d αλλά πρέπει να τα σκάσεις για να πάρεις τα rf γυαλιά τα οποία είναι πολύ καλύτερα από
τα dlp link που χρησιμοποιεί η benq.
Αγόρασα τον optoma λόγω εικόνας καθαρά και δεν το μετάνιωσα καθόλου, αντιθέτως είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Τον ήθελα λιγότερο φωτεινό αλλά θα έχανε
το 3d έτσι. Επίσης έχει μια μόνο hdmi:HTEHETH63:
Για τα χρήματα είναι τίμια μηχανάκια τα dlp και δεν συγκρίνονται με τα αντίστοιχα lcd κατά τη γνώμη μου.