HDI Dune Prime 3.0 Review !

Το δοκιμασα και αυτο και μετα απο 6 λεπτα το αποτέλεσμα ειναι το ιδιο.
Εχω βαλει καινούργια κεραια το σημα στη τηλεόραση είναι αψογο αλλα στο dune τιποτα.
Δοκίμασα επισης με την κεραια μονο στο dune και χωρις την μικρη usb προέκταση επισης χωρις αποτελεσμα

Δεν νομίζω παντως πως φταιει το τελευταίο firmware αφου χτες που δοκίμασα τις δυο προηγούμενες version ειχα την ιδια αποτυχία

Last edited:
Τωρα ειναι που θα τρελαθώ...
Εδω και καιρο επαιζα τη tv με μια φορητή κεραια που μεν επιανε τα ιδιωτικα ψηφιακά αλλα με συχνες διακοπες ενω τα κρατικα ουτε για πλακα.
Επιτελους αξιώθηκα να βαλω κεραια ωστε να παψουν οι ψηφιακουρες και να δω επιτελους τα κρατικα αλλα και το επερχόμενο HD καναλι που ετοιμάζεται.
Πραγματικα με τη κεραια η tv επιασε ολα τα καναλια συμπεριλαμβανόμενου και τα κρατικα και οπως ηταν αναμενόμενο το σημα εγινε σταθερο χωρις τις ενοχλητικές διακοπες.
Δυστυχώς ομως ο δεκτης του dune δεν μάσησε με την νεα κεραια.
Πριν απο λιγο στην απελπισία μου ξανα εβαλα την φορητή κεραια αλλα συνδεμένη μονο στο dune και ως εκ θαυματος επιασε ολα τα ψηφιακά καναλια.
Ακομα και τα κρατικα ( Ετ1, ΝΕΤ .ΕΤ3) που με την ιδια κεραια στην TV δεν έπαιζαν τωρα στο dune παιζουν.
Ειναι τρελο...
Την φορητή κεραια τοσο καιρο την ειχα συνδεμένη στη Tv ως αναγκαστική-προσωρινή λυση .
Μου κανει τρομερη εντύπωση που η ιδια κεραία στη tv δεν παιζει ενω στο dune παιζει και αντιθετως η εξωτερικη κεραια ( καλη κεραια) παιζει στη tv αλλα οχι στο dune.
Τρρρελα...

Απάντηση: Re: HDI Dune Prime 3.0 Review !

Τα ιδια κανει και μενα.

Αφαίρεσε την γείωση απο το βύσμα της κεραίας...
Τα πράγματα χωρις αυτο ειναι πολυ καλύτερα...
Πλεον εχω σημα σε ολα τα ψηφιακά που εκπέμπουν σε mpeg4 .
Εξαιρούνται προς το παρον τα mpeg2 ( δηλαδη τα κρατικα)

Ε λοιπον το βρηκα...
Η λυση ειναι στα πολλα db του σήματος της κεραιας.
Η κεραια που αγορασα ειναι ιδανική για αναλογικό σημα που οπως εμαθα χρειαζεται επιπλεον db σε σχεση με το ψηφιακό που χρειαζεται ελαχιστα για να κλειδώσει.
Αυτο που δεν μπορούσα να φανταστω ειναι πως τα επιπλεον db ειναι ικανα να μπλοκαρουν το ψηφιακό σημα.
Εκανα λοιπον την εξής δοκιμη.
Η φορητή κεραια που εχω, στο ροοστάτη της διαθετει αυξομειωση των db που μαλιστα διαχωρίζει για τα χαμηλα dB digital Tv ενω στα υψηλά db αναφέρει analog tv.
Συνδέοντας λοιπον την εξωτερικη κεραια με την εσωτερικη ( tv-in , tv-out) μου δοθηκε η ευκαιρία με το ροοστάτη που εχει η φορητή κεραια να μειώσω τα db που ερχονται απο την εξωτερικη.
Αυτο ηταν...
Τα καναλια που εκπεμπουν σε Mpeg2 επαψαν να πιξελιαζουν η καλύτερα κλειδωσαν σταθερα.

Εγώ πάντως στη Λάρισα που έχουμε μόνο τα παλιά ψηφιακά σε MPEG2 δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Γιωργο για τα παραπανω που γραφω παιζει σημαντικο ρολο η κεραια.
Με ενα κοινο πλεγμα δεν θα ειχα πρόβλημα ( που οντως δεν ειχα).
Πηγα για καλύτερη κεραια για αυτο ταλαιπωρήθηκα

Γνωριζει κανεις πως μπορω να κανω stream απο το pc στο dune prime 3 μεσω NFS ή καποιο αλλο τροπο δικτύωσης εκτός SMB (samba). Γιατι με το SMB αντιμετωπιζω προβλημα με σπασμενη κινηση (buffer underun νομιζω γραφει οταν πατας info) στην ταινια red cliff σε δομη bluray folder. To δοκιμασα να το αναπαραγω και μεσω τον menu του bluray και κατευθυαν το μεγαλυτερο m2ts αρχειο με τα ιδια αποτελεσματα. Το περιεργο ειναι οτι δεν το κανει στις γρηγορες σκηνες ή στα γενικα πλανα που λογικα θα εχουν και μεγαλυτερο bitrate.

Μηπως εχεις ενεργοποιημένο το gigabit ethernet στο DUNE? Αν ναι, απενεργοποίησε το.

οχι το εχω απενεροποοημενο μιας κ γνωριζω οτι δημιουργει προβληματα.
εχει δοκιμασει να παιξει κανεις την ταινια αυτη (red cliff σε bluray rip) δυκτιακα;

Μπορει να τσεκαρει καποιος αν απο την οπτικη η την ομοαξονικη οταν παιζει
αρχεια 24/96 η 24/192 flac η wav το σημα παραμενει 24/96 η 24/192 ?
Δεν με ενδιαφερει το HDMI.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ????

Μπορει να τσεκαρει καποιος αν απο την οπτικη η την ομοαξονικη οταν παιζει
αρχεια 24/96 η 24/192 flac η wav το σημα παραμενει 24/96 η 24/192 ?
Δεν με ενδιαφερει το HDMI.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ????

δεν χρειαζεται να ρωτας το ιδιο σε καθε dune thread.
Αν δοκιμασει καποιος θα γραψει.

Μήπως έχει πάρει χαμπάρι κάποιος για το Musicnizer; http://www.musicnizer.com/
Επιτέλους ένα πρόγραμμα καθαρά για μουσικά άλμπουμ. Φαίνεται αρκετά καλό και υποσχόμενο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ, http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=26744
Ένα μειονέκτημα του είναι ότι δεν είναι δωρεάν. Περιμένω σχόλια!

Το dvb-t στικακι της hdi χθες βρηκε ολα τα καναλια και επιαξε ΑΨΟΓΑ το ΕΡΤ-HD
Παρα πολυ καλη υλοποιηση.Οποιος εχει prime/base 3.0/smart/MAX καλο ειναι να το εχει στην συλλογη του.

Ειναι θεϊκο το Dune.Αν ειχε και τροπο να τσεκαρει οτι εχεις δει ή να κρυβει τις ταινιες που εχεις ήδη δει , αυτο το third party , θα ηταν υπερsuper !